Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/23/2019 in all areas

 1. 2 points
  Jag gick av gammal vana direkt till https://forum.studio.se/ Där får man dock inte veta mer än "Welcome to the home of forum.studio.se To change this page, upload your website into the public_html directory" Det vore bra med redirect till nya platsen!
 2. 1 point
  Till Dig Med Dig är en bra låtidé men den faller lite på måslnöret, i mitt tycke. Skulle vilja ha helt ovända energiförhållnaden i mixen på den. Känns lite som en hårt och tung låt som fått fel kläder. Istället för tuffa kläder så har den en pyamas med ett coolt tryck på. Vilket ju har sin charmm men blir lite putti nuttigt efter ett tag. (Lagom kryptiskt skrivet av mig, eller? ) Tycker att du borde dragit på mycket, mycket mer med gitarrerna både i ljudstyrka och i dist. Skulle kunna tänka mig ett skitikgt 70-tals sound eller ett mera "modernt" 90-tals sound på denna låt. Men det är för att denna låt även den låter retro i mina öron. Körerna känns lite väl påklistrade i refrängen och det känns som att du fick en idé om hur du skulle göra med dem och sedan inte ville backa ifrån den idén. Så när folk redan spelat in sina stämmor så vore det ju taskigt att inte använda dem, typ. De skulle varit bättre om körerna var med i bryggan till refrängen istället för att vara så mycket på refrängen. Refrängen är just det ställe där jag tycker att gitarrerna skulle fläskat på. Körerna får det att låta segt och motigt snarare än tungt och drivet. De är för snyggt,rent och avslappnat sjungna för att bidra med energi. Skulle varit bättre om du lät kören sjunga lite mera pressat och drivet istället. Kanske att körerna, som de är nu, skulle kommit till sin rätta efter solot och så bidragit till att man får vila örornen under refrängen, medans låten slumrade in långsamt. Men att de skulle bort helt i från de första vändorna. Ligger ju en synthig gitarr (låter det som i mina öron) bakom körerna som knyter ihop dem bättre efter solot med. Tycker du gör riktigt snygga grejer med rösten här och där i denna låt dock. Lite småglid på tonerna och dynamiska fraseringar som jag gillar. Synd att refrängen inte får låten att lyfta dock. Som sagt, bra idé men jag tycker låten känns långt i från färdig. Samtiidigt som körerna är lite överarbetade på något sätt. Med lite mera pill på vissa punkter och mindre pill å andra så skulle den nog lyfta och falla mig bättre i smaken. Men nu är det ju bara vad jag tycker såklart. (Kommer bli mera possetivkritik till "Nu och då" men det var så mycket jag vill såga om den att jag inte orkar skriva det just nu )
 3. 1 point
  😁 Hörs det att jag är från Skåne? 😂😂😂
 4. 1 point
  When in doubt om svenska språket, gå till Svenska Akademins sajt https://svenska.se. Där står i SAOL att bestämd form singular är ”demon” medan bestämd form plural är ”demorna”. Däremot finns inte "demot" någonstans.
 5. 1 point
  "Hej min vän" låter ju jäkligt mycket Alice Cooper på ett sätt som jag gillar. Särskilt introt och refrängen tänker jag på då. Gillar bryggan mellan refräng/intro och vers med. Den nya kompfiguren inroduseras på ett intressant och naturligt sätt. Ger lite vila och paus att vänja sig vid att det är stor skillnad mellan vers och refräng rent musiklaiskt. Kyter ihop låten fint. Övergången åt andra hållet (från vers till ref) med ett trumbrake och med sången som "tjuvstartar" på en upptakt är ju lika snygg den med och gör att man kommer in med mera energi till refrängen som gör just refrängen tyngre. Solot är inte jättesnyggt men det passar låten och stilen riktigt bra, och smälter in på ett bra sätt. Har hört dig göa bättre solon, men tycker ändp att du hamant helt rätt med detta i just denna låt. Lite rörigt mixat men det är ju lite så jag gillar det. Ska lyssan på de andra låtarna senare.
 6. 1 point
  Demon- demonstrationstape
 7. 1 point
  Never say goodbye. Omvändning till hej. Tematanke, vad man än gör så kommer saker ofta tillbaka. Så även vänner och bekanta. Man kanske blir från varandra några år. Men stöter på en dag. Och då kanske livet är i sådant skeende att man umgås igen. So never say goodbye.
 8. 1 point
  En lärare i låtskriveri som själv haft framgångar på hitlistorna, sade att det sämsta man kan göra är att säga upp sig från sitt jobb eller plugg för att satsa 100% på musiken. Det tar tid att bli bra. Kanske blir din 50:e låt en hit eller kanske din 200:e låt. Utan jobb sinar pengarna snabbt och även om man bor i en källare och äter brödsmulor och sover 2 timmar varje natt så kommer verkligheten till slut ikapp och man står där utan hus och mat. Så gå färdigt gymnasiet och skaffa en inkomst. Det måste inte vara ett topp jobb, bara så du klarar vardagen medans du köttar på med musiken.
