Jump to content
Annons

Göteborgs bästa musikaffär


Pusa

Vilken är Göteborg bästa musikaffär?  

164 röster

  1. 1. Vilken är Göteborg bästa musikaffär?

    • Andréassons musik
      35
    • MUG (musik utan gränser)
      21
    • Musikbörsen
      22
    • Gitarren
      3
    • Lington (finns den kvar förresten?)
      1
    • Freddans (Den där på hörnet nästan vid Vasaplatsen)
      12
    • Annan (Skriv isf gärna vilken på forumet)
      17
    • Musikanten (Kungälv)
      1


Recommended Posts

LÄS MINA KOMMENTARER EFTER DITT SVAR, har lite egna utvärderingar av affärerna..

Eftersom Sthlm:arna har en tråd, så tyckte jag att det inte var mer än rätt att vi hade en här oxå..

Har stött på lite halvtaskig översittar attityd på Musikbörsen (som iofs har väldigt mkt att göra på dagarna, men trots allt är det viktigt att tänka på ett gott intryck som gör kunden bekväm och inte käner sig totalt dum i huvudet, anledningen till att man frågar är ju ändå därför att man inte vet eller hur? Dock är de flesta guldkorn (och personerna ifråga jag nämnt tidigare kanske inte hade en bra dag bara?) och de har de klart bästa priserna i stan..

MUG måste jag säga har en bra variation på personal, alla är hjälpvilliga och är serviceminded på ett bra och icke påträngande sätt.. det märks att de har vart med i branchen länge.. Bruce håller ju ställningarna perfekt oxå måste ju tilläggas..

Gitarren har jag själv bara besökt en gång.. det var ung 5 år sedan och jag skulle lämna in min pappas gitarr från 60-talet, stämskruvarnas knoppar hade gått av.. Så jag frågade hur mycket han ville ha för det (en härlig jazzgura med fin klang som stämmer utmärkt i banden) Han sa till mig att det var rena skiten som jag omedelbart borde slänga, den är inte värd träet den är gjord på sa han............. Hmmmm.. tyckte jag... IDIOT!, Så därför har jag inte varit intresserad av att gå tillbaka dit, de gjorde inget gott intryck (En gitarr är inte bara "appearence".. En gitarr är nästan ett levande ting, och i detta fallet en familjeklenod, kommer jag till en musikaffär och vill byta ut stämskruvarna, då ger man mig ett prisförslag.....

Freddans, här köpte jag mitt digi002, och när man väl kommer i kontakt med dem och köper något verkar detta var riktigt bra och gästvänliga människor fulla av entusiasm och välvilja.. Dock är affären i sig rätt liten och trång så man känner inte sig riktigt avspänd när man kommer in där första gångerna.. ett litet minus där då..

Andréassons musik.... hmmm.. vad ska man säga? Köpte en mic av dem som jag väl är relativt nöjd med iofs, men för övrigt känns det rätt ofta som "skall du ha något eller gå ut!".. Men som sagt om andra affärer så kan det vara tillfälligheter som skapar denna typ av känslor.. en dålig dag kanske här oxå.. (Tyvärr så skapar man ju sig ett intryck första gången man går till ett ställe, och visar det sig då att intrycket är negativt så hänger det med länge, vilket då innebär att man kanske väljer en annan affär..

Lington vet jag inte om den finns än, men det var iaf här jag till slut lämnade min fars gamla 60-talsgura och han fixade den helt perfekt med nya fina stämskruvar som sitter på den än idag.. En härlig gammal stofil som arbetar/arbetade (?!) där..

Musikanten ligger utanför stan norrom GBG (åt mitt håll), i Kungälv.. BILLIGT, (går i många fall under luthmans priser.. och som sämst ligger de precis i fas med Luthman.. imponerande måste jag säga för en butik som ligger lite off-side) mkt bra service om saker går snett, ett familjeföretag med bra och relativt billig undervisning i gitarr, trummor, piano, sång, etc.

Dela med dig av dina erfarenheter och tankar om dina favoritmusikaffärer.. (Och även de dåliga erfarenheter du haft)..

Björn

Redigerat av Pusa
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Oj, ser att jag ju tyvärr har skrivit freddans och musikanten på samma rad.. inte så bra ju... Finns inget sätt att ändra detta nu heller vad jag kan se.. Kan bara ändra i mitt meddelande..

sorry!

