Jump to content

oioioi

Medlem
 • Content Count

  1,840
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

oioioi last won the day on May 26

oioioi had the most liked content!

Community Reputation

68 Utmärkt

1 Follower

About oioioi

 • Rank
  Veteran

About me

 • Intressen
  Sex, bärs and rock'n'roll

Recent Profile Visitors

15,741 profile views
 1. Svett och plektrum, nu börjar vi närma oss essänsen i rock'n'roll! Plektrum är en smaksak. Gå in på lokala musikaffären och köp ett tiotal plektrum i olika storlekar, tjocklekar och material. (Dvs både de halvgenomskinliga och de i matt färg.) Sedan sätter du dig hemma och spelar igenom kollektionen. Du kommer rätt snart få någon favorit, och senare även komma fram till att olika plektrum passar till olika musikstilar och tekniker. Sedan kom vi till det här med svett. Ingen rock utan svett!!! Just kombinationen svett och plektrum är dock lite knepig, plektrumen blir så hala då handen dryper av svett. Så på spelningar måste man alltid ha ett par reservplektrum snabbt tillgängliga då man tappat ett plektrum och inte hinner leta efter det på golvet. Antingen kilar man fast några under kanten till gitarrens plektrumskydd, eller så har man en liten plektrumhållare, eller så har man ett par i vardera bakficka.
 2. Inte på samma sätt som en rörförstärkare. Fast det kan ju vara roligare att spela högt, även om familjemedlemmar kan tycka annorlunda.
 3. Jag gissar att ena disken i NAS-en är slut, den gnisslade rätt mycket på slutet. Om något skulle göras vore det att kanske att stoppa i en ny disk och se om enheten fungerar. Fast det ligger långt ner i prioritet. Största problemet för mig just nu är att studiodatorn dog härom veckan. Jag skulle behöva lägga några timmar på felsökning.
 4. Många musikaffärer brukar ha någon som kan mecka/serva gitarrer.
 5. De flesta gitarrer blir ärrade med tiden. Så länge inget går sönder så är det ingen fara.
 6. Jag hade en Seagate BlackArmor NAS som användes endast för backup. Den stod på dygnet runt i ett par år. Sedan skar den och dog. Det var speglade diskar i den, så förhoppningsvis plockar jag isär den någon gång och ser vad som överlevt. Det är enklare med lösa USB-diskar har jag nu kommit fram till. Jag har en som alltid sitter i och automatiskt kör regelbunden backup. (Fast den backupar jag inte...)
 7. Kvadratiska rum bör som sagt generellt undvikas. Fast för så låg ljudnivå som att läsa in ljudböcker vet jag inte om det spelar någon större roll. Men gör rummet lite avlångt bara, sned vägg är krångligare att bygga. Fast jag skulle nog vara lat och köpa det färdiga båset om jag hade den budgeten. Det står att ljudisoleringen är "46 dB in accordance with ISO 717-1". Vad är det för takhöjd i tvättstugan? Enklare att montera isär och ta med sig den dagen det är dags att flytta. Tar det dig två veckor att rita/konstruera, handla och bygga eget så är det två veckor utan inkomst. Vad blir då "billigast"?
 8. Ska väl gå lika bra med ditt ljudkort. Kör in ljudsignalen i den ingången du brukar ha till gitarr, fast switcha om till linje-signal först. En rca/tele-adapter behövs dessutom.
 9. Har nu installerat Custom shop på jobbdatorn. Samt verifierat att Tiny Terror fanns med. Ska bli skoj att testa då jag får ordning på studiodatorn.
 10. Precis, lär dig behärska den utrustning du har först. Att investera tid i stället för pengar ger ofta bättre resultat. (Lita på mig...😎)
 11. För hemmabruk borde din Marshall fungera bra. Det är lätt hänt att man tror att nya, dyra prylar är en genväg till perfekta ljudet. Men för att det ska låta bra måste man öva, öva, öva. Och är man riktigt duktig kan man nästan få vad som helst att låta bra. Så mitt tips är att du kör vidare med den förstärkare du redan har. När du verkligen känner att du behärskar den så vet du antagligen bättre vad du vill ha, och kan då gå vidare. Köper du något halvt på måfå redan idag så är risken stor att du bara blir besviken.
 12. Var du alltså tvungen att köra Custom Shop på din dator för att få Tiny Terror? Min studiodator dog förra veckan, behöver jag då installera Custom shop på en annan dator redan nu för att inte missa det hela? (Och sedan installera en gång till då jag fått liv i studiodatorn, eller skaffat en ny...)
 13. Har din laddare samma specifikationer som original-laddaren borde den fungera bra. Den har väl samma plus/minus?!? Om inte så kan den orsaka förödelse.
 14. Limma fast en gipsskiva på undersidan?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.