Jump to content

Erik dP

Medlem
 • Content Count

  1,927
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Erik dP last won the day on April 8

Erik dP had the most liked content!

Community Reputation

173 Utmärkt

1 Follower

About Erik dP

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Recent Profile Visitors

17,024 profile views
 1. Eftersom du/ni har släppt låten är det väl lite sent att fråga om tips om mix, master och komposition? (Såvida det inte bara handlar om att generera lyssningar.) De 30 sekunder som går att lyssna på låter väl bra, men bättre är om du använder en gratistjänst. Jag använder Youtube.
 2. ...Jag såg det strax efter jag skrev det, men antog att mitt ”typ” förlät det. Huvudsaken är att han först frågar nån, förhoppningsgfull billig, verkstad innan han orsakar en dyr erfarenhet hemma. ...Har själv gjort misstaget med flera timmar lagda på att googla, fråga , tittat på tuben, ...mm, och det sedan visat sig kosta mindre än nån femhundring att överlåta problemet åt ngn annan.
 3. Om du värmer inläggen kan dom expandera i ytstorlek viket resulterar i att dom buktar ut som små kuddar då dom inte längre får plats. Jag antar att dom måste tryckas på när dom svalnar så dom inte bukta ut som små kuddar med luft under. Du borde först fråga nån gitarrbutik med egen verkstad, typ Halkan på Södermalm (som jag anlitat vid nåt tillfälle). Borde inte kosta många kronor att låta dom göra ”på rätt sätt” med rätt lim om det behövs. Risken att skada inlägget, eller träet, kanske inte är så stor...MEN OM. Kanske blir dyrt och tidskrävande att hitta inlägg med rätt nyans. En kompis till mig lämnade in sin gamla strata hos en duktig gitarmek för att få en ny ”dot” vilket resulterade i en dot med mindre diameter än de andra. Om inte ens ett proffs kan hitta exakt rätt så är det än viktigare att ditt inlägg inte skadas.
 4. ...Som pausfågel.
 5. Bra låtar överlag. Bra föreställning, men med lite kameramissar (inte van att se dessa då jag är van vid svenska produktioner). Spännande röstning. John var med till slutet efter att fått flest poäng från juryrösterna. Föll dock på det utdragna målsnöret då han fick få röster från tittarna. Hamnade då på en sjätte plats. Men jag antar att många kommer komma ihåg honom som den som NÄSTAN vann. Jag minns i alla fall inte 2:a till 5:te-platserna. Vann rätt låt? Det var inte min favorit. Tycker att refrängen var lite fel med stavelserna. Andra ord skulle bidragit till ett bättre flöde och kanske undvikit den lite påklistrade melodikrumeluren i slutet av meningarna. Men den var tydligen en favorit hos många. Jag är inte obekväm med att tycka att Europa gjort ett okey val av vinnare. Madonna sjöng lite surt... Dålig medhörning? För 16 mille kunde hon kanske sjungit nån låt till. (Det var i alla fall den siffra jag tyckte dom sa.)
 6. Lyssnade på första deltävlingen. Svenska finalen var bättre än förväntat. Trist att denna deltävling var rätt dålig. Verkar som om deltagarländerna gärna tävlar utan att vilja vinna. Grekland var rätt ok med sitt Florence + the Machine-liknande bidrag. ————- Kollade deltävling nr 2. Mycket bättre låtar. Förmodligen förlorade flera bidrag sina finalplatser för att dom hamnade i fel deltävling.
 7. Förklara gärna hur. Om ngn annan får samma problem...
 8. Har för mig den heter så. Jag har ingen större erfarenhet av programmet. Jag hade den första Apogee One (till min IPad) och programmet funkade inte till den eftersom den första One inte officiellt skulle funka med IPad, vilket den ändå gjorde. GarageBand gick att använda för att göra inställningar till den. Om du har en IPad med GarageBand kan du ju testa att byta ingång.
 9. Det finns ju en mjukvara från Apogee man kan ladda ner och styra den från dator/padda.
 10. Jag har också hört talas om webbaserade lösningar. Jag antar att man blir tvungen att använda de ljud som då erbjuds, men vet inte så mycket om dessa.
 11. Ditt 30 sekundersklipp rätt bra (har inte Spotify).
 12. Jag använder Tracktion som är enkelt att använda. Den har dock inga inbyggda ljud. Men jag använder bla gratisljuden från Spitfire Audio LABS, och köpta ljud från Toontrack. Jag har även testat Cakewalk som innehåller massor av ljudbanker, men alla inställningar och fönster gör att jag känner att tekniken kommer ivägen för skapandet. Smaksak. Gillar man Cubase kan Cakewalk förmodligen kännas rätt likt. Tracktion känns mer som en portastudio med ett arbetsfönster.
 13. TC-Helicon har en IOS-app som heter: Voice Rack: fx - Vocal effects processor. Om jag minns rätt är den gratis att ladda ner och ger några baseffekter. Det borde räcka för att sjunga i luren och lyssna i hörlurar.
 14. Vad ska du leva på? Föräldrar? Ditt jobb är att gå i skolan. Ditt jobb är att skapa kontakter i skolan som du kommer ha lång tid framöver, kanske hela livet. Ditt jobb är att förbereda dig för resten av livet. Det är få förunnat att leva på kulturinkomster. Att få jobb utan gymnasiumbetyg är nog svårt. Till och med golvkosmetologer behöver utbildning. Rengöra toaletter är en vetenskap. Hur tror du att du kommer tänka om 10 år när dina kompisar har jobb, familj, bostad medan du bor hemma? Leva på flickvän/pojkvän? Hur länge håller kärleken som den tärande? Så se till att du är på skolan på måndag kl 08:00!
 15. Jag har för mig att man inte får tävla i svenska Melodifestivalen med ett publicerat bidrag. Det var väl minst ett par bidrag som blev utbytta för några år sedan då musiken hittats på nätet.
×
×
 • Create New...