Jump to content
Annons

The Key

Medlem
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by The Key

 1. Claes säljer Oktava mk-319. Kolla också annonser. Jag har sett dem annonseras ut för 1300-1400kr. Thomann verkar inte ha just den modellen.
 2. Jag skulle inte rekommendera NT1a:n. Den är visserligen en helt ok mick med extremt lågt brus och ganska bra upplösning. Dock har den en höjning i diskantregistret som kan skapa en del problem om man komprimerar hårt vilket brukar vara vanligt med rap. S:en kan bli väldigt starka och skära i öronen. Det går visserligen att fixa med deesser i viss mån men bättre är kanske en mick som inte har en lika kraftig diskantpuckel. Den mick jag spontant kommer att tänka på är Oktava mk-319. Lite färgad men med en betydligt mjukare diskant. Här kan man dra på rejält med kompressor utan att s:en blir plågsamma.
 3. Reparerat behörigheterna? Slängt preference-filerna? Startat om datorn? Måste kolla för säkerhets skull Det skulle kunna vara så att nåt minneskort har pajat. Fast då skulle det märkas i andra program också. Det kan också vara så att du behöver installera om programmet.
 4. hehe. Gick på ett aprilskämt om denna låten på ett ett annat forum. Här
 5. Tack. konstigt att det var så svårt att förstå för vissa.
 6. Har jag påstått att "i begynnelsen var staten och därefter kom människan"? Du är helt sanslös! Och vad har det att göra med mitt påstående att valutorna tillverkas och lånas ut av statligt ägda centralbanker? Jaha, och vad lärde du dig av det? Vilket år var det förresten? Jag läste 88, också en enstaka kurs i nationalekonomi som ett avbrott i mina musikstudier. Fast de "kunskaper" jag fick på den kursen är knappast användbara i detta sammanhang eftersom de inte direkt tog upp den globala aspekten och inte heller pratade om grundvärdena i form av naturresurser, åtminstone inte i sådan utsträckning att jag minns det. Nu är jag definitivt färdig med dig.
 7. Som sagt vinsten är en chimär. Det förklarade du alldeles utmärkt själv. Bra då slapp jag. Man kan väl snarare se det som att brist på effektivitet snarare är förlust. Ur ett globalt perspektiv är det ändå bara omfördelning av resurser vinster för Sverige betyder förlust för nån annan.
 8. Kallar du det argument? På fullt allvar? Menar du att för en ensamståemde mor med två barn som tjänar runt 12000:- i månaden så är 328:- (plus ev fackavgift) en skitsumma. För övrigt så pratar jag inte om en enstaka person utan jag träffar många människor i den situationen i mitt jobb. Det finns för övrigt folk med löner i den klassen som är med i min a-kassa (480:-/månad). Jag gillar inte att du tillskriver mig påståendet att a-kassan skulle ha höjts med 500 kr. Det är jävligt onödigt att hålla på så. Tyvärr har det blivit mer och mer av den varan från din sida. Du skriver att jag tycker si eller så utan att jag har uttryckt en åsikt en gång och sedan så börjar du argumentera om det istället för att hålla dig till sakfrågan. Det har hänt så många gånger nu att jag har börjat tröttna rejält. Jag påstod att folk med lägstalöner har varit tvungna att ta ställning till om de har råd att lägga 500 kr i månaden i a-kasseavgift. Och det är ingen lögn! Vad gäller fackföreningsavgifterna så kan jag bara säga att i mitt fall har det varit värt varenda öre. Jag betalar gärna de pengarna, men jag har råd med det.
