Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/26/2019 in all areas

 1. 4 points
  Hej! Studio forum uppdaterades nyligen, och i samband med det så gick det under några timmar bland annat inte att kommentera eller skriva inlägg. Nu är detta löst! Bästa hälsningar, Studio
 2. 2 points
  Vänta till black friday
 3. 2 points
  För några dagar sedan hade vi ett par intensiva planeringsdagar där vi diskuterade och satte en plan på vad vi vill göra med Studio nu och framöver. Vi har dialog med flera skribenter och bloggare vilka kommer att börja skriva innehåll. Under tiden jobbar vi mycket ”bakom kulisserna” med tekniska lösningar av olika slag. Eftersom vi tycker det är både viktigt och roligt att bygga framtiden för Studio tillsammans med dig som besökare, forummedlem och samarbetspartner så vill vi uppmana till att dela dina tankar och förslag. Studio är en gemenskap där vi alla är med! Här nedan nämner vi några saker som vi arbetar med nu och som som vi siktar på ska vara på plats i höst. Startsida studio.se Vi kommer skapa en helt ny startsida för att på ett bra sätt lyfta fram sajtens viktigaste innehåll. För tillfället utgör forumet sajtens startsida men det kommer alltså att ändras (dock kommer forumet ligga kvar på studio.se/forums och den tidigare adressen forum.studio.se fungerar så klart också). Nyheter, guider och videor Liksom tidigare vill vi fokusera våra tipsartiklar på bland annat låtskriveri, inspelning och mixning. Och istället för produkttester vill vi göra guider om hur en produkt (gärna ny produkt) används i ett sammanhang, och utbildande inspirerande artiklar inom olika musikområden samt köpguider. Vi kommer även återpublicera intressant material som tidigare inte har funnits på studio.se. Även om artiklar och guider inledningsvis kommer vara textbaserade, vill vi på sikt även göra videoguider. Vårt mål är att skapa ett stort flöde av intressanta nyheter från musikbranschen på Studio, men där avsändarna är företagen själva. Bloggar Bloggar kommer tillbaka i en omarbetad version och forummedlemmar kan blogga om musikämnen som man vill dela med sig av. Kanske intressanta studiobyggen eller spännande projekt. Vi har en dedikerad grupp bloggare som kommer blogga frekvent, vars inlägg kommer lyftas fram på Studio, men vi lyfter gärna fram fler intressanta bloggar eller bloggare. Studio forum - Avdelningarna ska ses över liksom dess beskrivningar. Några bör slås ihop, och några nya ska startas. Till exempel vet vi att distribution av musik är av stort intresse. - Ett omtag kommer göras på “Låtar och filer” där medlemmar kan lägga upp sina låtar så att andra medlemmar kan lyssna och ge värdefull feedback. Den här delen ska lyftas fram betydligt. - Den populära Studiofestivalen där medlemmar själva tävlar om till exempel det bästa introt eller outrot vill vi vara med och ge nytt liv till. Därtill planerar vi att återinföra kreativa tävlingar men även skapa roliga quiz. Vi vill uppmärksamma er på att de artiklar som har publicerats på den tidigare studio.se-sidan ägs av och finns hos Studios tidigare ägare IDG. Avslutningsvis vill vi båda säga att vi är enormt glada och taggade över att kunna jobba med Studio igen. Och tveka inte att dela med dig i tråden eller höra av dig till någon av oss med dina tankar och idéer.
 4. 2 points
  Ganska många artiklar som publicerades i papperstidningen Studio har inte publicerats på webben, så vi tänker oss att publicera en hel del av dessa på webben:) Och då förstås i samtycke med aktuell skribent i de fall det är bifogat. Vi kommer också var tydliga med i vilket nummer av tidningen Studio som det tidigare har publicerats.
 5. 1 point
  Man brukar vanligtvis spela in så det låter så nära man vill ha det. Det gäller alltså att nå ända dit. Därför är det tur att man kan göra omtagningar😁. Jag lägger alla instrument mellan -8db - -13db och sen centrerar jag alla spår. Mixaren sköter panorering och göra snygga ändringar så det sitter. Klart.