(skriv med då om ni röstar på freddans/musikanten, vilken av dessa ni föredrar.. )

Link to comment
Dela på andra sajter

Att Andreassons skulle ha en "köp någonting eller stick "-attityd kan jag verkligen inte hålla med om. Jag har precis flyttat hit från Stockholm och fick en chock första gången jag besökte Andreassons. "Va, en musikaffär där personalen faktiskt är hyffsat bra. Finns det?". Mina tidigare erfarnheter av musikaffärer har nämligen inte varit mycket att skruva in i racket ( nytt uttryck från mig. Ungefär som "hänga i julgranen" fast för studiofolk. ) Se min egna tråd om detta här.

Det första jag gjorde var att gå ner i källaren för att titta på pianon. Jag frågade efter priset på en Fantom-XR och fick en halvtimmes utläggning om synthens historia. Är man skygg av sig lär man i och för sig inte tycka om denna butik eftersom det är svårt att undvika personlen som frågar om man vill ha hjälp. Själv tycker jag bara att det är positivt.

På Freddans musik har jag dock bokstavligen fått höra "köp någonting eller försvinn"...var i och för sig precis innan dem stängde...men ändå 😛

Redigerat av Pluffo
Link to comment
Dela på andra sajter

Andreasson musik ger väldigt bra service och tar sig tid. De kommer fram och frågar.

Jam har kass/otrevlig personal men är billiga och har mer "billig skit" än t.ex Andreasson. Musikbörsen är helt okej tycker jag. Lite mer "över disk"-känsla. Freddans känns som om man kommer ner till Hasse Hantlangares källare och det är en massa rockers ivägen överallt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tycker inte att man skall behöva vänta på sina grejor som är på lagning i 6 veckor, det hände mig på Andreassons musik. Dessutom skickade de en faktura fast garantin var kvar, i garantin stod det dessutom att man skulle få låna ersättningsgrejor under tiden sakerna lagades, det fick jag inte eftersom de inte hade några maskiner. På musikbörsen väntade vi på en Digi 001 i ett halvår och fick tillbaka fel DIGI 001a då blir man lite trött.

Link to comment
Dela på andra sajter

Musikanten i Kungälv är inte alls dyra. Åker man runt och kollar lite så får man nästan alltid bäst pris där. Sen får man såna fräcka saker som service, schysst bemötande, de frågar alltid om man vill låna ersättningsutrustning till en löjligt billig penning. Har goda kontakter med fantastiska yrkesmän. Är måna om att få behålla en som kund och verkar tänka mer långsiktigt än sina konkurrenter.

Freddans är också bra men lokalen är bedrövlig. Jag känner mig alltid stressad där, trångt och besvärligt. Nicke Lilltroll är dock en stjärna.

Gitarren besitter en fantstisk kunskap om alla aspekter av gitarrer, främst akustiska. Besök dem!

MUG är duktiga och där är en väldigt "Göteborgsk" stämning, detta kan vara både bra och dåligt.

Andreassons kommer jag aldrig att anlita igen. Det sätt på vilket jag blivit behandlad där gång efter annan är bedrövligt.

Musikbörsen har tappat mycket kompetent personal sen flytten. Vill väl men där har jag fått många råd som visat sig vara felaktiga.

Link to comment
Dela på andra sajter

Musikanten i Kungälv är inte alls dyra. Åker man runt och kollar lite så får man nästan alltid bäst pris där. Sen får man såna fräcka saker som service, schysst bemötande, de frågar alltid om man vill låna ersättningsutrustning till en löjligt billig penning.

Jag måste säga att jag misstog mig här.. Var själv inne och tittade på www.4sound.se och musikanten i kungälv var ett av de företagen som fanns i deras kedja.. Hade bättre priser än Luthman på mycket, men överskred aldrig Luthmans pris på något..

Jag kan inget annat göra än att be om ursäkt till Musikanten.. "Förlåt!"..

Redigerat av Pusa
Link to comment
Dela på andra sajter

Bengan (oregistrerad)

Gitarren kommer jag ALDRIG anlita. De var jävligt dryga när jag hörde av mig till dem om en gitarreparation. Fixade det på ett annat sätt och har numera fått fatt på en snubbe jag nog alltid kommer anlita i sådana frågor.

