Jump to content

Growingart

Medlem
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Growingart last won the day on August 16 2020

Growingart had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutralt

About Growingart

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 06/06/1968

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Linköping
 • Intressen
  Progressiv rock. Initierar progprojekt.
  www.facebook.com/inexperienceproject
 • Home page

Recent Profile Visitors

4,274 profile views
 1. Jag slaskade ner dem i hemstudion lite snabbt. Rå inspelning utan några plugins eller försök att låta så bra som möjligt, jag är inte sångare direkt. Håller med om tanken att ha den rösten lite mystiskt. Vid 0.52, 1.54, 3.12 tidsmässigt. Efter rösten vid 0.52 så känns det som jag vill ha fram keyboarden i bakgrunden till mer. Den ger en oroskänsla som följer upp texten. Jag skulle i alla fall känna mig orolig om klockorna var borta och jag hade tron. Låta keyboarden tona in mer under rösten och sedan vara soloframträdande fram till slutet på den delen? The Bells are Gone 210111-1.mp3
 2. 0.19-1.25 kunde främjas av något mer Jag "hör" en röst 0.51-1.06 What would you say, if you you'd come here to pray? What would would you do without this place? Alt: What would you do when it comes to you? Sedan vid 1.54 "hör" jag en röst med hmm melodi Sedan vid 3.13 "hör" jag en melodi. Visslade in den. Ursäkta dessa mystiska svar, när jag gillar något så hör jag melodier i huvudet. Jag har slaskat in på mobilen, så jag kommer ihåg.
 3. Gillar det här. Finns något som sticker ut och blir eget. Bara lyssnat i enkel medhörning. När akustisk gitarr kommer in så går det hö och vä, antingen medvetet eller så är det inte tajt. Innan dess så ”hör” jag keyboard i bakgrund, eller inbillar mig. Brukar höra melodier i huvudet. Jag är ingen gammal räv, men detta är bra. Definitivt PF ”nivå” för mig när det utvecklats, d v s jag vill höra mer.
 4. Med Spotifys ersättningsnivå så faller det nog in under hobbyverksamhet.
 5. Lös det när pengar börjar trilla in. Tänker du på det nu så skapar du mindre, och sänker sannolikheten att pengar kan trilla in. Kommer pengar in så är det bra att ha företag om man köper in musikprylar för skapandet.
 6. Prova även sidechain compression av dominerande instrument när sång ligger på.
 7. Sådant här utbyte är jättekul. Utmaningen är att hitta samarbeten som funkar. Men när man hittat så är det sjukt roligt och inspirerande.
 8. Inspiration till text som bränner in (och sångmelodi som förseglar) beror på musiktyp. Är det åt nämnda musiker som musiken drar?
 9. Fråga på FB i Gitarrklubben så får du svar, inkl bilder med frågan.
 10. Never say goodbye. Omvändning till hej. Tematanke, vad man än gör så kommer saker ofta tillbaka. Så även vänner och bekanta. Man kanske blir från varandra några år. Men stöter på en dag. Och då kanske livet är i sådant skeende att man umgås igen. So never say goodbye.
 11. Och ingen lär processa om det inte finns kommersiell aktivitet kopplad till användandet.
 12. Jag tror det är bra att sjunga igenom flera gånger medan man bygger låt. Man hittar känslan, smakar på orden i symbios med sångmelodi. En variant på take my heart delen: Empty my heart, leave my soul, feel my pain Drain my sorrow to heal me sane
 13. Erbjudandet är förlängt till september. Företag får dra moms också.
 14. En månad går ju fort, särskilt i semestertider. Men all återkoppling från flera är bra för då hittar du själv vad du tycker. Kommersiellt gångbar idag är kanske mer personlig stil än följa mainstream. Så det är viktigt att följa sin egen inre röst för att orka fortsätta i längden. En producent behöver inte alltid ha rätt även om de har erfarenhet. Så börja med en låt. Även om den skulle bli "bränd" (vilket jag inte tror dock) så har du ju fler låtar om en producent skulle bli galet intresserad.
 15. Och man får även bra respons i hemstudiogruppen på Facebook.
×
×
 • Create New...