Jump to content

Allt innehåll

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Toontrack releases the Into the Dark EZX, an expansion for EZdrummer 2 and Superior Drummer 3 by producer/engineer/mixer Tom Dalgety, tailored for a specifically dark, gritty and sinister sound.
 3. Firmware V4.0 elevates this hybrid desktop synthesizer’s status as a sound design powerhouse, with user wavetables, a new sound engine, new presets, and much more.
 4. Jag har själv gått i tankarna att ominstallera rubbet, inkl OS. För nu är det lite väl huller om buller med allt.
 5. Att välja rätt studiomonitorer är bland det viktigaste valet du gör, vare sig du har en enklare hemstudio eller en proffsstudio. Vi har tittat på 14 modeller i olika storlekar och prisklasser för att täcka in så stor del av marknaden som möjligt.

 6. Ett bra beat kan vara grunden till allt. Eller en instrumentinsats. Vi har vaskat fram de bästa butikerna för beats, trumloopar, samplingar, sångfraser och you name it. En sida att bokmärka.
 7. Yesterday
 8. Tjena! mitt namn är Kevin och jag är 22 o bor lite utanför Stockholm området. Jag söker en musikproducent eller någon som vill skapa musik tillsammans och släppa lite låtar och ser hur det går? Är väldigt driven när det gäller något som blir kul och samtidigt spännande! Jag hoppas verkligen att någon känner sig träffad i ungefär det jag vill skapa/uppnå, släng iväg ett meddelande eller skicka till min mail! Mail - kev98kev@gmail.com Lite låtar som jag vill i samma stuk skapa:
 9. Hej WolfP3, det värmer att höra! Tycker du hittat ett skönt sound överlag, inte så mycket att anmärka på egentligen. För mig personligen hamnar dock trummorna lite väl mycket i bakgrunden. Gitarrerna är i fokus, vilket är helt rätt, men trummorna behöver nog få mer plats för drivet och stommen. Gitarrsolot tar över lite väl mycket och har också ett ganska skarpt ljud runt 3-4 kHz (eller sänka lite i volym). Hela mixen saknar en kärna vid 1500 Hz (vilket delvis beror på trummorna), vidare skulle mixen också må bra av att öppnas upp en aning i toppen, från 6-7 kHz och uppåt. Botten känns stabil, möjligen skulle du kunna tämja området runt 100 Hz en aning. Ledord: Lite mer tydlighet/klarhet överlag (bort med (häng)mattan) - Mer framträdande trummor så låten får stomme. Öppna upp toppen och backa en aning på 3-4 kHz i sologitarren, alternativt sänk den. Allt detta behöver åtgärdas i mixen, men gjorde ändå en snabbmaster som närmar sig soundet jag tänker på en aning:wolf_fix.mp3 Mvh Jon
 10. Att tämja dynamik har aldrig varit lättare, eller svårare beroende hur man ser på det. Men du kan pusta ut. Studio har tagit på sig uppgiften att välja ut de 14 bästa kompressor-pluggarna just nu.
 11. Last week
 12. Hejsan allihopa! Personligen har jag det senaste året börjat lyssna på (för mig) ny musik och nya musikgenrer som jag aldrig tidigare lyssnat på. Tycker det har gjort mig gott, då jag fått en del inspiration och glädje av att hitta ny musik. Har ni någon spellista eller låtar som ni får inspiration av? Dela gärna med er av era listor och så! Listan är en "inspirationsspellista" så vissa låtar tycker jag exempelvis bara ackordvändan, melodin mm är bra. För de som är intresserade kan jag dela med mig av min spellista 🙂
 13. Kul tanke med verser! Jag tycker det låter som en rolig idé - och hade nog blivit bra. Uppskattar din feedback, stort tack! 🙂
 14. Tack! Det var ett bra tips det. Relativt billigt och verkar prisvärt. Som det ser ut just nu så står det mellan Embetrone och Chris Hein - Solo Violin. Solo Violin är ju mera djupgående, men prisskillnaden gör ju att det blir svårt att välja ändå.
 15. Hejsan Här är en låt av mig om livet i en sekt. Inga sekter skadades vid skapandet av den här låten. Sekten i den här låten är helt fiktiv. Alla likheter med faktiska sekter, aktiva eller upplösta, är en ren tillfällighet.
 16. Korg releases new updates: Korg opsix v. 2.0, Korg modwave system updater v. 1.1 and Korg wavestate v. 2.0.
 17. Måndagsintervjun: Tim berättar om vikten av att låta musik ta tid och att förstå halvvägs in i skapandeprocessen vad en låt handlar om.
 18. Måndagsintervjun: Anders Lind berättar bland annat om synten som påverkat hans konstnärliga inriktning, sin forskning och om projektet Latency Project som växte fram under pandemin.
 19. En utmaning med referensspår tycker jag är att hitta de som matchar med låten som mixas. Jag brukar ha flera, en för versen och en eller två andra för refrängen. När jag började mixa undvek jag felaktigt referensspår helt enkelt för att det va knäckande att höra hur dålig min egen mix va i jämförelse:) Detta är såklart att lura sig själv... Bra tips som du ger här att bestämma vad man skall lyssna efter per referenslyssning. Lätt att gå bort sig annars. Jag använder pluggen REFERENCE2 som funkar jättebra.
 20. Lite sent ute men satans bra, nästan lite Igorrr stuk på det hela 😄 underbart
 21. Tack k9! Mycket bra feedback! Och kul med berömmet också. Ska se vad som kan justeras 👍😊
 22. Jag skulle gärna vilja veta er feedback på den här Youtube:
 23. Här är min dansremix av "No Time To Die". Vad tycks? Dela gärna låten!Billie Eilish - No Time To Die (William Apelgren Remix).mp3 Länk till låt på SoundCloud:
 24. -Bra låt! Gillar ljudbilden och soundet! Under fliken tycke och smak - sången hade kanske tålt ett par myrben upp och hade det gått att minska sträng-gnisslet vid ackordsbytena på gitarren vid ackordsbytena så hade det varit till fördel! ( Jag har någon gång använt mej av en de-esser för att minska höga transienter just för detta ändamål.) Henric
 25. Hojta gärna till om du hittar något som passar. /J
 26. The Collective is a creative hub with a mission to provide top-quality plug-ins to its users and help them on their music-making journey.
 27. The popular instrument Skaka was first released in October 2020. The initial version was loaded with 8 shaker instruments and now Klevgränd adds another 10 instruments. For anyone already owning Skaka, this update (1.1.0) will be free of charge!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...