Andréassons har varit lite onödigt jobbiga i så enkla situationer som strängförsäljning så jag är lite skeptisk. Har dock en bra kontakt där som jag försöker vårda.

Börsen: Helt ok om man vet vad man vill ha. Gäller att springa på rätt snubbe litegrann med.

Bruce på MUG är värd att besöka bara för sakens skull.

De andra ställena har jag inte haft med att göra.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 4 månader senare...
musik (oregistrerad)

Hej!

Andreasson Musik: De undrade vad de kunde stå till tjänst med, redan innan dörren hade slagit igen bakom mig! Fick under besöket kontakt med 4 pers, specialister inom var sitt område, trots att butiken var full med folk. Dessutom fick jag vettiga priser på flera grejer, samt ett namn och telefonnummer för en reparation av en gammal synt jag fått problem med. Allt på en kvart!

Gitarren: Var inne i deras butik i en halv dag, d.v.s 4 timmar! Inga andra kunder i butiken. Han svarade inte på min hälsningsfras varken när jag kom eller gick. Kom aldrig fram för att fråga om jag behövde hjälp under hela tiden. Dyrast i landet? Dövstum?

Musikbörsen: Köpt en del grejer där. Mycket av stormarknadskänsla. Fått vänta mellan 1.5 till 2 timmar bägge de senaste gångerna jag varit där utan att ha fått hjälp (trots 4-5 expediter och få kunder, mitt på da'n).

Freddans musik: Vart inne en snabbis, för kort tid för att yttra något.

Gefab Musik: Vänlig äldre man, som beställer vad som helst man vill ha.

Jam: Rätt ok. Bra guidning bland akustiska gitarrer. Hur går butiken egentligen?

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag gillar inte personalen på Jam i Göteborg. De är för upptagna och lite snäsiga (fast jag har hört att de bytt en del folk sedan jag var där senast). I övrigt gillar jag företaget och Johan som är (del?)ägare har bara varit jättretrevlig mot mig och mycket, mycket hjälpsam.. även då det varit uppenbart att jag inte tänkt handla något av honom.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tycker inte att man skall behöva vänta på sina grejor som är på lagning i 6 veckor, det hände mig på Andreassons musik. Dessutom skickade de en faktura fast garantin var kvar, i garantin stod det dessutom att man skulle få låna ersättningsgrejor under tiden sakerna lagades, det fick jag inte eftersom de inte hade några maskiner. På musikbörsen väntade vi på en Digi 001 i ett halvår och fick tillbaka fel DIGI 001a då blir man lite trött.

Det var inte så att reparationen inte omfattades av garantin måntro? (Bara nyfiken, försöker inte vara spydig, utan bara samla info om hur konsumentköplagen används av olika affärer).

Redigerat av JJRockford
Link to comment
Dela på andra sajter

G.Audemard (oregistrerad)

Musikanten är igentligen den enda musikaffär jag varit kund hos. Nu har ju jag legat ganska lågt med mitt musiserande ganska länge, har ändast blitt ett paket strängar/år ungefär.

Men när jag gick på trioskolan för 8-9 år sedan som då hade musikanten som granne spenderade jag många lunchraster där. Fick fruktansvärt bra priser på produkterna i butiken.

Åker nog dit vilken dag som helst å rekar lite nu när mitt musikintresse blommat upp på nytt.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

har märkt att man snabbare får hjälp om man är lite "på" i en musikaffär. man fattar ju att det är många som är där bara för att pilla på grejerna och personalen kan säkert ha svårt att urskilja vilka som är vilka.

Link to comment
Dela på andra sajter

Göteborg? Vad är det? Ett smörgås-pålägg? 😉

😉

nej det är Sveriges framsida 😉

Men jag tror dock att om det skulle funnits ett pålägg som heter "Göteborg" så hade det nog vart ganska gott 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Freddans röstar jag på. Trevlig butik dock lite trång.