 9. Jaha nu är det bara tjafs. Dina argument har för länge sedan trutit men nu fixar du inte ens att hålla uppe skenet. Du tillskriver mig en massa åsikter som jag överhuvudtaget aldrig har uttryckt, antagligen eftersom du inte orkar läsa igenom allt jag skrivit. Väljer nån liten sak, vränger till nån slags ståndpunkt som du påstår att jag har och hoppar sedan på mig för det t ex försöker du få det att framstå som om jag skulle försvara AFA.s metoder fast jag klart uttryckt att det inte är så. Sedan att du inte riktigt klarar av att hålla skillnad på Ryssland och Tyskland är ju lite oroväckande. Vi talade väl om varför Nazistiska partiet bildades. Mig veterligen skedde det i Tyskland, fast du som verkar så insatt i politik kanske har andra uppgifter.... Har du hört talas om "Forum för levande historia" Ett regeringsstyrt organ som ska ge skolan riktlinjer för vad som är "rätt" historia. Man har här tagit en historieskrivares syn på historien och gjort det till "sanning" dvs ur en tydlig högersynvinkel, jag skulle i det här läget kunna ge sidvis med exempel på hur man totalt har struntat i sentida forskning för att fortsätta driva sin tes om bl a de brott i gamla Sovjet som tillskrivits Stalin. detta är bara ett exempel på hur vänsteråsikter ska sopas ut ur finrummen. Kommunisternas undomsförbund får inte längre något undomsstöd för att det ifrågasätter kapitalismen. Sverigedemokraternas ungdomsförbund får det däremot. I stort sett all press ägs av höger och det är högerns åsikter som speglas i nyhetsrapportering. det finns överhuvudtaget ingen kolumnist eller oponionsbildare, förutom möjligtvis Myrdal, som ifrågasätter marknadsekonomins antidemokratiska natur som får chans att uttrycka sina åsikter i större medier. Den "rätta" åsikten idag är att demokrati och marknadsekonomi hör ihop. Kom inte med ditt skitsnack om att vänstern på nåt sätt skulle ha tagit patent på vad man får ha för åsikter. det är bara ett sånt där vulgärargument som högern alltis har använt sig av därför att det är svårt för dem själva att försvara sin egoistiska hållning. Från att ha tyckt att du, trots dina åsikter, faktiskt var värd att ha ett litet meningsutbyte med därför att du i förstone verkade påläst så har min åsikt svängt rejält nu. Du är tyvärr bara ännu en av de där patetiska nyliberalerna som inte klarar av att bli överbevisade.
 10. Jag vet inte vad du har för bakgrund, men detta var fan i mig så jävla arrogant så jag blir förbannad. Vad i helvete vet du om hur det kan vara för en ensamstående invandrarmorsa som har städjobb i nåt av de där städföretagen som du pratar så gott om. Jag känner såna människor, jag träffar dem varje dag på jobbet. De har inte ens råda att skicka med pengar till sina barn när vi ska gå på Liseberg. För en sådan person är 500 :- ingen skitsumma. Här är valet snarare om man ska kunna ha mat på bordet varja dag, eller hela kläder till sitt barn. För övrigt höjde inte facket sina avgifter.
 11. Jaså är det enligt mig? Var lärde du dig att läsa? Är du så hgelvetes jävla omedveten så att du inte vet att all valuta idag tillverkas och lånas ut av div centralbanker som, med ett undantag, alla är statliga? Det innebär att alla pengar utgår från staten! Var fan läste du ekonomi nånstans?
 12. För helvete demonen! Skärp dig. Det är en jävla skillnad! Nazisterna ägnade sig åt mord, misshandel och mordbränder på 80-90talet i Sverige. Kommunisterna ägnade sig åt politisk agitation på 20-talet. Judarna i Tyskland på den tiden utgjorde knappast nån livsfara för oskyldiga människor. Och för övrigt, vilken vänster syftar du på när du pratar om intolerans mot andra?
 13. Alla pengar kommer ursprungligen från staten, från riksbanken som lånar ut allt. Vinster är bara en chimär. Omfördelning är det enda det handlar om.
