Jump to content
Annons

Erik dP

Medlem
  • Antal inlägg

    2 005
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    22

Dagen då Erik dP senast vann var 22 april 2022

Erik dP hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

221 Utmärkt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sollentuna
  • Min utrustning
    Grabbens speldator, Waveform 11 (gratis-daw), LABS (gratis instrumentpluggar från Spitfire), Toontrack EZkeys,drums,mix (som jag faktiskt har betalat massor för). Roland Duo-capture EX, Shure SM7b, TC Helicon Harmony Singer (som mickförstärkare). Nyligen skaffat Melodyne (den enklaste tune'n'strech för sång). Har lite lösplugg som tex IK Multimedias AmpliTube 5, mm.
  • Intressen
    Musikskapande
  • Hemsida

Senaste profilbesökare

19 025 profilvisningar
  1. Kul att du hittar tbaks till musiken.
  2. Du skulle ju kunna använda dig av ”vokalrim” om du inte hittar ett bra rim. Tex: nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner innan jag drog ..funkar inte. ”Hav” påminner om tex kvar, speciellt när r knappt hörs. nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner mens jag var kvar.
  3. Erik dP

    RIP Shane McGowan

    …Såg rätt härjad ut på de bilder jag sett nyligen från sjukhuset. Men han såg rätt härjad ut för 30 år sedan också.
  4. En gång i tiden fanns ett populärt pojkband som du kanske hört talats om: The Beatles. Om du lyssnar på valfritt album från den senare halvan av deras relativt korta karriär, tex Revolver, Abbey Road, …, så finns en blandning av olika musikstilar som sträcker sig från muntra visor till hårdare rock. Det kanske inte är helt nödvändigt att hålla sig till ett uttryck.
  5. Erik dP

    Studio

    Jag kör Waveform 12 (gratis DAW) och om ljudet inte funkar går man in på ljudkortsinställningarna och väljer rätt ljudalternativ, tex sitt ljudkort för både inkommande ljud och utgående, eller testar de andra ljudalternativen. Nåt liknande finns säkert i ditt DAW.
  6. Waveform finns som gratisversion. Jag känner inte att nåt saknas, förutom att jag slipper betala för uppgraderingar när ny version släpps. Jag betalar istället för de pluggar jag använder.
  7. Har aldrig krånglat för mig. Jag använder ett gratis-daw: Waveform 12. Jag behöver ibland skanna mina installerade pluggar, dess mappar, för att mitt DAW ska veta att pluggen är installerad.
  8. Jag använder detta gratisljud (finns flera olika basar att välja på): https://labs.spitfireaudio.com/bass-guitar
  9. Riktigt bra! Bra flöde på text, bra ljud ur min IPad. Funderade på ditt ep-släpp … Hur många låtar tänkte du ha på den?
  10. Vi får hoppas på en Så-mycket-bättre-festival-tävling här på forumet där någon gör ett bättre sång-jobb med sin tolkning. Kändes som att denna revy-aktiga låt skulle förlora på instrumentala partier mitt i. Eventuellt skulle kanske korta gitarrbidrag funka mellan sångmeningarna i det lugnare partiet i låten (vid ”So long time...”). Tackar för kommentarer. I övrigt funderade jag på om någon skulle göra någon jämförelse med Beatles, som vid tidigare låtkritik av mina låtar. Typ: ”Detta är din Taxman”, eller ”Lika onödig som Yellow Submarine”, eller nåt liknande.
  11. En liten låt "Hey Mr. Bouncer" skriven och framförd av mig, Erik dP.
  12. Har för mig att Line6 kör med 9V AC (växelspänning) för sina prylar. Det är möjligt att du använt en 9V DC (likspänning) som är det "vanliga" för pedaler. Så kolla vad din POD ska ha först. Jag har för mig jag sett Line6-trafos på Thomann. Jag använde en gammal trafo tillhörande en gammal fax till en Line6-pedal som funkade med sin växelspänning. Kolla typ Kjell & co eller liknande butik. Annars kan en del begagnatbutiker ha sånt billigt, typ Ericshjälpen eller pingstkyrkans loppis mfl.
×
×
  • Skapa ny...