Link to comment
Dela på andra sajter

Andréasson röstar jag på. Trevligast lokal. Och trevligast personal. Helt Ok utbud. Trevlig hemsida dessutom. Vad gäller de andra är jag neutral, så när som på MUG. Personalen på MUG tycks inte vilja bemöta en överhuvudtaget om de inte sett en på en scen det senaste året, eller om man inte känner dem privat sedan länge. Kompisklubb med snobbfasoner! USCH! Men det förstås. Jam är väl inte någon personlig favorit. Inte ofta jag ens tittar in, då jag funderar på å köpa nått hamnar jag ofta på hemsidan för å se vad som finns, å JAM's sida är ju avskräckande i sig.. 🙂

//Smulan

Link to comment
Dela på andra sajter

shoppar mkt på freddans. duktiga på datorer och gitarrer. kristian är dessutom en mkt bra gitarrbyggare/reparatör (och grindcoregitarrist). alla är schyssta och även om lokalen är trång så behöver man inte vara förskräckt. man känner sig inte ovälkommen om man sitter och lirar i en halvtimme.

gitarren. går ofta förbi där på väg hem (den gamla, stora butiken; har ej varit på södra vägen) och testar elguror om de fått in ngt nytt. ingen har jagat ut mig eller varit otrevlig.

handlade mkt på mug förut. som ngn sade är det en göteborgsk stämning, på gott och ont, men jag har alltid blivit väl bemött -- i synnerhet efter att jag spenderat en del pengar där. goa gubbar.

börsen har jag inte använt sedan de flyttade, dvs sedan mats och per jobbade där, och då var det schysst.

f.ö. har flera kvinnliga musikerpolare uttryckt stort missnöje med hur de i regel blir bemötta i musikaffärer i gbg. flera konkreta och trista historier har jag fått höra som rör de populäraste affererna i omröstningen (för att slippa säga ngt, jag är ju man och får bra service!). har ngn ngn kommentar till det?

Redigerat av helvetet
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej helvetet!

Är du här också och breder ut dig?

När det gäller dina kvinnliga bekanta, så vet jag inte vilka av affärerna du menar, men det kan vara så att någon butik har en ortodox syn på kvinnan kanske?!

😄

halogenlampa/:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Brukar inte handla så mycke i göteborg men annars besöker jag nog mest börsen, andreassons och sist mug. Tycker nog jag har blivit väl bemött i alla dessa affärer det har kanske också med hur man själv uppträder. Jag vill inte påpeka att jag är något av en mönsterkund. Är ganska velig med att bestämma mig. :rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag gillar inte personalen på Jam i Göteborg. De är för upptagna och lite snäsiga (fast jag har hört att de bytt en del folk sedan jag var där senast). I övrigt gillar jag företaget och Johan som är (del?)ägare har bara varit jättretrevlig mot mig och mycket, mycket hjälpsam.. även då det varit uppenbart att jag inte tänkt handla något av honom.

Jag var inne på Jam i Göteborg för ett par månader sedan, och de var precis lika otrevliga som vanligt. Snäsiga och väldigt upptagna.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Tycker att MUG är den bästa affären i Gbg, ok att de ibland kan ha lite mycket praktikanter men den fasta personalen är grymt kompetent och trevlig. Har även bra erfarenheter från Freddans som jag också tycker har en kompetent och hjälpsam personal. Gitarren har jag inte så stor erfarenhet av men de som jobbar där verkar väldigt kunniga även om jag tycker att de verkar ha lite höga priser ibland. För servning och modifiering av gitarrer så kan jag varmt rekommendera Gitarrmakaren som har sin butik på Kastellgatan. Åke som driver den butiken är mycket kunnig i sitt område och dessutom väldigt juste att ha och göra med.

Vad gäller Musikbörsen så handlar jag nästan inte alls från dem längre sedan flytten. Det har rentav blivit lite för mycket stormarknad för min smak, men de har bra priser.

De enda affärer jag har dåliga erfarenheter från är Andreassons och Jam. Andreassons för att jag har mött på "köp eller stick" attityden där...

Jam tyckte jag var bra från början men jag vet inte om personalen blivit trött eller vad det är frågan om för de verkar inte bry sig om sina kunder så mycket längre. Det kan ta evigheter innan man får hjälp på det stället trots att personalen uppenbarligen inte är speciellt upptagen. Men det beror också på vilka som jobbar den dagen, för vissa i personalen är helt klart mer serviceinriktad än andra...