 9. 1 point
  Okej jag skäms
 10. 1 point
  Ja när t om en gammal hårdrockare som mig vet hur en TB-303:a ska låta så......
 11. 1 point
  Jag lyssnar mest på Neil Young och Townes van Zandt och liknande, så ta mina åsikter och råd om din edm-låt med en nypa salt. Jag tycker du har hittat ett bra sväng, med hög energi, men melodin hade kanske kunnat vara lite tydligare och mer framträdande. Rent ljudmässigt tycker jag att mixen har för mycket höga, brusande frekvenser, vilket gör att allt låter väldigt nära, utan djup. Det anstränger också öronen. Jag skull lågpassa det mesta ner till 15k eller mer, utom ett eller två element. Det skulle ge mer djup, samtidigt som elementen med höga frekvenser blir klarare. Jag skulle även ge basen lite mer tyngd och botten, tillsammans med kicken, möjligen också högpassa allt annat upp till 150-200. Men, bra låt, låter lika bra, eller bättre, än det mesta som man hör på gymmet.
 12. 1 point
  Kattskit är det inte Första lyssningen första stycket tog det ett tag innan jag fattade melodin, vilket faktiskt var kul, intressant och uppfriskande bland allt annat såsande som förekommer. Har synpunkter på basgången i huvudleadet, till att börja med de första takterna 1, 2, 3, 4 där jag inte tycker basen sitter rent harmoniskt. Det skär sig inte men låter lite off. Samma sak vid takterna 9-10 där basen hänger sig kvar på samma not från tidigare - tycker det ger en märklig känsla bara. Personligen hade jag gjort en annan progression både där och takt 1-4. Får se om nån annan tänker likadant... Röstsampling bort, eller fixa en bättre som är återkommande och inte bara i början. Tycker mixen låter aningen fullpackad när det är som mest. Har inga konkreta tips annat än att lyssna om du kan skära bort saker med hi/lo-cut utan att det märks. Automatisera det där det behövs (men det visste du säkert redan.) För mycket volym/stereobredd/low end innan drop. I övrigt väldigt bra låt, duktig du!
 13. 1 point
  Fråga 1. Du behöver en förstärkare med RIIA pickup ingång (ofta kallad phono). Dvs en special förförstärkare avsedd för vinylspelare. Fråga 2 Det finns högtalare med inbyggda förstärkare men dessa har så vitt jag vet ingen RIIA ingång.
 14. 1 point
  Hej! Under eftermiddagen planerar vi att tillfälligt ta ner sajten för att genomföra en flytt till en ny server. I samband med det kommer vi utföra en del underhållsarbete som tar tid vilket gör att forumet kommer ligga nere i upp till ett dygn. Vi ber på förhand om ursäkt för olägenheten, men önskar dig varmt välkommen tillbaka när det är färdigt.
 15. 1 point
  Gratis virtuella instrument i de flesta plugg-format: Vst 2/3 (Cubase m.fl.), AU (Logic) och AAX (Pro Tools). Har hittills testat "Strings" - de lät hyfsat. Man behöver regga ett konto och sedan är det bara att ladda ner det man vill ha. https://www.spitfireaudio.com/labs/
 16. 1 point
  Ja, det var ju en bra idé...:) Jag fick först inte Maestro att funka. Fick rensa hårddisken och sedan ladda ner på nytt. Helt plötsligt funkade Maestro och då kunde jag där ändra förinställd mikrofon till min externa. Varför det hade blivit så vet jag inte. Kan ha varit att systemet slog bakut när min hårddisk var överfull. Fick väldigt snabb och detaljerad hjälp från Apogees support by the way.
 17. 1 point
  Bra låt! Bra djup i mixen (har själv stora problem med det), och bra arrangemang. Sången hade gärna fått vara lite mer aggressiv och energisk, och det kändes ovant med trummorna pannade lite till vänster. Basen känns lite för låg. Saknar också lite "glue" och enhetskänsla. Kanske lite mer kompression i mixbussen?
 18. 1 point
  Bra jobbat! Tycker det låter overall bra, framförallt låter det någorlunda eget i genren. Jag är inte supervan proddare så ta feedbacken som ni vill. 2 Minute Track Gillar idéen med låten skarpt, skönt intro. Blir lite repetativt, kanske dock var tanken med låten. Tycker ni kunde jobbat mer med outrot, känns lite tafatt att bara fadae ner mastern. Madness Slår till väldigt hårt direkt, kan vara en idé att göra en snabb fade upp på mastern med en riser i början (typ pitchbenden ni använder)? Den slidande lead melodin hade jag gjort något mer med, framförallt i sista droppet, också sidechainat den hårdare. Bryggan kommer ganska plötsligt vid 1:07, testa att klippa basen 1-2 bars och göra övergången mer tydlig. Men hade definivit armpumpat till denna på klubben Men som sagt, snyggt jobbat, finns definitivt potential.
 19. 1 point
  Så mycket att tacka för.. Vila i frid, Tim Ta hand om dig så ses vi på andra sidan.
 20. 1 point

  22 downloads

  En cover på When we where young.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...