Jump to content
Annons

Dark Of Light

Medlem
  • Antal inlägg

    536
  • Gick med

  • Dagar jag vunnit

    227

Dagen då Dark Of Light senast vann var 26 april

Dark Of Light hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 049 Utmärkt

1 följare

Om Dark Of Light

  • Födelsedag 1966-03-16

Om mig

  • Kön
    Man
  • Min utrustning
    Hård.
  • Intressen
    Bad med hjulbenta kvinnor.

Senaste profilbesökare

9 183 profilvisningar
  1. Ett hjärta är alltid rött. 2024. Div. filmkanaler som Viaplay eller SFanytime. En musikdokumentär om ett av de mest inflytelserika banden i svensk rockhistoria och ett tidsdokument om 1980 talets Sverige. Ur rasmassorna av Ebba Grön föddes det som först blev Rymdimperiet men som (efter några minuter kändes det) blev Imperiet. Mellan 1983-1988 gick de från klarhet till klarhet och det är just det som skildras i den här filmen. Nya intervjuer med gamla medlemmar från både Ebba (att de lyckades få Thåström på det här tåget..!?) och Imperiet blandas med gammalt arkivmaterial, intervjuer och inblickar både från backstage och från scenerna de uppträtt på. Inget undgår kameran egentligen. Framgångar som den här i Sverige. Visserligen efter en trög start där jämförelsen mot just punkiga Ebba gav bandet en orättvis dom som kommersiella "sell outs" oavsett vad de gjorde. Katastrofer, penning problem och interna konflikter. Det där ni vet som alltid drabbar alla band, förr eller senare. Men också intressanta och förhållande vis långa inblickar i kanske för de flesta, mindre kända delar av karriären som turnéerna i Latinamerika framordnade av ingen mindre än Olof Palme. En moralisk seger i ett krigshärjat Nicaragua. Men också ett uppvaknande skildras i Kuba där faktumet att de spelar mitt i diktaturen gör att horisonten vidgas för samtliga. De var så långt ifrån (det då) trygga Sverige. Sedan mördades Palme och oskulden försvann. Lika så drömmarna om guldgrävandet i USA. Regissören Anders Hellström skildrar historien med värme och omsorg men ofta känns det som historien berättas lite för fort. Man hinner knappt smälta en milstolpe eller en obekväm sparkning av någon gruppmedlem förens handlingen rullar vidare till nästa hållplats. Detta är som sagt inte en vanlig musikdokumentär där varje gitarrstämning eller sångpålägg i någon studio skildras. Detta är mer en tidskapsel från en svunnen tid. Jag själv växte upp i 70-80 talets Sverige och tidsandan hann förändras från det solidariska till det individuella redan under den tiden. Eller som Thåström själv säger det. ”I Ebba var det vi mot resten, i Imperiet var det mer, var och en för sig på något sätt...”. Hade man inte känt till en del om Imperiets historia innan så hade berättandet lämnat en del hål efter sig. Imperiet gick så småningom samma öde till mötes som Ebba Grön. En implosion inifrån, ja... som de flesta andra band. Fem år gick fort men de hann med en del under den korta tiden. Det hade funnits plats för så mycket mer i den här filmen. 3/5 saker som skaver.
  2. Chindōgu är bruket att uppfinna "geniala" vardagsprylar som verkar vara "idealiska lösningar" på särskilda problem, men som kan orsaka fler problem än de löser. Termen är av japanskt ursprung. Fascinerande 🤣 Äntligen ett användningsområde för barn.
  3. Ja, Lützen försvann och ersattes av 🌞 Är det sommar det där som rimmar på sommar? Tveksamt men gött är det. Själv då? Snö? Regn? Snöblandat regn?
  4. Låter kul!!! Intressant är dock att du planerar att bo i en sjö men oroar dig över regn. Även vatten kan bli vått antar jag. Allvarligt skämtat, ha det så ini roligt. Det var så länge sedan jag gjorde något liknande. Det är kul och en slags renings process of sorts. Bra skit! 👍
  5. För några sidor sedan var begreppet "kpd" uppe och i samband med det så blev det en smått nostalgisk läsning i en del gamla dammiga trådar från förr. Jag fortsätter på temat. Just idag är det 19 år sedan 2005, som forum medlemmen Pluffo skrev de bevingade orden; "Låt oss skapa forumets längsta tråd. Jag har sett trådar på andra forum bestående av ett par tusen sidor. Jag säger: Amatörer! Låt oss slå det." Pluffo Frågan är om vi alltid lyckats med uppdraget. Men kul har vi haft. Vi har delat glädje och sorg. Det har varit skratt och gråt. Liv och död. Kaffe och... ja... eh... té. Låt oss fortsätta med detta och ta hand om varandra på vårt unika sätt. Avnjuta kaffe och osth balanserat och öl högst obalanserat.
×
×
  • Skapa ny...