Jump to content

The Key

Medlem
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

The Key last won the day on September 10 2010

The Key had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutralt

1 Follower

About The Key

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.fyraett.se
 • ICQ
  0
 1. Claes säljer Oktava mk-319. Kolla också annonser. Jag har sett dem annonseras ut för 1300-1400kr. Thomann verkar inte ha just den modellen.
 2. Jag skulle inte rekommendera NT1a:n. Den är visserligen en helt ok mick med extremt lågt brus och ganska bra upplösning. Dock har den en höjning i diskantregistret som kan skapa en del problem om man komprimerar hårt vilket brukar vara vanligt med rap. S:en kan bli väldigt starka och skära i öronen. Det går visserligen att fixa med deesser i viss mån men bättre är kanske en mick som inte har en lika kraftig diskantpuckel. Den mick jag spontant kommer att tänka på är Oktava mk-319. Lite färgad men med en betydligt mjukare diskant. Här kan man dra på rejält med kompressor utan att s:en blir plågsamma.
 3. Reparerat behörigheterna? Slängt preference-filerna? Startat om datorn? Måste kolla för säkerhets skull Det skulle kunna vara så att nåt minneskort har pajat. Fast då skulle det märkas i andra program också. Det kan också vara så att du behöver installera om programmet.
 4. hehe. Gick på ett aprilskämt om denna låten på ett ett annat forum. Här
 5. Tack. konstigt att det var så svårt att förstå för vissa.
 6. Har jag påstått att "i begynnelsen var staten och därefter kom människan"? Du är helt sanslös! Och vad har det att göra med mitt påstående att valutorna tillverkas och lånas ut av statligt ägda centralbanker? Jaha, och vad lärde du dig av det? Vilket år var det förresten? Jag läste 88, också en enstaka kurs i nationalekonomi som ett avbrott i mina musikstudier. Fast de "kunskaper" jag fick på den kursen är knappast användbara i detta sammanhang eftersom de inte direkt tog upp den globala aspekten och inte heller pratade om grundvärdena i form av naturresurser, åtminstone inte i sådan utsträckning att jag minns det. Nu är jag definitivt färdig med dig.
 7. Som sagt vinsten är en chimär. Det förklarade du alldeles utmärkt själv. Bra då slapp jag. Man kan väl snarare se det som att brist på effektivitet snarare är förlust. Ur ett globalt perspektiv är det ändå bara omfördelning av resurser vinster för Sverige betyder förlust för nån annan.
 8. Kallar du det argument? På fullt allvar? Menar du att för en ensamståemde mor med två barn som tjänar runt 12000:- i månaden så är 328:- (plus ev fackavgift) en skitsumma. För övrigt så pratar jag inte om en enstaka person utan jag träffar många människor i den situationen i mitt jobb. Det finns för övrigt folk med löner i den klassen som är med i min a-kassa (480:-/månad). Jag gillar inte att du tillskriver mig påståendet att a-kassan skulle ha höjts med 500 kr. Det är jävligt onödigt att hålla på så. Tyvärr har det blivit mer och mer av den varan från din sida. Du skriver att jag tycker si eller så utan att jag har uttryckt en åsikt en gång och sedan så börjar du argumentera om det istället för att hålla dig till sakfrågan. Det har hänt så många gånger nu att jag har börjat tröttna rejält. Jag påstod att folk med lägstalöner har varit tvungna att ta ställning till om de har råd att lägga 500 kr i månaden i a-kasseavgift. Och det är ingen lögn! Vad gäller fackföreningsavgifterna så kan jag bara säga att i mitt fall har det varit värt varenda öre. Jag betalar gärna de pengarna, men jag har råd med det.
 9. Jaha nu är det bara tjafs. Dina argument har för länge sedan trutit men nu fixar du inte ens att hålla uppe skenet. Du tillskriver mig en massa åsikter som jag överhuvudtaget aldrig har uttryckt, antagligen eftersom du inte orkar läsa igenom allt jag skrivit. Väljer nån liten sak, vränger till nån slags ståndpunkt som du påstår att jag har och hoppar sedan på mig för det t ex försöker du få det att framstå som om jag skulle försvara AFA.s metoder fast jag klart uttryckt att det inte är så. Sedan att du inte riktigt klarar av att hålla skillnad på Ryssland och Tyskland är ju lite oroväckande. Vi talade väl om varför Nazistiska partiet bildades. Mig veterligen skedde det i Tyskland, fast du som verkar så insatt i politik kanske har andra uppgifter.... Har du hört talas om "Forum för levande historia" Ett regeringsstyrt organ som ska ge skolan riktlinjer för vad som är "rätt" historia. Man har här tagit en historieskrivares syn på historien och gjort det till "sanning" dvs ur en tydlig högersynvinkel, jag skulle i det här läget kunna ge sidvis med exempel på hur man totalt har struntat i sentida forskning för att fortsätta driva sin tes om bl a de brott i gamla Sovjet som tillskrivits Stalin. detta är bara ett exempel på hur vänsteråsikter ska sopas ut ur finrummen. Kommunisternas undomsförbund får inte längre något undomsstöd för att det ifrågasätter kapitalismen. Sverigedemokraternas ungdomsförbund får det däremot. I stort sett all press ägs av höger och det är högerns åsikter som speglas i nyhetsrapportering. det finns överhuvudtaget ingen kolumnist eller oponionsbildare, förutom möjligtvis Myrdal, som ifrågasätter marknadsekonomins antidemokratiska natur som får chans att uttrycka sina åsikter i större medier. Den "rätta" åsikten idag är att demokrati och marknadsekonomi hör ihop. Kom inte med ditt skitsnack om att vänstern på nåt sätt skulle ha tagit patent på vad man får ha för åsikter. det är bara ett sånt där vulgärargument som högern alltis har använt sig av därför att det är svårt för dem själva att försvara sin egoistiska hållning. Från att ha tyckt att du, trots dina åsikter, faktiskt var värd att ha ett litet meningsutbyte med därför att du i förstone verkade påläst så har min åsikt svängt rejält nu. Du är tyvärr bara ännu en av de där patetiska nyliberalerna som inte klarar av att bli överbevisade.
