Jump to content
Annons
 • Veckans pluggtips #22: Analog summering i digital form?

  Vi har hört det tusen gånger förut: en plugin som färgar, skapar separation, analogiserar och slipar bort de digitala kanterna . Och visst kan P455 MDN Sidecar göra precis detta, men också så mycket mer.

  Jon Rinneby

  P455_GUI_NEW_1800.webp.8a1fac54fe70687fe728ac84f595f5c3.webp

  Det ska sägas direkt: detta är ingen billig plugin och P455 MDN Sidecar från Pulsar Modular riktar sig kanske främst till dig som redan har det mesta, men som söker det där lilla extra.

  I all sin enkelhet är P455 MDN Sidecar en summeringsmixer att placera på masterkanalen eller dina gruppkanaler för att sätta lite extra färg tillvaron. Pluggen kopierar Marc Daniel Nelsons analoga kedja och inkluderar ”analog” summering (utan att behöva behöva lägga pluggen på varenda kanal eller grupp), en välljudande API-equalizer, en lättrattad och självgående stereokompressor och två olika analoga till digitala omvandlare: Willie och Atticus.

  Eller för att citera Marc Daniel Nelson själv: After almost a year of development, Pulsar Modular and I designed what I’d consider the closest stereo channel plugin to emulate the characteristics of console summing, as well as being able to recreate the effect of pushing into a console.

  Om du vill djupdyka i allt vad pluggen kan erbjuda hittar du manualen här.

  Jag har själv använt P455 MDN Sidecar på framförallt masterkanalen och den har med tiden ersatt många av mina tidigare arbetshästar i form av preamps, eq och kompressorer. Men det som gör att pluggen imponerar lite extra på mig, förutom det tjusiga gränssnittet, är dess förmåga att skapa utrymme mellan instrumenten, i brist på bättre förklaring. Med detta sagt påstår jag inte att P455 MDN Sidecar låter bättre än något annat, eller är något alldeles speciellt och nyskapande. Den har ett helt enkelt arbetsflöde och ett sound som passar mig och gör mig mer effektiv. Och tid är pengar, eller vad är det nu man säger?

  P455 MDN Sidecar kostar i skrivande stund 225 dollar och finns till både PC och macOS i de flesta format. Läs mer på tillverkarens hemsida.blatt_streck.png.1a45dbf49456eab437165be930ae6e5b.png
  Veckans pluggtips skriver Jon Rinneby om nya och gamla pluggar för mixning och mastering. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet, snarare än djupgående analyser. Pluggarna är givetvis inget du ”måste” köpa och majoriteten går sannolikt att efterlikna med dina standardverktyg. Har du själv något pluggtips? Tveka inte att höra av dig till @Jon Rinneby

  Här finner du samtliga Veckans pluggtips >

   


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...