 6. 1 point
  Usch.. Classic, spela in DI och dåliga trummor själva och sen ska någon lösa problemet i slutändan.. Börja istället med att våga sätta sound på saker och ting, commit. Skapa en känsla och sträva efter att komma så nära den och det sound ni vill åt. Då kanske någon duktig mixare kan få det att låta ok. Jag har endast mottagit en bra inspelning som ett band gjort på egen hand. Resten har varit skit rent utsagt. Ta i alla fall hjälp av tänkt producent/mixare för guidning på vägen.
 7. 1 point
  Bra skrivet, Sleap och jag håller med till fullo. Vänligen, CHAE
 8. 1 point
  Kort svar (på en utförliga fråga): jag personligen tycker att man ska gilla att lyssna på det man gjort själv - man ska kunna ge en bra feedback till sig själv varför man gillar något (låter lite kluvet kanske). Tycker man att det inte låter kul - skrota låten. Vad någon annan tycker i detta oändliga universum är ganska oväsentligt - för det kommer ändå alltid att finnas någon som gillar det Du gör. När man blir fascinerad av sina egna slingor, hookar, melodier eller tills sist färdiga låtar, då är man hemma. Vad var frågan?:-)
 9. 1 point
  Hur många spår samtidigt? Vi har Behringer x32 producer i vår musikförening och kan då använda 16 preamps samtidigt och spela in via USB. Det finns även de med färre kanaler. Bra trots att Behringer tidigare haft ett något dåligt rykte. https://www.behringer.com/Categories/Behringer/Mixers/Digital/X32-PRODUCER/p/P0AWQ#googtrans(en|en)
 10. 1 point
  Tubetech cl1b Testade softubes plugin och kände direkt att det var exakt vad jag letat efter. Super transparent vare sig du kör 5db GR eller 20. Tänkte att det roligare att köpa en riktig haha, och Wips dök det upp en för ett bra pris.
 11. 1 point
 12. 1 point
  Oj! En jäkligt cool grej hände och jag är fortfarande lite shaken.... Har liksom inte "fått ro" ang trumfrågorna utan har surfat runt och gjort diverse teester som en galning. Till slut fann jag en email-adress till Rob Freeman som var försteingenjör/delägare i Plaza Sound Studios NY där skivan spelades in. Drog då iväg ett mail med mina frågor, vad jag hittills fått fram och vad jag inte fick ihop. Igår fick jag ett mail där han mycket vänligt svarar på frågorna, förklarar vad han tycker ger ljudet, listar använda outboards, var de stod fysiskt, mickplaceringar, väggmaterial och ritning över studion och de rum som användes!! Starstrucked!
 13. 1 point
  Oh shit, jag har trampad på EDM-tårna ! Förlåt ! Jag har lyssnat mycket på RAVE o TECHNO tidigare och EDM är ju typ fortsättningen ... EDM är bra ! E har det gjort enkelt*) att göra musik så att fler kan göra det och de blir bara fler. Och man lär sig så snabbt, det är ju bara*) några knapptryckningar som behövs, upprepa den i snabb tack o låten är typ klar*)... Och varför köpa riktiga, dyra instrument och lära sig dem i åratal när de nu finns som pluggins, där pluggisen i synten kan mer än själva instrumentet ... so BOOM ! *) ojoj det kommer jag få mycket skit för 😮 Och ja, jag är en typ gubbe med gurra ... och jag till och med suger att spela på den 😞 Och mina barn kalla musiken jag lyssna på för GUBBROCK ... fast de vet ju inget om Rock, Pop, Synt, NewWave, INDI, HavyM, Ragge, Rave, TECHNO, GRUNCH och CRAP (det är musiken jag själv gör). I Tråden tänkte jag mer lägga fokus på själva feedbacken. Det är bra med feedback, kanske tom viktig. Många skulle nog få mer och bättre feedback om de inte bara slängde ut låten. Om jag nu hård-dra det så är det faktiskt lite nonchalant att bara lägga ut och fråga om feedback. Musik har ju hur mycket aspekter som helst, vill de ha svar på allt ? Eller har de inte ens en liten undran om typ ett stycke i deras låt blev bra såhär eller kanske såhär ? Så, har ni några förslag att göra feedbacken mer och bättre ?
