Jump to content
Annons

godhead

Medlem
  • Antal inlägg

    803
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då godhead senast vann var 24 september 2012

godhead hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

24 Utmärkt
  1. Alldeles för lite reverb på trummorna för att det ska kännas tillräckligt mycket som 80-tals-prodd, annars är det ju rätt bra gjort.
  2. Nej då. Men det kan bero på vilket Aero-tema du har aktiverat i Windows 7. Menyraden är som sagt integrerad med titel-raden i Cubase 8 och uppåt, vilket gör att det inte funkar med alla teman. Men prova att installera uppdateringen till 8.5.15 om du inte redan gjort det.
  3. Välkommen till Cubase 8/8.5 ... Steinberg har tagit en rad idiotiska designbeslut som de flesta användare rasar över. Bl a att menyn och titelraden i programmet är integrerad. Detta ser ut som skit i det mesta annat än Windows 8 med default-temat och går ej att ändra på. Steinberg själva verkar heller inte ha några planer på att ändra på det. Har du provat att byta skrivbordstema i windows och se om menyerna kommer fram då?
  4. Självklart bryter du inte mot något avtal om du bara spelar upp låtarna för någon som arbetsprover. Dina låtar är alltid dina låtar och du har rätt att visa upp det du har gjort för vem som helst. Detta kallas ideell upphovsrätt. Däremot kan du inte låta ett annat förlag ge ut eller använda de av dina låtar som redan är exklusivt signade till ett annat förlag.
  5. Ehum... Jag har också använt Cubase sedan SX2, och har aldrig märkt av att det tar någon direkt längre tid än i andra program. Och när du exporterar många lager, använder du då Batch Export eller kör du spår för spår manuellt?
  6. Cubase också: http://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?f=226&t=86134
  7. godhead

    Cubase Pro 8

    Om du köper 8'an så får du automatiskt även en licens för 7.5 och tidigare versioner, men då måste du såklart även ha tillgång till en installationsskiva för 7.5. Om du inte har det kan det ju vara vettigt att köpa 7.5 nu och få en gratis uppdatering sen.
  8. godhead

