Jump to content
Annons

Ensam talang här. Producerar "svår" musik


Skillna Den

Recommended Posts

Hejsan allihopa, jag heter Rasmus och mitt nuvarande artistnamn är Skillna Den. Jag har komponerat musik i min ensamhet sedan 12 års ålder och seriositeten har bara växt. Haft några uppehåll i min produktivitet, men nu är jag på nytt fylld med blivande musik direkt från ryggmärgen.

Jag är ganska duktig på trummor. Kan spela trumpet hyfsat. Keyboard och piano kan jag leka med så det låter bra ibland och helt meningslöst ibland... använder midi-keyboard till att brainstorma idéer när jag skriver en låt. Testar typ en enkel melodi/harmonik på fri hand sen spikar jag allt precis enligt min vilja i sequencerprogrammet, Logic Pro 9 i mitt fall.

Nästan ingen känner till min musik, trots att den är bra. För att ni ska få en uppfattning om vad jag gör, delar jag med mig av mitt senaste alster här nu och direkt via följande länk:

Jag är väldigt intresserad av att ha någon att samarbeta med (för magiska resultat). Jag jobbar endast i midi och i enstaka fall klippning av ljudfiler för att matcha. Det låter kanske inte så kul med midiproduktioner, men det är ju trots allt den elektroniska musikens grundpelare idag. Trumsamplingar går att applicera på midispår, vilket ger skitbra resultat. Pianosamplingar på midi ger också fina (färdiga resultat), men t.ex. gitarr eller bas är svårt att få till så som man vill. Det blir oftast ganska fult, men jag har ändå använt det i låten jag länkade ovan.

Jag söker någon som är grym på att forma syntljud-melodier-övergångar, någon som är villig att spela in olika riff (till metronom, ett måste) utan slarv i rytmiken på gitarr/elgitarr/bas. Jag älskar tunga gitarriff men clean (odistad) virtuositet är inte heller fel. Jag är flexibel. Kan programmera trummor i världsklass till vilken musikstil som helst.

Ja... jag vill egentligen bara utnyttja min musikalitet till fullo och producera skitcool musik, med färdig och stabil mixning, eftersom jag har kapaciteten. Ingen uppmärksammar min musik sålänge den är gömd och svårtillgänglig. Det är en sorg. Kollade hur många lyssnare mitt album från 2014 hade på spotify. 3 st.

Länk till det albumet:

Jag är också visuellt artistiskt lagd och gillar fotografering såväl som galen, petig redigering av bilder.

Kom igen så gör vi något nytt! 🥰

  • Gilla 1
Link to comment
Share on other sites

Annons

öl, kaffe...? 🤪 trodde vi skulle diskutera musik

Link to comment
Share on other sites

Du har inte funderat på "enkel" musik....jag lyssnade lite och tyckte den lät onödigt svår.

Om du menar enkel som i seg/få toner, så har jag aningen lugnare låtar inkluderade på albumet på spotify,

Men jag undrar, exakt vad i låten tycker du är onödigt "svårt"? Tack för lyssning btw.

Link to comment
Share on other sites

öl, kaffe...? 🤪 trodde vi skulle diskutera musik

Öl vet jag inte men jag vet att kaffet är helt och hållet genomviktigt för att vettig och ljuv musik ska kunna uppstå.

Välkommen till forumet 🙂

Vänligen,

CHAE

Link to comment
Share on other sites

Väldigt kul med respons. Kaffe är en bra idé... vi får nog mata på lite på den gamle dripp-dropparen

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det här exemplet låter bra. Finns många idéer. Det är givande att samverka med andra, men jag har haft utmaning att hitta medlikar som vill vara med på projekt. Kanske beror på att jag spelar progressiv rock, och det är inte så lätt att ta till sig. Ändå komponerar jag bara efter melodier som jag får till mig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...