 14. 1 point
  Hej jag skulle vilja få höra era tankar/åsikter om min nya låt, hoppas ni gillar den! https://soundcloud.com/user-875874580/stars
 15. 1 point
  Shit, denna var riktigt bra! Det är inte riktigt denna typen av musik som jag lyssnar på, så har inte den bästa kollen på "trender" osv inom genren. Men det var ändå genom EDM som jag hittade musikintresset så jag hoppas att min feedback kan vara till någon nytta ändå Som redan sagt, rösten i första delen av låten är aningen irriterande men håller med om att den gör den lite mer intressant, kanske att man skulle ta och lowpassa eller kanske bara low shelfa lite så att den inte tar upp för mycket energi i det högre registret. Jag hade nog även hade sänkt volymen lite. Leaden/arpen som kommer in i 0:29 låter i mina öron lite burkig. Jag hade nog bytt ut den helt till något liknande från kanske en annan synth. Men det är möjligt att det går att fixa med EQ (även fast det alltid är bäst att fixa felet vid källan). Trummorna/percussionen som kommer in 0:45 tar upp lite mycket plats. Det hade inte skadats av att sänkas lite tror jag. Det låter även som att det är några bjällror eller liknande runt skiftet mellan vers och buildup som kommer från en sample med lite halvdålig kvalité. Vet inte om det är bäst att sänka den eller försöka leta efter ett substitut. Breaket som kommer 2:20 är tvärfett! Riktigt snygg kontrast! Dock är det ganska mycket frekvenser runt 10k Hz som låter som att de kommer från typ en bitcrusher på pianot. Cool effekt men tror att just de frekvenserna skulle kunna sänkas en del. Annars en riktigt bra låt som lätt hade platsat på typ NoCopyrightSounds eller Monstercat. Fortsätt med musiken! /Anton
 16. 1 point
  Precis, tror jag har spelat den låten live från och till i snart 35 år och om inte trummissen spelat dubbla på "3" så har jag sagt "du spelar fel"... NU när jag för försöker lyssna hur det ska vara så hör jag f-n inte ens säkert OM det ska vara så...
 17. 1 point
  Jo, med skruttiga datorhögtalare låter det så. Fast inte konsekvent genom hela låten utan bara vissa delar av den. (Eller så är det jag som inbillar mig det, för att jag skulle spela så.)
 18. 1 point
  Jag betvivlar inte att det kan vara en fantastisk samling, Mangini vet verkligen vad han håller på med, men det retar mig alltid nåt brutalt när man marknadsför sånt här som "Foley". Foley är att spela in ljud i realtid i sync till en film eller liknande, och kan vara i princip vad som helst, även om fotsteg och liknande kroppsrörelse-ljud är det vanligaste. Att kalla klipp-ljud för Foley är lite som att kalla ett Casio-keyboard en gitarr - de kan få fram liknande ljud, men det finns en orsak till varför man väljer äkta vara istället för en stel kopia...
 19. 1 point
  Det kan nog vara 16 kanaler, men nedmixade till fyra för att låta lite Beatles.
