Jump to content

Strummindude

Medlem
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutralt

2 Followers

About Strummindude

 • Birthday 07/28/1961

About me

Social

 • Skype
  strummindude@gmail.com
 1. Bara att ladda ner och installera: http://www.elicenser.net/en/latest_downloads.html
 2. Fan vad lustigt! Satt precis och hade samma dilemma igår och blev förbannad. Men jag hittade det i manualen till slut, alldeles i början av kapitlet om The Arranger Track. Punkt 4 under setting up... Nu kör jag iofs sjuan, men en sån basic sak måste ju ha varit med i manualen från början tycker man ju. Hade inte gjort ont om det fanns i högerklickmeny.
 3. Stäng av musical mode genom att klicka på den brandgula fjärdedelsnoten. Du måste klicka över till linear mode på varje kanal som du har nåt inspelat på. Sen kan du ändra tempot utan att ljudfilerna stretchas. Sen kan du klicka i musical mode igen.
 4. Du skulle ju kunna försöka skapa din egen ritardando-kurva. Det är inget jag testat särskilt utförligt själv, men "tempo detection" heter funktionen jag skulle använda för att försöka fixa detta. Om du spelar ett eget ritardando som du tycker låter naturligt så borde den gradvisa tempominskningen i det du spelar kunna återspeglas i ditt tempotrack om du gör en tempodetection på den kanalen du spelat in på. Man ska nog hålla i minnet att just ritardando är en ganska subjektiv musikalisk process. Dels förhåller den sig till den egna musikaliska känslan och dels även till musikstycket det appliceras på. Det är nog svårt för att inte säga omöjligt att uppfinna ett rit eller en typ av kurva som är så generell att den funkar för alla överallt.
 5. Det skulle ju kunna vara fel på någon av dina minnesmoduler. Prova att byta plats på dem om du har flera, eller kör memtest, brukar finnas i bios.
 6. Hejsan! Jag har en låt som jag gärna såg att nån eller några försökte sig på att göra en remix på. Jag svarvade ihop den nån dag under februari i år när jag tillverkade senaste Strummindude-plattan. Det är ett lite funkigt R&B-nummer som jag tyckte att det skulle passa med en tjej som sjöng på. Eftersom jag har sångbegåvade döttrar så gick budet till Amanda, som har den lite mer souliga rösten av de två. (Hon har sen dess blivit lite mer känd, som Amanda P i Idol.) Låten heter "Take Me Dancing", och finns på Soundcloud. Nedladdningsbar Wave-fil. Jag kan även göra stems tillgängliga i valfri konfiguration, PM:a mig dina preferenser i så fall så ska jag försöka fixa det. Blir det tillräckligt bra så kan det ju eventuellt bli aktuellt att inkludera på en kommande platta, men det är förstås inget jag kan utlova. Blir det tillräckligt många som hugger så kan det tänkas att de olika versionerna läggs ut för omröstning. Här är länken: Lycka till!
 7. Det är ju upp till Studio eller Steinberg att gå ut med info om detta, om de nu vill det. Det är ju inte direkt någon standardhantering. Bra av Steinberg att krypa till korset, och bra jobbat av Studio att ta striden, tack för det!
 8. Jag var också där, och kan bara stämma in i vad alla har sagt - en rejäl besvikelse. Det här var det första seminariet jag gått på som arrangerades av Studio, och jag kan lugnt konstatera att det också blev det sista. Om jag inte kompenseras genom att få gå gratis på nästa som jag är intresserad av, då är jag möjligen beredd att ge arrangören en chans till.
 9. Det framställs ju i media nästan som ett "Idol för fula och tjockisar". Hur rimligt är det egentligen? Idol står ju åtminstone för något. TT står INTE för sin grej utan försöker få showen att framstå som något annat än vad det är, oklart vad. Såklart att utseende spelar roll. Liksom sång. Liksom karisma. Liksom scenframträdande och allt annat runt artisteri. Låtval spelar för stor roll, annars är ju det skönaste med showen känslan av att sångaren får vinna över publiken med hjälp av sin sång. När det funkar. När det INTE funkar är det ju en betydligt grymmare sågning än den värsta som nånsin varit på Idol. Här kan man ju inte gömma sig bakom att "det bara var vad klåparna i den lilla juryn tyckte"...
 10. Av vilken anledning skulle det i normalfallet vara bättre att klippa än att dra ihop?
 11. För att få inräkning togglar du precount-knappen i transportpanelen (F2).
 12. Du assignar om de individuella trumljuden i EZDrummers mixer, underst i varje kanal.
 13. Multi channeling i ett vsti (vst instrument) ger dig den möjligheten du vill ha. För att det ska funka så måste du först se till att den trumplug du använder delar upp ljuden, tilldelade till olika kanaler. Sen anger du i vst-instrumentet i Cubase hur många kanaler du vill ha, så skapas de i projektet.
 14. Om du ska ha samma automation på flera kanaler så ANTAR JAG att du kan markera och kopiera automationsspåret från den första kanalen du gör och sen klistra in det på de andra kanalerna som ska ha samma mute-automation. Jag har inte testat det, men det verkar intuitivt vara så det borde funka. En annan lösning är förstås att skicka alla dessa kanaler till en och samma grupp och sedan göra sin mute på gruppen istället. Men att gruppa har ju även en del andra konsekvenser som jag inte vet om du vill ha.
×
×
 • Create New...