Jump to content

oioioi

Medlem
 • Content Count

  1,759
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

oioioi last won the day on June 25

oioioi had the most liked content!

Community Reputation

56 Utmärkt

2 Followers

About oioioi

Profilinformation

 • Intressen
  Sex, glögg and rock'n'roll

Recent Profile Visitors

15,392 profile views
 1. Kom ihåg att du måste ha tillstånd från brf/hyresvärd för att byta fönster. Dessutom kan de mycket väl ha åsikter på omfattande ombyggnationer inner i lägenheten. Glöm inte ventilationen!
 2. Det finns lite olika varianter av nålar. Kolla om du kan hitta vad du behöver här: https://www.svalander.se/shoppen/tillbehoer-till-skivspelare/naalar-till-skivspelare
 3. 24-tums bildskärm. (1920 x 1200) Otroligt vilken överblick man får jämfört med min gamla 4:3-formats 19-tummare. Stoppade även i ett grafikkort av enklare modell i datorn. Ny gitarrhållare fick plötsligt en ny gitarr då min morbror kom förbi med en överbliven Hagström:
 4. Det där är inte högtalarkabel utan vanlig tråd för eldragning. Vilket man iofs kan ha till högtalare med. Hur många trådar är det? Det ska vara två trådar per högtalare. Du får väl skruva loss hägtalarna och kolla om kabel i samma färg kommer fram där. När är huset/uterummet byggt? (Gul tråd får man inte använda sedan länge, utan nu ska all jord vara gröngul.)
 5. Hansén, håller han fortfarande på?
 6. Jo, med skruttiga datorhögtalare låter det så. Fast inte konsekvent genom hela låten utan bara vissa delar av den. (Eller så är det jag som inbillar mig det, för att jag skulle spela så.)
 7. Är du bara nyfiken och vill lära och förstå, eller ska du spela in den som cover?
 8. Tv-ingången på apparaten är väl för få tv-ljudet till högtalarna, inte tvärtom? Enda ljudutgången som jag kan hitta med variabel volym är just hörlursutgången. (Det skulle fungera med "rec out" med, men då måste man även koppla in en separat volymkontroll innan monitorerna. Vilken inte kommer kontrolleras av fjärrkontrollen.)
 9. Är inte det där en ingång, dvs fel riktning på signalen? Obalanserad hur som heist.
 10. Det går med båda varianterna. Kör du ändå via obalanserad output kan du lika gärna använda telekabel. Skaffar du ett ljudkort med balanserade utgångar däremot vore XLR-anslutningen att föredra.
 11. Som sagt, ta signalen från hörlursutgången på Onkyon. Kabel som borde passa: https://www.4sound.se/tilbehor/kablar/klotz-ay1-0300-tele-stereo-2x-tele-mono-3m (Förutsatt att Onkyon har gamla vanliga stora hörlursutgången.)
 12. Förstärkarens hörlursutgång borde gå bra den med. (Den har ju variabel volym.) Men har du inte redan högtalare till din förstärkare?
 13. Enklast och billigast är att koppla dem till hörlursutgången på datorn eller telefonen etc. Då behöver du en y-kabel, dvs i ena änden en stereo-plugg som passar i hörlursuttaget, och i andra änden två mono-telepluggar (en för vardera kanal) som du kopplar in i respektive högtalare. Och så en stömkabel per högtalare. På baksidan av monitorerna finns en liten volymratt som heter "input level" som du kan vrida ner för säkerhets skull. (Denna kan du sedan ha stående på "lagom" nivå, volymen justerar du i normalfall på telefonen/datorn. Själv är jag lite nojig av mig så jag föredrar att ha en fysisk volymkontroll på vägen.) Ha riktigt låg volym på telefonen/datorn då du startar första gången. Det är bra tryck i dessa Phonic P8A, så var rädd om dina öron.
 14. oioioi

  Studio i garage

  Jag skulle nog hellre ha ett större kombinerat inspelnings- och kontrollrum än två separata, mindre rum. (Men det beror ju givetvis på hur man arbetar, och hur många personer som ska vara där samtidigt.) Notera att bygglov troligen behövs för att bygga om garage till studio.
×
×
 • Create New...