Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/26/2021 in all areas

 1. Hej! Jobbar på denna! Började som ett experiment där jag bad trummis Ulf spela in ett enda långt (5.55 min) trumkomp som jag sedan satte musik text och melodi till. Vart förbaskat bra och ändå varierat fast ändå att det hänger ihop. Är dock lite osäker på mixen så jag skickar en snutt här. Hur låter det?
  2 points
 2. Vilken typ av produkt intresserar dig mest? Alla produkter kan delas in i tre kategorier och frågan är i vilken korg du vill samla de flesta äggen. AmpliTube täcker gitarristvärlden med effekter, förstärkare, kabinett och mikar. T-RackS är från grunden en mastringssvit som växte ut till en palett av simulering av hårdvarueffekter för mixning. Lägg därtill MixBox som samlar effekter från T-RackS och AmpliTube till lunchbox-liknande kedjor för mixning. Sampletank är instrument, en större rompler i mjukvara. Sampletron och Syntronik är simulering av klassiska syntar. Lägg därtill MODO som är IK Multimedias egen utveckling av instrument med physical modelling. Om jag själv ska rekommendera något, så plocka T-RackS Comprexxor på direkten. White 2A likaså.
  2 points
 3. Hej Fender, det är relevanta frågor du ställer. 1. Du kan släppa precis hur många singlar du vill. Varje singel blir dock en separat uppladdning med eget omslag, ljudfil och ISRC kod osv. Det går att slå ihop redan uppladdade låtar med kommande album, men hur du gör och om det är möjligt beror på vilken distributionstjänst du använder. Distrokid skriver så här: "Just upload the single first, and then upload the entire album (including the single) as a separate release. Once the full release is in streaming services, you can choose to leave the single, or remove it and only have the album version available. Note: If you use your existing ISRCs (you need to have the Musician Plus or Label plan to do so), the exact same audio file as in your original upload, same metadata (track titles, artist name, etc.) this might help retain play counts/playlists for the single in some streaming services. Nothing that we (or services) can guarantee, however." Här finns mer info: Kort och gott: Det ska gå, men är inte helt okomplicerat och jag rekommenderar att du kontaktar uppladdningstjänsten du använder för att säkerhetskälla att det blir rätt. 2. Det borde vara samma princip som ovan, så jag får hänvisa till det svaret tillsvidare. Med detta sagt har jag själv aldrig försökt att koppla samman en singel eller en EP med ett album, vilket borde vara mycket enklare än vad det är just nu. Kanske någon annan sitter på mer information? Mvh Jon
  2 points
 4. Toksoft ju. Kanske att djembetrummorna/bongo(?) kunde varit lite rikare i ljudet. Och marimban skulle kanske vara lite mjukare precis när de startar. Gillar annars att den är så avskalad och lätt. Fågelljuden var konstigt nog passande med. Gillar cymbalerna och de övriga percussioninstumenten som bara ligger där i bakgrunden och tuffar på på ett behagligt sätt. Tycker nog snarare att mer trummor skulle paja den luftiga och softa viben som jag fick av denna lilla skapelse.
  1 point
 5. Tack! Det var ett bra tips det. Relativt billigt och verkar prisvärt. Som det ser ut just nu så står det mellan Embetrone och Chris Hein - Solo Violin. Solo Violin är ju mera djupgående, men prisskillnaden gör ju att det blir svårt att välja ändå.
  1 point
 6. Wow! Embertone låter som på riktigt! Bra tips där! 👍
  1 point
 7. Tycker det var coola grejer! Rappen funkar. Gnisslet tar ett tag att gilla men jag gillar det! Bra jobbat 👍
  1 point
 8. En utmaning med referensspår tycker jag är att hitta de som matchar med låten som mixas. Jag brukar ha flera, en för versen och en eller två andra för refrängen. När jag började mixa undvek jag felaktigt referensspår helt enkelt för att det va knäckande att höra hur dålig min egen mix va i jämförelse:) Detta är såklart att lura sig själv... Bra tips som du ger här att bestämma vad man skall lyssna efter per referenslyssning. Lätt att gå bort sig annars. Jag använder pluggen REFERENCE2 som funkar jättebra.
