Jump to content

oioioi

Medlem
 • Content Count

  1,865
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

oioioi last won the day on July 30

oioioi had the most liked content!

Community Reputation

70 Utmärkt

1 Follower

About oioioi

 • Rank
  Veteran

About me

 • Intressen
  Sex, bärs and rock'n'roll

Recent Profile Visitors

15,987 profile views
 1. Audacity är bra till vissa saker, men väldigt primitivt. Testa Cakewalk, som också är gratis. Fungerar mer som Cubase etc.
 2. Gratisprogrammet Audacity har en plugg för det där, jag kommer inte ihåg om den är förinstallerad eller måste installeras. Den tar bort ljudet i mitten i mitten, så att säga. Dvs där sången brukar ligga.
 3. Det där kan bero på att knappcellsbatteriet på moderkortet behöver bytas.
 4. oioioi

  USB

  Det skulle jag testa. Borde fungera.
 5. Vis av erfarenhet köper jag endast sådana om har utbytbar sladd, eller bluetooth möjligen. Har dock ingen koll på Pioneer-lurar.
 6. Har man inte separat ljudkort kan man testa att installera ASIO4ALL-drivrutinen. Den kan hjälpa lite, även om den inte uträttar underverk.
 7. Ok. Jag förstår. Det blir bra med RCA-utgången där till monitorerna. Flera olika sätt att lyssna är utmärkt!
 8. Nu hänger jag inte med riktigt. Du har en dator med Windows. Du har dessutom en nuvarande förstärkare med DAC. Är det den som har RCA-utgångarna, inte datorn? Hur kopplar du datorn till den nuvarande förstärkaren? Tänker du koppla nya monitorerna direkt till datorn, eller till förstärkaren?
 9. Hej!

  Jag åker bort en vecka nu. Är troligen tillbaka tisdag 11 augusti.

  Jag ska installera Audacity på min lånade dator så att jag kan bygga lite med mp3-snuttar.

  1. vayzeria

   vayzeria

   Skoj! Låter som en början iaf, man vill ju inte sluta fast eller låst  i sitt skapande 🤗 

   Patrik

 10. Du kan ju testa. I teorin borde det fungera. (En sak som jag skulle sakna är fysisk volymkontroll.) PS. Du har väl koll på att det angivna priset är per styck? (Så det blir 7800 kr för ett par.)
 11. oioioi

  Collaboration!

  Jag tycker det låter riktigt skoj, men tyvärr dog studiodatorn i början av sommaren så jag kan tyvärr inte förrän jag har lagat/köpt ny/byggt ny. Vilket nog tar ett tag.
 12. Ljudkort behövs om du ska spela in externa instrument/sång för att få ner latency (fördröjning). Samt för att kunna koppla många instrument/mickar/etc till datorn. Ska du skapa allt ljud i datorn (FL Studio etc), och bara lyssna - då är det inte lika viktigt med ett ljudkort. Låter det tillräckligt bra med lurarna direkt i datorn så gör det det. (Min dator just nu har så kass hörlursutgång att det inte funkar...) Kör på bara tills du känner att du behöver ljudkort etc, och köp det då.
 13. Ambitiöst. Ett sådant där hus borde man ha!
 14. https://www.cnet.com/how-to/imac-ram-upgrade-heres-an-affordable-way-to-improve-multitasking/ Kolla först noga att detta fungerar även för den imac som du tänker köpa.
 15. oioioi

  Hörseltest

  Eller så laddar du bara ner Audacity och generar sinus-ton där. Smidigt litet program som kan fixa allt möjligt. https://www.audacityteam.org/download/ PS. Syrsor, finns de fortfarande? Jag har inte hört några på flera år.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.