Jump to content
Annons

Erik dP

Medlem
 • Posts

  2,007
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Erik dP last won the day on April 22 2022

Erik dP had the most liked content!

Reputation

221 Utmärkt

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sollentuna
 • Min utrustning
  Grabbens speldator, Waveform 11 (gratis-daw), LABS (gratis instrumentpluggar från Spitfire), Toontrack EZkeys,drums,mix (som jag faktiskt har betalat massor för). Roland Duo-capture EX, Shure SM7b, TC Helicon Harmony Singer (som mickförstärkare). Nyligen skaffat Melodyne (den enklaste tune'n'strech för sång). Har lite lösplugg som tex IK Multimedias AmpliTube 5, mm.
 • Intressen
  Musikskapande
 • Home page

Recent Profile Visitors

19,040 profile views
 1. Bra låt. Tänkte på U2 av ngn anledning när jag lyssnade. Sången är dock inte så hoplimmad med musiken som den kanske borde vara. Det låter lite som det ibland kan göra i tex Mello när man sjunger till en färdig bakgrund och sången ligger noterbart för högt. Jag skulle kanske försöka sänka en hel del och eq:a så att det låter mer… live. S-en kanske inte blir så framträdande då, och de som är för höga kan du automatisera bort. Kanske separera vers och refräng med olika eq och volymnivå. Jag gillade dock inte volymdroppet på sången i pre-choruset.
 2. Edit: Missade att det handlade om GarageBand för iOS. Låter mitt inlägg vara kvar ändå. Sedan finns ju också Melodyne som är ett verktyg för att bla rätta till felsång som pitch och timing. Men går man upp ett snäpp i pris så finns även s-ljuds detektion, så man manuellt kan sänka ljudnivån på s-ljud. https://shop.celemony.com/cgi-bin/WebObjects/CelemonyShop.woa Dom brukar ha rea lite då och då. Jag köpte den billigaste varianten utan de-ess för ca en femhundring. Dom har även 30 dagar testperiod. Verkar som att den funkar till GarageBand när man googlar.
 3. Kul att du hittar tbaks till musiken.
 4. Du skulle ju kunna använda dig av ”vokalrim” om du inte hittar ett bra rim. Tex: nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner innan jag drog ..funkar inte. ”Hav” påminner om tex kvar, speciellt när r knappt hörs. nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner mens jag var kvar.
 5. …Såg rätt härjad ut på de bilder jag sett nyligen från sjukhuset. Men han såg rätt härjad ut för 30 år sedan också.
 6. En gång i tiden fanns ett populärt pojkband som du kanske hört talats om: The Beatles. Om du lyssnar på valfritt album från den senare halvan av deras relativt korta karriär, tex Revolver, Abbey Road, …, så finns en blandning av olika musikstilar som sträcker sig från muntra visor till hårdare rock. Det kanske inte är helt nödvändigt att hålla sig till ett uttryck.
 7. Erik dP

  Studio

  Jag kör Waveform 12 (gratis DAW) och om ljudet inte funkar går man in på ljudkortsinställningarna och väljer rätt ljudalternativ, tex sitt ljudkort för både inkommande ljud och utgående, eller testar de andra ljudalternativen. Nåt liknande finns säkert i ditt DAW.
 8. Waveform finns som gratisversion. Jag känner inte att nåt saknas, förutom att jag slipper betala för uppgraderingar när ny version släpps. Jag betalar istället för de pluggar jag använder.
 9. Har aldrig krånglat för mig. Jag använder ett gratis-daw: Waveform 12. Jag behöver ibland skanna mina installerade pluggar, dess mappar, för att mitt DAW ska veta att pluggen är installerad.
 10. Jag använder detta gratisljud (finns flera olika basar att välja på): https://labs.spitfireaudio.com/bass-guitar
 11. Riktigt bra! Bra flöde på text, bra ljud ur min IPad. Funderade på ditt ep-släpp … Hur många låtar tänkte du ha på den?
 12. Vi får hoppas på en Så-mycket-bättre-festival-tävling här på forumet där någon gör ett bättre sång-jobb med sin tolkning. Kändes som att denna revy-aktiga låt skulle förlora på instrumentala partier mitt i. Eventuellt skulle kanske korta gitarrbidrag funka mellan sångmeningarna i det lugnare partiet i låten (vid ”So long time...”). Tackar för kommentarer. I övrigt funderade jag på om någon skulle göra någon jämförelse med Beatles, som vid tidigare låtkritik av mina låtar. Typ: ”Detta är din Taxman”, eller ”Lika onödig som Yellow Submarine”, eller nåt liknande.
 13. En liten låt "Hey Mr. Bouncer" skriven och framförd av mig, Erik dP.
 14. Har för mig att Line6 kör med 9V AC (växelspänning) för sina prylar. Det är möjligt att du använt en 9V DC (likspänning) som är det "vanliga" för pedaler. Så kolla vad din POD ska ha först. Jag har för mig jag sett Line6-trafos på Thomann. Jag använde en gammal trafo tillhörande en gammal fax till en Line6-pedal som funkade med sin växelspänning. Kolla typ Kjell & co eller liknande butik. Annars kan en del begagnatbutiker ha sånt billigt, typ Ericshjälpen eller pingstkyrkans loppis mfl.
×
×
 • Create New...