Jump to content
Annons

MusicGene

Medlem
  • Antal inlägg

    1 553
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av MusicGene

  1. Vad najs! Jag har inte forumat nånting på länge och så dyker man på dethär! Kanske hinner jag med ett bidrag 🙂
  2. wade hade dude da? Men låten är grymt skön 😉
  3. Magnus Johansson är minsann med och fightas om förstaplatsen med sitt verk "Vakna nu Anneli" Vakna nu, Anneli - Männen från Venedig Dom har stängt sin fabrik, du är faktiskt ledig Kä dig i nått himmelsblått, och på huvudet en kalott Kaffet kokar på var spis, Vakna nu, Anneli! Spårvagnarna kör ikapp, ner för drottninggatan gubben i sin silverfrack, tänder morgonbrasan Du och jag är samma sort, fast jag är lång och du är kort Det stod i morgontidningen, upp med ögat, Anneli! På tyska torget, Anneli - står en blåsorkester De värmer sig med akvavit, och stämmer instrumenten Grannens ungar övar på - basfiol och trombon Jesper spelar mandolin - Vakna nu, Anneli! Och luras inte, Anneli - jag vet att du är vaken Snön har fallit bommulsvit - över alla taken Kom och va min vinterfru - torghandeln har börjat nu Vi ska köpa dig nått fint - det blir väl bra, Anneli? Och det knarrar under sulorna och jag har långkalsonger Spara alla smulorna - hör på fågelsången Jag är full av vinterhyss - kom och ge - mig en kyss Jag är du och du är vi - Vakna nu, Anneli!
  4. MusicGene

    Direct X

    gratis att ladda ner från microsoft.
  5. spara hela låten i en lägre samplingsfrekvens och ladda sen in den och säg till programmet att du vill ha den i en högre samplingsfrekvens. Vips. Löst.
  6. jag har köpt Antec Performance One P180 Miditower NorthQ 4001EXT, Silent ATX 400W, 140mm, 12-17dB som kommer på tisdag. Ska bli spännande att se hur det står sig mot min nuvarande setup som är en Antec Sonata. Datorn har jag haft i garderoben (några dB mindre) och en lång sladd till skärmen. Tänkte köra med det i fortsättningen också om det inte är så att datorn blir knäpptyst så jag kan ha den vid skrivbordet. Det är så skönt när man slipper höra datorsurret! Grafikkort köpte jag fläktlöst, och på processorn snurrar nån Arctic-fläkt som är rätt tyst i jämförelse med orginalfläkten. Något jag märkt är att nätagget gärna låter en massa. Att byta det gör stor skillnad (både mindre värme och tystare)
  7. Bra: The Illusionist. Innehåller välkomponerade doser kärlek, mystik, spänning och pussel. Dålig: Nacho Libre. Jack Black i kalkonfilm om wrestlande munk.
  8. jag beställde min för ett tag sen och fick min idag! Kul instrument 😉 En annan spelteknik än jag trodde. intressant.
  9. använd inte write-buffer i audiosettings och ha inte grafikkortet på samma buss som ljudkortet.
  10. hör och häpna, jag gjorde tvärt om när jag hade punsch-provning i helgen. Jag såg/hörde ljudlandskap när jag smakade punschen. Några sorter var väldigt transparenta med bred stereobild medan andra var kompakta och mörka där enskilda instrument var svåra att höra. Och då var jag inte ens full.
  11. finns en gratis autotuner. Sök på forumet eller kvraudio.com
  12. med MIDI styr du synthar eller effekter. en synth nånting som ger ifrån sig ljud. en effekt förändrar ett befintligt ljud. VST är ett samlingsnamn för effekter och synthar (som i det flesta fall styrs av MIDI) När du trycker på en knapp på en keyboard blir det en midinot. Om det låter från din keyboard så har den en synth som tar midisignalen och spelar upp ett ljud. Midisignalen kan du också skicka iväg till datorn. En sequencer kan behandla midi-data (och oftast ansluta VST så att man får ut ljud)
  13. Snart dimper det ner en till mig också.
  14. Inte fan vet jag. Jag är nog lite trött. Dessutom vill jag komma snabbt fram till punchlinen med pippi. Det trista är att det inte ens var roligt. Men de andra var väl rätt. När jkag såg skallbaggen så tänkte jag på den där underliga Dario argento filmen med hon tjejen som pratar med insekter, men det var också fel. 🙁 har du inte sett beetle juice? Kul film 🙂
  15. 21 utan hjälp. Hmmm. Nästan pinsamt att jag missat en hel del av de som nämnts här......
  16. blir riktigt schyssta grooves med EZDrummer OCH den är enkel att programmera (massor av bra presets).
  17. gallringsinfo stod på deras hemsida förra året. Det var en bra idé! Även i år så har jag använt mig av konceptet endagarsschlager. Det har aldrig funkat tidigare, och funkar troligtvis inte i år heller. Men den som lever får väl se! Kul att ha ett gäng kompisar hemma och musicera iallafall 😏
  18. L2 och Voxengo Voxformer är göttegrymma. Ambience gillar jag också.
  19. Death Waltz är det du söker.
  20. Jorå, jag läste ditt inlägg. Jag är nyfiken på hur själva optimeringen ska gå till. Hur går man till väga för att hitta just tbruce-fasläget för alla diskreta frekvenser? Hur långt måste tidsfönstret vara för att få med de lägsta bastonerna oförvrängda? en enkel algoritm testar alla möjligheter (alla amplituder mot alla faser) och sparar den möjligheten som ger störst packning. En sån algoritm käkar såklart upp vilken dator som helst, så den går säkerligen att gör betydligt snabbare (men dock inte med bättre resultat). Tidsfönstret måste vara i 1/frekvensen_på_lägsta_bastonen_som_skall_bli_oförändrad_i_sin_fas_i_fönstret.
  21. MusicGene

