Jump to content

Henric Svensson

Medlem
 • Content Count

  383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Henric Svensson last won the day on July 6

Henric Svensson had the most liked content!

Community Reputation

43 Utmärkt

2 Followers

About Henric Svensson

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 01/29/1967

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Abbekås, Sweden
 • Min utrustning
  Sonar VS-700-C
  Genelec 8260A
  Yamaha HS-50 with subwoofer
  Neumann TML 103
  Korg Oasys
  Yamaha Motif XS6
  Roland RD-700 NX
  Hammond XK-3c
  Roland Integra-7
  Yamaha TRB 5 P II
  Fender Telecaster 60´s Diamond anniversery
  EZ Drummer 2
  EZ Mix
  Fab Filters
  Komplete 11
  Gretsch Electromatic
  Yamaha Montage
  Fender Elite Stratocaster
  Kemper
  Fender Jazz Bass

 • Intressen
  Music, multimedia

Recent Profile Visitors

7,932 profile views
 1. Låter fint, jag gillar! :-) Trevligt med kontrabas! Fin sång och positivt budskap, kan behövas i tider som dessa när domedagsprofeterna skriker sig hesa! Mvh Henric
 2. Börja med att märka upp körfilerna, är dom dubbade? I så fall panorera ut dom fullt höger respektive vänster! (Dubbade = två tagningar som sjunger likadant.) Ställ volymen så att rösterna spelar hyfsat lika starkt, sänd sedan alla körkanalerna till en separat bus och reglera volymen på körpaketet där! Sen får du arbeta med panorering, eq, reverb, delay etc efter tycke och smak för att få körerna att låta i mixen!
 3. Hej på Er studiorävar! Suttit på kammaren och lirat lite jazz, alltid kul, och man har inte mycket annat att välja på nu när Covid-19 utrotat alla gig! Glad för att man klippt sej och skaffat riktigt jobb - kultur ska vara gratis!
 4. Hej på Er i värmen! :-) Jazzat runt lite med nya uppdaterade Fab Filter Saturn, blev ganska coolt som effekt på bas och trummor i detta (kv)alster som fick titeln "Avloppskrokodilen"
 5. Hej på Er! Dags igen för en ny låt....lite gubbarock från Abbekås - fortsatt trevlig musikhelg på Er! Telefonterrorist - Henric Svensson 202007 Personen du har ringt är upptagen i ett annat samtal, lämna ett meddelande efter tonen "pip" x2 Du ska va anträffbar tjugofyra sju, För jag orkar inte mer vill ju va ifred. Du är en telefonterrorist, en fullblodsegoist, telefonmarodör, På bladet har du vänt, förnekar det som hänt, du är en telefonterrorist, en telefonterrorist, Jag måste stänga av alla dina krav, det blir ju ändå bara fel. Personen du har ringt....x2 När du har fyrtio missade samtal om dan, kan du hålla dej för skratt, jag tror att jag får fnatt. Du är en telfonterrist....... Gitarrsolo Personen du har ringt....x2 För allt jag begär är lite lugn och ro, när du har luren i din hand står himmelen i brand. Du är en telfonterrorist.... Personen du har ringt....x2 Du har kommit till noll sju noll sju som inte kan ta emot ditt samtal, lämna gärna ett meddelande efter tonen.
 6. Fingersättning dvs vilket finger var och när är A och O för alla instrument!
 7. Jag gör alltid grunden först, bestämmer tonart och en låtform, melodi och text till sist!
 8. Hej på Er alla och forsatt trevlig midsommar! Skrivit och spelat in en lugn countryballad med Svensk text som fick titeln "Till alla vackra platser" Har använt Kempern till alla gitarr och basljud, trummor EZ Drummer Country - hoppas Ni gillar låten! Basen är en Fender Jazz, Acken är en Yamaha med 0,13 strängar, elguran en Fender stratocaster, Lapsteelen en Gretsch och keyboardljud från en Yamaha Montage, sångmick en Neuman TLM 103. Till alla vackra platser - Text & Musik Henric Svensson 202006 Vers 1 På vår resa genom livet, färdas Vi på öppet hav, minnen blir till hamnar , där Vi vill lägga till. Till alla vackra platser, som Du på resan sett, vill Du komma åter, men hittar inte dit. Refräng 1 När allt du sett och allt Du hört, sakta tynar bort, kvar finns endast skärvor utav det som en gång var. Vers 2 På vår resa genom tiden, går Vi fram på livets stig, minnen blir som platser där Vi har suttit still. Till alla vackra platser, som Du på resan sett, Vill Du komma åter, men hittar inte dit. Refräng 2 När allt Du gjort och all du sagt, i glömska faller bort, kvar finns endast skärvor utav det som en gång var. Vers 3 På livets stora gåta finns inga enkla svar, Vi vet ej vad som väntar här på livets ocean. Till alla vackra platser, som Du på resan sett, Vill Du komma åter, men Du hittar inte dit. Vill Du komma åter, men Du hittar inte dit.
 9. -Inget fel på soundet, som låt saknar jag sång! Henric
 10. Jag föredrar Soundcloud, skönt som upphovsman att ha sin musik på ett ställe! Youtube fungerar också! Risken att Soundcloud och Youtube försvinner borde vara liten med så många aktiva användare! Borde underlätta för Er som administrerar sidan också.... Henric
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.