 14. Ok då. Snabbt svar. Jo, det är precis de siffrorna som jag länkade till som man ska använda, men det gäller att göra uttaget på rätt sätt, dvs räkna på arbetskraften och inte på det totala antalet idivider. Står under fotnoterna för övrigt. Men det verkar som om du fick grepp om det sedan. I debatten inför förra valet fick Göran Persson oerhört mycket kritik av alliansen för att arbetslösheten var så hög. Man gjorde en valfråga av det. Persson i sin tur avfärdade det hela och sa att det inte är ett problem. Arbetslösheten var på väg ned. Arrogant av honom, men just i detta fallet hade han faktiskt rätt. Arbetslösheten var som lägst precis när borgarna tog över 2007 och det året. Detta berodde inte på borgarnas politik utan på att vi hade en högkonjunktur, under denna högkonjunktur passade borgarna på att pajja det sociala skyddsnätet med bl a extremt höjda a-kasseavgifter vilket ledde till att många, i huvudsak låginkomsttagare, slutade försäkra sig. De hade helt enkelt inte råd. När sedan krisen slog till så fanns inget att falla tillbaka på. It- bubblan som sprack med extrema börsnedgångar och arbetslöshet var inte mer en tillfällig nedgång än dagens globala kris. Siffrorna var nere i nästan samma nivå som de har varit under 2010. Där har du orsaken till höjd arbetslöshet på 2000-talet. Trots detta kom aldrig arbetslöshetsprocenten över 7%, tack vare att regeringen arbetade aktivt med att stimulera marknaden. Under nuvarande kris har arbetslösheten stundtals varit över 10%. Självklart spelar världsekonomin i stort in på arbetslöshetssiffrorna, ingen regering kan stå helt opåverkad av detta, men man kan välja att vidta åtgärder för att minska, dels arbetslösheten, då med stödåtgärder eller övartagande av företag i kris, dels effekterna av arbetslösheten genom ett starkt socialt skyddsnät i form av t ex hög a-kassa. Inget av detta har gjorts av nuvarande regering (Littorin satt med armarna i kors i TV och bad svenskarna försöka rida ur stormen) med följd att krisen har gått mycket djupare i form av bl a rekordarbetslöshet. Persson på sin tid gjorde heller inte tillräckligt, men det var ändå inte riktigt lika illa, vilket väl i stort kan ses som skillnaden mellan de olika regeringsalternativen. De rödgröna är inte riktigt lika illa som alliansen.
 15. Jodu, käre demonproducent. Man brukar faktiskt räkna procent av antal "i arbetskraften" som man uttrycker det, alltså sådana som antingen jobbar eller söker jobb och då blir siffrorna som följer. 2005 m7 7,5% 2006 m7 6,5% 2007 m7 5,4% 2010 m7 8,0% Jag kan i sammanhanget nämna att i 2004-20005 hade vi också en ganska kraftig nedgång i ekonomin. Arbetslösheten steg och Göran Persson fick mycket kritik från högerhåll för det och det var det som slutligen fällde honom. Om vi tittar på hur regeringen Reinfeldt har klarat denna krisen så kan vi konstatera att i juni 2010 var arbetslösheten uppe i 9,4% och ännu högre tidigare på året. Nu har det vänt, men det är inte tack vare regeringen utan, som sagt, att världsekonomin har vänt.
 16. Ja, jag menar Friedman som fick nobelpriset i ekonomi. Och kolla föralldel upp mina inlägg. Felaktiga är de inte.
 17. En till hjärntvättad nyliberal....suck. Jag hoppas att du är medveten om att ditt påstående är en teori utvecklad av Friedman och hans gelikar i Chicago på 50-talet. Det är alltså ingen orubblig sanning. Hans teorier har prövats i princip fullt ut vid några tillfällen (ex Chile efter statskuppen och Argentina för ett tiotal år sedan) med katastrofala följder, galopperande inflation, massarbetslöshet mm. Detta har jag tagit upp tidigare och jag tänker inte ge mig in i en ny diskussion om det. Det är bara att läsa mina inlägg längre bak i tråden i så fall.
 18. Ursäkta att jag lägger mig i igen. Jag trodde att jag hade klargjort för alla hur arbetslösgeten hade förändrats med samma beräkningsgrund (se tidigare inlägg från mig) I vilket fall som helst, Här är länken. arbetslöshetsstatistik Här är det mycket enkelt att ta fram alla siffror som behövs.
