Jump to content

slejnard

Medlem
 • Content Count

  5,716
 • Joined

 • Days Won

  76

Everything posted by slejnard

 1. Tråkigt! Gillar ljudbilden de fått till. Få se om det blir solokarriär nu. Daft och Punk! 😄
 2. Testa med sm57. Den tar helt klart upp mindre av rummet och den går bra på akustisk gitarr, virvel mm också. Mycket mångsidig!
 3. Ja sm57 kommer du långt med. Inte så dyr heller så du kan köpa två och spela in bongos i stereo. Kolla även in line audio cm3, småkondensator. Tror de heter nåt annorlunda nu 🤔. Brukar själv använda en stormembranare till percussion. Har en SE2200 och den funkar till allt möjligt! De billigare SPB1 och sE x1 kring 1000-lappen är också bra. Fördelen med dynamisk Mick att den inte tar in så mycket av rummet.
 4. Aldrig heller haft problem med PC. Intel funkar också bra! Kör nu en gamingdator från komplett med ny generation i5 och 16GB RAM. Det är nog en fråga om tycke och smak idag när det gäller PC vs MAC.
 5. Borde gå att få på rätt lätt. Är det rätt sort och passande form? Ska du ha den ute eftersom du säger vindskydd? Annars brukar man montera ett pop-filter framför micken.
 6. Jo precis som Dion säger. Lyssna gärna på favoritlåtar och dela in dom på intro-vers-förrefräng-refräng etc. Ackordrundor kan du göra enkla i början. Tex Am, F, G. Låter det bra så är det bra. Studera gärna kvintcirkeln och moll o durskala. Melodier kan du hitta utifrån de toner som med i ackorden. Tänk att det ska gå ihop taktmässigt också.
 7. Intressant och bra video! Tror som tillägg också att det gäller att hitta rätta vägar och kanaler genom olika kontakter. Ingenting är dock omöjligt.
 8. Jättebra presentation! Intressanta ljud i videon. Blir spännande att höra din lovsång senare 😊
 9. Hej och välkommen till forumet! 😊
 10. Tog upp den här låten igen igår när jag provade att köra den live i studion. 😊🎸
 11. Tänker också plug-in. Prova att trycka bypass på effekterna på alla spår inkl masterbussen och effektbussar när du spelar in och sätt igång dom när du mixar.
 12. Är ingen expert men. Det beror på hur mycket du ska använda den. Det brukar visa sig när man mixar många spår med många processorhungriga plug-ins om den klarar uppgiften. En hyfsat ny i5 eller Ryzen 5 och 16GB ram klarar man sig bra på. Sen går det att frysa spår om de blir för effekthungriga. Ska du bara spela in enskilda spår och sen låta nån annan mixa så går det med nästan vilken dator som helst. lycka till!
 13. Betat av fyra första låtarna. Riktigt bra jobbat med både ljud och framförande. Trevligt med dialekt på sången 👍
 14. Spännande! Ska lyssna så fort det hinns och med bättre ljud än telefonen 👍😊
 15. Kanske nåt reverb eller annan effekt som ligger kvar? Prova automatisera den också.
 16. Nu har den förlängts lite och fått riktigt spelade trummor av Ulf! Lyssna och åk med...
 17. Låter bra det där! Kör numera också med Neural DSP. Har Archetype Cory Wong. Både känns och låter så himlarns bra! Snygga videos du gör! Keep it up! 👍
 18. Det var ju inte kul att den ej har utgångar för monitorerna. Jag skulle ha provat en sån här kabel från hörlursuttaget som delar sig i två: https://www.thomann.de/se/the_sssnake_sk3153_insertkabel.htm
 19. Spännande! Jag har inte kommit igång med detta än 😃
 20. Är det du som gjort allt Diero? Sång också? Berätta gärna mer. Tycker det är klockrent och låter mycket proffsigt både produktion och arrangemang 😊
 21. Jo precis. Prova dig fram och experimentera. Låter det bra så är det bra. Kör på!
 22. One reverb to tame them, one to frame them and one to rule them all! Jag kör plate, hall och room.
×
×
 • Create New...