  1 point
 9. Håller med Henric om att sången måste bli tydligare, men mest i de partier där du har så många körer. Kanske skulle du sänka sång reverbet en liten aning över hela låten, eller bara vid första refrängen så att orden hinner sätta sig. Blir lite väl blött och kan vara en del av boven till att texten blir svår att höra helt. Gillar som vanligt retrovibbarna. Snyggt gitarrsolo med coola bends och slides. Basen känns lite luddig och boomig, men det passar låten jätte bra. Bidrar ju med både tyngd och driv såhär. Snygga trummor med. Gillar fillet där han typ vänder figuren mitt i och hamnar i baktakt på ett otippat men intressant sätt. Får en att haja till där.
  1 point
 10. Jag gillar låten som den är, inklusive de något minimalistiska trummorna. Enda funderingen är att, iom jag känner att låten berättar någon (inte nödvändigtvis en händelse, men en stämning) så vore det kul att ha verser på den. Men jag vill absolut inte förstöra glädjen över att du gjort det instrumentalt. I mina öron låter det som en lite nostalgisk sommar, kanske en inre sommar mitt i den kalla 🙂
  1 point
 11. Hej på dej! :-) Lyssnat med kritik-öronen och jag hade jobbat på att få sången att bli tydligare, bitvis svårt att urskilja vad som sjungs tycker jag. Testa med eq och volymautomation. Reagerar inte för något annat... Henric
  1 point
 12. Jamenvisst, jag är intresserad! För tillfället är jag hårt engagerad i annat men jag återkommer!
  1 point
 13. Kul! Lycka till med försäljningen. Mvh Jon
  1 point
 14. Japp, uppdaterar strax med prisuppgifter.
  1 point
 15. Tack Jon. Just BASSROOM har jag inte men Tom Framptons pluggar är väldigt bra och prisvärda. REFERENCE2 och LEVELS har jag haft mycket nytta av.
  1 point
 16. Låter bra! Det enda konkreta jag kan tänka på är att kanske skruva ner white noiset i droppet, låter som att du har det sidechainat. Skruva ner volymen litegrann på det. Sen kanske någon paus mellan buildup och drop, och lägga nånting där mellan. Det blir ingen snygg övergång annars enligt mig Grym sång överlag annars!
  1 point
 17. Nej har redan andra högtalare som är kopplad till Main, detta är bara extra högtalare som jag skulle sätta upp och dom kör jag som en booth, men vill ju gärna ha dom på den monitorn kanalen!
  1 point
 18. Tycker det låter bra. Som Teflon sa kanske lite mer trummor med spännande rytmer. Låter rätt chill annars !
  1 point
 19. Plötsligt sitter jag där med en melodi och försöker komma på vad det är den säger, om det vore ord. Det är skitsvårt att forma en musikaliskt dialog, typ två melodier pratar med varandra.
  1 point
 20. Bra jobbat. Jag gillar vibbarna det ger och påminner mig om Avicii. Mitt enda råd, försök blanda ihop fler nya instrument du använder. Prova ett annat ljud än vanliga saker. Se om du kan få några supercoola förinställningar, gå upp i oktav i taktfallet och kanske förlänga det längre. Ett EDM- eller musikaliskt temaomslag också 🙂 det var fantastiskt, bara välj din egen stil
  1 point
 21. Japp hör av mig, ligger lite på is just nu då jag håller på att avsluta 2st 2 låtars singlar och en 4 låtars ep, men sen fortsätter arbetet. Har lagt in nya ljud i en mapp från trummor jag manglat genom lite effekter och bitkross som jag ska lägga in 🙂
  1 point
 22. Tjena, Go stämning. när jag hör låtar här på forumet så hör jag passion, passion/drömmar som kommer till liv. den låten låter som drömmar som börjar få liv. Bara att köra på och ta kritik som möjlighet att utvecklas, och att ta beröm som magi. ser fram emot fler låtar!
  1 point
 23. Lycka till, bara hör av dig om fler frågor dyker upp på vägen. Mvh Jon
  1 point
 24. Uppskattar det enormt, kul att du gillar den!
  1 point
 25. 1 point
 26. Jag tycker att det låter bra, men det behövs mer trummor. Hi-Hats bl.a
  1 point
 27. Lyssnar nu i Genelecarna och trummorna är ganska högt mixade och utpannade; speciellt ride, crash och virvel är höga i volym, baskaggen känns mer limmad i mixen.