 19. 'Demonproducenten' jag menar inte att skillnaden i kriserna beror på vilket block som styr - utan vad man de facto gör det var för övrigt regeringen bildt som satt då (bara fram till 94. mitt räkneexempel gick till 96) man drog åt svångremmarna så folk höll i sina pengar intill idioti har jag förstått ingen bra lösning (Bildt gjorde det ja, men inte sossarna när de tog över. Hög bl a hög a-kassa fick igång handeln) Med andra ord, ett starkt socialt skyddsnät med ordentlig a-kassa mm fungerar tydligen bättre som smörjmedel för marknaden än skattesänkningar. vilket isf skulle visat sig under 90-talet - om det stämde ( vilket det alltså gjorde som jag visade med mitt räkneexempel) jag pratar förstås om varvsindustrin å tekoindustrin - ligger kanske längre tillbaka än du var med jag utgick från att du ändå hade koll eftersom du verkde rätt väl insatt (nädå jag var med på den tiden. Vad gäller varvsindustrin så var det ju så att det främst handlade om det faktum att de gamla varvsdirektörerna vägrade anpassa sig til nya tider och lägga om produktionen. Jag vet att det snackades om bl a oljeborrplattformar. Hade direktörerna tagit lite ansvar där och Åsling villkorat pengarna så kanske vi hade haft kvar varven fast med en annan inriktning. Textilgrejen går så långt bak att jag inte kommer ihåg hur det var riktigt. Jag kommer ihåg att min mor blev arbetslös och att min far lyckades byta jobb strax innan hans jobb kursade.) men det är iaf tydliga exempel på vilket slöseri det är att pumpa in skattepengar i branscher eller industrier som inte fungerar rent marknadsekonomiskt man förlänger bara processen å ger ett konstlat skyddsnät som hindrar nödvändig självsanering. (Konstlat eller inte. statens uppgift är att skapa ett fungerande skyddsnät för medborgarna och det gjorde de här.) jag ser det så här: marknaden ska sköta sitt å samhällsfunktionerna sitt (Nyliberal retorik igen) det är man börjar förväxla dom olika funktionernas roll som det uppstår problem - det offentliga försöker göra vinst å företag ska understödjas med skattepengar eller förvaltas av politiker å samtidigt agera nån sorts socialtjänst ( Som jag har sagt tidigare. Staten har en viktig uppgift i att bevara balansen i ett samhälle, såväl ekonomiskt som socialt. Därför är det viktigt att staten har tillräckligt med marknadsekonomiska muskler annars kan den aldrig göra annat än att svansa efter marknaden och lyda order därifrån. Det är inte demokrati) man får aldrig glömma att det är den privata marknaden som försörjer den offentliga - aldrig tvärtom ( Man får aldrig glömma att marknaden ska vara en service för medborgarna, inte tvärtom. När den privata marknaden får sådana muskler som den har fått i dag så att inge demokratiska medel längre kan påverka den så måste det till krafttag. Man kan , som jag sa tidigare, aldrig lita på att marknaden tar humanitära hänsyn) och att offentliga funktioner inte är satta att generera bra siffror utan att leverera en nödvändig funktion till behövande (Bestämmer vem?) ja där skiljer sig våra värderingar verkligen åt jag håller helt enkelt inte med att statliga tvångsingripanden ála sovjet hör hemma i moderna demokratier (verkligen inte a la Sovjet. A la Sverige på 60-70talet eller Usa på 20- 30talet.) men just hur man vill att nånting ska förvaltas eller skötas är ju upp till var å en att ha en åsikt om - vi har helt olika (sant) jag påvisade att siffrorna inte är beräknade enl samma grund idag som då å därför inte kan jämföras