Jump to content
Annons

alcedo

Medlem
  • Antal inlägg

    94
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om alcedo

  • Födelsedag 1965-07-23

Om mig

  1. Det klickar även vid uppspelning av det inspelade samt litgrann vid spelning på VST instrument. Var ändrar man klockningen. Sen upptäckte jag att MIDI-keyboardet emuleras i Cubase. Detta kan tycleigen vara ett problem. Nån som vet hur man ändrar det?
  2. Har Cubase SX3, ljudkort Echo Indigo i min bärbara. Har installerat om Windows XP och tweakat enligt konstens regler. Har rätt asio drivrutin. Men hur jag än gör så kommer små knäpp på inspelningarna. påminner om statisk elektricitet på nåt sätt. Hela systemet har funkat förut men slutade relativt plötsligt att synka vid inspelning. Efter ominstallation är det problemet borta, men inte knäppandet. Är det datorn eller ljudkortet? Det knäpper inte när jag kör windows ljuddrivrutin, men då blir ju latencyn löjligt lång. Funderar på att köpa ett externt firewirekort istället. Nån med kloka tips därute?
  3. Hans musik är som någon annan nämner Eurotechno, ibland går han över till Hardhouse. I mina ögon är han bara bluff som slickar röva från hela jäfla svensson kulturen. Känns som att musiken inte kommer så värst mycket från hjärtat, imo. A V U N D S J U K A!!!!!!! Om det är så lätt gör det själva med vänsterhanden så kan ägna er åt fin konst resten av tiden för alla pengar ni tjänar. Sluta gnäll!
  4. Tack! Handfasta tips. Nu ska jag börja skrika i bilen!
  5. Just det, idén, tycker som du, den är bra. Sen är det ju ingen färdig produktion, typ. Nu tror du mig nog inte, men det var faktiskt otajt med flit för jag tyckte det passade. Lite tajtare skulle nog tom jag klara. 😆
  6. alcedo

    Alla tjatar om sång

    Jag har lärt mig en hel del under alla dessa år. Kan spela gitarr hyfsat och få till bra melodier, harmonier, arr och sound i Cubase. Men. Den feedback jag får är alltid - det saknas sång. Mina låtar är tydligen som gjorda för sånginsatser. Och jag vill inte, tror inte jag kan, tror (vet) bara att det skulle förstöra. Mina fåtaliga försök visar det. De blir inte bra. Jag kan hålla ton, men det är för pipigt och tunt. Hur får man bättre sångteknik? Träna - visst, men jag tycker ju inte om att sjunga för det låter inte bra. Men egentligen skulle jag ju vilja försöka men nåt hindrar mig. Kanske självkritik. Kanske är sången för personlig. Instrument är längre ifrån på nåt sätt. Kritik mot gitarrspel osv är lättare att ta. Jag behöver hjälp! Har någon nåt tips? Psykolog?
  7. Det måste vara första låten i min lista på myspace du pratar om. Den jag undrade mest om är den sista men tack ändå. Håller med om att den första låten är lite opersonlig. Även utan vin. Ska nog ta mig ett glas själv 😏
  8. Tack, positiv feedback! Man blir ju glad! Haltandet är jag medveten om, är urdålig på finputnsningen. Orkar inte för det är inte lika kul. Däremot har jag mycket idéer. Sång är ett problem, jag kan ju inte sjunga ju. Jag kan ju sjunga rent och så. Men det är iallafall inte så att det låter i nivå med resten. Det förstör mer än tillför helt enkelt.
  9. Kolla in och ge mig smisk eller mer konstruktiva omdömen! A sad goat är inlagd idag. Myspace för Alocedo!
  10. Går det att förstärka signalen från en mikrofon så att man kan ta in den via line-in på min MP3-spelare? Någon som vet om det går och om man kan få tag på en liten portabel batteridriven preamp någonstans?
  11. Här ligger tre låtar just nu: http://www.myspace.com/alocedo
  12. Jag spelar instrumentalt, Cubase VSTi och elgitarr. Sättning oftast gitarr med Amplitube (dubbad och panorerad med 13 ms tidsförskjutning ofta), Ezdrummer, piano och några syntar för det mesta. Det blir ju snyggt och felfritt, men för kliniskt eller hur jag skall uttrycka mig. För rent, för lite energi, för prydligt för ospännande, för mycket musikermusik. Är det tekniken eller mig det är fel på? Jag försöker jobba med harmoniken, lägga in lite disharmoni och spänning i låtarna, och jobba med kompression och EQ. Men det blir FÖR "Cubasigt", plastigt eller nåt. Svårt att förklara, skulle vilja få in mer liv, eller livekänsla i alstren. Är det kanske så enkelt som att lägga in mindre tidsjusteringar på miditimingen? Eller handlar det bara om kompression och distorsion med rörpluggar? Eller det kanske helt enkelt inte går? Skulle uppskatta kreativa tips! Hur kommer man vidare till ett mer organiskt sound i Cubase?
  13. Vill köpa en MP3-spelare som kan användas för inspelning i CD-kvalitet, line in och/eller med inbyggd mikrofon. Vilka kan rekommenderas som har minne >1Gb?
  14. Jag tycker det var dåligt. Jag menar alltså, blir man bättre eller sämre på dettta om man är lite salongsberusad? Jag vet att 86,1 % är den 85 percentilen, dvs jag är bättre än 85% (enligt testsidan).
  15. Fick 86,1% i datorhögtalare kl 23.04. 1,5 öl i kroppen (bra eller dåligt?). 😳
×
×
  • Skapa ny...