Jump to content

Pluffo

Medlem
 • Content Count

  3,441
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

2 Followers

About Pluffo

 • Rank
  Party on, Wayne!
 • Birthday 07/05/1984

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Oslo

Social

 • Skype
  pluffo@hotmail.com
 1. Känns som att vi redan har passerat den gränsen ändå! (Skönt att forumet fortfarande är lika oseriöst som jag kommer ihåg det ändå.) Hej DoL!
 2. På stora torget i San Juan varje tisdag. Bara att åka dit!
 3. @Stamgäst: Jag måste starkt ifrågasätta hur du mår som människa samt om du verkligen ligger i alt/sopran-registret.
 4. Haha! Jag tänkte att jag skulle gå in och läsa reglerna för att posta i detta underforum och upptäckte att det var jag själv som skrivit dem för tio år sedan Oh well, kul att ens nitiska kontrollbehov fortfarande lever kvar här. Hur som helst. Vi är tre personer med hemvist i Stockholm som håller på att sätta ihop en sånggrupp med SATTB-sättning och som därför nu söker efter en duktig alt respektive sopran. Vi har som ambition att all musik ska framföras akustiskt och a cappella (med undantag av någon sång här och där som kanske kan kompas på gitarr eller liknande). Repertoaren är inte satt i sten på något sätt ännu, men vi siktar i nuläget ändå på en hyfsat modern sådan beståendes främst av egna arrangemang av populärmusik från 1900-talets andra hälft och framåt. Fokus kommer att ligga på sceniskt berättande, solistiskt uttryck och -- i alla fall många av gångerna -- en hög igenkänningsfaktor. Vi söker således sångare som tycker om att stå på scen och som också har erfarenhet av och en önskan att ägna sig åt solosång. Ambitionen är att vi nu i starten ska kunna ta mindre sjungningar på till exempel bröllop, företagsevent och liknande och sedan jobba oss uppåt därifrån. Om detta låter intressant så hör av dig till mig på l4rsson@gmail.com. Om du har någon exempelinspelning av ett framförande som du kan skicka med så vore det också jättebra.
 5. @CHAE Ja, jag tror inte heller att det är en speciellt dum idé. Jag har tidigare varit med i en kör vid ett annat universitet som var grymt bra. Tricket verkar vara att ha en avlönad, professionell dirigent; då gör det minde om medlemmarna inte är världsmästare. @Larsson Tack för din input Jag är av åsikten att det går att sjunga moderna saker utan att det blir tramsigt (jag har till och med förstahandserfarenhet av detta). Framförallt tror jag dock inte att jag i nuläget är tillräckligt duktig för att vara med i en klassisk kör då min notläsningsförmåga fortfarande är rätt dålig.
 6. Jag söker efter en kör att bli medlem i här i Stockholm. Jag har tittat igenom många av de alternativen som finns listade på Sveriges Körförbunds hemsida utan att egentligen finna någonting passande. Mitt problem med de flesta körer där är antingen att de är alldeles för traditionella/formella (i att de bara sätter upp klassiska stycken) eller har en för gammal medlemsbas. Själv är jag 28 år gammal och skulle vilja hitta en kör där repertoaren är lite mer modern och kanske fokuserar mer på att arrangemangen ska vara roliga/intressanta. I värsta fall så funderar jag på att starta upp en kör själv, men det känns som mer jobb än att hitta en befintlig. Tips? Tankar? Råd?
 7. @flabb Själv tar jag det som ett tecken på att jag har gjort någonting rätt. Dock vet jag inte hur du själv tycker att ditt uttalande ska tolkas @unbornichen Om jag förstår din kritik rätt så skulle du vilja höra mer partier i stil med det som kommer mellan 3:16 och 3:32 och inte tvingas utstå så många arpeggioinspirerade melodier såsom det som kommer innan, mellan 3:00 och 3:15. Är det rätt uppfattat? I sådana fall kan jag hålla med dig. Jag märkte hur jag snöade in på melodier som jag skapade genom att ta bakgrundsgrundarpeggiot (det som matar igång vid 00:50) och sedan variera detta på olika sätt. Och när jag väl hade börjat så var det nästan lite svårt att sluta vilket resulterade att låten nog fick en övervikt av sådana. I kombination med de andra två låtarna som inte innehåller någonting sådant här så kanske det blir mindre tjatigt, men som det är nu så kan jag bara hålla med dig. Jag får fundera på om och i sådana fall hur jag ska attackera detta problem. Tack för feedbacken. Det är precis sådana typer av åsikter som jag är sugen på att höra. Jag tycker för övrigt att Muse till och från kan göra ganska sköna verk. Fan kanske är lite att ta i, men jag gillar't! Jag tror att jag var lite inspirerad av Daft Punks "Aerodynamic" i den här låten också med avseende på grundarpeggiot i solodelen.
 8. Det finns dock ingen anledning att vänta eftersom du får uppgraderingen till Record 1.5 och Reason 5 gratis även om du slår till idag.
 9. Du har någonting schysst i grunden, men för mig så blir det alldeles för tjatigt då det inte händer speciellt mycket nytt i låten.
 10. Vad är syftet med sådan här spam egentligen? Är det någon som gör det bara för att det går?
 11. Det finns än så länge inget parti i låten som är speciellt ösigt eller då man verkligen rycks med. In med lite mer bas, kanske någon skön sidechainvariant och någon pad med en trancegate så tror jag att du är igång.
 12. Filnamn: Halvgalen synthrock Av: Pluffo Skickad: 12 Jun 2010 Filen uppdaterad: 13 Jun 2010 Kategori: Övrig musik Detta är ett försök att skapa någon slags halvgalen synthrock ifrån min sida. Jag har endast använt mig av mjukvaruinstrumenten och syntharna som finns i combon Reason + Record och det hela är inspelade på min lilla, söta, nyinköpta AKAI LPK25. Jag tänkte skapa ett par sådana här alster och sätta ihop till ett minialbum så kom gärna med förslag, kritik, allmänna åsikter och så vidare. Det är bara att hojta! Jag lyssnar (kanske). Klicka här för att ladda ner filen
 13. 45 downloads

