Jump to content

Erik dP

Medlem
 • Content Count

  1,956
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Erik dP last won the day on December 18 2019

Erik dP had the most liked content!

Community Reputation

182 Utmärkt

1 Follower

About Erik dP

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.youtube.com/erikdepomian

Recent Profile Visitors

17,326 profile views
 1. En liten visa för att liva upp stämningen i dessa coronatider... Musik/lyrik/framförande: Erik dP
 2. ”I love rock'n'roll" - Alan Merrill, har avlidit av Corona. "I love rock'n'roll" släpptes första gången 1975 av Alan Merrills band The Arrows, men har gjorts i nya versioner av bland andra Joan Jett och The Blackhearts och Britney Spears. Sångaren och låtskrivaren blev 69 år.
 3. Jag använder en SM7b (med en TC Helicon Harmony Singer version 1, den med mickgainratt, som mickförstärkare) och sålde min kondensatormick från Röde. Den dynamiska micken funkar för mig bättre då jag spelar in i vanlig hemmiljö och slipper de kringljud som kan råka spelas in med en känsligare stormembranare. Tex kunde jag inte spela in när det regnade, eller en buss passerade. Ljudmässigt upplever jag inte att den skiljer sig jättemycket från en vanlig sm57, i alla fall inte som motiverar prisskillnaden, men den har inbyggt puffskydd och inställningsmöjligheter på baksidan.
 4. Jag använder Tracktion, version 6, som var gratis. Allt i samma fönster gillar jag. Enkelt gränssnitt. Jag betalar för pluggar från Toontrack, men har en hel del gratisljud från Spitfire.
 5. Nelly Furtado - “All good things” Erik Grönwall - "Higher"
 6. Jag använder ett interface, dvs ett ljudkort man kopplar in via USB. Men om du har en mickingång eller liknande på din hem-pc så brukar det gå bra så länge micken eller instrumentet funkar på en sådan ingång. Det är ju bara att testa. Låter det bra så är det bara att köra på. Kan tänka mig att en sådan ingång kan ha lite missljud som mer brus än ett externt ljudkort, eller pip och dyligt från närliggande kretskort. Om man sjunger bör man använda hörlurar så inte högtalarljudet spelas in tillsammans med sången. Tex metronomen. Alla ljudpålägg går givetvis att ha på olika spår. Men det går även att spela in ovanpå ett annat ljudklipp på samma spår.
 7. Jag använder Tracktion (T7) som är gratis. Funkar bra om man inte behöver några inbyggda ljud. Jag laddar ner ljud såsom stråkar (cello), piano, trummor, mm gratis från Spitfire (LABS). https://www.tracktion.com/?gclid=EAIaIQobChMIj92x6LzD5wIVBIGyCh0OLwxXEAAYASAAEgLUb_D_BwE https://www.spitfireaudio.com/labs/
 8. Du borde utveckla betraktelsen. Att fastna vid ”clown”, ”own agenda” och ”shame on you” utan att utveckla varför eller på vilket sätt en person får dessa benämningar kopplade till sig gör att låten för mig känns som den använder samma grepp som republikanerna använder i trumpbubblorna på tex Facebook. Dvs relativt poänglösa hån mot demokratiska politiker som ofta ska föreställa humor. Stoppa gärna i något som personifierar hans gärningar. Det kan vara allt från att han skakar hand väldigt länge, till att han är bästa kompis med Kim i Nordkorea. Det är ju klart att frågan uppstår: Hur skulle du själv ha gjort? Jag gjorde själv en låt där jag betraktade världstemperauren i politiken under obamatiden: White Feather
 9. Låter som dansmusik brukar låta idag. I alla fall i mina öron. Slejnard har rätt ang kompressorn, men jag tycker mig ha hört denna pumpning i andra låtar. Det kanske blir lite för påtagligt i de lugnare partierna.
 10. Tackar! Jag hade bra flyt/flow när jag skrev låten också. Det tog väl typ 20 minuter att skriva den.
 11. Jag bjuder på en lyrikvideo till min låt "We make your own fun". Text/Musik/Framförande: Erik de Pomian Tack till Emma för "Nooo!" i första versen på låten.
 12. Jag såg dom också i Globen för länge sedan. Jag har aldrig varit så intresserad av dom, men jag har bestämt för mig att dom började denna konsert med ”sin stora hit” som jag inte vet vad den heter men som finns bla på olika samlingsalbum. Det är den enda låt jag minns eftersom jag hört den så många gånger. Jag har för mig jag fick en biljett av nån bekant som inte kunde gå. Tvättmaskiner på scen har jag för mig, eller torktumlare.
 13. Kan tänka mig att det kan göra skillnad om man spelar in många instrument i olika tagningar. Tex 10 stråkar vid separata tagningar. Ohörbara övertoner från flera instrument som borde ha blandats i rummet och i sin tur skapat hörbara undertoner borde inte funka lika bra vid 44,1kHz som med 96kHz om man spelar in dom separat. Men det är bara en gissning från mig.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.