Jump to content

BobGeorge

Medlem
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About BobGeorge

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 03/15/1971

Profilinformation

 • Stad/plats
  Malmö

Personlig information

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0
 1. Instämmer helt med Beyer-tipset. Fick låna ett par DT250 under en inspelning, och sedan var det bara att gå och köpa. Det är riktigt bra tryck i dem, och precis som med bra monitorer så döljer de inte skavankerna i ljudet. De låter karga på ett bra sätt - man hör allt. Andra lurar som jag provlyssnade (även betydligt dyrare varianter) var i min upplevelse alldeles för softa och inställsamma - mer lämpade för att lyssna på stereon med än att mixa musik i.
 2. Osis. Tack för svaret Gunnar.
 3. Jag ska köpa ett ljudkort till min bärbara, och vill undvika extra strömförsörjning. Man kan få ström via 6-pins FW-uttag, men inte via 4-pins som sitter på laptopen. Hur är det med PCMCIA-kort med 6-pins FW-uttag, kan man få tillräckligt med ström ur dem? Någon som har erfarenhet av det?
 4. Du är en stjärna Carl! Funkar utmärkt, jag tackar för tipset!
 5. Hej Linus, nej inga ljudprogram igång samtidigt. Kör du EMU-ljudkort?
 6. Installerade om hela systemet för ett tag sedan (inte pga av detta dock) - samma problem före och efter. Men ok, man kan ju alltid testa att reninstallera Quicktime en gång till...
 7. I tidigare versioner av Quicktime gick det alldeles utmärkt att lyssna på ljudfiler och kolla video strömmande, men i version 7 står den bara och hackar upp ljudet till olyssningsbarhet. Verkar som att det är kommunikationen med mitt EMU1820m som inte funkar, på min laptop funkar detta fint. Någon som vet hur man löser detta? EDIT: Problemet löst, se nedan
 8. Har bara varit aktiv i omgångar sommar och höst, men några spontana: Rhythm Royale, Karl Pointing Backwards, Sylvan/Bonamici Welcome to the Farm, Blood Music
 9. Mer gratis, hela grundpaketet med eq, comp, delay etc. De jag har testat låter bra. Kjaerhus Audio
 10. Skön ljudbild, gillar den ödsliga blueskänslan och de mörka körerna i botten.
 11. Formger och redigerar tidningar. Jobbar mest hemifrån, man får mycket gjort - men lite asocialt är det. Håller med om musikskolorna, har själv grunden därifrån. Satsningar på musikskolor behövs, det fångar upp de som inte annars har en naturlig väg in i musiken, men som gärna skulle vilja hålla på.
 12. Ajdå, här är ju ett problem. Det ligger demoversioner här, tex Battery demo. Den är ju inte köpt... Inga demoversioner heller, annars blir syftet förfelat.
 13. All the best - bra låt, djäkla tryck!
 14. Flummiga soundbites, jag är med på en session ikväll igen.
 15. Ja, använder du Cubase finns Always on top i Cubase..inte i pluggen..i andra Sequencers är det inte säkert att den finns... ( jag vet däremot att Hackeman använde Cubase..) Ehh... var finns det nånstans i Cubase SX 2.x? Säker på att det inte bara finns i din 3.x? Ok! Nu trillade poletten ner, smidigt, bara att högerklicka på det fönster du har uppe. Funkar i SX2.
×
×
 • Create New...