Jump to content

Björn Olsberg

Administratör
 • Content Count

  4,704
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Björn Olsberg last won the day on April 2

Björn Olsberg had the most liked content!

Community Reputation

201 Utmärkt

About Björn Olsberg

 • Rank
  studio.se
 • Birthday 02/10/1973

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  Macbook Pro 16", 1 TB, Logic Pro X, Apogee Duet, Dynaudio DBM50 plus ett gäng mickar och hörlurar.

Recent Profile Visitors

36,422 profile views
 1. Ställer mig bakom vad @georgep säger. Conflicted Chameleon säger något om artisten bakom (eller dess budskap, syfte), men Illerill låter också bra även om det kanske inte säger något. Gillar att du har två namn att välja mellan där du oavsett val kommer äga söket. Jag har inga starka åsikter om artister/upphovsmän som väljer att fronta med olika projektnamn eller för den delen byta namn. Det är ju inte direkt ovanligt.
 2. Haha, precis 😂 Skämt åsido, men jag tror inte det är ovanligt att många googlar för att hitta info om något som rör deras intresse för att hitta lösningar på problem. Och den typen av organiskt sök brukar vi kunna se en del av här. Gissningsvis även många andra nischade sajter.
 3. Så tyckte jag också, men anar att många istället väljer att lägga sin tid på att nyhetsknarka. Men det finns väl en punkt när man tröttnar på allt elände i nyheterna och gör något konstruktivt av tiden, hoppas jag.
 4. Skulle precis tipsa som Sennheiser som har kostnadsfria webbseminarier för ljudtekniker i morgon tisdag, ca 1,5 timmar långa. De skriver: Läs mer: https://sv-se.sennheiser.com/mediaroom/dontstoptheeducation-301829
 5. Håller med! Uppskattar dessutom att Linux fungerar på gamla datorer som mjukvarugiganterna har övergivit för längesedan, och att systemet kan hållas helt uppdaterat. Jag har till exempel en fyrkärnig Intel Core i7 med dubbla ssd:er och 16 GB minne från 2011 som Apple har "övergivit" sedan ett par år. Men där rullar Linux (och för den delen Windows 10) och inspelningsprogram på helt fantastiskt.
 6. Hej, det stämmer att du får dra av den moms från datorn som du har köpt, om du har fakturerat för moms som du då kan kvitta med. Hur det ligger till med att starta företag i efterhand och sedan dra av moms är jag lite osäker på. Företaget kan ju köpa datorn av dig privat, men det lär inte ge några momsfördelar som jag ser det. Men om det är möjligt att styra om ett köp i efterhand till ett nystartat företag är nog en bra fråga att ställa till Skatteverket. Jag har ringt dem flera gånger när jag är osäker och de brukar vara mycket villiga att räta ut frågetecken. Datorn skrivs vanligen av på ett år.
 7. Mot bakgrund av att du mest kommer använda mjuksyntar så låter det här som ett bra val. Men min fråga är om du har ett eget företag eller köper privat? Om du köper på företaget så försvinner ju momsen. Företagets pris för en MBP 16 med dina specar landar då på strax under 28000 kr. Värt att tänka på.
 8. Begåvad mashup James Brown / Motörhead: James Brotörhead:
 9. För den som kanske inte har sett nyheten på startsidan:
 10. I spåren av coronaviruset covid-19 skjuts nu även Musikmesse 2020 i Frankfurt på framtiden. Beslutet togs tillsammans med de lokala hälsomyndigheterna i Frankfurt. Myndigheterna vill undvika att deltagare från högriskområden kommer till mässan och är smittade. En hälsokontroll av mässdeltagare skulle bli så omfattande att Messe Frankfurt inte skulle klara av att genomföra den. Bakom beslutet ligger även det ökade antalet av reserestriktioner, vilket skulle innebära att potentiellt viktiga besökare och utställare kan utebli. Beslutet leder alltså till att den 40:e upplagan av Musikmesse skjuts på framtiden. Uppdaterat 2020-03-13 kl 16.53: De lokala närliggande eventen Musikmesse Plaza och Musikmesse Festival skulle inledningsvis ha fortskridit som planerat, men Musikmesse meddelade nyss att även dessa tillställningar ställs in. I fallet Musikmesse Festival kan event med under 1 000 personer fortfarande hållas. Musikmesse meddelade inga nya datum som tidigare utlovat, däremot att mässan inte alls kommer att hållas i år. Vi förmodar att det innebär att mässan hålls 2021.
 11. Hej! Vill bara nyansera uppfattningen om att Mac ofta är dyrare och Windows-datorer är mer prisvärda. Allt beror så klart på vad man prioriterar och värdesätter, men om man räknar med uppgraderingspriser för exempelvis Cubase under tre/fyra år så kan man landa kring 2500 kronor om jag räknar rätt. Det är mer än vad en full licens av Logic Pro X kostar, och den kostar heller inget att uppgradera.
 12. En liten förtydling. Man behöver registrera sig under mars, men gratismånaden räcker i en månad från registreringsdatum. Alltså inte bara under mars. Det betyder att om man registrerar sig mot slutet av mars så varar gratismånaden till slutet av april.
 13. 😂 Önskar att vi kunde lägga in den knappen istället, haha.
 14. Hej! En ganska vanlig fråga på Studio har att göra med hur man byter sitt medlemsnamn. Vi hindrar ingen från att byta namn, men det är heller inget vi uppmuntrar. Av de som har bytt namn så är det inte alla medlemmar som hänger med på vem som är vem. Det här gäller så klart främst dem med väletablerade namn på forumet. Så här ser vi på det: Vi uppmuntrar till att man kallar sig för något som har med ens riktiga namn att göra. Det står naturligtvis var och en fritt att kalla sig vad man vill så länge namnet håller sig inom lagen, men personnamn är alltid trevligt, personligt och tydligt. Samtidigt tänker man sig för en gång extra innan man postar inlägg och håller på så sätt forumets innehåll mer relevant och underlättar en en god ton. Efter en eventuell namnändring, posta gärna ett inlägg i avdelningen Medlemspresentationer och berätta att namnet är bytt – och vad det tidigare namnet var. Under en övergångsperiod, behåll gärna samma avatarbild så att andra snabbt känner igen dina inlägg på symbolen intill. Vi uppmuntrar också att vid namnbyte skriva i signaturen vad det tidigare namnet var. När du har bestämt dig så är du välkommen att kontakta någon av administratörerna (ej moderatorerna) på den här sidan och berätta vilket namn du vill byta till.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.