Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Toontrack releases the Into the Dark EZX, an expansion for EZdrummer 2 and Superior Drummer 3 by producer/engineer/mixer Tom Dalgety, tailored for a specifically dark, gritty and sinister sound.
 3. Firmware V4.0 elevates this hybrid desktop synthesizer’s status as a sound design powerhouse, with user wavetables, a new sound engine, new presets, and much more.
 4. Jag har själv gått i tankarna att ominstallera rubbet, inkl OS. För nu är det lite väl huller om buller med allt.
 5. Trist, men du får trösta dig med att du får en fräsch dator.
 6. Tröttnade och ominstallerade Windows 10 och alla programmen helt istället.
 7. Yesterday
 8. Tjena! mitt namn är Kevin och jag är 22 o bor lite utanför Stockholm området. Jag söker en musikproducent eller någon som vill skapa musik tillsammans och släppa lite låtar och ser hur det går? Är väldigt driven när det gäller något som blir kul och samtidigt spännande! Jag hoppas verkligen att någon känner sig träffad i ungefär det jag vill skapa/uppnå, släng iväg ett meddelande eller skicka till min mail! Mail - kev98kev@gmail.com Lite låtar som jag vill i samma stuk skapa:
 9. Hej WolfP3, det värmer att höra! Tycker du hittat ett skönt sound överlag, inte så mycket att anmärka på egentligen. För mig personligen hamnar dock trummorna lite väl mycket i bakgrunden. Gitarrerna är i fokus, vilket är helt rätt, men trummorna behöver nog få mer plats för drivet och stommen. Gitarrsolot tar över lite väl mycket och har också ett ganska skarpt ljud runt 3-4 kHz (eller sänka lite i volym). Hela mixen saknar en kärna vid 1500 Hz (vilket delvis beror på trummorna), vidare skulle mixen också må bra av att öppnas upp en aning i toppen, från 6-7 kHz och uppåt. Botten känns stabil, möjligen skulle du kunna tämja området runt 100 Hz en aning. Ledord: Lite mer tydlighet/klarhet överlag (bort med (häng)mattan) - Mer framträdande trummor så låten får stomme. Öppna upp toppen och backa en aning på 3-4 kHz i sologitarren, alternativt sänk den. Allt detta behöver åtgärdas i mixen, men gjorde ändå en snabbmaster som närmar sig soundet jag tänker på en aning:wolf_fix.mp3 Mvh Jon
 10. Det hjälper inte. Det var just det jag gjorde först och som var orsaken till problemen. Sedans så har jag omsinstallerat allt, sökt i alla Windowsmappar manuellt och i regedit. Men det är ändå någon fil som gömmer sig och spökar för mig. Börjar kännas som ett virus.
 11. Du kan använda Steinberg download assistant till att flytta filerna!
 12. Har problem med Cubase 10 och ville om installera det. Ville flytta det till en annan SSD med. Men tydligen så finns det några filer lagrade i Windows som jag ta mig tusan inte lyckas bli av med. Hur jag än gör så vill Cubase söka vila helt andra patchar än de jag talar om för Steinberg Libary Manager. Det resulterar i att jag inte kan köra VSTi eller andra effekter alls. Så jag undrar hur jag blir av med allt som har med Steinberg ifrån alla de gömställen där appar och annat gömmer sig i W10?
 13. Att tämja dynamik har aldrig varit lättare, eller svårare beroende hur man ser på det. Men du kan pusta ut. Studio har tagit på sig uppgiften att välja ut de 14 bästa kompressor-pluggarna just nu.
 14. Last week
 15. Hejsan allihopa! Personligen har jag det senaste året börjat lyssna på (för mig) ny musik och nya musikgenrer som jag aldrig tidigare lyssnat på. Tycker det har gjort mig gott, då jag fått en del inspiration och glädje av att hitta ny musik. Har ni någon spellista eller låtar som ni får inspiration av? Dela gärna med er av era listor och så! Listan är en "inspirationsspellista" så vissa låtar tycker jag exempelvis bara ackordvändan, melodin mm är bra. För de som är intresserade kan jag dela med mig av min spellista 🙂
 16. Kul tanke med verser! Jag tycker det låter som en rolig idé - och hade nog blivit bra. Uppskattar din feedback, stort tack! 🙂
 17. Håller med dig, ska kika på det och finslipa 🙂 Tack för din input!
 18. Toksoft ju. Kanske att djembetrummorna/bongo(?) kunde varit lite rikare i ljudet. Och marimban skulle kanske vara lite mjukare precis när de startar. Gillar annars att den är så avskalad och lätt. Fågelljuden var konstigt nog passande med. Gillar cymbalerna och de övriga percussioninstumenten som bara ligger där i bakgrunden och tuffar på på ett behagligt sätt. Tycker nog snarare att mer trummor skulle paja den luftiga och softa viben som jag fick av denna lilla skapelse.
 19. Tack! Det var ett bra tips det. Relativt billigt och verkar prisvärt. Som det ser ut just nu så står det mellan Embetrone och Chris Hein - Solo Violin. Solo Violin är ju mera djupgående, men prisskillnaden gör ju att det blir svårt att välja ändå.
 20. Hejsan Här är en låt av mig om livet i en sekt. Inga sekter skadades vid skapandet av den här låten. Sekten i den här låten är helt fiktiv. Alla likheter med faktiska sekter, aktiva eller upplösta, är en ren tillfällighet.
 21. Wow! Embertone låter som på riktigt! Bra tips där! 👍
 22. Hej Jon Har sett dina YT-videos och allt verkar så lätt. Själv låter jag mig fångas i det sound som jag spelar in i och låter mig nöja med det. Hur skulle du ändra i ljudbilden på denna låt ? Jag hör iofs att vissa bastoner hörs sämre i mitt Sonossytem så det måste jag få till på något sätt. ”Amatören” eMastered_Lonesome night in Stockholm.mp3
 23. Hej! Ja, jag håller med om utmaningen i att få stråk att låta naturligt. Jag blev nyfiken och kollade runt lite. De här lät bra på demos tycker jag, men jag har alltså inte någon av dem själv: https://www.embertone.com/instruments/friedlanderviolin.php https://www.soundsonline.com/Gypsy
 24. Korg releases new updates: Korg opsix v. 2.0, Korg modwave system updater v. 1.1 and Korg wavestate v. 2.0.
 25. Bra tips på ljudbibliotek där, men jag såg inget som bara var ett enskilt soloinstrument för sig. Jag vill åt ett bibliotek med bara ett enda enskilt instrument i taget. Med orkesterbibliotek så får man ju oftast bara samplingar av t ex fiolsektionen i en stråkorkester. Vill kunna styra t ex en fiol bättre för att kunna avgöra mera exakt vilken accent eller stråkteknik just det instrumentet spelar på. Blir ju omöjligt att göra t ex ett countrysolo på fiol om det är fler än en som spelar det. Där måste man ju lägga energin på glissandon, övertoner och andra stråk och plocktekniker för att få det att låta naturligt.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...