 10. Jag vet inte vad du har för bakgrund, men detta var fan i mig så jävla arrogant så jag blir förbannad. Vad i helvete vet du om hur det kan vara för en ensamstående invandrarmorsa som har städjobb i nåt av de där städföretagen som du pratar så gott om. Jag känner såna människor, jag träffar dem varje dag på jobbet. De har inte ens råda att skicka med pengar till sina barn när vi ska gå på Liseberg. För en sådan person är 500 :- ingen skitsumma. Här är valet snarare om man ska kunna ha mat på bordet varja dag, eller hela kläder till sitt barn. För övrigt höjde inte facket sina avgifter.
 11. Jaså är det enligt mig? Var lärde du dig att läsa? Är du så hgelvetes jävla omedveten så att du inte vet att all valuta idag tillverkas och lånas ut av div centralbanker som, med ett undantag, alla är statliga? Det innebär att alla pengar utgår från staten! Var fan läste du ekonomi nånstans?
 12. För helvete demonen! Skärp dig. Det är en jävla skillnad! Nazisterna ägnade sig åt mord, misshandel och mordbränder på 80-90talet i Sverige. Kommunisterna ägnade sig åt politisk agitation på 20-talet. Judarna i Tyskland på den tiden utgjorde knappast nån livsfara för oskyldiga människor. Och för övrigt, vilken vänster syftar du på när du pratar om intolerans mot andra?
 13. Alla pengar kommer ursprungligen från staten, från riksbanken som lånar ut allt. Vinster är bara en chimär. Omfördelning är det enda det handlar om.
 14. Ok då. Snabbt svar. Jo, det är precis de siffrorna som jag länkade till som man ska använda, men det gäller att göra uttaget på rätt sätt, dvs räkna på arbetskraften och inte på det totala antalet idivider. Står under fotnoterna för övrigt. Men det verkar som om du fick grepp om det sedan. I debatten inför förra valet fick Göran Persson oerhört mycket kritik av alliansen för att arbetslösheten var så hög. Man gjorde en valfråga av det. Persson i sin tur avfärdade det hela och sa att det inte är ett problem. Arbetslösheten var på väg ned. Arrogant av honom, men just i detta fallet hade han faktiskt rätt. Arbetslösheten var som lägst precis när borgarna tog över 2007 och det året. Detta berodde inte på borgarnas politik utan på att vi hade en högkonjunktur, under denna högkonjunktur passade borgarna på att pajja det sociala skyddsnätet med bl a extremt höjda a-kasseavgifter vilket ledde till att många, i huvudsak låginkomsttagare, slutade försäkra sig. De hade helt enkelt inte råd. När sedan krisen slog till så fanns inget att falla tillbaka på. It- bubblan som sprack med extrema börsnedgångar och arbetslöshet var inte mer en tillfällig nedgång än dagens globala kris. Siffrorna var nere i nästan samma nivå som de har varit under 2010. Där har du orsaken till höjd arbetslöshet på 2000-talet. Trots detta kom aldrig arbetslöshetsprocenten över 7%, tack vare att regeringen arbetade aktivt med att stimulera marknaden. Under nuvarande kris har arbetslösheten stundtals varit över 10%. Självklart spelar världsekonomin i stort in på arbetslöshetssiffrorna, ingen regering kan stå helt opåverkad av detta, men man kan välja att vidta åtgärder för att minska, dels arbetslösheten, då med stödåtgärder eller övartagande av företag i kris, dels effekterna av arbetslösheten genom ett starkt socialt skyddsnät i form av t ex hög a-kassa. Inget av detta har gjorts av nuvarande regering (Littorin satt med armarna i kors i TV och bad svenskarna försöka rida ur stormen) med följd att krisen har gått mycket djupare i form av bl a rekordarbetslöshet. Persson på sin tid gjorde heller inte tillräckligt, men det var ändå inte riktigt lika illa, vilket väl i stort kan ses som skillnaden mellan de olika regeringsalternativen. De rödgröna är inte riktigt lika illa som alliansen.
 15. Jodu, käre demonproducent. Man brukar faktiskt räkna procent av antal "i arbetskraften" som man uttrycker det, alltså sådana som antingen jobbar eller söker jobb och då blir siffrorna som följer. 2005 m7 7,5% 2006 m7 6,5% 2007 m7 5,4% 2010 m7 8,0% Jag kan i sammanhanget nämna att i 2004-20005 hade vi också en ganska kraftig nedgång i ekonomin. Arbetslösheten steg och Göran Persson fick mycket kritik från högerhåll för det och det var det som slutligen fällde honom. Om vi tittar på hur regeringen Reinfeldt har klarat denna krisen så kan vi konstatera att i juni 2010 var arbetslösheten uppe i 9,4% och ännu högre tidigare på året. Nu har det vänt, men det är inte tack vare regeringen utan, som sagt, att världsekonomin har vänt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.