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...
gladamatör (oregistrerad)

😲 ALLA dessa butiker har sina egna och mycket duktiga folk varvat med människor som är lite väl fulla va sig själva !!!

Handlar mest på musikbörsen / JAM ....(only for the price ....)

😳

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 månader senare...

Fått jävligt bra hjälp från freddans, de har följt upp mina köp och fårgat någon månad senare om jag är nöjd och så vidare. Fick rabatt också, trots att jag inte kände dom eller köpte för speciellt mkt.

På Andreassons var de också trevliga och tålmodiga.

På MUG är de lite töntiga och gubbiga. Känns lite jobbigt att vara där, blev lite hånad för att jag letade efter en melodika: "då får du la gå till en leksaksaffär". Men de är säkert duktiga.

På Jam är dom cp. Så otroligt otrevliga.

Det finns en roliga affär med fioler och sånt vid skanstorget, där var det en trevlig gubbe.

Gitarren är bra men kanske en aning dryga.

Strängdjungeln på mastuggstroget är jävligt speciellt. När jag var där satt gubben i telefon, jag stod vid disken och väntade i en kvart kanske, han kollade på mig och fortsatte att prata. Sedan var han trevlig och gav massa tips om intonering och så vidare. Jag fick även ett roligt plektrum som han hade hittat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gammal tråd detta, men såg den först nu. Mina erfarenheter:

Andreassons Musik - Bra, beror lite på vem man pratar med, men rätt personer = trevligt bemötande och djuplodande info. Inga problem att jämföra och snacka för- och nackdelar. Bra utbud.

MUG - Göteborgs skönaste musikaffär. Kunniga, trevlig stämning, och alltid lätta att ha att göra med. Det jag tror ibland kan avskräcka folk är att det är så mycket intern jargong. Ta inte eventuella kommentarer på allvar, det är rysligt sköna gubbar. Dock inte det största utbudet på alla områden.

Freddans - Övervägande bra erfarenheter. Dessutom ett plus för hyffsat begagnatutbud.

Musikbörsen - Bemötandet har varit ibland bra, ibland lite "ska du ha nåt?", men det känns som att det blivit bättre. Har haft bra genomgångar med dem, och kunnat prisförhandla.

Jam - Handlar jag inte på längre, bara i absoluta nödfall. Slappt och otrevligt. En gång när jag var där var det bara praktikanter som inte kunde något om prylarna. "Kan du komma tillbaka någon annan dag så kanske de kan hjälpa dig..."! En annan gång skulle jag handla av en annan praktikant (är det av snålhetsskäl de har så mycket gymnasistpraktikanter?), men han kunde naturligtvis ingenting, och vände sig till en av de andra som jobbade där. Eftersom han stod med en kund svarade han inte på den korta frågan förrän efter 10-15 minuter, med en ytterst besvärad min. Och då var det liksom inte tre plektrum jag skulle ha.

Link to comment
Dela på andra sajter

laregina (oregistrerad)

Jag har bara varit på MUG och MB

MUG är "änna" en skön affär, trevlig atmosfär (som tidigare nämnts.)

Har köpt en del grejor på MB men måste hålla med om att fastän det finns

en massa personal så tar det tid innan man får hjälp. Men utbudet är hyggligt och det går att snacka ner priset (eller få extra prylar) till samma pris m.m.

Men om jag får nämna Borås inom Göteborgsområdet så har Musiklagret där

bättre priser, mindre utbud men kan skaffa det mesta åt en.

Där jobbar en massa trevliga killar (varför är det nästan bara killar i butikerna?)

med mycket kunskap inom alla områden av musik. Ring eller maila och du får svar, nästan alltid, samma dag, ofta inom ett par timmar.

Musikbörsen är sämre på det området.

- Linda

Link to comment
Dela på andra sajter

Freddans är vad som gäller för min del. Har gjort i stort sett alla mina inköp där de senaste 4-5 åren så numera är jag tämligen god vän med dem och det hjälper förstås en del. Jag får i alla fall alltid den hjälp jag behöver och de ger mig alltid bra priser och även dem jag skickar dit.

Har handlat en del på börsen tidigare och de var oftast trevliga och gav ok priser.

Jag har också goda erfarenheter av Andreassons.

De andra affärerna var det så länge sedan jag var inne i så jag kan inte ge nåt utlåtande om dem.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...