 20. 1 point
  Den är tydligen inspelad på fyra kanaler i ett par New York-studios, enligt en gammal uppmickningsteknik som Beatles och andra orkestrar använde. Tyvärr står det inte mick-typer. Här kan du läsa lite om inspelningen: https://en.wikipedia.org/wiki/Ramones_(album)#Recording_and_production
 21. 1 point
  IDG har sålt varumärket Studio till två av grundarna och Nordens största sajt inom musikskapande lever vidare i nygammal regi. Stockholm 2019-05-23: Som flera av er besökare säkert noterat har publiceringstakten på Studio.se varit relativt låg de senaste månaderna vilket berott på att det pågått ett ägarbyte bakom kulisserna. Sedan Studio startade 2003 har en stor del av mediekartan förändrats på ett spännande sätt och så även förutsättningarna för Studio. Under mer än 15 år har medieföretaget IDG stått bakom Studio. Både genom starten av papperstidningen, webbsajten Studio.se, genomförandet av många mycket lyckade seminarier och inte minst communityn Studio forum. För att Studio även fortsättningsvis ska ha förutsättningar att utvecklas som en värdefull community för musiker, producenter och låtskrivare, tar två av de ursprungliga grundarna, Andreas Hedberg och Björn Olsberg över projektet. Det görs från och med nu genom det nybildade företaget Studio AB. – Vi har flera spännande idéer för Studios framtid, säger Björn Olsberg, före detta chefredaktör och fortsätter: – Det är idéer som vi just nu arbetar fram planer för att genomföra. Precis som tidigare är Studio en gemenskap för musiker, låtskrivare och producenter och där vi alla bidrar till att Sveriges musikliv är ett av världens ledande. Studio forum har redan flyttat från IDG till en ny server. Startsidan www.studio.se kommer tillfälligt att ta en paus men återkommer inom kort. – Som besökare på forumet kommer du till en början inte märka någon större skillnad, men vi kommer lägga tid och kraft på att stärka Studios position som en mötesplats för hela musiksverige, säger Andreas Hedberg. Andreas har i sin roll som marknadsansvarig på IDG hela tiden varit involverad i Studio medan Björn kommer tillbaka till sajten som han en gång i tiden var chefredaktör för. Björn Olsberg och Andreas Hedberg
 22. 1 point
  Det är bra grejor helt klart! Jag köpte en bundle för ett tag sedan ifrån Izotope där bl a Ozone ingick!
 23. 1 point
  Jag är ett one-man-band som kallar mig "Nicci & Synthpojkarna". Musiken är en hybrid utav Cascada-techno och Nintendo 8 bitars. Jag har använt mig utav online mastering, då jag är en tönt gällande -+db, hertz osv... Någon sa "trust your ears" vilket jag ofta arbetar efter. Jag har inga studio monitorer utan 2 st gammalmodiga 15'woofer med titan diskant (DJ/PA). Jag ville ha en öppen, ljus och fräsch mastering. I vissa högtalare gillar jag låtarna, i vissa inte. Kom med kritik, skiten ligger redan på Spotify: https://spoti.fi/2Pzhtyz Youtube Soundcloud Instagram
 24. 1 point
  Namnet på forumet kanske kan ge en hjälp om vilka som är här och varför. För de flesta är det nog musiken som är grunden, men det det finns en faktor som vi delar. Den perfekta studion finns inte. Grabbarna som sitter borta på Abbey Road sitter säkert också de och funderar på vilken mik de ska köpa härnäst.
 25. 1 point
  Hej! Söker en vän att producera elektronisk musik med tillsammans. Tanken bakom det är att du och jag ska utvecklas / byta erfarenheter, måste alltså ej vara ett samarbete däremot hade det varit riktigt kul om vi hade samma tänk och det skulle bli så. Vi kan hjälpa varandra med tips / mixning osv då det är lätt att bli blind i sitt egna, eller bara träffas och producera en gång/ibland. Här är min soundcloud så känner du att du ligger på ungefär liknande nivå skicka iväg ett meddelande jag har "mini"-studio hemma. Är 27 år.
 26. 1 point
 27. 1 point
  Tant Agda -82: Spelar andras skivor hemma och byter låt då och då. DJ: Diskjockey, spelar andras låtar och eventuellt beatmixar dessa eller något annat som gör att det inte blir tyst och tråkigt på dansgolvet mellan låtarna. Producent/Musiker: Skapar egen musik. Artist: Framför egna eller andras låtar för en publik, antingen live eller inspelat. Överdriver såklart så de sjunger om det Men en DJ enligt min mening behöver inte skapa egen musik. Kanske lättare att bli en känd och välbetald DJ om man gör egen musik som andra gillar dock. Men många DJ's idag är ju också både producenter och artister på samma gång
 28. 1 point
  Den är helt okej. Och då är på rätt steg till att kunna bli något. Min första spontana tanke är att versen är cool, kan bli tufft men fräsch och tuff arr, men lyfter inte speciellt mycket på refrängen. Blir lite "slätstruken"
 29. 1 point
 30. 1 point
  Roligt med bygge! jag är absolut ingen expert men jag tror att 9kvm för kontrollrum och 9kvm för inspelningsrum kan vara lite lite. Är nog bättre att ha allt i samma rum Om du bara ska spela in "torrt" så kan du ju göra inspelningsrummet lite mindre och dämpa det ordentligt så du får lite mer utrymme för lyssning och mix! men finns säkert många andra här som har bättre idéer än mig! Lycka till med bygget! 😎
 31. 1 point
  Ja, tack en liten UPLOAD Button för wav, mp3/mp4 ... vore redan bra. Jag är verkligen trött på alla konton spottify, soundclown, och vad de nu heter ... youtube fungera bra men har oakceptabla uppladningstider. Jag hat tom tänkt på att skapa en egen hemsida med bara snuttar så att folk kan lite snabbt lyssna på den, men den blir ju aldrig av .... Om det är ont om plats på servern så behöver ju uppladdningarna inte ligga där för evigt ...
