Jump to content
Annons

Jon Rinneby

Huvudmoderator
  • Antal inlägg

    3 466
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    103

Dagen då Jon Rinneby senast vann var 26 augusti 2023

Jon Rinneby hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

443 Utmärkt

Om Jon Rinneby

  • Födelsedag 1979-11-18

Om mig

  • Stad/plats
    Malmö
  • Min utrustning
    PSI a17-m monitorer, Burl b2 bomber ADC, Dangerous Source DAC, Reaper 6
  • Hemsida

Senaste profilbesökare

33 162 profilvisningar
  1. Trött på platta och tvådimensionella produktioner? Frukta inte, dearVR PRO 2 kommer till undsättning och placerar ut dina instrument varhelst du behagar i ett tredimensionellt och naturtroget utrymme.
  2. Behöver du verkligen en ny equalizer? Svaret är naturligtvis ett rungande nej. Med detta sagt levererar SlickEQ GE en vacker och mångsidig trotjänare som säkerligen både kan hjälpa och överraska dig.
  3. Kompressorer finns det många av, kanske för många tycker säkert en del? Med specialkompressorn COMPER från Analog Obsession blir det ännu fler, men på ett minst sagt innovativt och annorlunda vis.
  4. Det är hög tid att damma av den gamla rullbandspelaren. Och då talar jag inte om den okalibrerade skräphögen i källaren, utan om Slate Digitals trotjänare Virtual Tape Machine som närmast kan liknas vid ett bortglömt men välsmakande årgångsvin.
  5. Jag kapar helt enkelt bort det jag inte vill höra - eller rättare sagt det som inte tillför musiken något. Men detta sagt har jag med åren blivit mer och mer restriktiv med att plocka bort för mycket "ohörbart" - då det allt som ofta finns en känsla där och det kan bli för sterilt om saker rensas upp för mycket. Men detta är ju generella tankar och olika från låt till låt och vilket ljudideal man har etc.
  6. En kompressor som alltid imponerar och överraskar låter naturligtvis för bra för att vara sant. Men faktum är att MagicDeathEye är just en sådan kompressor, oavsett om det handlar om mix eller master.
  7. Softclipping, eller bara clipping som det också kallas, är lika användbart som det är missförstått. StandardCLIP hjälper dig att runda av starka toppar, och forma ljudet på ett sätt som inte är möjligt med andra verktyg.
  8. Dels av praktiska skäl: att det är säkrare att inte samla allt på och samma disk om det skulle bli hårddiskkrash tex. "Lägg inte alla ägg i samma korg". Men också att det är klokt att inte belasta endast en hårddisk, som då måste göra allt jobb. Sen är det bekvämt att ha fler hårddiskar, för överskådligheten. Finns säkert fler anledningar, men det är lite så jag tänker. Mvh Jon
  9. Om du någon gång sneglat på mastering och i synnerhet limitering så har du förmodligen stött på Fabfilter Pro-L 2. Den kanske mest populära limitern av dem alla och som med alla sina år på nacken fortfarande håller måttet - och mer därtill.
  10. Ja precis, en NVMe med OS och program och sedan ytterligare en för inspelning, samt en extern ssd för backup. Mvh Jon
  11. Ok fint, då är 2024 redo för nya utmaningar. Stort lycka till. /J
  12. Hej, jag är inte helt 100 på om jag förstår frågan. Men att bara spara spara dll-filer och sedan lägga in på ny datorn kommer med största sannolikhet inte att fungera, av flera anledningar. Ibland kan man ha tur, men ofta inte. Du behöver installationsfilerna till dina VST och installera på nytt. Om det är väldigt gamla pluggar, som inte längre stöds av windows 10/11 (eller vad du nu väljer att installera) så finns det tyvärr inte mycket att göra. Hur som helst så låter det som att du behöver ny dator, så det är bara att bita i det sura äpplet och hålla tummarna. Vilka är pluggarna du vill spara? Kanske är detta ett tillfälle att rensa ut det gamla och in med det nya? Det har ju trots allt hänt en del på plugg-fronten de senaste 20 åren. Mvh Jon
  13. I dag är pc-datorer så pass snabba att i stort sett vilken budgetdator som helst klarar av att leva upp till namnet musikdator. Men det finns ändå några saker du bör tänka på innan du lättar på plånboken.
  14. Vid 30 Hz lever klubblivet vettu, dunk dunk dunk 😉 /J
×
×
  • Skapa ny...