Jump to content

oioioi

Medlem
 • Content Count

  1,859
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

oioioi last won the day on July 30

oioioi had the most liked content!

Community Reputation

69 Utmärkt

1 Follower

About oioioi

 • Rank
  Veteran

About me

 • Intressen
  Sex, bärs and rock'n'roll

Recent Profile Visitors

15,824 profile views
 1. Ok. Jag förstår. Det blir bra med RCA-utgången där till monitorerna. Flera olika sätt att lyssna är utmärkt!
 2. Nu hänger jag inte med riktigt. Du har en dator med Windows. Du har dessutom en nuvarande förstärkare med DAC. Är det den som har RCA-utgångarna, inte datorn? Hur kopplar du datorn till den nuvarande förstärkaren? Tänker du koppla nya monitorerna direkt till datorn, eller till förstärkaren?
 3. Hej!

  Jag åker bort en vecka nu. Är troligen tillbaka tisdag 11 augusti.

  Jag ska installera Audacity på min lånade dator så att jag kan bygga lite med mp3-snuttar.

  1. vayzeria

   vayzeria

   Skoj! Låter som en början iaf, man vill ju inte sluta fast eller låst  i sitt skapande 🤗 

   Patrik

 4. Du kan ju testa. I teorin borde det fungera. (En sak som jag skulle sakna är fysisk volymkontroll.) PS. Du har väl koll på att det angivna priset är per styck? (Så det blir 7800 kr för ett par.)
 5. oioioi

  Collaboration!

  Jag tycker det låter riktigt skoj, men tyvärr dog studiodatorn i början av sommaren så jag kan tyvärr inte förrän jag har lagat/köpt ny/byggt ny. Vilket nog tar ett tag.
 6. Ljudkort behövs om du ska spela in externa instrument/sång för att få ner latency (fördröjning). Samt för att kunna koppla många instrument/mickar/etc till datorn. Ska du skapa allt ljud i datorn (FL Studio etc), och bara lyssna - då är det inte lika viktigt med ett ljudkort. Låter det tillräckligt bra med lurarna direkt i datorn så gör det det. (Min dator just nu har så kass hörlursutgång att det inte funkar...) Kör på bara tills du känner att du behöver ljudkort etc, och köp det då.
 7. Ambitiöst. Ett sådant där hus borde man ha!
 8. https://www.cnet.com/how-to/imac-ram-upgrade-heres-an-affordable-way-to-improve-multitasking/ Kolla först noga att detta fungerar även för den imac som du tänker köpa.
 9. oioioi

  Hörseltest

  Eller så laddar du bara ner Audacity och generar sinus-ton där. Smidigt litet program som kan fixa allt möjligt. https://www.audacityteam.org/download/ PS. Syrsor, finns de fortfarande? Jag har inte hört några på flera år.
 10. FL Studio på i5-laptop? Kan gå utmärkt, lite beroende på vad du gör. Med många spår och tunga pluggar kommer den inte hänga med. Det går att köra en stationär i7 16 GM RAM i botten med för den delen. Ljudkort brukar inte ha begränsningar på hur många datorer de får användas med.
 11. Om du byter plats på kablarna, flyttar brummet med?
 12. Den som jag visade är balanserad, det är två ringar på telepluggen. Har du jordade eller ojordade eluttag? Att surret försvinner när då håller i kabeln tyder på jord-problem. Brummar båda monitorerna lika mycket?
 13. Det är väl stereo tele-plugg på ljudkortets sida, och XLR på monitorernas sida. Dvs:
 14. Har inte både mac mini och Imac så att säga samma typ av komponenter? (Och kanske samma som i macbook?)
 15. Menar du gitarrförstärkare eller slutsteg/ren effektförstärkare? PS. Syra bör man undvika även utanför hemmet.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.