rakt av som du gjorde (Det viktiga är i vilket fall att jag har rätt och du har fel :-) skatteredovisning? bokföring? redovisning av moms? deklaration av soc avgifter? haft företagen länge? ( så de här sakerna förekommer inte i andra länder då menar du?) jaha tyvärr så rasar nog trovärdigheten i dom siffrorna då tills vi kan hitta nya (Ok. får väl vara så. Men med tanke på att jag i det stora hela har gett bra och trovärdiga källor, alltså inte bara jiddrar omkring, så tycker jag faktiskt att du kan tro mig på mitt ord där) nu får vi nog lugna oss lite hyresgäster som rustar upp sina hyresrätter? ( Förekommer oftare än du tror. Idag är det väldigt långt mella hyrevärdens upprustningar, hos oss tog det mer än femtom år innan vi fick nytapetserat, så fler och fler väljer att bekosta det själva helt enkelt för att ha ett drägligt boende) för övrigt så är en dum skatt inte ett bra skäl för ytterligare en dum skatt - eller hur? det är bara ett bakvänt rättvisetänkande (Jag påvisade bara den systematiska orättvisan i det hela) svårt att dra nån slutsats om det antingen fattas det verkligen viktiga specialistplatser eller så fanns för många jag måste erkänna att jag inte kan tillräckligt mycket om det för att kunna ha en stark åsikt (eller också kan du ge dig och inse att det jag skriver stämmer) återigen gamla siffror dom blir inte nyare för att du postar igen vi måste vänta på nyare siffror för att se hur det är idag (De är alltså lika nya som dem du kastade fram) den gode roland spånt som alltså är ekonom från tco - fackligt håll alltså å knappast så politiskt opartisk som han vill framstå - hävdar utan att peka på hur att almegas siffror är fel, genom att påstå att hans egen uträkning som han inte redovisar vare sig hur den är gjord eller vad den baseras på, pekar på andra siffror jag själv skulle också kunna skriva en insändare där jag påstår ytterligare andra siffror - lika totalt oredovisat (Du läste alltså inte hela debatten. Han har tämligen goda bevis) ja 1,5 av 9 miljarder är ju bra mycket värre men å andra sidan så omsätter ju HELA städbranschen BRA mycket mer än så det du konstaterar är att svart arbetskraft förekommer inom städbranschen "Att det fifflas i städbranschen är inget nytt. Svarta löner, fakturor som inte stämmer och bristande bokföring är några av de metoder som används. Staten förlorar miljarder, de seriösa städföretagen har svårt att konkurrera och de anställda kommer i kläm." det du INTE påvisar är att detta har med RUT att göra ( Du försökte i ett tidigare inlägg påvisa att Rut hade rensat bort de svarta affärerna inom städbranschen. jag visade bara att du hade fel) edit: ser att det både blev långt å krångligt iaf... fick tyvärr lägga in dina citat i code-formatering ist eftersom forumet inte vill att man citerar så många ggr vi får hålla det kortare OK min gode demonproducent. Jag har en stark känsla att jag inte kommer att vinna över dig före valet och dessutom är det inte tillräckligt många som läser den här tråden för att det ska vara nån mening för mig att fortsätta argumentera. Jag vill gärna ägna mig åt mitt övriga liv och detta tar lite för mycket tid från det så detta blir mitt sista inlägg i denna tråd. Tack för diskussionen MVH TheKey
 20. http://dagensarena.se/reportage/fusket-med-komiljarden/ Jag rekommenderar att du läser artikeln så får du se hur det kommer sig att vårdköerna har blivit "kortare". Jag vet att det är en "vänster"-tidning, men en sån här sak kan inte ens Dagens Arena ljuga om.