  1 point
 28. Vassego Slejnard:-), har inte lyssnat i Genelecarna, men det låter som fullt hö/vä på trummorna, brukar köra max 50/50- 60/60 pan själv, en smaksak kanske men riden/crashen krockar lite med det övriga.
  1 point
 29. Hej! Har blivit stolt bonus morfar för andra gången alldeles nyligen och ville förära barnen med en sång. Tar gärna feedback på både ljudbild och framförande 🙂 En av dom mest svårspelade låtar jag skrivit känns det som. I alla fall en del av ackordsgreppen var det. Inspelad i Reaper! Genre kanske alternativ pop Rock.... gör allt själv utom trummor som spelas av Ulf.
  1 point
 30. Rock´n ´roll, we like it! Tycker det överlag låter väldigt bra, väldigt bra trumsound (efter en andra lyssning)! Lite hög hi-hat, ride och crash, - OH överhuvudtaget - (efter den tredje lyssningen). Hälsa trummisen att han har en otroligt bra spel, och jädrans snygg ride-cymbal. Lite väl brett pannat är trummorna - OH? Riden låter väldigt långt höger (i mina Ultrasone-lurar).
  1 point
 31. Så vacker låt!<3 Bra jobbat. Sången kunde komma upp lite grann (i mina Ultrasone Pro Line 550) - trummorna är sjyst mixade, men kunde limmas in lite bättre i mixen, och kanske sången skulle komma fram mer då.
  1 point
 32. En väldigt finstämd och välklingande låt, överlag! Det jag kom att tänka på är möjligen att trummorna ( men välspelade som alltid) sticker av/ut något, ljudmässigt?
  1 point
 33. Jag har inte riktigt koll men så här ser det ut för mig. På själva Spotify så samlas alla streams på låten till en klumpsumma streams. På Spotify artist sektionen så ser du dina streams för varje släpp, alltså inte som en klump. Du kan släppa låtarna precis som du vill men du behöver göra ett nytt skivsläpp varje gång. En låt har alltid en ISRC kod oavsett version, så det skall du bara ha och använda en.
  1 point
 34. great, tack Jon! ja hennes syster skickade en liten vinkning om det 🙂🐿️
  1 point
 35. 1. Låten startar väldigt ”rakt på” - vilket naturligtvis inte behöver vara något fel, men kanske en mjukare ingång med ett inledande ljud som sätter stämningen, eller ett svep av något slag skulle kunna vara en idé? Vidare kan jag tycka att introt är lite väl långt, även om det finns en tydlig stegring (volym), så hade du kunnat lägga till lite mer subtila element som fångar lyssnarens intresse. Leadslingan är lite väl skarp och stark i karaktären. 2. Det som händer innan låten kickar igång är att stegringen redan är så pass stark (leadslingan) att det inte händer särskilt mycket när det väl kickar igång. Detta är en fråga om produktion också. Återigen, leadslingan (som är skarp) ligger väldigt ovanpå hela ljudbilden, trummor och bas hamnar i bakgrunden - dessa är extremt viktiga för svänget. Det finns massor av sätt att skapa drops, sök på "Producing An EDM Drop” på Youtube. Men jag tror snarare ditt ”problem” ligger i ovanstående, arrangemanget/produktion, vad du väljer att lyfta fram. 3. Jag tycker att melodin sätter sig ganska snabbt. Med ovanstående i åtanke är just dansmusik inte min starka sida. Det finns säkerligen andra medlemmar som kan ge dig mer uttömmande svar. Mvh Jon
  1 point
 36. Jag håller med om att detta är en lite märklig kommentar, du får gärna utveckla ditt svar AleCo. Mvh Jon
  1 point
 37. Hej! Har uppdaterat inlägget, förhoppningsvis är det mer specifikt. Tack för informationen:)
  1 point
 38. Man kan ha Amplitude på 10 olika datorer, verkar det som - om det var så du menade? Man får 3 auktoriseringar totalt, men kan avauktorisera gamla enheter, om man vill flytta själva programvaran till ny dator (kostar nog pengar efter tre gånger, har jag för mig). PS: man kan dock inte köra Amplitude samtidigt på flera datorer, bara en i taget liksom. https://www.google.com/search?client=safari&sa=X&rls=en&q=Can+you+use+AmpliTube+on+multiple+devices%3F&ved=2ahUKEwjhkraFp7DzAhUEvosKHflwDccQzmd6BAgQEAU&biw=1235&bih=923&dpr=1
  1 point
 39. Jag tycker det låter gött! Väldigt brett leadguitar sound, fördelen är ju det krigar inte med kompet….men som sagt jag trycker på gilla knappen!
