Jump to content
Annons
  • Veckans pluggtips #17: SlickEQ GE är equalizern med många ansikten

    Behöver du verkligen en ny equalizer? Svaret är naturligtvis ett rungande nej. Med detta sagt levererar SlickEQ GE en vacker och mångsidig trotjänare som säkerligen både kan hjälpa och överraska dig.

    Jon Rinneby

    slick-eq_red.webp.e2a30770ae6e0e2a41c1364013b3ded9.webp

    SlickEQ GE (Gentleman’s Edition) från Tokyo Dawn Record bygger vidare på gratisversionen SlickEQ och är en mångsidig equalizer med flertalet spännande och användbara funktioner. Till ytan sett har vi en mixnings- och mastering-equalizer med fokus på enkelhet och fantastiskt ljud. Men under huven döljer sig en hel del smått och gott.

    SlickEQ GE har ett valfritt realtids analysfönster, tre semi-parametriska justerbara band, fem olika eq-modeller: American, British, German, Soviet and Japanese, ett tilt-filter (oväntat användbart) samt låg- och högpassfilter. Vidare hittar vi inte mindre än åtta olika utsteg: Linear, Silky, Mellow, Deep, Excited, Toasted, Funky and Seven, för den som vill färga ljudet ytterligare.

    En mycket trevlig funktion är SmartOps (smart operations) som låter dig matcha din mix mot pink noise eller egna referenser, vilket enligt mig är betydligt mer användbart. Här finns även en funktion som letar rätt på dominanta resonanser och råder bot på dessa genom olika eq-förslag. Som grädde på moset har SlickEQ GE också autogain (A-knappen), vilken fungerar förvånansvärt bra och som gör det betydligt enklare att höra vad dina justeringar egentligen gör med ljudet.

    TDR SlickEQ GE kostar i skrivande stund blygsamma 30 Euro, men bjuds också som nedbantad gratisversion. Pluggen finns till både PC och macOS i de flesta format. Om du är intresserad av mastering rekommenderar jag starkt att du spanar in TDR SlickEQ Mastering. Läs mer på tillverkarens hemsida >

    blatt_streck.png.01190f37d3618682e54f812b6e1a7577.pngVeckans pluggtips skriver Jon Rinneby om nya och gamla pluggar för mixning och mastering. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet, snarare än djupgående analyser. Pluggarna är givetvis inget du ”måste” köpa och majoriteten går sannolikt att efterlikna med dina standardverktyg. Har du själv något pluggtips? Tveka inte att höra av dig till @Jon Rinneby

    Här finner du samtliga Veckans pluggtips >


    Användarrespons

    Recommended Comments

    Det finns inga kommentarer att visa



    Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

    Du behöver vara medlem för att delta i communityn

    Bli medlem (kostnadsfritt)

    Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

    Bli medlem nu (kostnadsfritt)

    Logga in

    Har du redan en inloggning?
    Logga in här.

    Logga in nu

  • Studio nb_2_2.jpg

×
×
  • Skapa ny...