Jump to content
Annons
  • Veckans pluggtips #22: Analog summering i digital form?

    Vi har hört det tusen gånger förut: en plugin som färgar, skapar separation, analogiserar och slipar bort de digitala kanterna . Och visst kan P455 MDN Sidecar göra precis detta, men också så mycket mer.

    Jon Rinneby

    P455_GUI_NEW_1800.webp.8a1fac54fe70687fe728ac84f595f5c3.webp

    Det ska sägas direkt: detta är ingen billig plugin och P455 MDN Sidecar från Pulsar Modular riktar sig kanske främst till dig som redan har det mesta, men som söker det där lilla extra.

    I all sin enkelhet är P455 MDN Sidecar en summeringsmixer att placera på masterkanalen eller dina gruppkanaler för att sätta lite extra färg tillvaron. Pluggen kopierar Marc Daniel Nelsons analoga kedja och inkluderar ”analog” summering (utan att behöva behöva lägga pluggen på varenda kanal eller grupp), en välljudande API-equalizer, en lättrattad och självgående stereokompressor och två olika analoga till digitala omvandlare: Willie och Atticus.

    Eller för att citera Marc Daniel Nelson själv: After almost a year of development, Pulsar Modular and I designed what I’d consider the closest stereo channel plugin to emulate the characteristics of console summing, as well as being able to recreate the effect of pushing into a console.

    Om du vill djupdyka i allt vad pluggen kan erbjuda hittar du manualen här.

    Jag har själv använt P455 MDN Sidecar på framförallt masterkanalen och den har med tiden ersatt många av mina tidigare arbetshästar i form av preamps, eq och kompressorer. Men det som gör att pluggen imponerar lite extra på mig, förutom det tjusiga gränssnittet, är dess förmåga att skapa utrymme mellan instrumenten, i brist på bättre förklaring. Med detta sagt påstår jag inte att P455 MDN Sidecar låter bättre än något annat, eller är något alldeles speciellt och nyskapande. Den har ett helt enkelt arbetsflöde och ett sound som passar mig och gör mig mer effektiv. Och tid är pengar, eller vad är det nu man säger?

    P455 MDN Sidecar kostar i skrivande stund 225 dollar och finns till både PC och macOS i de flesta format. Läs mer på tillverkarens hemsida.blatt_streck.png.1a45dbf49456eab437165be930ae6e5b.png
    Veckans pluggtips skriver Jon Rinneby om nya och gamla pluggar för mixning och mastering. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet, snarare än djupgående analyser. Pluggarna är givetvis inget du ”måste” köpa och majoriteten går sannolikt att efterlikna med dina standardverktyg. Har du själv något pluggtips? Tveka inte att höra av dig till @Jon Rinneby

    Här finner du samtliga Veckans pluggtips >

     


    Användarrespons

    Recommended Comments

    Det finns inga kommentarer att visa



    Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

    Du behöver vara medlem för att delta i communityn

    Bli medlem (kostnadsfritt)

    Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

    Bli medlem nu (kostnadsfritt)

    Logga in

    Har du redan en inloggning?
    Logga in här.

    Logga in nu

  • Studio nb_2_2.jpg

×
×
  • Skapa ny...