Jump to content
Annons

Scen

Forums

 1. Liveljud och PA

  Val av utrustning för liveljud och PA samt användning i praktiken. Även teori om liveljud.

  1,701
  posts
 2. DJ

  Dj-produkter som dj-mixer, dj-kontroller, deck och spelare, samt appar som Stanton Deckadance, Serato DJ Pro och Native Instruments Traktor.

  3,518
  posts
 • Popular Now

 • Senaste foruminläggen

  • En kabel är 2-4 lödpunkter, lätt att följa instruktioner. En preamp är ett par hundra lödpunkter och lika många komponenter som  alla måste vara rätt. Har du någon ide om hur du ska felsöka din 500 modul om det inte fungerar?
  • Vad menar du med att det är helt annat att löda kablar? 
  • Sannolikt en japansk 60-70-talsgitarr. Gissar att värdet inte överstiger 1000 kr http://www.diskantforum.se/viewtopic.php?f=9&t=35290
  • Tack för visad förståelse alla. Jag ska titta på videoklippet många gånger. Nu har jag laddat ned Cakewalk, och jag känner mig mera hemma med det än med FL Studio. Mest för att jag vill banda in med instrument via Focusrite (tror jag skaffar den). Men det får bli nästa gång jag har ledigt. Apropå köpet av FL Studio så känns det som att jag inte hade tid att prata med försäljaren riktigt, och det var en ung kille i butiken som föreslog FL Studio (han måste vara en sån som helst gör elektronisk musik). Och innan jag visste ordet av hade försäljaren beställt FL Studio åt mig. Dum som man är tror man att alla inspelningsprogram är likadana.
  • Som tillägg till det som redan sagts kan jag tipsa om en YouTube-kanal som heter Creative Sauce och som nyligen lagt upp en hel del matnyttiga videos om Cakewalk. Här är ett exempel för nybörjare där han: 1) Laddar ner och installerar Cakewalk 2) Kopplar upp sitt ljudinterface till programmet 3) Skapar ett MIDI-spår med de trummor som följer med Cakewalk 4) Skapar ett Audio-spår där han själv spelar in sin elgitarr Videon är på 18 minuter och innehåller egentligen allt grundläggande man behöver veta för att komma igång. Som det mesta på YouTube är det (naturligtvis) på engelska men det bör vara ganska lätt att förstå även om man är 50-plussare och inte uppfödd med internet.  
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.