Jump to content

Henric Svensson

Medlem
 • Posts

  446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Henric Svensson last won the day on April 2

Henric Svensson had the most liked content!

Reputation

70 Utmärkt

2 Followers

About Henric Svensson

 • Birthday 01/29/1967

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Abbekås, Sweden
 • Min utrustning
  Sonar VS-700-C
  Genelec 8260A
  Yamaha HS-50 with subwoofer
  Neumann TML 103
  Korg Oasys
  Yamaha Motif XS6
  Roland RD-700 NX
  Hammond XK-3c
  Roland Integra-7
  Yamaha TRB 5 P II
  Fender Telecaster 60´s Diamond anniversery
  EZ Drummer 2
  EZ Mix
  Fab Filters
  Komplete 11
  Gretsch Electromatic
  Yamaha Montage
  Fender Elite Stratocaster
  Kemper
  Fender Jazz Bass
  Gretsch Electromatic Lap steel
  Gibson Les Paul Slash signature 2020 November Burst
  Gibson SG Standard Cherry 2005
 • Intressen
  Music, multimedia

Recent Profile Visitors

9,480 profile views
 1. -Bra låt! Gillar ljudbilden och soundet! Under fliken tycke och smak - sången hade kanske tålt ett par myrben upp och hade det gått att minska sträng-gnisslet vid ackordsbytena på gitarren vid ackordsbytena så hade det varit till fördel! ( Jag har någon gång använt mej av en de-esser för att minska höga transienter just för detta ändamål.) Henric
 2. Hej på dej! :-) Lyssnat med kritik-öronen och jag hade jobbat på att få sången att bli tydligare, bitvis svårt att urskilja vad som sjungs tycker jag. Testa med eq och volymautomation. Reagerar inte för något annat... Henric
 3. Jag tycker det låter gött! Väldigt brett leadguitar sound, fördelen är ju det krigar inte med kompet….men som sagt jag trycker på gilla knappen!
 4. -Kul att Ni gillar - tack för kommentarer och lyssning! -Jag var själv inte riktigt nöjd med slide-gitarren i det lugna 1/2 tempo partiet, ville ha den lite mer in i mixen,men det är löst nu med ett lite längre delay! Henric.
 5. Tjo i boet! Pillat på en låt från och till i tre veckor - äntligen klart - Utan dej heter den - roligt att höra vad Ni tycker om den! Började detta projektet med att sätta ihop trummor, sen spelade jag in keyboarden, Wurre och Hammond från min Yamaha Montage, sen blev det en sväng med Fender Jazz basen följt av kompgitarrer med min Gibson Les Paul och sen skrev jag texten, sjöng in leadsång och körer följt av en jäkla massa mixpill, lite mixpill till, och till sist spelade jag in sologitarren med Les Paulen idag! Fortsatt trevlig musikhelg på Er alla! Henric Utan dej Text & Musik Henric Svensson 202109 Intro Vers 1 Dagar kommer, dagar går, månader blir snabbt till år, plötsligt står Vi där med krokig rygg och trötta ben, Tiden rinner ut så fort, ut i evighetens hav, plötsligt står Vi där vid vägens slut och andas ut. Refräng Jag kan inte andas, inte älska utan dej, Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej, nej nej nej, utan dej, stackars mej, Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej. Brygga 1/2-time Ut i evighetens hav, utan dej, utan dej, utan dej, Ut i evighetens hav, utan dej, utan dej, utan dej, Solo Vers 2 Inget stoppar tidens gång, inte ens en kärlekssång, plötsligt står Vi där med krokig rygg och trötta ben. Prechorus Utan dej, nej nej nej, Utan dej, nej nej nej, Refräng Jag kan inte andas, inte älska utan dej, Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej. Gitarrsolo Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej. Outro Nej nej nej, utan dej, Nej nej nej, utan dej, Nej nej nej, stackars mej, utan dej. Gitarr & Orgel Utan dej. Gitarr & Orgel Utan dej.
 6. -Kul att du gillar låten! -Angående cymbalerna, tycker själv dom låter bra och upplever dom inte som vassa! ( Har använt EZ drummer). Det spelas friskt på ride och chraschar på solot och bara bas och ett par kompguror och en sologitarr, jag tycker det livar upp ganska gött med cymbalerna speciellt på solopartiet! - Som mycket annat är det säkert också en smaksak och beroende på vad man lyssnar i… - Jag ligger lågt så länge och ser om jag får fler synpunkter på cymbalerna… - Tack för lyssning och kommentar!
 7. Hej på Er mitt i efterlängtade helgen! 😍 Köpte mej en begagnad Gibson SG Standard, Cherry röd, 2005 års modell för någon vecka sen! Satte ihop ett bluesprojekt som fick titeln Grovarbetare blues -på temat fattig proletär längtar efter helgen, typ! ☺️ Spelar sliden med en fingertip slide i mässing, blir gött ljud, ännu mera gnissel jämfört med ett glasrör! I och med att den är väldigt liten och inte lika mycket i vägen går det utmärkt att kombinera med vanligt lir! Lägger texten längst ner i tråden! Fortsatt trevlig musikhelg på Er alla! Henric Grovarbetare blues - Text & Musik Henric Svensson 202109 Vers 1 Jag stiger upp, innan själve fan, Kommer hem, sisådär kvart i fem, Slit och släp, var eviga dag, Måndag till Fredag, i ur och skur, När veckan den är slut, är man trött som en lus, På helgen blir jag fri, släpp fångarna loss, det är helg! Vers 2 Veckor blir till år, aldrig ledigt man får, Lönen den är knapp, knappt ingenting, Jämna plågor, från morgon och till kväll, Somnar framför teven, innan klockan sju, Slit och släp, var eviga dag, När året det har gått, är fyra veckor all du fått! Solo Refräng Hmm...Grovarbetare blues, Fotfolkets blues, Slit och släp, var eviga dag, Hmm...Grovarbetare blues, Fotfolkets blues, När året det har gått, är fyra veckor allt du fått! Jämna plågor, från morgon och till kväll, När året det har gått, är fyra veckor all du fått! Refrängomtag/Slide guitar solo Hmm...Grovarbetare blues.... Hmm...Grovarbetare blues... När året det har gått, är fyra veckor allt du fått! När året det har gått, är fyra veckor allt du fått! Slut.
 8. -Rolig att du gillar! Har använt gitarrprofiler från min Kemper stage och en Telecaster till kompgitarrerna och lirat slide på Stratan!
×
×
 • Create New...