Jump to content

Erik dP

Medlem
 • Content Count

  1,933
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Erik dP last won the day on April 8

Erik dP had the most liked content!

Community Reputation

177 Utmärkt

1 Follower

About Erik dP

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Recent Profile Visitors

17,192 profile views
 1. Längd...Jag tror nog de flesta inte gör maratonlåtar. Att begränsa till tex 4 minuter känns därför onödigt. Genre...Jag tror vi får höra bättre låtar om folk håller sig till de dom håller på med. Dessutom är det roligare att höra olika slags låtar än bara tex punk 20 låtar i rad. När klart... Tidigt. Lägg upp från och med nyårsafton- t o m sista feb, eller nåt sånt, så man kan lyssna vartefter låtar kommer upp. Sedan kan vi rösta under två veckor efter detta. Var...Jag föreslår Youtube/Soundcloud eftersom dessa länkar verkar funka så man kan spela upp dom direkt i detta forum i en låt-tråd. Alla kan då posta sin länk. Vem...Var det inte nån regel att förra festivalvinnaren borde leda detta. 🙂
 2. Det går att koppla många ljudkort till en iPad, och förmodligen iPhone, med en usb-Lightning-adapter. Om man använder en app som MoviePro så kan man spela in med 25 eller 50 bilder per sekund (europeiskt format) istället för 30fps som används i USA och Japan. Med appen får du då två separata kanaler och kan lägga tex sång på ena kanalen och resten på andra, eller en färdig stereomix. Jag brukar ibland göra så.
 3. Kanske en källa till kunskap (visserligen en tidigare årgång och ej semiakustisk, men ändå en indikation): https://reverb.com/marketplace?query=Hagström KENT Alltså: 9500 kr begärt. Det brukar går att fråga i denna FB-grupp: Gitarrnätverket Sverige https://www.facebook.com/groups/337155566753523/?fref=nf
 4. ...Ljudet blir välpolerat och sången behöver inte efterbehandlas så mycket. Men jag köpte HS (första versionen utan autogain) för att använda den som mickförstärkare. Mitt usbinterface är lite klent och utan HS måste jag köra på hög, brusigare, nivå. Kompressorn gissar jag tar bort lite av peakarna så att jag inte får digital dist om jag råkar ta i.
 5. Tycker att SM7b (med en Harmony Singer för mickförstärkning och EQ, comp, deess) funkar bättre i mitt ljudotämjda hem än den stormembranare jag haft. Men jag skulle nog klarat mig med en sm57.
 6. Det finns andra ställen att dela låtar gratis: Youtube var bara ett exempel som jag använder. Soundcloud använder många (inte jag dock). Du kan även dela låtar på detta forum genom att ladda upp den via fliken ”Låtar och filer” (har för mig jag laddade upp som mp3).
 7. Gick inte att spela. Har inte Spotify. Ladda upp den på tex Youtube.
 8. Välkommen! Jag är inte förvånad om många av oss visar sig befinna sig närmare graven än vaggan. (Själv har jag väl drygt två år kvar till pension om jag går så tidigt jag kan enl dagens regler, om jag fattat rätt.)
 9. Eftersom du/ni har släppt låten är det väl lite sent att fråga om tips om mix, master och komposition? (Såvida det inte bara handlar om att generera lyssningar.) De 30 sekunder som går att lyssna på låter väl bra, men bättre är om du använder en gratistjänst. Jag använder Youtube.
 10. ...Jag såg det strax efter jag skrev det, men antog att mitt ”typ” förlät det. Huvudsaken är att han först frågar nån, förhoppningsgfull billig, verkstad innan han orsakar en dyr erfarenhet hemma. ...Har själv gjort misstaget med flera timmar lagda på att googla, fråga , tittat på tuben, ...mm, och det sedan visat sig kosta mindre än nån femhundring att överlåta problemet åt ngn annan.
 11. Om du värmer inläggen kan dom expandera i ytstorlek viket resulterar i att dom buktar ut som små kuddar då dom inte längre får plats. Jag antar att dom måste tryckas på när dom svalnar så dom inte bukta ut som små kuddar med luft under. Du borde först fråga nån gitarrbutik med egen verkstad, typ Halkan på Södermalm (som jag anlitat vid nåt tillfälle). Borde inte kosta många kronor att låta dom göra ”på rätt sätt” med rätt lim om det behövs. Risken att skada inlägget, eller träet, kanske inte är så stor...MEN OM. Kanske blir dyrt och tidskrävande att hitta inlägg med rätt nyans. En kompis till mig lämnade in sin gamla strata hos en duktig gitarmek för att få en ny ”dot” vilket resulterade i en dot med mindre diameter än de andra. Om inte ens ett proffs kan hitta exakt rätt så är det än viktigare att ditt inlägg inte skadas.
 12. ...Som pausfågel.
 13. Bra låtar överlag. Bra föreställning, men med lite kameramissar (inte van att se dessa då jag är van vid svenska produktioner). Spännande röstning. John var med till slutet efter att fått flest poäng från juryrösterna. Föll dock på det utdragna målsnöret då han fick få röster från tittarna. Hamnade då på en sjätte plats. Men jag antar att många kommer komma ihåg honom som den som NÄSTAN vann. Jag minns i alla fall inte 2:a till 5:te-platserna. Vann rätt låt? Det var inte min favorit. Tycker att refrängen var lite fel med stavelserna. Andra ord skulle bidragit till ett bättre flöde och kanske undvikit den lite påklistrade melodikrumeluren i slutet av meningarna. Men den var tydligen en favorit hos många. Jag är inte obekväm med att tycka att Europa gjort ett okey val av vinnare. Madonna sjöng lite surt... Dålig medhörning? För 16 mille kunde hon kanske sjungit nån låt till. (Det var i alla fall den siffra jag tyckte dom sa.)
 14. Lyssnade på första deltävlingen. Svenska finalen var bättre än förväntat. Trist att denna deltävling var rätt dålig. Verkar som om deltagarländerna gärna tävlar utan att vilja vinna. Grekland var rätt ok med sitt Florence + the Machine-liknande bidrag. ————- Kollade deltävling nr 2. Mycket bättre låtar. Förmodligen förlorade flera bidrag sina finalplatser för att dom hamnade i fel deltävling.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.