 21. Nja, en sanning med modifikation. Ur marknadsekonomiskt perspektiv kan det nog ses som ett misslyckande. Omsättningen inom dagligvaruhandeln ökade ungefär dubbelt så mycket under förra treårsperioden som under den senaste. Detta låter kanske inte så farligt men om man ser till att det i modern tid har varit så att själva summan på ökningen av omsättningen för varje år har ökat rejält så är detta ett allvarligt trendbrott eftersom den de tre senaste åren har minskat till hälften. Leder till konkurser. (Källa: SCB) Om vi pratar om de två stora bilföretagen, så stämmer det inte riktigt att de var förlustmässiga. Volvos ledning agerade oerhört ansvarslöst när de valde att dela ut över 3 miljarder i aktieutdelning väl medvetna om att orderingången var på väg nedåt. Detta har hänt tidigare i volvos historia men då har man räddat kvar jobben genom att hålla på aktieutdelning. Det hade man kunnat göra nu också. i stället valde man att sparka hundratusentals anställda och lämna över ansvaret till det allmänna. Vad staten borde ha gjort i det läget var att gå in och tvångsförvalta eftersom alla visste att det skulle vända vilket det har gjort nu. Vad gäller SAAB så var det lite annorlunda. Där dränerade ägaren medvetet SAAB på alla resurser och vände det sedan ryggen. Där borde staten också ha gått in och tvångsförvaltat. Motsvarande situation uppstod även i Finland och Belgien. I dessa länder valde staten att agera vilket räddade jobben och därmed blev inte krisen lika djup där. Källa: SCB, Div nyhetstidningar från perioden samt radions p3 i samband med utfrågning av nån sossepolitiker) Arbetslösheten har ökat från 291000 till 415000 sedan alliansen tog över. Källa: SCB Sverige har länge, långt innan alliansen tog över, haft Europas lägsta skatter för företagare. Dessutom finns en massa stimulanspaket, typ startaegetbidrag som är unikt för Sverige och detta är inget alliansen har infört. De har istället infört jobbcoachning som har skapat nya jobb, för jobbcoacherna. I övrigt är det att betrakta som fiasko (källa SCB och DN) Huruvida de var korkade eller inte kan man ju ha delade åsikter om, men visst, om du tycker att dessa skatter var korkade så får det väl stå för dig. Om vi tar sjukvården som exempel så har skattesänkningarna lett till att man inom den allmänna sjukvården har varit tvungen att spara in på den dyra vården, t ex viss specialistvård, vilket har skapat färre vårdplatser, vilket i sin tur har skapat längre köer. Detta har fått förödande konsekvenser inom t ex cancervården där patienter har dött pga att de har fått behandling för sent. Detta gäller alltså den skattesubventionerade vården. Ligger man däremot inne med hög inkomst så kan man söka sig till privatsjukvården för där finns inga köer. Att en städare får ut en tusenlapp mer i månaden nu än innan valet har knappast nån betydelse då. Han dör ändå. Fast det är väl kanske hans ansvar eller? källa:aftonbladet Nej den har lett till att överklassen numera kan köpa tjänsten mycket billigare, dvs om överklassen har valt att betala skatt tidigare. I annat fall är det ingen större förändring för dem. Myten om att vanligt folk skulle utnyttja RUT-avdragen slog ju SCB hål på ganska effektivt för några månader sen. Vill minnas att jag hänvisade till detta i en annan tråd. Visst. Då skulle det kanske bli lite rättvisare. Fast ett annat problem är att man måste ligga ute med pengarna tills skatteåterbäringen kommer. Vem som helst har inte råd med det heller. Tja det har ju visat sig att det fortfarande finns en enorm svart marknad här eftersom städföretagen anställer svart arbetskraft. Här har jag ingen statistik att tillgå utan hänvisar till "Dokument innifrån" på SVT