    Cubase Pro 8

    Efter att ha kört det snor-stabila Cubase 6.5 ett antal år så kör jag (eller försöker köra) Cubase 8 både på Mac och PC. På Mac fungerar det helt ok bortsett från vissa oförklarliga krascher som händer ibland då programmet avslutar sig självt helt plötsligt. På PC fungerar det helt värdelöst. GUI't är fult, segt och buggigt och de flesta projekt tar mer processorkraft än i Cubase 6.5 på samma maskin. Sen kan man ju på riktigt undra vad som försiggår i huvet på Steinberg's GUI-designers när de tar vissa designmässiga beslut för nya versioner av Cubase....
  9. Leta efter samplingar från Zero-G, som släppte otaliga samplings-cd på 90-talet för AKAI S1000 m m. Tror Kontakt kan importera sådana patcher. 🙂 Sen så var ju E-MU Proteus, Korg 01/W och Roland JV-serien samt JD-800 (eller JD-990 som den hette i modulform) rätt vanliga också.
  10. Svar på frågorna en och en: 1) VST2 är det format som pluggarna har haft sedan Cubase SX kom år 2001. Cubase 8 är fortfarande kompatibelt med VST2-pluggar såväl som nyare VST3. Skillnaden på dessa är att VST3 möjliggör för lite mer funktioner, t ex att pluggar kan prata med varandra och att processoranvändningen blir mer effektiv. Dock är det idag skillnad på 32-bitars pluggar vs 64-bitars pluggar. Cubase 5 var enbart 32-bits på Mac, medan Cubase 8 går att köra i antingen 32-bits eller 64-bits läge. Du bör försöka att i största möjliga mån installera 64-bitarsversioner av samtliga av dina gamla pluggar. Pluggtillverkarna har ofta uppdateringar tillgängliga för nedladdning. 2) Alla VST2 och VST3 fungerar fint ja, så länge de är installerade som 64-bitsversioner. 3) Beror på vilka pluggar du har. Men så länge du installerar 64-bits-versioner/uppdateringar av pluggarna du vill använda så ska det funka fint. 4) Se föregående persons inlägg. Du kan även med varierande framgång försöka konvertera äldre 32-bitarspluggar till 64-bits med hjälp av jBridge (googla på det). Men tycker inte att detta fungerar särskilt bra på Mac varför det bör undvikas i den mån det går..
  11. Såhär är det. Upphovsrättslagen består av flera områden. Dels ideella och dels ekonomiska rättigheter. De tre områden som STIM/NCB bevakar åt dig som medlem är: 1) Kopiering (inträffar när din musik ges ut på fysiskt medium eller i form av en digital fil som säljs på t ex iTunes) 2) Synkronisering (inträffar då någon använder din musik tillsammans med bildmaterial, t ex film) 3) Offentligt framförande (inträffar då din musik framförs live, eller då t ex en film som innehåller din musik visas på tv, webb, bio eller event och inte bara en sluten grupp människor kan ta del av den) Genom STIM kan du ansöka om s k "egenförvaltning". Väldigt användbart när du skriver musik åt ett library, alternativt specialskriver musik åt någons film. Detta innebär att du inte behöver blanda in STIM då du gör sådana jobb. Beställaren behöver heller inte betala något till STIM för att få använda eller ge ut din musik, utan det är du som bestämmer vad beställaren får och inte får göra med din musik så länge du märker verken med LIB. MEN. De tillåter enbart egenförvaltning inom områdena 1 och 2. När offentligt framförande (nr 3) äger rum, är det: den kanal som sänder TV-programmet där din musik finns med; den som visar filmen där din musik finns med på Bio; eller den som lägger ut filmen där din musik finns med på sin hemsida, som enligt lag är skyldig att betala licens till STIM. Skall filmen visas på TV behöver varken du eller kunden bry er. Alla kanaler betalar redan licens, och du kan gladeligen registrera ditt verk och kanske casha in lite royalties för visningarna. Dock är STIM's s k "webblicens" ett skämt som drar alla över en kam. Dvs, en kund förväntas betala samma månadsavgift till STIM om denne vill lägga ut sin redan betalda specialbeställda film med specialskriven musik på sin egen hemsida, som en kund som driver en webbradiokanal som streamar all världens musik dygnet runt. Enklaste sättet att komma runt detta för din del, om kundens film enbart skall visas på dennes hemsida, är att du helt enkelt låter bli att registrera ditt specialskrivna verk hos STIM. För att svara på din fråga om huruvida företaget har begått ett brott om de struntar i att betala licens så måste en rad saker isåfall kunna bevisas, och om jag förstår det rätt skulle STIM aldrig driva ett sådant fall om det inte var du som upphovsman som initierade det hela. Mer info: https://www.stim.se/...roduktionsmusik
  12. Det där skulle du kunna göra rätt så enkelt med hjälp av Vienna Ensemble Pro 5 och en hyfsat snabb nätverksrouter. Du behöver inte ens nåt ljudkort till PC'n då utan allt går genom nätverkskabeln. Kostar runt 2000 spänn att köpa. Kika på www.vsl.co.at
  13. Kompakt är en väldigt gammal mjukvara som funkar rätt så dåligt på alla sätt under nyare versioner av Windows. Du bör istället tanka ner Kontakt Player 5 från Native Instruments hemsida. Den är gratis och du kan ladda alla dina EWQL-bibliotek i den förutsatt att du aktiverar dem via NI Service Center, som hänger med då du tankar ner Kontakt Player. Det funkar även att ladda biblioteken i fullversionen av Kontakt, om du nu skulle äga den.
×
×
  • Skapa ny...