  1 point
 40. Hehe går sakta framåt, jobbar inte jätte effektivt direkt, har några ljud kvar att stoppa in sen tror jag dennär klar :)
  1 point
 41. Tjo i boet! Pillat på en låt från och till i tre veckor - äntligen klart - Utan dej heter den - roligt att höra vad Ni tycker om den! Började detta projektet med att sätta ihop trummor, sen spelade jag in keyboarden, Wurre och Hammond från min Yamaha Montage, sen blev det en sväng med Fender Jazz basen följt av kompgitarrer med min Gibson Les Paul och sen skrev jag texten, sjöng in leadsång och körer följt av en jäkla massa mixpill, lite mixpill till, och till sist spelade jag in sologitarren med Les Paulen idag! Fortsatt trevlig musikhelg på Er alla! Henric Utan dej Text & Musik Henric Svensson 202109 Intro Vers 1 Dagar kommer, dagar går, månader blir snabbt till år, plötsligt står Vi där med krokig rygg och trötta ben, Tiden rinner ut så fort, ut i evighetens hav, plötsligt står Vi där vid vägens slut och andas ut. Refräng Jag kan inte andas, inte älska utan dej, Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej, nej nej nej, utan dej, stackars mej, Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej. Brygga 1/2-time Ut i evighetens hav, utan dej, utan dej, utan dej, Ut i evighetens hav, utan dej, utan dej, utan dej, Solo Vers 2 Inget stoppar tidens gång, inte ens en kärlekssång, plötsligt står Vi där med krokig rygg och trötta ben. Prechorus Utan dej, nej nej nej, Utan dej, nej nej nej, Refräng Jag kan inte andas, inte älska utan dej, Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej. Gitarrsolo Jag kan inte leva utan dej, inte andas, inte älska, inte hoppas på, Jag kan inte leva utan dej. Outro Nej nej nej, utan dej, Nej nej nej, utan dej, Nej nej nej, stackars mej, utan dej. Gitarr & Orgel Utan dej. Gitarr & Orgel Utan dej.
  1 point
 42. Alltid lika kreativ, härligt Henric! Mvh Jon
  1 point
 43. Skönt gung! Början var lite smått i någon sekund sedan ryktes jag med. Inte min egentliga musik jag spelar eller lyssnar på! Men låter lite blues/prog? Riktigt eftermiddagsgung👍😎😎👍
  1 point
 44. Jag och morsan sitter här på lunchen och diggar. Bra jobbat Henric! 👍
  1 point
 45. Tack för lyssningen och komplimangen Henric, det uppskattas!
  1 point
 46. Hej Crille, kul att du är igång igen. Riktigt svängig refräng. Sköna 80-talsvibbar, om jag nu får uttrycka mig så generellt och omsvepande 🙂 Tycker balansen känns bra. Möjligen skulle virvel och sång kunna vara aningen mer framträdande, men det är smaksak. Kanske att botten kan tajtas till en aning, finns en liten puckel runt 120 Hz som stör och grötar i basen, vidare hade det inte skadat med lite mer kropp runt 400-500 Hz och även 1000-2000 Hz något sådant, då kommer låten titta fram bakom gardinen en aning. Mixen är ganska försiktig i volym, vilket inte är något fel alls, men du kan med gott samvete gasa på lite volymmässigt på mastern. På det stora hela riktigt bra jobbat, låten känns mer eller mindre färdig. Gjorde en snabbmaster så du kan jämföra: crille_fix.mp3 Mvh Jon
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...