Jump to content

ONSatan

Medlem
 • Content Count

  1,527
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ONSatan last won the day on June 17 2015

ONSatan had the most liked content!

Community Reputation

113 Utmärkt

4 Followers

About ONSatan

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malmö
 • Intressen
  Öl, brudar och Rock n Roll :-)
  Och så den mognare sidan; barn, jobb och hus

Recent Profile Visitors

16,311 profile views
 1. Kolla även denna länken: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-power/windows-10-desktop-stuck-in-hibernate-on-boot-up/5f2dcae1-0e0d-4190-82d0-cc23d7c1728d
 2. Precis, hur långt kommer du? Startar den men hittar tex inte bootdisken (har hänt mig tidigare) eller kommer den tex till ett tomt skrivbord (hände mig på en dator vid senaste uppdateringen)? Beskriv exakt vad som händer och hur långt du kommer. EDIT: de exempel jag gav är bara några saker jag varit med om. Googlar du "brett" finns hur många problem som helst att råka ut för...
 3. Fan med den rubriken trodde man ju sig få läsa lite trevlig fredagsporr med nån halvkänd skådis på näthinnan… Hur länge planerar du att sitta i garderoben? Det finns dom som bygger ”sångbås” i garderober men det ska vara ganska obehaglig med tiden. SKA du göra det så behöver du sätta isolering på in (och gärna ut) -sidan SAMT se till att du har ventilation (som inte släpper in så mycket ljud men väl luft). Googla sångbås + garderob (då får du många intressanta träffar…)
 4. ONSatan

  Cubase 9.5 updates

  923:- för att uppdatera från 9.5. Känns liite dyrt (även om man givetvis kommer betala för uppdateringen). Nån som hittat nått kul bland nyheterna?
 5. ONSatan

  Cubase 9.5 updates

  Nu visar de en superamerikansk video med användare som är "floored" etc för att det är så super-mega-extra-allt-fantastiskt...
 6. Spännande! Vågar man hoppas på fungerande/smidigare zoom/scroll?
 7. Testade lite igår och ska göra nya mixtester ikväll. Blir nått steg framåt, 1,5 bakåt, 2 framåt, ett bakåt... Har lagt HP och det blir tydligare. Ftf mest inne på problemet att jag vill ha "dovare" (men fortfarande tydlig) attack än vad jag får till. Har höjt strängarna men kommer sannolikt fortsätta att mixa på den inspelning jag la upp först (för att säkert jämföra äpplen/äpplen (eller ruttna tomater/ruttna tomater...)). Tackar för era inputs!
 8. Så.... Typ så här blir det... Tips?? Vill att det ska låta som i exemplet (gitarr OCH reverb) (vet att det kanske inte är allas drömljud men jag vill ha det så) P.S, gick tydligen inte att lägga direkt i tråden så det blir ett "låtupplägg". Dvs här:
 9. Spotify: Youtube: Tråd:
 10. Version 1.0.0

  5 downloads

  Hej, Försöker få ett gitarrljud som liknar det Billy Bragg har på den drygt 30-åriga A New England. Men då jag är typ lika kass på att mixa som på att spela gitarr är det svårt. Ge gärna tips på vad som ska göras för att det ska låta mer som originalet (see youtube och spotifylänkar):
 11. Kan du fota så man tydligare ser själva kablarna från mickarna?
 12. Siktar på att få upp ett ljudklipp under helgen
 13. Jag har verkligen testat att spela hårt/mjuk samt med plektrumet vinklat/rakt och med runt/spetsigt/mjukt/hårt plektrum... Ingen större skillnad (vi pratar få % när jag vill ha bort typ 90% av ljudet)... Btw, har du inte Spotify kan du höra originalet här:
 14. Reverbet Kommer nu ganska nära med vanligt rumsreverb + EQ (skär bort lågbas och topp) + slapback. Men, jag lyckas inte kunna härma den stående vågen (ligger vid typ 100Hz va?). HUR kan man göra det? Har testat med smal EQ men det blir inte rätt. Hur emulerar man en stående våg? Finns "smala reverb" eller hur gör man? Gitarrljudet Kommer hyfsat nära i tonen med Amplitube MEN jag får alldeles för mycket högfrekvent plektrumskrap vid mina palm mutes. Tycker inte originalljudet i princip har några plektrumljud. Hur får man så "plektrumfritt-ljud" som i originalet (har testat De-esser, EQ mm mm)? (Skär jag stenhårt från 2kHz får jag bort det mesta men då är ju inte mycket av tonen kvar...).
 15. "En tanke jag har är att det kanske är glappkontakt någonstans så att stallmicken bara har haft ena lindningen inkopplad. Gitarren är väldigt brumfri nu men det var den inte förr. Plockade upp lysrör och liknande." Det är ju ganska vanligt att Humbuckers har extraanslutningar för att splittas till Single coils. Sannolikt är det så gitarren var kopplad (medvetet eller omedvetet). Att den tidigare plockade upp brum från lysrör samt blev hetare efter "fix" är väl ganska tydliga tecken på att den nu är kopplad som en "riktig" humbucker? Tog den upp brum i alla lägen (dvs var den kopplad som single coil i alla lägen?)? Hur många trådar är det ut från humbuckern? Hur många är anslutna? Kan du se om anda varit anslutna (spår av lödtenn etc)? "Omkopplaren fungerade däremot inte riktigt. Det var ingen skillnad mellan halsläge och mittläge" Men vilka mickar var inkopplade i mittläget resp halsläget (man kan ju tex knacka på dom och kolla)? Gitarren kan ju varit kopplad så att du hade tex "Treble -läget" så att stallhumbuckern var kopplad som vanlig humbucker och att mittläget gav splittad stallhumbucker? "Rythm-läget" kan ju fasvänt den splittade stallhumbuckern...? Har för mig att jag testat en SG som var kopplad så. ELLER så är det halsmicken som splittats via omkopplaren...
×
×
 • Create New...