Jump to content
Annons
 • Veckans pluggtips #24: En Motown-eq som alltid låter bra

  I tider som dessa med lika många valmöjligheter som det finns pluggar kan det vara skönt med något lite enklare. True 252 från Kazrog är en 7-bands equalizer med fasta frekvenser som målar med breda penseldrag.

  Jon Rinneby

  true-252_red.webp.d355f3df06e43706a6b0eb5b93177f3c.webp

  True 252 är en "exakt" kopia på den smått legendariska Motown-eqn Langevin EQ 252A, känd för att låta musikalisk, mjuk och direkt - i de allra flesta sammanhang. Och faktum är att detta inte är särskilt långt ifrån sanningen. I mina öron krävs det nämligen extrema inställningar innan det börjar låta illa och då får man verkligen anstränga sig. Detta är ett verktyg som du kan ratta och experimentera med och som i stort sett alltid låter bra. Med detta sagt känns True 252 nästan mer som lera som du knådar och formar, snarare än en klassisk equalizer. Det handlar således om väldigt breda och medgörliga eq-kurvor och skonsam saturation. 

  Den digitala varianten bjuder på automatisk volymkompensering (mycket användbart), 32x oversampling, två olika sorters gränssnitt (vitt och svart), steglös storleksändring och möjlighet att använda på flera maskiner utan iLok eller liknande.

  True 252 lämpar sig till både mix och master och lyser som starkast när du vågar dra på lite extra. För som sagt, den låter i stort sätt alltid bra. Slutligen vill jag också nämna att valet av frekvenser känns väl uttänkt och passar de allra flera situationer. Det är skönt att slippa tänka själv emellanåt!

  Kazrog True 252 kostar i skrivande stund 441 kr och finns till både PC och macOS i de flesta format. Läs mer på tillverkarens hemsida.blatt_streck.png.40a21b31a6310a237e9b5d6694d62d2d.png
  Veckans pluggtips skriver Jon Rinneby om nya och gamla pluggar för mixning och mastering. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet, snarare än djupgående analyser. Pluggarna är givetvis inget du ”måste” köpa och majoriteten går sannolikt att efterlikna med dina standardverktyg. Har du själv något pluggtips? Tveka inte att höra av dig till @Jon Rinneby

  Här finner du samtliga Veckans pluggtips >


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...