    SONAR 6

    jag tycker det är på tiden att de har en bra hardware surface controller så att jag kan programmera min bcf2000 och inte behöva köra den i mackie emulering.
  22. intressanta teorier ni har. Synd att ni missade mitt inlägg högre upp på hur man faktiskt går till väga praktiskt för att göra en tbruceoptimering. VSV 😎
  23. genom att göra Fouriertransformen får du amplituden på alla frekvenser och fasen för alla frekvenser inom det tidsområdet du gör det på. Genom att välja korta tidsområden och crossfadea alla dom (fönster) så kan du optimera alla frekvensers faser/amplituder för varje sånt tidsfönster. Det går alltså att göra för vilken vågform som helst (t.ex ett färdiginspelat musikstycke).
  24. Hmmm...rostiga kunskaper här... men... Fourier säger att varje vågform kan representeras av ett gäng sinusvågor, men obsevera: varje sinus måste vara korrekt fasförskjuten. När man transformerar till frekvensplanet går denna fasinformation förlorad (tror jag) och jag inbillar mig att våra öron nog jobbar i frekvensplanet snarare an i tidsplanet. Detta skulle alltså innebära att vi kan våldföra oss på övertonernas faslägen och det ändå kommer att låta likadant så länge som frekvensspektrat ser likadant ut. Å andra sidan hävdar många audiofiler att det är jätteviktigt med korrekt fasgång... kollade upp det, och då man transformerar till ett fas- och ett amplitudspektrum så bibehålles fasen av signalen, och den kan då transformeras tillbaks oförstörd (med samma fas). Kastar man fasen (som i t.ex en spektrumanalys) så blir ju tillbakatransformationen inte exakt samma som orginalet. Det känns som att det lättaste sättet att "maximera volymen mha fasändringar" torde vara dela upp ljudet i korta samplingsintervall och transformera delen (fönstrat) till fas- och amplitud. Där analyserar man fasen för varje amplitud och ändrar den på ett listigt vis så att amplitudspektrumet blir så stort som möjligt. Det blir troligtvis en lite störande phaser-effekt av det hela eftersom man hela tiden ändrar på fasen på samma frekvens. En implementation är nog inte så särskilt svår att ta sig an, hade ju varit kul att höra hur det blir 😄
  25. Hmmm. Funderar lite på vad den gamle Fourier säger om det här. Han gillar ju att transformera hej vilt mellan frekvens- och tidsplan. Det borde rimligtvis finnas en matematisk sats som säger något om relationen mellan frekvens och tidsplan. Har varje frekvensplan en, och endast en, tidstransform är ljuden identiska. Då återstår det bara att hitta nån sån sats 😆
×
×
  • Skapa ny...