Jump to content

Erik dP

Medlem
 • Posts

  1,945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Erik dP last won the day on April 21 2020

Erik dP had the most liked content!

Reputation

203 Utmärkt

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sollentuna
 • Min utrustning
  Grabbens speldator, Waveform 11 (gratis-daw), LABS (gratis instrumentpluggar från Spitfire), Toontrack EZkeys,drums,mix (som jag faktiskt har betalat massor för). Roland Duo-capture EX, Shure SM7b, TC Helicon Harmony Singer (som mickförstärkare). Nyligen skaffat Melodyne (den enklaste tune'n'strech för sång). Har lite lösplugg som tex IK Multimedias AmpliTube 5, mm.
 • Intressen
  Musikskapande
 • Home page

Recent Profile Visitors

18,437 profile views
 1. Tack. Blåmärken hör absolut till sommaren. Särskilt efter lite dricka.
 2. Pool, Sun always shines..., Grass grows so dense, Happy holidays, vackra klänningar, barn som håller handen ...och lite törstsläckare. ...Hur kan du inte få sommarfeeling?
 3. Tack Henrik för de uppmuntrande orden!
 4. Hej En liten visa av mig "Devils sing, angels dance". Musik/lyrik/framförande: Erik de Pomian https://youtu.be/YzqxK-foinQ
 5. Grattis till vinnarna, och till ledningen för en trevlig tävling. Själv levererade jag sommarplåga nr 7, som kanske mer handlar om sommarplåga än kvalificerar sig som sommarplåga. Edit: Skapade en ny tråd med låten här: Ny studiotråd: "Devils sing, angels dance"
 6. Då 10 år gått idag sedan attentatet på Utöya så publicerar jag min ”Where No monsters go” i ny version. Soundcloud denna gång: https://soundcloud.app.goo.gl/CK5ZHvS81gHLBdg17
 7. Jag har hört flera kända sångare som sagt sig avsky sina egna röster. Jag är inte särskilt nöjd med min heller, men har börjat vänja mig. Om jag sjunger någon annans låt (alltså en cover) så lär jag slakta originalet. Så lösningen för mig är att skriva egna låtar. Hur illa jag än låter så kan jag ju i alla fall säga att det är jag som har skrivit låten. (Faktum är att jag inte hade planer att sjunga alls men att jag var tvungen att spela in demo-sång. Flera tidiga låtar skrev jag från ett kvinnoperspektiv då jag tänkte mig en kvinnoröst på låtarna.)
 8. Fredrik Strage har skrivit en krönika i DN som just nu inte verkar vara låst bakom någon betalvägg. Läs även kommentarsfältet för lite extra anekdoter. https://www.dn.se/kultur/fredrik-strage-jim-steinman-byggde-katedraler-av-pop/
 9. Jag har hittills inte lidit av att vara registrerad. Då och då dyker det upp lite reklam i inboxen, men inte störande mycket. Allt har fungerat smidigt med ett nedladdningsverktyg för alla LABS och Discovery-orkestern. Utan att leta så har jag dock inte sett någon avinstalleringsknapp för ett enskilt ljudbibliotek man inte gillar. Men storleken per bibliotek ligger som mest kring 1GB har jag för mig, så dessa kan jag låta ligga kvar. Ibland har man nytta av dom i alla fall.
 10. Spitfire släppte precis ett gratisbibliotek som kanske passar... https://labs.spitfireaudio.com/percussion?__s=nqsbh6g4rc9imj95cm7p&utm_source=drip&utm_medium=email&utm_campaign=NEW%3A+LABS+Percussion+—+Download+For+Free
 11. Det finns gratis-DAW:ar. Jag kör med Waveform 11 free från Tracktion. Funkar utmärkt. Ett annat folk verkar gilla är Cakewalk by Bandlab. Gratisljud hämtar jag från Spitfire, LABS.
 12. Så här skulle den ha låtit om Bruce ”Everybody’s got a hungry heart” Sprängsten vore skåning.
 13. Det finns ju två Latin Percussions EZXer. Har du lyssnat på dessa? Eller har du provat att tex stämma om dom du har?
 14. Oväntat att någon grävde fram denna och kommenterade nästan ett år senare. Positivt överraskad. Tack för detta.
×
×
 • Create New...