Jump to content

Jayway

Medlem
 • Content Count

  387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Jayway last won the day on September 12 2020

Jayway had the most liked content!

Community Reputation

32 Utmärkt

About Jayway

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Linköping

Recent Profile Visitors

6,508 profile views
 1. Intressant idé. Tänker du alltså att basfällan ska ligga i ”fickan”/”kattvinden” på våningen ovanför, och att innertaket mellan vångarna tas bort där? Jag tänker att det beror lite på vad man är ute efter. Om ni antar att du har din mixplats rakt under basfällan kommer du ändå att få reflektioner av låga frekvenser i den bakre väggen och i hörnen mellan väggar och/eller golv. Låga frekvenser strålar ut åt alla håll från dina monitorer, inte bara i högtalarelementens riktning.
 2. Håller med ovanstående om att det borde funka bra. Om man växlar mellan ljudkort av olika fabrikat brukar man få ändra inställningar för input/output på tracks och masterbuss. Inget hinder, mest en praktisk detalj. 🙂
 3. Tokyo Dawn har rea på betalversionerna av sina pluggar, som även finns i mycket användbara gratisversioner: https://www.tokyodawn.net/tokyo-dawn-labs/ Jag passade på att köpa Nova GE och SlickEQ Mastering Edition.
 4. Hej! Som jag har förstått det ”gråas” låtar när rättigheterna inte är licensierade för det land där man försöker spela upp dem. Men...vad är det egentligen du vill uppnå med att bara lägga ut en del av albumet? Kan du inte bara lägga ut vissa valda låtar?
 5. Svårt fall! Det lär ju finnas en uppsjö av musik som släpps när samhället öppnar upp igen. Många stora artister verkar skjuta på sina släpp just nu och folk har mer tid än någonsin till att sitta hemma och prodda musik... En hitlåt riskerar ju alltid att bli gammal också - iallafall om man har ett sound som låter ”idag” just nu. Men svårt, som sagt! 🙂
 6. Hej! Yes, 8 kanaler kommer man rätt långt på! 4 kanaler funkar också (t.ex. overhead left, overhead right, kick, snare) men kan kännas begränsat efter ett tag. Jag skulle nog ha valt ett USB-ljudkort av gammal vana, men du verkar ju redan köra Firewire, så Firestudio-kortet låter som en prisvärd lösning. Om du tänker köpa något hyfsat billigt tror jag att du ska fokusera på ett kort som funkar utan problem - eventuell skillnad i ljudkvalitet kommer att vara försumbar mellan olika kort. Läs recensioner och se om ljudkortet brukar funka bra med ditt OS och DAW. Jag har själv använ
 7. Shit, vilken blandning. Härligt - bra jobbat alla!! (Jag deltar inte 🙂 )
 8. Hej! Kul låt! Man brukar ju kunna skriva udda taktarter lite olika, men så här låter det för mig: • Grundkompet är 3+2+2 = t.ex. 7/8-delstakt. • Vid 0:50 (”Where do you go...”) kommer det en tillfällig omgång 3+3+3, som t.ex. kan noteras som en enstaka 9/8-delstakt. • Sedan tillbaka till grundkompet (7/8) • Vid 0:57 (”What will you do...”) kommer det en tillfällig omgång 3+3 + 2+2+2+2. Jag skulle nog ha noterat det som en 6/8-delstakt följt av en 4/4-delstakt. • ...och sedan tillbaka till grundkompet igen.
 9. I agree with @HowBoutSomeSnus there. Things that could be worth double checking: 1. Make sure that you don’t have any additional plugins after your Ozone limiter (could add gain after limiting). 2. Check that all effect buses and groups are routed back to the Master Bus, so that nothing is “missed” by the limiter. This one may only be needed in some DAW’s (music software), but I have occasionally made this mistake in Cakewalk/Sonar. 🙂
 10. ...men behöver du verkligen ange producent bland upphovsmännen? Så här såg det ut jag testade att logga in: 🤔
 11. Hej! Jag tänker så här: Producent måste inte innebära låtskrivare. Det låter på dig som att låten var i princip klar när du lämnade över den till producenten, och att du fick hjälp med arr och inspelning . Det låter även som att producenten är bekväm i den beskrivningen. Då borde det väl vara ok att enbart skriva ditt namn som kompositör?
 12. Jag tycker det ser ut som ”en vanlig halv-ergonomisk trådlös mus” utan några krusiduller. Den ser nästan spegelvänd ut på bilden, men annars kan du t.ex. börja med att titta på alla trådlösa från HP (ett av många standardmärken, jag har ingen speciell rekommendation just för HP).
 13. Kolla in Audio Technica ATH-M50x. Funkar bra för musikproduktion och mix om man kan tänka sig slutna lurar där, och verkar vara ett bra alternativ för DJ också (men där har jag själv ingen jättekoll).
 14. Bra jobbat, och härligt att det löste sig till sist! 👍🏼
 15. Hej! Nej, du kan skippa windscreen. Det verkar vara en fiffig produkt för att typ ”göra om en SM57 till en SM58”, men om du redan har ett puffskydd och bara ska spela in i studio/hemma blir det tårta på tårta att ha båda två.
×
×
 • Create New...