Jump to content

Erik dP

Medlem
 • Content Count

  2,014
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Erik dP last won the day on April 21 2020

Erik dP had the most liked content!

Community Reputation

199 Utmärkt

About Erik dP

 • Rank
  Veteran

About me

 • Kön
  Man

My music online

Recent Profile Visitors

18,128 profile views
 1. Jag har hittills inte lidit av att vara registrerad. Då och då dyker det upp lite reklam i inboxen, men inte störande mycket. Allt har fungerat smidigt med ett nedladdningsverktyg för alla LABS och Discovery-orkestern. Utan att leta så har jag dock inte sett någon avinstalleringsknapp för ett enskilt ljudbibliotek man inte gillar. Men storleken per bibliotek ligger som mest kring 1GB har jag för mig, så dessa kan jag låta ligga kvar. Ibland har man nytta av dom i alla fall.
 2. Spitfire släppte precis ett gratisbibliotek som kanske passar... https://labs.spitfireaudio.com/percussion?__s=nqsbh6g4rc9imj95cm7p&utm_source=drip&utm_medium=email&utm_campaign=NEW%3A+LABS+Percussion+—+Download+For+Free
 3. Det finns gratis-DAW:ar. Jag kör med Waveform 11 free från Tracktion. Funkar utmärkt. Ett annat folk verkar gilla är Cakewalk by Bandlab. Gratisljud hämtar jag från Spitfire, LABS.
 4. Så här skulle den ha låtit om Bruce ”Everybody’s got a hungry heart” Sprängsten vore skåning.
 5. Det finns ju två Latin Percussions EZXer. Har du lyssnat på dessa? Eller har du provat att tex stämma om dom du har?
 6. Oväntat att någon grävde fram denna och kommenterade nästan ett år senare. Positivt överraskad. Tack för detta.
 7. Erik dP

  Myspace?

  Jag tror Youtube är bäst eftersom många känner till plattformen även utanför musikkretsar. Soundcloud funkar bra, men jag tror inte den plattformen är lika använd av folk jmft med Youtube. Men det är ett bra komplement. Använd båda. Säger man att man finns på Youtube så tror jag folk kommer ihåg var dom ska leta jmft med Soundcloud och Myspace. Myspace trodde jag hade mer eller mindre insomnat.
 8. Kör på en 5-6 år gammal i5 med 16 GB minne. Funkar utmärkt!
 9. Så du har 14 helt färdigskrivna låtar. Text & musik. Du behöver bara en sångerska. Har du funderat på att annonsera här efter någon? Många har möjlighet till att sjunga in på sitt håll. Du slipper då dyra studior och slipper behovet av rika föräldrar. Jag förstår att det är svårt att förklara HUR texten exakt ska sjungas, men du kan ju sjunga in en enklare demo till henne. Jag kan tänka mig att musikbolagen drunknar i demos från förhoppningsfulla talanger. Det vill nog till att man har väldigt rika föräldrar om dom ska lägga tid på alla inblandade i ett skrivprojekt med mus
 10. Min studio var nästan gratis. Visserligen kostade min gamla dator några kronor, men ändå. En begagnad mick + ljudkort har jag också. Men det är klart... Ska man hyra en studio under längre tid så är det ju inte gratis. Och det är kanske inte säkert att föräldrar, hur rika dom än är, prioriterar denna typ av projekt för sina barn. Jag jobbade på Resturang Gyllene Måsen för att finansiera min första gitarrförstärkare. Jag antar att mina föräldrar skulle kunnat bidra, men jag ville finansiera den själv. Vad har du för mål? Hur många färdiga låtar har du om någon gav dig studiotid imorgo
 11. Vad tillför rika föräldrar? Jag använder bra gratisverktyg såsom Waveform free, Spitfire LABS, mm. Jag är en framgångsrik låtskrivare utifrån mina uppsatta mål.
 12. Vågar inte klicka på den där. Jag klickade på en annan länk i en annan tråd on hörlurar, och vips dök det upp hörlursannonser i mitt facebookflöde för dessa lurar.
 13. ...Inte så högt? Delad fjärdeplats är väl inte så dåligt?
 14. Gratulerar till vinnarna av denna trevliga tävling. Mitt bidrag, nr 15, kom någonstans i mitten i resultatfältet och jag tackar de som röstat på mig trots min slasksång (då jag hade oturen att dottern fick distansundervisning och jag kunde inte sjunga/skrika in en skarp tagning några meter ifrån hennes studieplats).
 15. Hejsan. En bra demo med melankolisk melodi och tillhörande sång som verkar handla om någon som inte längre kan finna tröst i sin (hen-)vän som uppenbart lämnat jag-personen. Produktionen låter bra även om trummorna känns väldigt in-your-face-nära, men det kanske ska vara så i denna musikgenre. Det fanns en och en annan lyrikfras som du verkat klämma in med skohorn, men det kanske är en gröt-text som du jobbar med. Om så kanske du skulle försöka utveckla lyriken så att den ger mer information till lyssnaren. Om en person blir lämnad borde det återspeglas i förtvivlan för vad som sker i nuet. Lå
×
×
 • Create New...