Jump to content

Hasse Nilsson

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Hasse Nilsson last won the day on September 2 2020

Hasse Nilsson had the most liked content!

Reputation

9 Neutralt

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

2,153 profile views
 1. När du vill skapa en serie av ekon eller ljudstudsar i din musik är delay den effekt du ska titta på. Vi har samlat marknadens bästa pluggar till ditt musikprogram så att du kan välja det som passar dig bäst.
 2. Medhåll. Det är faktiskt närmast stört vilken skillnad det gör. Och för mig som endast har ett par ordentligt stora monitorer i ena studiorummet, och ett par pyttesmå i den andra, så är simuleringsfunktionen så värd.
 3. Idag är spelbranschen större än musik- och filmindustrin tillsammans. Även om många arbetstillfällen redan innan coronakrisen tyvärr försvunnit från musikbranschen, så öppnas några dörrar när andra stängs.
 4. Det har gått nio år sedan Izotope introducerade multiverktyget Stutter Edit som främst är avsett för att bearbeta beats med rytmiska effekter. Nu har uppföljaren kommit. Häng med och se hur du drar nytta av nyheterna.
 5. Kan i sammanhanget tipsa om att Novations serie Launchpads är kompatibla* med Live Loops i nya Logic. Ha Logic öppet och koppla in Launchpad. Då kommer Logics "Control Surface Setup"-fönster att öppnas och det är bara att godkänna kontrollen. Sedan är det bara att åka. Eller, du måste vrida Launchpad 90 grader eftersom Live Loops har en annan layout än Ableton Live. Men funkar, det gör det. 💥 *Launchpad Pro Mk III är tydligen inte kompatibel i nuläget, men Novation jobbar på en fix.
 6. Apple, i all ära och höjd, men håll med om att det doftar lite maskinöversättning om "slagsequencer"? Har aldrig sett det begreppet tidigare. Och jag tänker inte förstöra min förutfattade mening genom att gubbgoogla.
 7. Jag propagerar för det schwänska spraakets richt og richtighet! Nåja, Markander på Macworld, som är en duktig hedersman, klämde till med nyordet "Slagsequencer" i nyheten om Logic 10.5...
 8. För ett par dagar sedan släpptes den kanske största uppdateringen av Logic Pro X sedan det lanserades. Vi har tittat under huven och går igenom hur du arbetar med de viktigaste nyheterna. Och du kan dela med dig av dina tips under artikeln.
 9. Om det kliar i fingrarna efter att få göra musik med andra trots karantäntider har vi listan med tjänster och appar som du kan testa.
 10. När du mixar musik handlar det ofta om att hitta precis rätt typ av distorsion vid exakt rätt tillfälle. Waves Multimod Rack ger en palett med kraftfulla verktyg att göra just det.
 11. Arturias monstersynthplugg, Pigments, är gratis att använda mellan den 2 april och den 2 juli. Se och lyssna mer här: https://www.arturia.com/products/analog-classics/pigments/overview#en
 12. Audiomodern bjuckar på filter/sekvensiator-pluggen Filterstep. https://audiomodern.com/shop/plugins/filterstep/
 13. Apple har förlängt gratisdemotiden på Logic Pro X och Final Cut Pro från 30 till 90 dagar. Samma sak har Ableton gjort med Live Suite 10.
 14. Sluta nyhetsknarka och gör något konstruktivt av tiden. Flera aktörer i musikbranschen drar sitt strå till stacken för att ge liv åt dina musikdrömmar i spåren av viruspandemin.
 15. Behöver du välja inspelningsprogram/DAW? Vi har gjort en guide över de viktigaste på marknaden – både nya och sådana som har funnits en tid. För både Windows, Mac, Linux och iOS/Android. Och några helt webbaserade.
×
×
 • Create New...