Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Då har jag en aning. Värt att forska vidare. Tack för hjälpen, pme!
 3. Härligt att det löste sig 👍
 4. Today
 5. js är inte riktigt min grej. Men det ser som det är en referens till ips.settings "ne_avplayer".
 6. Mixen är alldeles för hårt pressad genom en master-limiter. Prova att backa 6-12 dB innan limitern för att se vad som händer.
 7. Neosus

  Mina bilagor

  Ah.. Det finns en radera knapp där i andra hörnet. Den missade jag helt. Problem is solved och Tack för att du tog dig tid, Björn! 👍
 8. Jag tror jag vet vad det kan vara som händer. Ta bort bilagan genom att klicka på krysset nere vid inläggets uppladdade filer. Inte i själva inlägget. Och glöm inte att spara.
 9. Det är inte så att er Pulseaudio-server är inställd på att inte resampla vilket är aktivt ifall följande är konfigurerat i /etc/pulse/daemon.conf . avoid-resampling = true isf när den bl.a. efter en tids tystnad stöter på ett ljud som ska spelas upp i en sample rate annan än en tidigare så byter den klockfrekvens och då uppstår ett missljud?
 10. Neosus

  Mina bilagor

  Har provat redigera inlägget och där i raderat bilagan och sparat. Men den är fortfarande kvar i inlägget och i "mina bilagor". Nåja! Det är ingen stor sak för mig om det inte fungerar. 🙂
 11. Gjirde ett nytt försök med mix och master.
 12. Skumt, kan det vara p.g.a någon inställning i browsern eller om browsern har några ad-blocks eller liknade? Kanske att just den specifika browsern inte stöder studios hemsida? Är den bildar ett srörningsljud som ger rundgång i monitorerna?
 13. Hej! Trots att det har gått några år sedan Studio fanns som papperstidning är det många som är intresserade av materialet som vi gav ut då. Inte minst temautgåvan Inspelning & Mixning som av många har setts som en ovärderlig ingång till just inspelning, mixning och mastring av musik. Så det är med glädje vi kan meddela att vi nu öppnar en butik med några av de mest efterfrågade pdf:erna som vi har gett ut: Inspelning & Mixning Live-ljud Vintage Butiken hittar du här: https://www.studio.se/butik/ Inom kort tillkommer även en av våra första temautgåvor, ”Inspelning Special”, där vi intervjuade flera av de mest namnkunniga ljudteknikerna och studioteknikerna i Sverige. Pdf:erna har några år på nacken men är i det stora hela fortfarande aktuella. Och de är bra prissatta. Flera av dem kommer framöver uppdateras vilket vi så klart meddelar om. Priset kommer då sannolikt att höjas något, men har man köpt en utgåva nu så ingår även uppdaterade utgåvor längre fram.
 14. Det här är ju galet intressant. Har aldrig märkt av detta i mina monitorer. @pme, ser du vad det är för något som triggar igång ljudet när du kör i Linux?
 15. Hej! Förlåt sent svar. Det som syns under "Mina bilagor" är sådant som du har postat i inlägg tidigare. Genom att klicka på det ämne som bilagan ligger i så kommer du till ditt inlägg. Avgör om det är något du vill ta bort. Om ja, klicka på "Redigera" och ta därefter bort bilagan. Spara.
 16. Alla reverb var digitala, det skrev jag i första inlägget. Olika HW reverb - TC m300, TC 4000, Bricasti, Lexicon MPX 550 + PCM 70 och 96 mot olika ITB reverbs varav en del gjorda för att simulera speciell HW och andra som har eget sound. Har du själv testat reverbplugins mot hårdvara och isf vad kom du fram till? Vad tyckte du om Christians test, vilken fil lät bäst?
 17. Yesterday
 18. Hej Jon! Stort tack för din tid och ditt svar. Det glädjer mig att höra att du gillar min mix/master. 2 frågor: 1. Hur kom du fram till att man kunde boosta 140-150 Hz, 400-500 samt "luft" (antar att du menar typ 6k+ här)? Är det något du bara hör med all erfarenhet eller är det något mer tekniskt bakom? Vore bra att själv kunna komma fram till detta till andra låtar. 2. "Pling" ljudet vid ca 48 sekunder låter bra på olika högtalare och hörlurar jag har hemma, men låter väldigt skarpt och "skorrande", nästan distat på min mobil tex. Vad skulle jag kunna göra åt detta? jag har testat att lågpassfiltrera men då låter det lite livlöst i hörlurarna/högtalarna p.s. Jag hade av någon anledning satt limitern på -0.6 dB, men det är fixat nu. Tack!
 19. Tjena! Gammal tråd men tänkte att jag frågar runt lite i äldre trådar innan jag startar en ny. Så.. är det någon som vet om något bra service ställe i stockholm eller närliggande nu 2020? Har en Revox A77 som behöver massa kärlek
 20. Viktigast är väl att man ska kunna blåsa igenom tyget för att det stenullen ska kunna absorbera. Är tyget för tätt så tränger inte luften igenom
 21. Fins det några bra mallar att hitta vilka frekvenser sång. trummor. gitarrer osv har så man får en tydligare ljudbild.... Förstår ju att allt är relativt alla sjunger ju olika... Och gitarrister har olika ljud;m;m. Jag kör cubase 10.5
 22. I agree with @HowBoutSomeSnus there. Things that could be worth double checking: 1. Make sure that you don’t have any additional plugins after your Ozone limiter (could add gain after limiting). 2. Check that all effect buses and groups are routed back to the Master Bus, so that nothing is “missed” by the limiter. This one may only be needed in some DAW’s (music software), but I have occasionally made this mistake in Cakewalk/Sonar. 🙂
 23. After limiter you should have 1db headroom when you are making an mp3 because interpolation can make it clip like this. Really you should always have 1 db headroom unless you are releasing a physical cd or sending a file to a label. And 1 db is truepeak for streaming, so if you dont have a truepeak meter you should probaby have 2 db headroom 🙂 for streaming You dont nessisary have to lower input to master, you can just probably lower the master fader. But you should think about in the future to not send to much level trough the masterbuss. Most plugins dont really clip because of resolution is so high inside the program.
 24. Jag tror det är helt bortkastat om man inte gör det av någon visuell anledning. (Tex att man har gardiner i samma tyg)
 25. Okay and i think i should play around with limiter too to prevent it from going above 0 db limit
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.