Jump to content
Annons

Jon Rinneby

Huvudmoderator
  • Antal inlägg

    3 467
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    103

Allt postat av Jon Rinneby

  1. Doldisen Cassiopeia har nyligen uppdaterats till version två och riktar sig till dig som vill lägga lite uppmjukande stjärnstoff på inspelat transientrikt material.
  2. Trött på platta och tvådimensionella produktioner? Frukta inte, dearVR PRO 2 kommer till undsättning och placerar ut dina instrument varhelst du behagar i ett tredimensionellt och naturtroget utrymme.
  3. Behöver du verkligen en ny equalizer? Svaret är naturligtvis ett rungande nej. Med detta sagt levererar SlickEQ GE en vacker och mångsidig trotjänare som säkerligen både kan hjälpa och överraska dig.
  4. Kompressorer finns det många av, kanske för många tycker säkert en del? Med specialkompressorn COMPER från Analog Obsession blir det ännu fler, men på ett minst sagt innovativt och annorlunda vis.
  5. Det är hög tid att damma av den gamla rullbandspelaren. Och då talar jag inte om den okalibrerade skräphögen i källaren, utan om Slate Digitals trotjänare Virtual Tape Machine som närmast kan liknas vid ett bortglömt men välsmakande årgångsvin.
  6. Jag kapar helt enkelt bort det jag inte vill höra - eller rättare sagt det som inte tillför musiken något. Men detta sagt har jag med åren blivit mer och mer restriktiv med att plocka bort för mycket "ohörbart" - då det allt som ofta finns en känsla där och det kan bli för sterilt om saker rensas upp för mycket. Men detta är ju generella tankar och olika från låt till låt och vilket ljudideal man har etc.
  7. En kompressor som alltid imponerar och överraskar låter naturligtvis för bra för att vara sant. Men faktum är att MagicDeathEye är just en sådan kompressor, oavsett om det handlar om mix eller master.
  8. Softclipping, eller bara clipping som det också kallas, är lika användbart som det är missförstått. StandardCLIP hjälper dig att runda av starka toppar, och forma ljudet på ett sätt som inte är möjligt med andra verktyg.
  9. Dels av praktiska skäl: att det är säkrare att inte samla allt på och samma disk om det skulle bli hårddiskkrash tex. "Lägg inte alla ägg i samma korg". Men också att det är klokt att inte belasta endast en hårddisk, som då måste göra allt jobb. Sen är det bekvämt att ha fler hårddiskar, för överskådligheten. Finns säkert fler anledningar, men det är lite så jag tänker. Mvh Jon
  10. Om du någon gång sneglat på mastering och i synnerhet limitering så har du förmodligen stött på Fabfilter Pro-L 2. Den kanske mest populära limitern av dem alla och som med alla sina år på nacken fortfarande håller måttet - och mer därtill.
  11. Ja precis, en NVMe med OS och program och sedan ytterligare en för inspelning, samt en extern ssd för backup. Mvh Jon
  12. Ok fint, då är 2024 redo för nya utmaningar. Stort lycka till. /J
  13. Hej, jag är inte helt 100 på om jag förstår frågan. Men att bara spara spara dll-filer och sedan lägga in på ny datorn kommer med största sannolikhet inte att fungera, av flera anledningar. Ibland kan man ha tur, men ofta inte. Du behöver installationsfilerna till dina VST och installera på nytt. Om det är väldigt gamla pluggar, som inte längre stöds av windows 10/11 (eller vad du nu väljer att installera) så finns det tyvärr inte mycket att göra. Hur som helst så låter det som att du behöver ny dator, så det är bara att bita i det sura äpplet och hålla tummarna. Vilka är pluggarna du vill spara? Kanske är detta ett tillfälle att rensa ut det gamla och in med det nya? Det har ju trots allt hänt en del på plugg-fronten de senaste 20 åren. Mvh Jon
  14. I dag är pc-datorer så pass snabba att i stort sett vilken budgetdator som helst klarar av att leva upp till namnet musikdator. Men det finns ändå några saker du bör tänka på innan du lättar på plånboken.
  15. Vid 30 Hz lever klubblivet vettu, dunk dunk dunk 😉 /J
  16. En equalizer som enbart ökar och dessutom lägger till olika grader av övertoner på valfritt band. Kan något så smalt verkligen låta brett och fett? Waves Factory har svaret.
  17. Har förresten precis flyttat till ny studio, från Malmö till utanför Göteborg och är på det stora väldigt nöjd med akustiken. Dock finns det en lite jobbigt puckel runt 120-123 Hz och en liten dipp runt 90-100 Hz (vilket jag visserligen vant örat vid), men dessa tänkte jag finjustera på sikt på naturlig väg. /J
  18. Har faktiskt inte testat Realphones, men har Sonarworks, använder det dock inte är så van vid min lyssning. Med detta sagt hade det varit intressant att höra Ollo s4x genom Realphones 🙂 /J
  19. Anledningen till att det känns som att det smalnar av i hörlurarna är för att simulera hur du upplever stereo genom ett par högtalare. Hörlurar är "onaturligt" breda eftersom ljudet träffar höger och vänster öra direkt, utan crossfeed, tillskillnad från högtalare där höger och vänster blandas. Exakt vilken teknik som ligger bakom ConOpener har jag ingen aning om. Men ingen tvingar dig att använda pluggen 🙂 Den är kort och gott till för dom som föredrar att mixa i hörlurar, av en eller annan anledning, men vill få ett hum om hur musiken kan bete sig i en vanlig stereo tex. Mvh Jon
  20. Hej Clas. Syftet med CanOpener, i all sin enkelhet, är att använda dina vanliga hörlurar och därigenom få dom att låta lite mer som att du lyssnade genom högtalare. Det är alltså ingen effektplugg, som reverb, delay etc, utan bara ett verktyg för referenslyssning. Mvh Jon
  21. Vi är många som eftersträvar den perfekta lyssningen: ett studiorum med 100% korrekt frekvensåtergivning och balans. Ett sådant rum existerar dock inte och är egentligen inte heller eftersträvansvärt. Men det finns andra lösningar på problemet.
  22. Ju fler kockar desto sämre soppa brukar det heta, eller kanske rent av ju fler pluggar desto sämre mix? Hur som helst vill The Oven bjuda på finmiddag och till råga på allt en vällagad sådan. Men smakar det så kostar det, eller?
  23. Alla studiorävars dröm är ett verktyg som får allt att låta bättre, och helst på ett så enkelt sätt som möjligt. Gullfoss är tyvärr inte detta verktyg, men inte heller särskilt långt därifrån.
×
×
  • Skapa ny...