 22. Jaha ja. hade väl inte tänkt att skriva mer eftersom jag redan hade fått sagt vad jag ville, trodde jag. Hwassers inlägg tänker jag inte svara på eftersom han förutom lite fler rabiata dumheter inte hade så mycket annat än personliga påhopp till svar, men till er andra tänkte jag delge några tankar. Det här med att EXPO kartlägger folk med högerextrema/nazistiska åsikter och hänger ut dem tycker flera av er är obehagligt, och jag skulle nog hålla med om det enbart rörde sig om åsikter och inget annat, men nu hör ju till saken att det finns ett blodigt förflutet hos de flesta av dessa individer som man inte kan negligera. Lite historik: Under 80-talet och början av 90-talet växte sig nynazismen ganska stark i Sverige, inte så att de blev jättemånga men de började märkas i form av diverse olika ligistdåd. De ägnade sig åt mord och misshandel av folk som var av annan åsikt än dem (ex John Hron och Björn Söderberg). De ägnade sig åt mordbrand och trakasserier, betydligt värre än vad de får stå ut med själva nu. Själv har jag blivit nedslagen av ett skinheadsgäng bara för att jag hade ett antirasistmärke på jackan. Nazisterna ägnade sig åt systematisk kartläggning av alla som på något sätt arbetade organiserat mot rasism genom att bl a hacka sajter. De lade upp långa adresslistor på sina egna sajter och uppmanade sina medlemmar att ringa hotsamtal, skriva hotbrev, förfölja och fysiskt ge sig på personerna på listorna. Av detta har jag också erfarenhet. Samtidigt fick de demonstrationstillstånd flera gånger om året mitt i centrala Gbg och blev skyddade av polisen. Vi som ägnade oss åt fredliga (alltså fredliga) motdemonstrationer blev i bästa fall bortkörda av polisen och i värsta fall blev vi nedslagna samtidigt som vi såg nazisterna, skyddade av polisen, hånflina och skrika "sieg hel" och diverse slagord om svartskallar och judar, alltså uppmaning till förföljelse av folkgrupp, vilket är ett brott. Vid anmälan om misshandel, liknande den jag själv råkade ut för, vägrade polisen kategoriskt att ta upp det som ett politiskt brott trots att det så uppenbart var det. Nazistiska skinheads hade egen lokal i fryshuset i Stockholm full med nazistiska slagord på väggarna, bekostat av staten. Kungen kom t o m dit på besök, stort uppslaget i tidningarna, och gav dem legitimitet. Det är mot bakgrund av detta som AFA bildades. "Om inte samhället tänker skydda folk mot nazisterna så får vi ta saken i egna händer och spöa upp dem själva". Lägg märke till att jag aldrig har varit med i AFA och jag sympatiserar inte heller med deras metoder. Jag kan däremot förstå att en sådan reaktion kom. Dock skulle jag tro att de flesta inom AFA idag bara är folk som gillar att slåss utan att fundera närmare på varför. Samma sak med EXPO. Det var en stiftelse som startades för att kartlägga, exponera och motarbeta nazistiska och högerextrema rörelser i Sverige helt enkelt för att de utgjorde, och fortfarande utgör ett hot mot demokratin i Sverige. Det har, tack vare Expo, avslöjats nazister inom bl a polisen, universitetsvärlden och riksdagen. Det handlar då alltså inte om små oskyldiga gubbar som sitter och vurmar för en svunnen tid utan om folk som aktivt försöker nästla sig in i makten för att försöka ta över, det har man funnit dokument på. Det är folk som vill avskaffa demokratin så som vi känner den. Om EXPO:s metoder är tvivelaktiga? Kanske. Men de de ger sig på är ännu värre. De som står bakom nordisk.nu har nazistisk bakgrund, sedan kan de kalla sig för vad fan de vill. Samma sak med sverigedemokraterna som tidigare hette sverigepartiet och som kom ur rörelsen BSS (bevara Sverige svenskt) som var en slags paraplyorganisation för div nazistiska rörelser. Det vet ju de flesta människor men jag tycker att det är värt att nämnas en gång till. Och till sist, jag kan inte låta bli att fnissa när jag läser uttrycket "liberal kulturmarxist". Snacka om att inte ha koll, hehe.
