Jump to content

Skillna Den

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Skillna Den

 • Rank
  På gång
 • Birthday 08/07/1990

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Lomma (utanför Malmö)
 • Min utrustning
  Logic Pro 9. Mängder med syntar (bl.a. Absynth 5), Superior Drummer 2, tillfälliga ambience-inspelningar, MIDI-komponering till perfektion (pianosamplade mappningar brukar bli extra bra). Saknar dock gitarrspår så fruktansvärt mycket. Komponerar med precision.
 • Intressen
  Ärlig musik, foto, film, digital konst, skriva text, spela ett och annat dataspel, katter, hårdvaruprogrammering och artificiell intelligens. Droger finns med i bilden men det ska bort!
  Gillar också att jamma irl för skojs skull (jag på trummor, du på typ gitarr, person 3 på vad som behövs (bas kanske) om person 3 ens finns). Blir dock aldrig perfekt, enhetlig musik på det sättet...

My music online

Social

 • Skype
  rasmus.lindblad

Recent Profile Visitors

1,222 profile views
 1. Väldigt kul med respons. Kaffe är en bra idé... vi får nog mata på lite på den gamle dripp-dropparen
 2. Om du menar enkel som i seg/få toner, så har jag aningen lugnare låtar inkluderade på albumet på spotify, Men jag undrar, exakt vad i låten tycker du är onödigt "svårt"? Tack för lyssning btw.
 3. bara duplicera spåret när du spelat in med ljudbank 1 och ersätt det andra med ljudbank 2... ta sedan bort de slag du inte vill ha dubbla ljud på så får du hela spektrat som du ville
 4. Eltrumset är ren skit! Vet ärligt talat inte varför det finns.. jo kanske för att kunna spela trummor i en lyhörd fastighet. Superior drummers midi assignments reagerar dessutom på olika anslagskraft. Men man utnyttjar inte ljuddesignbiten om man inte använder det för noggrann programmering, vilket jag är en mästare på! Bevis finns... ingen kan programmera trummor som jag kan och jag vill gärna samarbeta med någon i en komposition eller fler. Lyssna på min soundcloud så hör ni superior drummers fulla potential.
 5. Version mp3

  67 downloads

  Mitt senaste alster. Jävligt nöjd. Berättar mer i min presentation: http://forum.studio....k/#entry1636214 Söker nämligen samarbetspartners. Låten finns i min presentation, om den inte går att spela upp här.
 6. Hej!! Jag kollade in din soundcloud, och gillade DEATH TO ALL WHO IS DEAD. Många sköna riff, och riktigt bra gitarrljud. Det känns att du menar musiken du har gjort. Äkta idéer. Härligt. Personligen föredrar jag lite mörkare toner men jag är intresserad av att samarbeta med dig och testa göra något ihop om du vill. Jag gör lite smått sjuk musik (petig in i det minsta), men kan behärska mig, och jag tror vi skulle kunna mötas. Jag programmerar de bästa trummorna du kan tänka dig i hela världen typ (säger inte så för att skryta, jag menar det), och det kanske du vill ha? Lite gammal tråd men hoppas du läser detta.
 7. Tjena grabbar. Jag lyssnade på Mitt Hjärta Slår för Almtuna. Jag har många bra saker att säga. Melodierna - inte helt fel, känns ganska självklara, om än enkla. Produktionen som helhet är proffsig (mixning, kombination av syntljud, struktur). Underbart med rösterna, lagom av det. Det enda som var lite störigt var att ni hade använt lite för många sånna (jag vet inte vad jag ska kalla dem) stegrande ljud som går upp i himlen typ. Tror ni vet vilka jag menar. Kunde ha räckt med två st, eller 3. Inför refräng eller så typ. Jag vet inte vad ni tycker om för musik i övrigt. Detta var ganska mkt dancefloor-ish. Men jag fantiserar om att lägga på lite försiktigt jazziga monofona melodier ovanpå era stabila ackord. Sen vad jag kan göra med trummor till det är en berättelse jag inte kan ge nu, problemet är väl bara lite att jag föredrar akustiska trummor till allt - även syntmusik. Men det passar bättre med trummaskinsamples om man ska följa er stil. Vill inte tränga mig på, letar bara efter folk att samarbeta med och göra ny häftig musik. Om ni vill veta vad jag gör så kolla min presentation här i samma forumdel. Hajj
 8. Hejsan allihopa, jag heter Rasmus och mitt nuvarande artistnamn är Skillna Den. Jag har komponerat musik i min ensamhet sedan 12 års ålder och seriositeten har bara växt. Haft några uppehåll i min produktivitet, men nu är jag på nytt fylld med blivande musik direkt från ryggmärgen. Jag är ganska duktig på trummor. Kan spela trumpet hyfsat. Keyboard och piano kan jag leka med så det låter bra ibland och helt meningslöst ibland... använder midi-keyboard till att brainstorma idéer när jag skriver en låt. Testar typ en enkel melodi/harmonik på fri hand sen spikar jag allt precis enligt min vilja i sequencerprogrammet, Logic Pro 9 i mitt fall. Nästan ingen känner till min musik, trots att den är bra. För att ni ska få en uppfattning om vad jag gör, delar jag med mig av mitt senaste alster här nu och direkt via följande länk: Jag är väldigt intresserad av att ha någon att samarbeta med (för magiska resultat). Jag jobbar endast i midi och i enstaka fall klippning av ljudfiler för att matcha. Det låter kanske inte så kul med midiproduktioner, men det är ju trots allt den elektroniska musikens grundpelare idag. Trumsamplingar går att applicera på midispår, vilket ger skitbra resultat. Pianosamplingar på midi ger också fina (färdiga resultat), men t.ex. gitarr eller bas är svårt att få till så som man vill. Det blir oftast ganska fult, men jag har ändå använt det i låten jag länkade ovan. Jag söker någon som är grym på att forma syntljud-melodier-övergångar, någon som är villig att spela in olika riff (till metronom, ett måste) utan slarv i rytmiken på gitarr/elgitarr/bas. Jag älskar tunga gitarriff men clean (odistad) virtuositet är inte heller fel. Jag är flexibel. Kan programmera trummor i världsklass till vilken musikstil som helst. Ja... jag vill egentligen bara utnyttja min musikalitet till fullo och producera skitcool musik, med färdig och stabil mixning, eftersom jag har kapaciteten. Ingen uppmärksammar min musik sålänge den är gömd och svårtillgänglig. Det är en sorg. Kollade hur många lyssnare mitt album från 2014 hade på spotify. 3 st. Länk till det albumet: Jag är också visuellt artistiskt lagd och gillar fotografering såväl som galen, petig redigering av bilder. Kom igen så gör vi något nytt!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.