Jump to content
Annons

Growingart

Medlem
  • Antal inlägg

    124
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då Growingart senast vann var 16 augusti 2020

Growingart hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

8 Neutralt

Om Growingart

  • Födelsedag 1968-06-06

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Linköping
  • Intressen
    Progressiv rock. Initierar progprojekt.
    www.facebook.com/inexperienceproject
  • Hemsida

Senaste profilbesökare

4 902 profilvisningar
  1. Trodde han ville ha en ren signal och en färgad med pedaler. Eller om han vill reampa med pedalinspelade.
  2. Han ville ha ren signal för att köra genom stärkare senare.
  3. Gitarr -> DI box (J48) -> preamp (Focusrite ISA One) -> ljudkort -> kanal i DAW På kanalen lägger jag amp och impulse response. Använder ofta ML Sound Lab, finns effekter. Jag brukar ibland lägga på effekter innan ljudkort. Började nyligen med DI box. Så har inte provat den i kedjan. Gitarr -> pedaler -> preamp (Focusrite ISA One) -> ljudkort -> kanal i DAW
  4. Jag mickar inte upp, har således inte provat di-through-pedaler-stärkare. Tanken är om du ska ha splitter.
  5. Jag brukar lyssna på mina slaskar när promenerar eller annat. Ibland (tämligen ofta) får hjärnan ideer om melodi, text till existerande melodi(er). De limmar då ihop. Svårare spela till sig limmelodi.
  6. Brukar komma på någon gitarr eller keyboardmelodi. Sedan kommer sångmelodi och text ganska nära varandra. Slaskar in i hemstudion och skickar över till mina compadres i progstudioprojektet.
  7. Nu har jag inte lyssnat eftersom jag lagt mig och min kära hustru sover. Hon har även varit min värsta kritiker tillsammans med min trummis i vårt progstudioprojekt. De har haft rätt men nu efter många år så har jag hittat fram mer. Jag har känsla för skapa text och melodier även om jag inte träffar alla toner. Men eftersom det är studioprojekt kan jag träta. Sedan ger vi ut musiken. Med det sagt, kör vidare och gör vad du älskar. Vi är inte ensamma!
  8. Minns konsert från 2008. Satt långt fram och tog bilder. Minns en intim konsert och full professionalism.
  9. Kanske att iphone spelar inte upp låga frekvenser lika mycket? Har du något med mer låga f som finns i vers men inte refräng?
  10. Jag tycker sång och gitarr funkar ihop. Men lyfta fram mer gitarr skulle bli mycket mer energi och driv. Trummorna blir lite enhanda när de är så framträdande och inte varierar.
  11. Låter finemang! Mer shreddande behövs inte enligt min mening. Behåll din känsla. Här finns fin känsla i komponerande mot melodi och innehåll. Lyssnade även på din samarbetssingel från 2020 med Patrick, riktigt bra. Bra jobbat med temaplattan. Jag som prognörd och enveten musikskapare av temasaker vet hur mycket meck det är med komponera, mixa, dittan och dattan för att få ihop sådant här när man är den drivande parten.
  12. Nu hann jag inte lyssna på detta, men när min fru fullkomligt ryser av mina kompositioner (vi har studioprojekt inom progressiv rock) så är det när jag njuter mest. Det stärker mig i min tro på göra vad jag känner för. Samtidigt har hon kommit med rekommendationer i andra fall som lyft låten. Så både tro och våga be om kritik är vägar framåt! Den som försöker är den som rör sig framåt.
  13. Jag slaskade ner dem i hemstudion lite snabbt. Rå inspelning utan några plugins eller försök att låta så bra som möjligt, jag är inte sångare direkt. Håller med om tanken att ha den rösten lite mystiskt. Vid 0.52, 1.54, 3.12 tidsmässigt. Efter rösten vid 0.52 så känns det som jag vill ha fram keyboarden i bakgrunden till mer. Den ger en oroskänsla som följer upp texten. Jag skulle i alla fall känna mig orolig om klockorna var borta och jag hade tron. Låta keyboarden tona in mer under rösten och sedan vara soloframträdande fram till slutet på den delen? The Bells are Gone 210111-1.mp3
  14. 0.19-1.25 kunde främjas av något mer Jag "hör" en röst 0.51-1.06 What would you say, if you you'd come here to pray? What would would you do without this place? Alt: What would you do when it comes to you? Sedan vid 1.54 "hör" jag en röst med hmm melodi Sedan vid 3.13 "hör" jag en melodi. Visslade in den. Ursäkta dessa mystiska svar, när jag gillar något så hör jag melodier i huvudet. Jag har slaskat in på mobilen, så jag kommer ihåg.
×
×
  • Skapa ny...