Jump to content

The Key

Medlem
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

The Key last won the day on September 10 2010

The Key had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutralt

1 Follower

About The Key

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.fyraett.se
 • ICQ
  0
 1. Claes säljer Oktava mk-319. Kolla också annonser. Jag har sett dem annonseras ut för 1300-1400kr. Thomann verkar inte ha just den modellen.
 2. Jag skulle inte rekommendera NT1a:n. Den är visserligen en helt ok mick med extremt lågt brus och ganska bra upplösning. Dock har den en höjning i diskantregistret som kan skapa en del problem om man komprimerar hårt vilket brukar vara vanligt med rap. S:en kan bli väldigt starka och skära i öronen. Det går visserligen att fixa med deesser i viss mån men bättre är kanske en mick som inte har en lika kraftig diskantpuckel. Den mick jag spontant kommer att tänka på är Oktava mk-319. Lite färgad men med en betydligt mjukare diskant. Här kan man dra på rejält med kompressor utan att s:en blir plågsamma.
 3. Reparerat behörigheterna? Slängt preference-filerna? Startat om datorn? Måste kolla för säkerhets skull Det skulle kunna vara så att nåt minneskort har pajat. Fast då skulle det märkas i andra program också. Det kan också vara så att du behöver installera om programmet.
 4. hehe. Gick på ett aprilskämt om denna låten på ett ett annat forum. Här
 5. The Key

  Vallåtar

  Tidningen Expo skapades av Stieg Larsson, författaren till Milleniumtrilogin och Andreas Rosenlund, numera informationsdirektör på Kronans droghandel. Så de här killarna skulle ha varit de första i AFA? Vänsterextremister? Hahaha! Har du läst EXPO nån gång? Vet du vad en vänsterextrem tidning är överhuvudtaget? Fast det är klart, för en sverigedemokrat så är väl allting vänsterextremt och det måste ju vara jobbigt med en tidning som hela tiden avslöjar SD:s medlemmar och deras historia och ofta fortfarande aktiva engagemang i olika nazistiska organisationer....
 6. Kolla in Eddie Cochran. Han gjorde några rätt röjiga låtar. "Something else" heter en av dem, som jag tror att Sex Pistols gjorde en cover på senare.
 7. Du kanske håller plekrumet fel. Hur stor del av pletrumet har du fritt i luften? Man ska alltid sträva efter at ha så lite som möjligt. Hårt plektrum är alltid bättre om man vill undvika smatter, men det krävs å andra sidan bättre teknik för att klara snabba passager. Prova att vinkla det lite så att inte den platta sidan på plektrumet ligger helt parallellt med strängen. Se till att plektrumet är ordentligt polerat i kanterna, kan fixas med en sån där nagelfil med tre olika ytor som går att köpa i skönhetsbutiker. Att byta till att spela med naglarna är väl inget alternativ egentligen då det kräver en helt annan spelteknik och följdaktligen ger ett annat sound, och då syftar jag inte på anslaget. Själv spelar jag både med plektrum och naglar beroende på vad låten kräver. Materialet på plektrum anser jag vara mindre viktigt om man pratar om de olika plastvarianter som finns, de låter ungefär likadant. Anslaget är mycket viktigare. Filt och gummi ger ju dock ett tämligen annorlunda sound fast inte något direkt användbart sådant enligt min åsikt. Fast det är ju en smaksak naturligtvis. Kan tilläga att jag spelat gitarr i 35 år och undervisat i ca 20 år.
 8. Hejsan Jag har också laddat ner ett helt gäng Stillwelpluggar och har blivit mycket förtjust. Superfynd enligt mig. Använder dem gärna till att "smutsa" ned lite grand och få en lite mer analog känsla. Dock håller jag inte med om att de överlag skulle vara bättre än logics pluggar. Det är mer en fråga om karaktär och smak. Logics pluggar låter kanske lite mer "rent" vilket ju kan vara både en för- och nackdel. Channel EQ:n anser jag vara fantastisk när det gäller att mejsla fram ett ljud så att det får plats i mixen, däremot har den inte särskilt mycket karaktär vilket kanske upplevs som tråkigt av vissa. Fast då är det ju en för att enkel sak att komplettera med en plug från t ex Stillwel. Logics compressor är ju numera helt grym. Det går att få fram massor av olika karaktärer där. det finns en dansk snubbe som heter Lagerfeldt som har gjort en massa presets som är helt grymma som man kan ladda ned härifrån. Testa dem.
 9. ...och steel pans kommer från västindien, inte från Hawaii ;-)
 10. Variax 300, en mångsidig gitarr som emulerar en hel mängd olika gitarrmodeller. På så sätt har du fortfarande stor valfrihet när det gäller sound. Har en själv, mycket praktisk i studion. Fabriksjusteringen är i regel ganska dålig dock. Be nån gitarrtekniker fixa det så blir den en riktigt skön gitarr att spela på. Som förstärkare skulle du kunna välja t ex en Vox valvetronics. Förhållandevis billig, också med stora variationsmöjligheter.
 11. Man brukar prata om att de musiker som får värst arbetsskador är de som spelar viola i symfoniorkestern. Dels för att de har en arbetsställning som så småningom skapar förslitningsskador (gäller även violinister) och dels för att de har trumpetarna precis bakom sig och således får en fruktansvärd ljudvolym i örat utan möjlighet att värja sig.
 12. Är inte det här Mc Donald´s-reklam?
 13. Jag har varit där . Försökte spela på grejen. Ska funka som ett slags klockspel men träet ät ganska murket numera så det är inte mycket ton kvar. Som vindspel funkar det inte eftersom stockarna är alltför tunga.
 14. Läste du överhuvudet taget min fråga i första inlägget? Din länk svarar inte på den. Jag vill alltså veta om det är sant, så som vissa rykten gör gällande, att 9:an t.o.m rullar bättre än åttan på en G5:a dvs att man kan köra fler spår än i 8:an innan processorn säger stopp. Att den funkar på en G5:a visste jag redan.
 15. Den funkar på en G5:a. Den är i och för sig inte officiellt supportad men ska, som sagt, funka utmärkt. Vad jag undrar är om nån har installerat den i sin G5:a och hur den rullar.
×
×
 • Create New...