Jump to content

Björn Olsberg

Administratör
 • Content Count

  4,767
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Björn Olsberg last won the day on September 29

Björn Olsberg had the most liked content!

Community Reputation

234 Utmärkt

About Björn Olsberg

 • Rank
  studio.se
 • Birthday February 10

About me

 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  Macbook Pro 16", 1 TB, Logic Pro X, Apogee Duet, Dynaudio DBM50 plus ett gäng mickar och hörlurar.
 • Home page

My music online

Recent Profile Visitors

37,478 profile views
 1. Då har jag en aning. Värt att forska vidare. Tack för hjälpen, pme!
 2. Härligt att det löste sig 👍
 3. Jag tror jag vet vad det kan vara som händer. Ta bort bilagan genom att klicka på krysset nere vid inläggets uppladdade filer. Inte i själva inlägget. Och glöm inte att spara.
 4. Hej! Trots att det har gått några år sedan Studio fanns som papperstidning är det många som är intresserade av materialet som vi gav ut då. Inte minst temautgåvan Inspelning & Mixning som av många har setts som en ovärderlig ingång till just inspelning, mixning och mastring av musik. Så det är med glädje vi kan meddela att vi nu öppnar en butik med några av de mest efterfrågade pdf:erna som vi har gett ut: Inspelning & Mixning Live-ljud Vintage Butiken hittar du här: https://www.studio.se/butik/ Inom kort tillkommer även en av våra första temautgåvor, ”Inspelning Special”, där vi intervjuade flera av de mest namnkunniga ljudteknikerna och studioteknikerna i Sverige. Pdf:erna har några år på nacken men är i det stora hela fortfarande aktuella. Och de är bra prissatta. Flera av dem kommer framöver uppdateras vilket vi så klart meddelar om. Priset kommer då sannolikt att höjas något, men har man köpt en utgåva nu så ingår även uppdaterade utgåvor längre fram.
 5. Det här är ju galet intressant. Har aldrig märkt av detta i mina monitorer. @pme, ser du vad det är för något som triggar igång ljudet när du kör i Linux?
 6. Hej! Förlåt sent svar. Det som syns under "Mina bilagor" är sådant som du har postat i inlägg tidigare. Genom att klicka på det ämne som bilagan ligger i så kommer du till ditt inlägg. Avgör om det är något du vill ta bort. Om ja, klicka på "Redigera" och ta därefter bort bilagan. Spara.
 7. Hej Ledrian, jag såg inte din kommentar förrän nu, men nu är bilderna inlagda.
 8. Till macOS eller Windows? Personligen anser jag att styrplatta till macOS är överlägset när man ska jobba. Du kan konfigurera den så att det räcker med att nudda plattan för allt du vill göra. Minskar belastningen på fingrarna och det går snabbare. Dessutom räcker de uppladdningsbara batterierna länge. https://www.apple.com/se/shop/product/MRMF2Z/A/magic-trackpad-2-rymdgrå OT: Innan någon frågar. För att flytta fönster genom att nudda och inte trycka, så använder jag trefingersdragning. Ställs in under Systeminställningar > Hjälpmedel > Pekarstyrning > Styrplattealternativ > Aktivera dragning med trefingersdragning. Fråga mig inte varför det har flyttats dit. I tidigare versioner låg funktionen bland de övriga styrplatteinställningarna.
 9. Jag har precis infört ett par cache-nivåer men blev klar precis nyss. Dubbelposterna är raderade och jag håller lite koll. Förlängde också listan med 50 procent, från 10 till 15 ämnen 😉
 10. Hej! Det här är ett bra diskussionsämne. Vi har redan gjort en (mindre) rensning bland ämnena och det kan nog finnas synpunkter på hur indelade ämnena ska vara. Ge gärna konkreta förslag på ämnen som kan slås ihop eller raderas. Av SEO-skäl (alltså möjligheten att dyka upp bland sökresultaten i ex Google) så är det en god idé att ha en ganska bred uppdelning. Vad gäller listan på senaste ämnen så är det lätt åtgärdat att ha en längre lista. Och en möjlighet är så klart att i slutet av listan lägga in en länk till all aktivitet (som jag själv nog skulle föredra). Ge gärna input på ovanstående! 😊
 11. Vet inte vad som har hänt, men du har lyckats ladda upp en flp-fil (Fruity Loops?) där man behöver Fruity Loops för att spela upp den. Långt ifrån alla har det programmet. Gör hellre en export till förslagsvis mp3 och ladda upp den istället så ska du se att det går lättare för andra att lyssna
 12. Nej, så klart inte ett absolut yrkesförbud, men jag förutsätter att du förstår poängen i meningen jag skrev där det handlar om yrkesförbud i praktiken.
 13. Hej, självklart är det fruktansvärt att människor dör, och givetvis har man ett eget ansvar - vilket jag är helt övertygad om att var och en av oss alla tar så långt det bara är möjligt. Det är en självklarhet. Men det är inte vad denna diskussion handlar om. Vad nöjes/kulturbranschen upplever just nu är på många håll en ganska grov orättvisa, och vi pratar om en bransch som vad jag vet omfattar fler än vad fordonsindustrin i Sverige gör.
 14. Nu är jag inte med på vad du grundar det på eftersom arbetslösheten just nu går uppåt, men det väsentliga är att många i nöjesbranschen är beroende av varandra och att ledtiderna ofta är långa. Utebliven möjlighet att planera innebär en risk för en bransch även om det finns de som under tiden kan ta andra jobb. Dessutom är det också så att många inom nöjesbranschen är egenföretagare med enskilda firmor, och därigenom står utanför många av de skyddssystem (som exempelvis permittering) och som anställda samt ägare av aktiebolag har. Tycker att Gardell också sätter fingret på problemet på ett bra sätt, att det går bra att sitta 250 personer i en lokal och äta, men i den stund som Danny Saucedo stiger in så är det en förbjuden tillställning. Branschen har ett yrkesförbud, och det är inte många branscher som har fått. Argumentet att det finns de som har det värre anser jag inte ursäktar en orättvisa som mycket lätt hade kunnat undvikas med tydligare besked och mer rättvisa gränsdragningar.
 15. Björn Olsberg

  Hörseltest

  Hej, Kan det ha varit ett test från något av följande ämnen, kanske?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.