Jump to content

JJRockford

Medlem
 • Content Count

  5,588
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

JJRockford last won the day on August 13 2017

JJRockford had the most liked content!

Community Reputation

377 Utmärkt

2 Followers

About JJRockford

 • Rank
  Veteran

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Intressen
  Musik, skidåkning, choklad och italienska bilar
 • Home page
 1. Det spelar inte så stor roll när man lär sig mixa, så länge fokus är på att efterlikna den analoga världen. Ta en LA2 t ex, även när den flyttar in i den digitala världen, så är man ändå låst till t ex fasta ratios och minimalt med visuell feedback. Om du har en oönskas peak vid 315 Hz som du inte hör p g a okunskap eller bristfällig lyssning; hur kan mixen bli sämre av att du åtgärdar det efter att ha upptäckt det via t ex en spektrumanalysator?
 2. Vad folk som Danne och Die Hard verkar glömma i sina tvärsäkra uttalande är att proffs oftast har/är antingen en eller båda av följande saker; 1. En studio med väl avstämd akustik som gör det enklare att få en uppfattning om mixen, jämfört med den miljö som de flesta hemmastudio-folk sitter i. 2. Skolade av andra som inte haft tillgång till visuella hjälpmedel när de själva lärde sig mixa. Man behöver inte göra det svårare för sig än nödvändigt.
 3. "Definitivt ett riktigt vasst album och en av höjdpunkterna detta år, om inget galet händer under resten av 2017 kommer Ghostlights att vara ett av albumen på min tio i topplista när året ska summeras, så bra är det definitivt." Hallowed.se 6/7
 4. Jag skulle till och med sträcka mig så långt som att säga att det är att föredra att lyssna på musik så mycket man kan i sina studiomonitorer, så att man verkligen lär sig hur de låter.
 5. Dave Grohl brukar ju ofta ondgöra sig över teknikens framsteg inom musikbranschen, så Foo Fighters är säkert oftast inspelat och mixat på samma omständliga sätt som innan datorerna gjorde sitt intrång. Däremot tror jag inte att det är så vanligt att producenter gör slutmixar, i alla fall inte inom kommersiell musik där det finns pengar.
 6. Det blev något så otidsenligt (väl?) som en konceptskiva till slut, som handlar om någon som försöker hitta en bra väg framåt bland all alternativ fakta, moderna myter, krav på bekräftelse och liknande. Vill man lyssna och ha möjligheten att bläddra bland låtarna är nog Soundcloud lättast just nu (man ser bara första spåret här i inlägget, men de andra kommer om man låter spelaren gå): Personligen (även om jag såklart är lite partisk) tycker jag dock skivan funkar allra bäst i sin helhet, och då går det även bra med YouTube: Musikmässigt är det väl någon slags rock/hårdroc
 7. Kolla in IK Multimedias iLoud Micro Monitor. De anses säkert inte som lika "pro" som Genelec, men har fått väldigt bra kritik. Personligen tycker jag att de skulle funka lika bra som Genelec, men det beror möjligen på att de Genelec-monitorer jag provat har en förmåga att skönmåla saker och ting (även om de ändå är tydliga).
 8. Tack för tips! Fast vad hände med ditt inlägg Sven? 🙂
 9. Funderar på att ställa min gamla XP-häck i replokalen och använda som multikanalsinspelare... Någon som har något tips på ett äldre ljudkort med 10-16 ingångar som skulle kunna tänkas passa? Datorn har för övrigt Cubase 5 installerat (har jag för mig? Kan även vara SX3, länge sen jag hade igång den 🙂), vilket jag inte vill ändra. Så gamla ProTools-interface funkar tyvärr inte (väl?).
 10. Finns numera även på t ex Spotify https://open.spotify.com/track/3ZQxqxkSO4DN2Ln9ydJT1f ...och alla andra ställen CD Baby distribuerar till 🙂
 11. Då har du missat en del spännande trådar 🙂 Där var t ex en en gång där någon påstod att valet av telekontakt på en gitarrsladd kunde ändra ljudets upplösning. Här är två lite längre trådar: //forum.studio.se/topic/101868-traden-om-digitalt-ljud/?hl=uppl%C3%B6sning //forum.studio.se/topic/103897-fa-baettre-gitarrljud/?hl=uppl%C3%B6sning
 12. Hur vet man vilken som är mest ärlig mot originalkällan?
 13. Det är nog årets underdrift 🙂
×
×
 • Create New...