Jump to content

Erik dP

Medlem
 • Content Count

  1,976
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Erik dP last won the day on April 21

Erik dP had the most liked content!

Community Reputation

187 Utmärkt

1 Follower

About Erik dP

 • Rank
  Veteran

About me

 • Kön
  Man

My music online

Recent Profile Visitors

17,430 profile views
 1. Erik dP

  Midi-synth

  Du kan ju börja med vad du har idag. Du har förmodligen en dator. Det finns flera inspelningsprogram, så kallade DAWs, som är gratis. Börja med ett sådant. Jag använder Waveform 11 free. Den har en inbyggd synth, och en inbyggd trummaskin. Ett av bas-presetsen i synthen använder jag som bas i rockigare sammanhang. https://www.tracktion.com Det finns bra ljudbanker att hämta gratis hos Spitfire som kallas LABS. Ladda hem tex deras Soft Piano, Drums, och Synth Pads. Sedan gillar jag Frozen Strings. https://labs.spitfireaudio.com Hos Spitfire kan du även gratis ladda hem en hel orkester. https://www.spitfireaudio.com/shop/a-z/bbc-symphony-orchestra-discover/ Det går ju oftast att koppla in instrument och mick i en dator så du kan ju börja där. Annars är det externt ljudkort för runt tusenlappen många skaffar.
 2. Snyggade till låten lite: - Ny sång (innan solot) - Ny bas - Minskade på mono-synth-ljudet (Ensoniq SQ1+) till enbart början och lite i slutet på låten. - Jämnade ut nivåerna i gitarrsolot. - Bytte ut melodi-pianot till ett med mer reverb.
 3. Svar direkt i citatet ovan.
 4. ...Det dök upp en BFG för 7750kr på Vend. Rätt balla om man gillar utseendet. I Stockholm. Försök pruta nån tusenlapp. https://www.vend.se/535055-gibson-2018-bfg-humbuckers-worn-ebony
 5. Nån får rätta mig om jag har fel, men historiken när det gäller studio-modellerna hos Gibson var att kunna erbjuda en billigare gitarr med samma kvalitet som de dyrare standard-modellerna (för bla studiobruk). För att banta priset lät dom bli att lägga tid på diverse detaljer som plastkant runt gitarrkroppen och plastkant på greppbrädan. Det jag har hört är att studio och standard en gång i tiden (90-tal) var samma gitarr, men studiomodellen hade mindre kosmetika (plastkant). Numera kan det vara så att dom inte är lika närbesläktade. Men tanken är att man inte behöver vackra detaljer i en studiogitarr. Epiphone Studio följer förmodligen denna tanke jmft med dyrare modeller.
 6. ...Att köpa begagnat kan vara ett sätt att testa sig fram till vad för gitarrtyp man gillar bäst utan att förlora pengar när man säljer testobjektet. Dvs sälja för samma pris som man köpte för. Sedan kan du, utan att riskera för mycket pengar, satsa på en ny. Annars bör du nog testa ordentligt i butik innan köp av ny gitarr. Så fort gitarren lämnat butiken får du räkna med ett värdetapp på 50%. Jag har en ca 30 år gammal Les Paul Studio (Gibson), och den funkar utmärkt.
 7. Om du har tur så kan du hitta en begagnad Gibson Les Paul Studio för de pengarna.
 8. ...I elfte timmen m a o. (Sista dagen idag att få gratis.) Det går att variera ljudet en hel del genom att ändra mickposition, byta mick, eller byta lokal.
 9. Jag tycker att jag hör mycket positivt om BOSS Katana. Dom verkar överkomliga prismässigt, särskilt begagnat, och har många finesser. (Själv får jag lite ha-begär av Orange Terror Stamp på 20W.)
 10. För att få OrangeTT räckte det för mig att prenumerera på nyhetsbrevet för att få den, om jag fattat rätt. För att använda den var jag tvungen att installera Custom shop och böka lite där innifrån mitt DAW (eventuellt refresha Mygear i CS för att den skulle dyka upp i mitt DAW. Det var inte helt automatiskt, men till slut funkade det.
 11. Från nån som hade problem med att få den: ”DET GICK TILL SIST Men, jag fick vända på proceduren. Först då jag loggat in på det registrerade kontot fungerade anmälan till nyhetsbrevet, och då fick jag Tiny Terror i Custom Shop som utlovat. Två dagar tillgodo! Det betyder att instruktionerna i nyhetsartikeln var felaktiga. Det räcker inte att bara anmäla sig till nyhetsbrevet f. n. Den som skrev artikeln förutsatte att han/hon riktade sig till redan registrerade, men den är ju öppen för alla. Länken till nyhetsbrevsanmälan fungerar tyvärr inte innan man har ett konto och är inloggad. Jag klickade på den direkt, så det misslyckades.”
 12. Gjorde en test med lite tjatiga riff så jag kunde skruva på förstärkarrattarna. ...Om nån vill höra hur pluggen låter... Alla (fyra) gitarrer är inspelade med denna plugg, varav två nästan rena som är panorerade i stereoljudbilden. (Trummor: EZ Drummer, Mellotronstråkar/flöjter: EHX Mel9, Bas: Inbyggd synthbas i Waveform free (DAW)) (Den här tråden borde kanske hamnat i effektpluggsavdelningen.) TEST_OrangeTT.mp3
 13. Testade denna. Bra plugg i mina hörlurar. Skaffa gratis innan 6 maj. https://www.ikmultimedia.com/news/?item_id=9439
 14. Tre saker jag kommer att tänka på när jag hör denna: Wolfmother, flower-power/hippier, ...och att det är internationella marijuanadagen idag. ...Schyst låt att tuna out till gissar jag. Make love, not peace!
 15. Kurvan planar ut (se bifogad graf). Det är numera få nya fall av lyssningar. Förmodligen har det lugnat ner sig till sommaren. Men en andra våg kan komma till hösten om folks agerande medför ökad spridning. Rekommendationen är att ta det försiktigt, stanna hemma, ...och ha hörlurar på sig.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.