 32. 1 point
  slejnard, jag befinner mig i samma sits som du. För gammal (enl samma norm) för att åka ut men levererar gärna låtar till etablerade artister. Inte ens mina barn (10 samt 13 år) tycker mainstreamradions utbud är bra.
 33. 1 point
  Har gjort en del tester nu och är grymt nöjd med micken! Inte något brus att prata om med en fethead in i mitt Saffire Pro 24. Däremot är den en liten inlärningskurva för att EQ:a den här micken när jag är van min gamla Röde 😂
 34. 1 point
  Göteborg, torsdagen den 25 juli, 2019. Jag skulle vilja infoga några reflektioner över de senaste dagarnas ”turbulens” angående en ständigt återkommande person här på forumet - om nu någon överhuvudtaget har märkt det i dessa soliga semestertider. Jag har aldrig haft något personligt mot denna person och har aldrig skrivit ett enda ont ord om hen, men har återkommande blivit nedtryckt, förlöjligad och svuren åt av vederbörande under åren. Jag har varit medlem i detta forum sedan 2007, men inte så väldigt aktiv de senaste åren - går in då och då för att kolla av läget - men har aldrig fått någon varning eller varit avstängd, trots att diskussionerna (läs: pajkastningen) på trådarna förr skulle få en att häpna idag. Jag har noll tolerans för människor som trakasserar, förlöjligar, använder fult språk eller har den minsta tendens till att mobba någon - och tycker inte det hör hemma på ett forum överhuvudtaget. Vi är här för att lära oss av andra och ödmjukt försöka lära ut det vi kan till andra; och bara för att vi gått ur skolor och lärosäten innebär inte det att vi ska sluta lära oss nya saker genom livet. Det var någon här (i en nu dold tråd) som tyckte att: ”det är inte så bra att hänga ut en annan medlem här på forumet” Det är väl en ganska typisk, svensk inställning att sopa problemen under mattan genom att anmäla saken till en moderator och låta andra ta hand om problemen, för att sedan låtsas som ingenting. När den medlemmen, som anmälan gällde, kallar mitt inlägg ”skit” och kallar mig ”tönt” offentligt, så kommer jag svara vederbörande offentligt också - och det är min demokratiska rätt att göra det. Jag kan väl synas ganska osvensk på det sättet. Jag skrev (i en nu dold tråd) att ”en permanent avstängning hade kanske varit medicinen”. Det var så här i efterhand ganska hårt från min sida och det är väl kanske inte rätt väg att gå - då jag trots allt ser något gott i alla människor. En offentlig ursäkt från vederbörande hade nog varit på sin plats, men den lär vi nog aldrig få se. Då skulle saken vara utagerad från min sida. Det var också någon som trodde att vederbörandes konto hade blivit ”hackat” så att någon annan skrev. Det är väldigt långsökt och inte alls troligt. Tack för mig från ett somrigt Göteborg, Peter
 35. 1 point
  Ett vanligt 230Volt vägguttag med 10 Ampere säkring kan ge max 2300 Watt = 2,3kW (W=VxA). Det genomsnittliga Elpriset inkl skatt, nätavgift och trakkasering ar ca 2,50Kr per kWtimme. Dvs. du betalar 2,50Kr i timmen om du tar ut 10A på 230V. Men, det skulle förvåna mig om din låda tar det. Jag gissar att den tar max 4 Ampere, kanske 1000W. Tex. en Elmotorsåg av det bättre kvaliten har 2000W. OBS. om dit mixerbord har en 3-fas anslutning är det en lite annan räkning. OBS2. Det är inte rekommenderat att ta ut kontinuerligt 10A på 230V pg av brandrisk. Risken finns i gamla och underdimensionerade el-installationer. När ström flyter genom ett kopparkabel blir det varm. Varm koppar reagerar lättare med syre och oxidera snabbare. Oxideringen ökar koppars motstånd och därmed ökar värmen. I kontakten där kopparkabeln kommer fram ur sitt isolering och sitter skruvad eller instickat kommer syret åt koppar. Om nu skruven släppt lite genom tiden eller kopparet var aldrig ordentligt fixerad så minskar kontaktytan mellan koppar och vidareledning, där ökar motstånden och därmed värmen. Ibland ser man på väggkontakten eller stickproppen att plasten på den ena sidan har kolnat lite, då är det nått fel, och behöver bytas ASAP! I gamla hus har det tidigare varit 6A installerad per ledning. Många har bytt upp till 10A så att Micron och kaffebrybbaren kan jobba samtidigt. Men kopparkabeln i väggen har inte ökad i dimension, dvs den är underdimensionerat för 10A och brandrisken vid kontinuerliga A uttag är mycket större. Ja just ja, det här är ett Musik-forum och inte EL ... äh ... Rock ON !
