Jump to content

slejnard

Medlem
 • Posts

  5,629
 • Joined

 • Days Won

  94

Everything posted by slejnard

 1. Låter bra! Lyssnar bara i telefonen på låg volym och hör ändå många nyanser. Bra jobbat!
 2. Inte optimal koppling. Har du inte nån main out? Om inte så kopplar du ut från mixern in i första sub å så ut från den in i nästa sub och så vidare likadant till topparna.
 3. Skriver och spelar in en del låtar. Mest i 70-tals rockstuk. Börjar oftast med musiken , en gitarrslinga/riff. Efter det en sångmelodi och text.
 4. Bra feedback! Kan hålla med och Ska fixa till det 😊👍
 5. Tack Jamen och Peter Roos! Ni är båda inne på detta med trummorna så det ska jag kolla upp. Bra feedback 😊👍
 6. Tack Peter! Ska kolla upp detta med trummorna. La en stereobreddare på mastern och det blir ju även på trummorna. Kanske ska lägga det på en buss i stället och lite mindre?
 7. Hej! Har blivit stolt bonus morfar för andra gången alldeles nyligen och ville förära barnen med en sång. Tar gärna feedback på både ljudbild och framförande 🙂 En av dom mest svårspelade låtar jag skrivit känns det som. I alla fall en del av ackordsgreppen var det. Inspelad i Reaper! Genre kanske alternativ pop Rock.... gör allt själv utom trummor som spelas av Ulf.
 8. Hej! Jobbar på denna! Började som ett experiment där jag bad trummis Ulf spela in ett enda långt (5.55 min) trumkomp som jag sedan satte musik text och melodi till. Vart förbaskat bra och ändå varierat fast ändå att det hänger ihop. Är dock lite osäker på mixen så jag skickar en snutt här. Hur låter det?
 9. Jag och morsan sitter här på lunchen och diggar. Bra jobbat Henric! 👍
 10. Tack så mycket Nenne. Kul att höra 😊
 11. Japp. Känns som att det blir mer liv i musiken även om det kanske blir nåt slag som hamnar ”fel”.
 12. Hej och välkommen tillbaka. Har ett vagt minne av ditt namn och hoppas att jag inte var en av dom som var taskig mot dig. Musiken låter i alla fall riktigt bra! Bra jobbat! 😊👍
 13. Tack Henric. Ja jag har försökt mitt bästa 😊. Svårast på denna var nog virveln. Ulf- trummisen spelar så bra och det kan nog bidra till att det låter gott.
 14. slejnard

  ...

  30-50 % rabatt på nypriset kan vara ett riktmärke för elektronik. Är det ett fint instrument kan du nog få i närheten av det du betalat men högtalare.. njae. Tyvärr.
 15. Vart ju bra det där! Tumme upp!
 16. Testa att trycka in den lilla högtalarsymbolen längst till höger. Tror nämligen det är monitorkontroll 🙂 Använder Reaper men det brukar vara i alla DAW:s.
 17. Brukar oftast spela in en låt i taget och jag gör ungefär som Jon fast mastrar i själva mixprojektet när låten känns klar.
 18. Missade helt att kolla. Blir spännande med nytt album. Inga pjåkiga låtskrivare heller dom Björn och Benny. Minns att morsan hade några ABBA-skivor när jag var barn och jag lyssnade rätt mycket i smyg då jag egentligen utgav mig för att vara KISS-fan 😎
 19. Hej! Har fått ganska många tips och har: Höjt solo, ändrat virvel, mindre reverb på sång och lite mer. Gjorde en enkel animerad video. Lyssna gärna och jämför 🙂
×
×
 • Create New...