Jump to content
Annons

Erik dP

Medlem
 • Content Count

  1,945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Erik dP last won the day on December 18 2019

Erik dP had the most liked content!

Community Reputation

180 Utmärkt

1 Follower

About Erik dP

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Recent Profile Visitors

17,238 profile views
 1. Jag bjuder på en lyrikvideo till min låt "We make your own fun". Text/Musik/Framförande: Erik de Pomian Tack till Emma för "Nooo!" i första versen på låten.
 2. Jag såg dom också i Globen för länge sedan. Jag har aldrig varit så intresserad av dom, men jag har bestämt för mig att dom började denna konsert med ”sin stora hit” som jag inte vet vad den heter men som finns bla på olika samlingsalbum. Det är den enda låt jag minns eftersom jag hört den så många gånger. Jag har för mig jag fick en biljett av nån bekant som inte kunde gå. Tvättmaskiner på scen har jag för mig, eller torktumlare.
 3. Kan tänka mig att det kan göra skillnad om man spelar in många instrument i olika tagningar. Tex 10 stråkar vid separata tagningar. Ohörbara övertoner från flera instrument som borde ha blandats i rummet och i sin tur skapat hörbara undertoner borde inte funka lika bra vid 44,1kHz som med 96kHz om man spelar in dom separat. Men det är bara en gissning från mig.
 4. Sommar-variant av A&Fs ”Mer Jul” tänkte jag när jag lyssnade. Skulle kunna bli en oväntad hit.
 5. God Jul! Här är ett par jullåtar jag bjuder på. Ladda gärna upp din här för julstämningens skull.
 6. Jag slänger gärna in en limiter på mastringsplatsen i mitt DAW (Tracktion). Det finns en sådan i EZmix jag använder. Det låter bra utan att jag vridit på rattarna. Sparar en hel del tid, men jag har ingen större koll på vad som händer. Det är å ena sidan lite frustrerande att man bara har ingångsvolym, utgångsvolym, och två parametervred att justera. Å andra sidan kan man se varje preset som en gitarrpedal där det oftast inte finns mer än tre-fyra rattar. Vissa presets låter bra MEN man skulle tex vilja korta ner ekotiden, eller nåt sånt. Så går inte det, utan man måste hitta ett annat snarlikt preset. Eller lägga flera på rad för att få fler ”parametrar”. Ibland kan tårta på tårta med presets som alla innehåller tex kompressor försämra resultatet.
 7. ...En tanke kan vara att ta betalt med Swish, 5kr per låt, men att inte ha någon spärr som är kopplad till nedladdningen. Du kan ju ha nåt liknande andra har kört (Radiohead om jag minns rätt) att du skriver att ”lyssnaren kan välja att betala: 0kr, 5kr, 10kr, 50kr per låt valfritt”, och hoppas på att folk betalar. De som inte gör det ger dig kanske lite spridning av ”konsten”. Nåt om att du vädjar pga fattigdom, kanske. Nån typ av statistik via ”jag valde att betala x kr” kan ju vara kul.
 8. Jag använde Spitfires gratis-bjällerklang. https://www.spitfireaudio.com/labs/
 9. Det finns bra inspelningsprogram som är gratis. Jag använder Tracktion: https://www.tracktion.com/products/t7-daw ..och ljud (piano, trummor, stråkar, synthljud) går att hämta gratis tex från Spitfire: https://www.spitfireaudio.com/labs/ Ett ljudkort behövs, men man kan ju alltid börja med de ingångar man har på datorn, så man får en känsla för behovet innan man köper nåt. Överkurs: Toontrack får de mesta av mina pengar för mer avancerade finesser till Tracktion (kostar en del, men har regelbundna reor): https://www.toontrack.com
 10. Längd...Jag tror nog de flesta inte gör maratonlåtar. Att begränsa till tex 4 minuter känns därför onödigt. Genre...Jag tror vi får höra bättre låtar om folk håller sig till de dom håller på med. Dessutom är det roligare att höra olika slags låtar än bara tex punk 20 låtar i rad. När klart... Tidigt. Lägg upp från och med nyårsafton- t o m sista feb, eller nåt sånt, så man kan lyssna vartefter låtar kommer upp. Sedan kan vi rösta under två veckor efter detta. Var...Jag föreslår Youtube/Soundcloud eftersom dessa länkar verkar funka så man kan spela upp dom direkt i detta forum i en låt-tråd. Alla kan då posta sin länk. Vem...Var det inte nån regel att förra festivalvinnaren borde leda detta. 🙂
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.