 36. 1 point
 37. 1 point
  Nu fick jag igång det funkade inte på ipaddan bara tydligen. Jo det funkar, kör på med text och sång samt dynamik/volym åkningar i kompet och ett slut så är den klar. Lite mindre reverb på gurorna kanske
 38. 1 point
  Riktigt bra sväng! Skriv melodi och text (föreställer mig något i stil med Wilson Pickett). Lite mer bas, den hörs knappt när jag lyssnar med öronsnäckor.
 39. 1 point
  ABSOLUT ! ....... (fortsätta menar jag) Skulle passar i en Heist filmrulle typ Oceans 11, Tarantino vill säkert ha den ... storgillar övergången vid 1:27. Skippa gärna in-beaten, så är man med i action direkt från början, det fungerar på den här. Trumpet eller trombon som förkunnar lite "ödet" skulle passar bra i bakgrund, + en liten saxmelodi som kort ta över och berättar nått extra ... finns dock risk att det blir jazzigt. Kommer klart och tydligt genom mina HJV-stereohögtalare, basen får för mig gärna vara något starkare, men bara litet. (HJV - helt jävla vanliga)
 40. 1 point
  Du bör byta dörren mot en riktig ljuddörr. Precis som du skriver så kommer infästnigen inte att hålla för den extra vikt som behöver tillföras dörren (tex gips eller MDF). Utöver det så behöver du bygga falsar runt om så den sluter tätt. Med en ljuddörr har du löst detta. Vid monteringen är det viktigt att du fogar mellan karm och betongvägg innan du sätter foder.
 41. 1 point
  Tjena gott folk, jag gick ett år på Kulturama mellan 2014-15, och gick deras Musikproduktionsutbildning (http://www.kulturama...tbildning-ar-1/) för billiga 80.000kr. Jag googlade runt innan jag skickade in ansökan och fick en viss bild av skolan och valet kändes tryggt eftersom det var mycket prat om att "SAE är mer tekniskt, kulturama är mer kreativt", och det kanske stämmer, det var gott om kreativa och duktiga människor i de lokalerna. Dock så har den bittra smaken av besvikelse inte gått över än, och blir särskilt sur nu när det börjar bli dags att betala tillbaka för vad man trodde skulle vara ett lärorikt år som man kommer ha nytta av länge framöver. För att inte det här ska bli en roman, så tänker jag försöka hålla mig så kortfattad jag kan, ville främst att det ska finnas "den tråden jag önskar hade funnits" när jag googlade runt. För det första så stämmer det alla säger att "det blir vad man gör det till" på den skolan, vissa var knappt där och verkade mest njuta av ett års ledighet med tillhörande csn-försörjning, medan vissa andra verkade bo på skolans "studios" (som oftast hade ickefungerande budgetutrustning, som flera gånger lovades att det skulle bytas ut, t.ex ljudkort. Vilket visserligen gjordes i några av rummen, månaden innan vi hade gått klart året.) Det jag främst är förvånad över är själva "utbildningen", dvs lektionerna med lärarna. Det var så jävla pinsamt att se vuxna män ha nån pubertal "titta på en cool plugg ja hitta på youtube"-timme, när det står Songwriting, eller Musikproduktion på schemat. Men jag fortsatte ändå (olikt de flesta andra, som hellre satt och faktiskt lärde sig saker) gå på lektionerna, även om jag visste att det bara skulle bli en högst ointressant tid av dösnack och "hej-titta-vad-ball-jag-är-som-typ-är-i-branchen". Nu ska jag inte dra alla lektioner över en kam, det finns såklart kompetenta lärare där som verkar veta vad de pratar om och faktiskt har en förmåga att lära