Jump to content
Annons

BobGeorge

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av BobGeorge

  1. Instämmer helt med Beyer-tipset. Fick låna ett par DT250 under en inspelning, och sedan var det bara att gå och köpa. Det är riktigt bra tryck i dem, och precis som med bra monitorer så döljer de inte skavankerna i ljudet. De låter karga på ett bra sätt - man hör allt. Andra lurar som jag provlyssnade (även betydligt dyrare varianter) var i min upplevelse alldeles för softa och inställsamma - mer lämpade för att lyssna på stereon med än att mixa musik i.
  2. Osis. Tack för svaret Gunnar.
  3. Jag ska köpa ett ljudkort till min bärbara, och vill undvika extra strömförsörjning. Man kan få ström via 6-pins FW-uttag, men inte via 4-pins som sitter på laptopen. Hur är det med PCMCIA-kort med 6-pins FW-uttag, kan man få tillräckligt med ström ur dem? Någon som har erfarenhet av det?
  4. Du är en stjärna Carl! Funkar utmärkt, jag tackar för tipset!
  5. Hej Linus, nej inga ljudprogram igång samtidigt. Kör du EMU-ljudkort?
  6. Installerade om hela systemet för ett tag sedan (inte pga av detta dock) - samma problem före och efter. Men ok, man kan ju alltid testa att reninstallera Quicktime en gång till...
  7. I tidigare versioner av Quicktime gick det alldeles utmärkt att lyssna på ljudfiler och kolla video strömmande, men i version 7 står den bara och hackar upp ljudet till olyssningsbarhet. Verkar som att det är kommunikationen med mitt EMU1820m som inte funkar, på min laptop funkar detta fint. Någon som vet hur man löser detta? EDIT: Problemet löst, se nedan
  8. Har bara varit aktiv i omgångar sommar och höst, men några spontana: Rhythm Royale, Karl Pointing Backwards, Sylvan/Bonamici Welcome to the Farm, Blood Music
  9. Mer gratis, hela grundpaketet med eq, comp, delay etc. De jag har testat låter bra. Kjaerhus Audio
  10. Skön ljudbild, gillar den ödsliga blueskänslan och de mörka körerna i botten.
  11. Formger och redigerar tidningar. Jobbar mest hemifrån, man får mycket gjort - men lite asocialt är det. Håller med om musikskolorna, har själv grunden därifrån. Satsningar på musikskolor behövs, det fångar upp de som inte annars har en naturlig väg in i musiken, men som gärna skulle vilja hålla på.
  12. Ajdå, här är ju ett problem. Det ligger demoversioner här, tex Battery demo. Den är ju inte köpt... Inga demoversioner heller, annars blir syftet förfelat.
  13. All the best - bra låt, djäkla tryck!
  14. Flummiga soundbites, jag är med på en session ikväll igen.
  15. Ja, använder du Cubase finns Always on top i Cubase..inte i pluggen..i andra Sequencers är det inte säkert att den finns... ( jag vet däremot att Hackeman använde Cubase..) Ehh... var finns det nånstans i Cubase SX 2.x? Säker på att det inte bara finns i din 3.x? 😏 Ok! Nu trillade poletten ner, smidigt, bara att högerklicka på det fönster du har uppe. Funkar i SX2.
  16. Håller med, pöligt att klicka fram fönstret titt som tätt och att inte kunna se alla andra, när man spelar samtidigt. Hittade inte "always in top" i betan, men det kanske ligger där någonstans..?
  17. Cool, vore intressant att lägga upp ljudexempel för andra som är intresserade av hur det kan låta. Vi kan ta det imorgon. Blir kul att höra, några bitar blev riktigt sköna.
  18. Gitarr, för att jämna ut lite. Eller nåt... 🙂
  19. Inga samplingar, om det är det du menar, men gratis trummaskin finns här: http://www.kvraudio.com/get/307.html
  20. Bars & Pipes var poppis bland alla pianorullepryttlare, kanske är det du tänker på? 🙂 Första musikspelandet på dator var på min Amiga 1000, runt mitten på 1980-talet. Ujuj vad modern man var då, mus och allt. Minns inte vad programmet hette, men detta låter bekant. Man skrev in noterna på ett notark, och valde olika ljud som skulle spela dem. Favoriten var att köra samma låtar med de mest bisarra ljuden, ruskigt roligt. Hops, man har väl inte utvecklats så mycket på den punkten precis... Annan fritidssysselsättning var ett talsyntes-program, så där klassiskt superstelt med möjlighet till grov pitchning, hade vi mycket roligt med. Lite senare blev jag vän med en kille som hade Mac, med något liknande program. Han blev miljonär på mp3.com så småningom.
  21. Gammal tråd detta, men såg den först nu. Mina erfarenheter: Andreassons Musik - Bra, beror lite på vem man pratar med, men rätt personer = trevligt bemötande och djuplodande info. Inga problem att jämföra och snacka för- och nackdelar. Bra utbud. MUG - Göteborgs skönaste musikaffär. Kunniga, trevlig stämning, och alltid lätta att ha att göra med. Det jag tror ibland kan avskräcka folk är att det är så mycket intern jargong. Ta inte eventuella kommentarer på allvar, det är rysligt sköna gubbar. Dock inte det största utbudet på alla områden. Freddans - Övervägande bra erfarenheter. Dessutom ett plus för hyffsat begagnatutbud. Musikbörsen - Bemötandet har varit ibland bra, ibland lite "ska du ha nåt?", men det känns som att det blivit bättre. Har haft bra genomgångar med dem, och kunnat prisförhandla. Jam - Handlar jag inte på längre, bara i absoluta nödfall. Slappt och otrevligt. En gång när jag var där var det bara praktikanter som inte kunde något om prylarna. "Kan du komma tillbaka någon annan dag så kanske de kan hjälpa dig..."! En annan gång skulle jag handla av en annan praktikant (är det av snålhetsskäl de har så mycket gymnasistpraktikanter?), men han kunde naturligtvis ingenting, och vände sig till en av de andra som jobbade där. Eftersom han stod med en kund svarade han inte på den korta frågan förrän efter 10-15 minuter, med en ytterst besvärad min. Och då var det liksom inte tre plektrum jag skulle ha.
  22. Hamnat lite ur fas märker jag, två av årets favoriter är från 2004... The Arcade Fire - Funeral Phoenix - Alphabetical The Embassy - Tacking - jävig här, men riktigt bra Och så en massa bra låtar från Mylo, Sebastien Tellier, Kanye West, Laleh, Bloc Party, Handsomeboy Technique, Röyksopp m.fl.
  23. Gott, det här är ju hemmaplan. Skönt driv, gillar de ettriga Stehpen Morris-trummorna, bra att den är så enformig. Den är skön i inspelad form, men jag har en känsla av att den kan bli typ dubbelt upp i live-eufori. Spelar ni ute? Joachime: lustigt, vi verkar ha byggt ihop samma setup
  24. Jättefin melankolisk låt som rimmar oerhört väl med årstiden. Man hamnar i jul/vinter-känsla direkt. Förstår Tom Waits-associationen. Grymt snyggt med bakgrunden i refrängen och ökningen med den raka basen där. Lite snöpligt slut, en idé: ta bort trummorna och låta "I don't understand" klinga ut ensamt.
×
×
  • Skapa ny...