Jump to content
Annons

Jon Rinneby

Huvudmoderator
 • Content Count

  3,195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Jon Rinneby last won the day on January 7

Jon Rinneby had the most liked content!

Community Reputation

276 Utmärkt

About Jon Rinneby

 • Rank
  Mjukis
 • Birthday 11/18/1979

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Malmö
 • Min utrustning
  PSI a17-m monitorer, Burl b2 bomber ADC, Dangerous Source DAC

Personlig information

 • Hemsida
  http://jon.rinneby.se

Recent Profile Visitors

22,807 profile views
 1. Epiphone har alltid varit kända för sina lite billigare gitarrer av hög kvalité. Nu satsar företaget på prisvärda kopior från Gibson. Med ”Inspired By Gibson” ämnar Epiphone att förenkla utbudet något. Till nyheterna hör populära modeller som Paul '50s och '60s, SG Standard, Firebird, Flying V och Explorer, till bråkdelen av originalpriset. CTS-pottar, vintagemikrofoner, vintagestämskruvar och tidsenliga halsprofiler är standard på samtliga modeller. ”Modern Collection” innefattar Les Paul Studio, Les Paul Modern samt SG Classic Worn och är utrustade med push/pull-pottar, viktavlastningskroppar och tunnare halsar. Priserna startar runt 379 dollar. Läs mer på Epiphone. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 2. PreSonus satsar på transparenta mikrofonförstärkare och överljudshastighet med nytt ultrasnabbt ljudkort till både pc och mac. Quantum 2626 är ett Thunderbolt 3-ljudkort i rackformat med 26 in- och utgångar och 115dB dynamiskt omfång. Vidare hittar vi åtta XMAX klass A-förstärkare, två instrumentingångar och sex balanserade line-in med combo jack. Ytterligare 18 kanaler är tillgängliga via ADAT/dual SMUX och S/PDIF. Så lågt som 1 ms latency utlovas, vilket i praktiken innebär att det skulle vara möjligt att spela in genom pluggar i 24-bit/192kHz utan fördröjning. Separata volymkontroller för hörlurar och monitorer, BNC word clock, samt MIDI är också standard. Priset landar på ungefär 600 dollar. Läs mer på PreSonus hemsida. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 3. Tänk om det fanns en mikrofon som med enkelhet kunde förvandla din röst till MIDI, vare sig det handlade om melodier eller rytmer… Dubler Studio Kit från Vochlea Music är en realtids röststyrd MIDI-controller i form av en specialbyggd mikrofon. Detta innebär att du kan sjunga melodier eller rytmiska fraser, för att sedan omvandla dessa till MIDI och i sin tur valfritt instrument i din DAW. Enligt utvecklarna ska det inte ta mer än 60 sekunder att lära sig tekniken och behovet av att behärska ett instrument (förutom din röst då) för att skapa musik tycks därmed som bortblåst. Som grädde på moset fungerar mikrofonen dessutom på ljudkällor som inte är röstbaserade, exempelvis klapp och knackningar. Dubler Studio Kit finns till pc och mac och sägs vara kompatibel med samtliga inspelningsprogram. Förhandsbeställningar tas emot till priset av 325 dollar med förväntad leverans i februari. Läs mer på tillverkarens hemsida. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 4. Förhoppningsvis PC-kompatibelt i framtiden, om det blir succé.
 5. Universal Audio ger sig in på DAW-marknaden med ett fullfjädrat inspelningsprogram för mac, speciellt utvecklat för Apollo och Arrow Thunderbolt. LUNA Recording System är ett unikt inspelningsprogram med realtime monitoring och låg latency som integrerar hård- och mjukvara genom DSP och UAD-pluggar. Vidare stoltserar utvecklarna med inbyggd Neve-summering (Neve 1272) samt ytterligare analogt mojo med ”Oxide”, en flerkanalsrullbandspelare med syfte att addera det där lilla extra när du exporterar. På instrumentfronten dukar UAD upp med ”LUNA Instruments” innehållandes Moog minimoog, Ravel grand piano, och Shape (vintageklaviatur). LUNA laddas ner gratis senare i vår, förutsatt att du sitter på en mac med ett Apollo eller Arrow Thunderbolt-ljudkort. Läs mer på Universal Audios hemsida. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 6. AMS RMX16 var världens första digitala reverb med mikroprocessorer och full bandbredd. Nu väcks klassikern till liv igen, i rackformat. Ljudet från AMS RMX16 känns förmodligen igen från hundratals, för att inte säga tusentals, album från 80-talet och framåt. Reverbet är med sin smått extravaganta framtoning fortfarande populärt och kan höras på allt från U2 och Peter Gabriel till Radiohead och Rihanna. Tjusningen med AMS RMX16 sägs vara dess musikalitet och breda sweetspot, trots att reverbet i grund och botten bygger på gammal skåpmat. AMS Neve är resultatet av sammanslagningen mellan AMS (Advanced Music Systems) och Neve Electronics år 1992. Förutom nio standardprogram, som återfinns i originalet, har ytterligare nio eftermarknadsprogram lagts till. Priset landar på 1 295 dollar och AMS Neve RMX16 kräver ett rack i 500-serien för att fungera. Läs mer på Neves hemsida. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 7. Nord Wave 2 är ett 61-tangenters klaviatur med Aftertouch och semivägda tangenter, som kombinerar det analoga och digitala med praktiska och handfasta kontroller. Fullmatad är bara förnamnet. Synten är fyrdelad med separat volymkontroll för varje del: Sample, Virtual Analog, Wavetable och FM. Andra godbitar är 48 rösters polyfoni, OLED-display, 1 GB minnesbank för Nord Sample Library 3.0 och utbytbara samplingar. Givetvis är Nord Wave 2 också tankad med alla tänkbara effekter. Vidare ska du med enkelhet kunna mejsla fram lager av ljud vare sig det gäller samplingar eller vågformer. ”Det är vår mest mångsidiga synt hittills” berättar Clavia. Pris och releasedatum låter vänta på sig. Läs mer om Nord Wave 2 här. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 8. Steven Slate och Fabrice Gabriel ligger knappast på latsidan gällande att släppa ny hård- och mjukvara. Nytt för i år är bland annat en equalizer där nyskapande är ledordet. Infinity EQ är en grafisk dra-och-släpp-eq med noll latency (fördröjning), analoga kurvor och innovativt gränssnitt. Pluggen är enligt utvecklarna snabb och enkel att jobba med, samt låter fantastiskt och kräver inga direkta förkunskaper för att förstå sig på. ”Don’t read the manual” - uppmanar Steven Slate. Vidare är equalizern, som till största del styrs med enbart musrörelser, berikad med ett färgglatt utseende och dansande frekvensåtergivning. Huruvida Infinity EQ står sig mot storfavoriter som Fabfilter Pro-Q 3, DMG Audio EQuilibrium och TDR SlickEQ M - Mastering Edition återstår att se när pluggen släpps till pc och mac den 20 Februari i år. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 9. I trumvärlden förknippas Tama ofta med praktiska lösningar och nytänkande. Senaste tillskottet är ett lite billigare trumset som ska vara lätt att ta med sig. Tama Club-JAM Flyer mini-kit är ett portabelt budgetset bestående av fyra delar: En 4”x10” bastrumma, en 8”x6” hängpuka, en 10”x9” golvpuka och en 10”x5” virvel. Med i paketet följer en Bass Drum Lifter som förhindrar vibrationer och ger bättre projektion och ton. Färgen är Candy Apple Mist och trumsetet säljs i fyra delar eller som ett helt kit med tillhörande baspedal, virvelstativ, hi-hatstativ och trumpall. Tama Club-JAM Flyer mini-kit är tillgängligt nu och bankar sig in på strax över 4000 kr. Snyggt är det också! Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 10. Liven 8bit Warps är en retrosynt i modern tappning med fokus på chiptunemusik, en musikstil ursprungligen gjord med ljudchip från gamla datorer och tv-spel. Den nya synten från japanska Sonicware har 27 olika kontroller, en step sequencer, filter och effekter, högtalare och väger in på ynka 790 gram. Vidare sägs Liven 8bit Warps dra väldigt lite batteri. Fyra redigerbara 8-bits ljudmotorer (Warp, Attack, Morph and FM) garanter enligt utvecklarna ett brett ljudspektrum. Andra godbitar är octave shift, pitch bends, wing control, looper och parameter automation. Sonicware Liven 8bit Warps pitchas för tillfället på Kickstarter med ett starpris på ungefär 126 pund. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 11. Ja man undrar ju med rätta, med tanke på priset...
 12. Hårdvarulegendarerna Korg och Mackie slår sina påsar ihop och trollar fram två nya hybridmixerbord med fokus på användarvänlighet och bra ljud. Livemixerborden SoundLink MW1608 och MW2408 har 16 respektive 24 kanaler och är utvecklade i samarbete med preampspecialisten Peter Watts och Greg Mackie. Tjusningen med de nya mixerborden är bland annat HiVolt-preampsen, som ska föra tankarna till Trident-soundet med mycket headroom och analog värme. Spännande funktioner som "Mute Groups" och ”Musician’s Phone” ska underlätta arbetsflödet medan 24 digitala effekter, varav sex reverb, ser till att stilla det kreativa begäret. Den nya SoundLink-serien väntas landa i maj med ett startpris på 999 pund. Läs mer på www.korg.com. Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.
 13. Verkligen! Riktigt bra pris också om ljudkorten håller vad de lovar. Mvh Jon
 14. Med ljudkorten SSL 2 och SSL 2+ ställer engelska Solid State Logic in siktet på hemmamarknaden. Välljud utlovas i form av högklassiga preamps och ett Legacy 4k enhancement mode inspirerat av den klassiska SSL 4000-serien. Ljudkorten med USB 2.0 klarar av 24-bit/192kHz och är bestyckade med två in- och utgångar, hörlursförstärkare samt en monitorkontroll. SSL+ har ytterligare en ingång för hörlurar med separat volymreglage, MIDI I/O och obalanserade utgångar. ”We focused on developing the best sounding and performing audio interfaces at this price point” berättar Andy Jackson, produktchef på SSL. Priset landar i skrivande stund på 180 Euro (SSL 2) respektive 280 Euro (SSL+) och ljudkorten levereras med SSL Native Vocalstrip 2, Drumstrip plugins, Avid Pro Tools | First, Ableton Live Lite, NI Hybrid Keys and Komplete Start samt 1.5GB samplingar från Loopcloud. Releasedatumet i Sverige låter vänta på sig. Läs mer på https://www.solidstatelogic.com/interfaces.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.