ut saker till andra människor, men de verkar vara en minoritet. Sedan kör de i princip med falsk marknadsföring, det står fortfarande på deras sida att "Utöver det musikaliska får du breda tekniska kunskaper, till exempel i hur man arbetar professionellt med programmen Logic och Pro Tools (du kan välja att bli certifierad på vald nivå).". Vilket inte stämmer alls, vi hade t.om möten med rektorn om detta i slutskedet av läsåret, som i sin tur dels försvarar lärarnas inkompetens med att "ja jo man får ju lära sig grejer själv om man ska bli bra" och sedan försvarar frånvaron av certifieringen med att "ja det skulle bli så krångligt och ta tid ifrån lektionerna att ordna, vi antar att det inte är så stort intresse för det", men som tillslut gick med på att vi som var intresserade av detta kunde få göra något prov efter att läsåret var slut. Samtidigt lovades det kompensation för att det var en del missade lektioner från lärares sida, dvs hade vi betalt för ett visst antal timmars "undervisning" men då några lektioner hit och dit vart inställda utan att bli ersatta vid ett senare tillfälle kändes det helt rimligt att man skulle få smita in på t.ex kvällskurser i musikteori motsvarande mängd timmar, vilket också lovades. Men eftersom han inte ids svara på mail så har allt det blivit liggande på is, och jag har gett upp hoppet om att kunna känna mig nöjd med deras "utbildning" som jag betalat dyrt för. Hade inte ens tänkt ta mig tid att posta det här inlägget, känns lite lönlöst, men jag vill ändå varna andra som tänkt söka in sig där, så att man vet vad man ger sig in på. Jag skulle snarare föreslå att man tar ett vanligt lån på banken för sina levnadskostnader och tar tjänstledigt i ett år för att sitta och öva på sitt instrument/prodda och fylla kunskapsluckor via youtube. Vilket är i princip samma sak som man gör på Kulturama, bara det att man har "turen" att göra det med 30-40 andra i samma sits, (plus de som går singer songwriter/jazz-etc). Det är märkligt att det inte kommit ut någonting om det extrema missnöje som fanns på skolan (och fortfarande finns enl det jag hört från de som går kvar), antar att folk som jag helt enkelt känner sig blåst, bitter och tänker "ah, jaja, det var väl ändå ett rätt soft år", och ser det som en dyr semester ifrån det vanliga knegar-livet. TL;DR Var beredd på att betala 80000kr för att få sitta i nån liten trång "studio" (en imac och ett par billiga krk-monitorer, en trasig m-audio keyboard, och eventuellt nån 'ljudabsorbent' på nån vägg) och lära dig allt du vill veta själv från bl.a youtube, om inte du råkar vara en av de som är villig att betala de pengarna för att nån random tjomme ska visa dig sina favoritpresets i sina favorit waves-pluggar (isåfall kan du höra av dig till mig så visar jag presetsen till dig för halva priset!). (extra bitter ton just nu pga avtändning från nikotin....) Ha det gött! Mvh Riku
 42. 1 point
  EDIT: Råkade posta inlägget innan jag laddat upp låten, gick inte att ladda upp när jag försökte ändra:/ EDIT: FÖLJANDE FEL HITTADES Du kan inte ladda upp den här typen av filer D e en vanlig mp3a :/?
 43. 0 points
  Känns som en hel del av harmisarna är lånade från I'm a Man av Steve Winwood / Spencer Davis Group från 1967, https://www.youtube.com/watch?v=POCUgBSVENQ
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...