Jump to content

oioioi

Medlem
 • Content Count

  1,746
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

oioioi last won the day on June 25

oioioi had the most liked content!

Community Reputation

55 Utmärkt

2 Followers

About oioioi

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Intressen
  Sex, glögg and rock'n'roll

Recent Profile Visitors

15,316 profile views
 1. Dropkick Murphy's - kan bli bra! Här kommer en video där Al Barr gör ett gästinhopp:
 2. Punk, med ord på omslaget som inte finns i albumets namn.
 3. oioioi

  Luftavfuktare

  Avfuktaren genererar kondensvatten. Antingen i en tank (som behöver tömmas) eller genom en slang. Luften som kommer från avfuktaren är rätt varm. Det som oroar mig här är att du bygger en studio i en källare som behöver avfuktare. Det kan i värsta fall bli en dyr läxa - både ekonomiskt och hälsomässigt. Avfuktare är dessutom rätt dyra i drift då de drar en del ström under väldigt många timmar.
 4. Du behöver även byta moderkort till ett som passar AMD-processorn.
 5. Precis! Grafikkort kostar pengar och genererar värme (som måste kylas bort, vilket både låter och kostar pengar).
 6. HP-laptopen som Candybag tipsade om blir säkert bra. Lite norska ibland är bara lustigt.
 7. Jag köpte en HP-dator med "no" på slutet. "no" står för norsk. Den pratar numera oftast svenska efter jag har ställt om språket. Men lite norska kommer ändå ibland. Om man kan stå ut med det är det dock en bra dator!
 8. Min gamla garderob hade rätt bra akustik, trots betongväggar. Men då var den nästan full med diverse prylar (kartonger, sovsäckar, etc), det var knappt jag kom in. Jag var dock tvungen att skruva igen och tejpa ventilen i taket då jag ville slippa suset från ventilationen. (Kom ihåg att öppna upp igen du då är klar för dagen.)
 9. Rum i rummet är det säkra kortet, men det är relativt komplicerat/dyrt och kanske lite over-kill. De ljud som du störs av, kommer de via betongväggarna, tak, golv, dörren eller annan väg? Hur stor är skrubben? (längd, bredd, höjd) Är det en hyresrätt, villa eller bostadsrätt? Tänk på att du ska kunna återställa den dagen du flyttar, och gärna kunna ta med dig det du köpt. Hur långa tagningar rör det sig om? (Med tanke på ventilationen.) Är det en person eller flera som ska trängas i skrubben samtidigt? Kolla andra trådar här om sångbås. Kanske kan en enkel lösning som duga?
 10. Du säger ljudisoleras, innebär det att du i skrubben störs av ljud utifrån? (För din inspelning av tal lär ju inte störa grannarna.) Finns det ventilationsutsug i skrubben? Om du inte störs av ljud utifrån så är det akustikbehandling det rör sig om.
 11. Ännu billigare alternativ:
 12. Ljudutrustning som delar signal trivs bäst med uttag på samma fas/säkring. (Jordade uttag är det krav på hur som helst.)
 13. Mycket gott tecken. Du kan nu koppla mixern direkt till aktiva monitorer/högtalare, alternativt till förstärkare/slutsteg med tillhörande högtalare.
 14. oioioi

  Demon vs Demot

  Demo är kortform av demonstration, och blir i bestämd form demon (demonstrationen). (Oberoende av kasettband, mp3 eller annat format.)
×
×
 • Create New...