Jump to content
Annons
 • Veckans pluggtips #21: r8brain gör upp- och nedsampling gratis som ett proffs

  Det kan tyckas aningen konstigt att inte skriva om en plugin i ett pluggtips. Men faktum är att r8brain är så pass väsentlig att det känns snudd på omöjligt att inte rekommendera detta gratisverktyg.

  Jon Rinneby

  r8brain_1800.webp.ec17b3f97f106bef3ff1ecf3d39b7eac.webp

  Voxengo r8brain är en gratis samplingskonverterare av hög kvalité. Det vill säga ett standaloneverktyg till PC för att upp- eller nersampla valfri wav-fil (betalversionen stödjer fler format samt macOS), samt ändra bitdjup. Praktiska exempel kan vara en inspelning i 96 eller 48 kHz som du vill mixa i 44 kHz, eller en ljudfil som du vill uppsampla innan mastring. Viktigt att förstå i sammanhanget är att processen i sig inte förändrar ljudet (såvida du inte nersamplar dvs). Det blir således inte bättre kvalité på ljudfilen bara genom att använda r8brain, utan detta märker du först när du processar filen i vald samplingsfrekvens i ditt DAW.

  Vidare är det väldigt smidigt att ändra samplingsfrekvens på färdiga mixar eller mastringar innan eventuell uppladdning på digitala plattformar, om det finns behov av detta. På så vis har du 100% koll på hur din musik låter utan att behöva förlita dig på externa processer som du inte har kontroll över. Som grädde på moset kan du dessutom batchprocessa filer i en hel katalog, eller flera underkataloger för den delen. Väldigt smidigt om du har många filer som behöver justeras samtidigt. Som vanligt när det kommer till Voxengos utbud kan du också ändra färg efter personligt tycke. 

  Om du vill djupdyka i det tekniska och jämföra kvalitén på r8brain kan du kika här: https://src.infinitewave.ca/

  Voxengo r8brain är gratis och finns till PC. Läs mer på tillverkarens hemsida.blatt_streck.png.4abb3c02bcb40e4b771d2fe2d2528ef2.pngVeckans pluggtips skriver Jon Rinneby om nya och gamla pluggar för mixning och mastering. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet, snarare än djupgående analyser. Pluggarna är givetvis inget du ”måste” köpa och majoriteten går sannolikt att efterlikna med dina standardverktyg. Har du själv något pluggtips? Tveka inte att höra av dig till @Jon Rinneby

  Här finner du samtliga Veckans pluggtips >


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...