 23. Ok, jag tänker svara en gång, sedan tänker jag inte slösa mer tid på dina dumheter. Om du hade kollat ordentligt så hade du vetat att den ende person som hävdar att Tobias Hübinette skulle ha varit med och grundat Expo är han själv. Alla andra inblandade förnekar detta. Dock har han varit skribent i tidningen i egenskap av antirasist och expert på högerextremistiska rörelser i Sverige, inte så konstigt med tanke på att det är vad Expo ägnar sig åt, att sätta åt nazister och högerextremister, ett hedervärt arbete för övrigt. Det är sant att han har varit medlem i AFA en gång i tiden. Det är han inte längre vad jag vet. Det där med att han skulle sitta i fängelse står bara uppgifter om i metapedia (Högerextremistiskt/nazistiskt nätuppslagsverk), info14 (nazistisk hemsida) och liknande ställen, alltså trovärdighet noll. Intressant dock att se var du plockar dina uppgifter. Att EXPO hackade nordisk.nu ( som kallar sig identitär - ett begrepp pånittat av nazister som inte vill kalla sig nazister för att det låter illa, men fortfarande med samma nazistiska innehåll) och avslöjade namnen bakom är inget annat än en välgärning eftersom nordisk.nu ägnar sig åt rena olagligheter precis som info14 mm. De där kopplingarna mellan Expo och AFA, påhittade namn mm är återigen en massa fabrikationer från nazisthåll, och det är klart att de gärna försöker attackera sin värsta fiende. Ja, Expo kartlägger nazister eftersom nazisterna i Sverige ägnar sig åt att försöka ta sig in i systemet och verka därifrån. Detta vill alla demokratiska krafter stoppa, inget konstigt med det. Nazister är nämligen inga demokrater och dessutom ägnar de sig åt förföljelse mot folkgrupp, vilket är rubricerat som brott enligt lagen. Robert Aschberg har mycket riktigt varit medlem i SKP när han var yngre, de ägnade sig aldrig åt några våldsamheter, sysslade mest med politisk propaganda, hade demokrati inskrivet i partiprogrammet osv. Vänster, javisst men knappast extremvänster. I så fall är centerpartiet extremhöger. Under tiden som Robert Aschberg har varit ansvarig utgivare för Expo har han snarare varit gråsosse. Kopplingen Expo - SSU. Jaha, och? Expo får bidrag från SSU och ett helt gäng andra organisationer som både är uttalat vänster och som inte är det. Du kunde lika gärna ha pratat om kopplingen Expo och Vänsterpartiet eller nåt annat liknande. Expo är en stiftelse som lever på bidrag från organisationer och enskilda personer, t ex mig, precis som de flesta stiftelser gör. Inget konstigt med det. Sedan är det säkert sant att SSU står lite närmare än många andra organisationer, om inte annat så tyder ju det faktum att de verkar låna ut webbutrymme till frihet.nu (medlemstidning för SSU) på det, fast jag kan inte se vad som är så sensationellt med det. SSU är knappast extremvänster. Det där med PK har du också missuppfattat ganska så rejält. PK är när man utrycker en åsikt som ligger i tiden med gängse värderingar därför att man inte vågar tänka själv. Gängse värderingar idag är nyliberalism och tänka-på-sig-själv-i-första-hand-mentalitet, det är bara att se vad div opponionsbildare uttrycker och vad medierna i allmänhet fokuserar på. Så jag med mina socialistiska värderingar är allt annat än PK. Du är mer PK än vad jag är eftersom det idag finns en mycket stark främlingsfientlig strömning även i etablerade led. Och, att vara pervers, som du påstod att jag är, är väl knappast PK? Så, du har inte sagt att du är sverigedemokrat? Påstod jag det då? Nu ska jag däremot påstå nåt: Du framstår som en högerextremist med nazistiska/identitära sympatier. Du framstår dessutom som tämligen ogenomtänkt, oallmänbildad och rabiat. För mig låter det som en tvättäkta sverigedemokrat eller möjligtvis nationaldemokrat. Politiskt inkorrekt, den mest lästa bloggen i Sverige? Jag har ingen aning, men om det är det så är det sorgligt. Bara för att många läser den betyder det dock inte att det står sanningar i den. Eller tycker du att typ: En miljon flugor kan inte ha fel, ät skit!? Och därmed var jag färdig med dig.
 24. The Key

  Vallåtar

  Tidningen Expo skapades av Stieg Larsson, författaren till Milleniumtrilogin och Andreas Rosenlund, numera informationsdirektör på Kronans droghandel. Så de här killarna skulle ha varit de första i AFA? Vänsterextremister? Hahaha! Har du läst EXPO nån gång? Vet du vad en vänsterextrem tidning är överhuvudtaget? Fast det är klart, för en sverigedemokrat så är väl allting vänsterextremt och det måste ju vara jobbigt med en tidning som hela tiden avslöjar SD:s medlemmar och deras historia och ofta fortfarande aktiva engagemang i olika nazistiska organisationer....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.