  Detta är ett försök att skapa någon slags halvgalen synthrock ifrån min sida. Jag har endast använt mig av mjukvaruinstrumenten och syntharna som finns i combon Reason + Record och det hela är inspelade på min lilla, söta, nyinköpta AKAI LPK25. Jag tänkte skapa ett par sådana här alster och sätta ihop till ett minialbum så kom gärna med förslag, kritik, allmänna åsikter och så vidare. Det är bara att hojta! Jag lyssnar (kanske).
 14. Det där blir grymt! Tack skaru ha! Hoppas att pommesen smakade.
 15. Hej! Jag sitter och mixar om "No Superstar" av Remady P&R & M. Gut och skulle behöva ett nytt sångspår att arbeta med. Originalet känns lite tråkigt så om det finns någon som har lust att spela in en ny slinga så vore det kalas att få arbeta med. Allt jag behöver är således några sekunder sång, som jag sedan kan gå loss på. Det är inte ens nödvändigt att det är samma text och melodi, bara det är någonting som passar. Jag jobbar i 123 bmp men sitter i Live så det är inga problem om sången spelas in i originaltempot. Originalet kan höras på Sporify på följande adress: http://open.spotify.com/track/1FGHQLrojQBu2jRbN2EGEa Du får en remix med dig själv och ett fräsigt feat.<dig> i titeln. I övrigt så är detta bara ett hobbyprojekt som jag gör för att fördriva tiden så räkna inte med instant kändisskap Vore kul om någon ville ställa upp. Kille, tjej, barn eller husdjur spelar ingen roll.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.