Jump to content

ONSatan

Medlem
 • Content Count

  1,608
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

ONSatan last won the day on July 6

ONSatan had the most liked content!

Community Reputation

126 Utmärkt

4 Followers

About ONSatan

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malmö
 • Intressen
  Öl, brudar och Rock n Roll :-)
  Och så den mognare sidan; barn, jobb och hus

Recent Profile Visitors

16,574 profile views
 1. Fick tips på Seymour duncans forum att det räckte att switcha röd och grön kabel från Fenderhumbuckern. Funkar perfekt förutom att det blir ett jäkla oljud OM man rör kåpan på humbuckern (med då den är halsmick känns det inte som ett riktigt problem). MEN, jag har rätt ljud i alla fem lägena på switchen. Gött!!
 2. Se denna länk: Kan man använda denna info för att köra Fendermicken "baklänges" så den hamnar i fas med stallmicken? Den är idag "rätt kopplad" enligt Fenders inkoppling (jag har inte rört denna). MEN, när den kombineras med Seymour duncans stallmick så hamnar de i ofas och tar ut varandra istället för att addera till varandra. Jag kan som sagt inte bara vända på kablarna för stallmicken då den är jordad i stallet/plattan...
 3. Testade att öppna micken. Gick bra tills jag tog ut magneten. Visade sig att fenders magnet har hål i sig vilket gör att magneten inte kan vändas enligt instruktionen. Testade det enda sätt som var möjligt att vända den på och det var verkningslöst... Låter fortfarande exakt som innan. ^£/$#!!!
 4. Eller, är det enklaste/säkraste att vända magneten enligt denna guide (givetvis så har jag kåpa på min...)? https://www.stewmac.com/How-To/Online_Resources/Learn_About_Guitar_Pickups_and_Electronics_and_Wiring/How_to_open_a_humbucker_and_reverse_the_polarity.html
 5. Hello, Har en Fender US std Telecaster 1999 som redan som original hade en Fender humbucker som halsmick. Switchen är en 5-läges som ger flera sköna kombinationer. Stallmicken var bra men något för spröd för min smak. Bytte därför stallmicken mot en Seymour Duncan Alnico II som ger ett skitigare ljud utan att ge metalldist. MEN, trots att stallmicken är rätt lödd och gitarren är så brusfri som man kan förvänta sig (fortfarande single coil) och både stallmick och halsmick låter rätt när de är ensamma så blir de i kombination svagare. Fattar jag detta rätt så orsakas det klenare ljudet av att mickarna är sinsemellan i o-fas och att detta beror på att Seymour Duncan och Fender jordar sina mickar olika. Jag kan inte vända på kablarna för stallmicken då jag i så fall skulle koppla het signal till stallplattan och därmed ge mycket brus. En lösning skulle däremot vara att vända magneten i humbuckern men det känns väldigt jobbigt och skulle dessutom kräva att jag vaxade om den... Så, kan jag istället vända kablarna/jorden för humbucken (den är ju inte kopplad till något jag kommer röra med händerna)? OM möjligt, vilka kablar ska jag flytta och vart (kablarna på humbucken är röd (dagens jord), svart, vit och grön)?
 6. Oj! En jäkligt cool grej hände och jag är fortfarande lite shaken.... Har liksom inte "fått ro" ang trumfrågorna utan har surfat runt och gjort diverse teester som en galning. Till slut fann jag en email-adress till Rob Freeman som var försteingenjör/delägare i Plaza Sound Studios NY där skivan spelades in. Drog då iväg ett mail med mina frågor, vad jag hittills fått fram och vad jag inte fick ihop. Igår fick jag ett mail där han mycket vänligt svarar på frågorna, förklarar vad han tycker ger ljudet, listar använda outboards, var de stod fysiskt, mickplaceringar, väggmaterial och ritning över studion och de rum som användes!! Starstrucked!
 7. Jag använder Spinnup. Tycker generellt det funkar "bra", MEN, var medveten om följande: Det är inte svårt att googla fram missnöjda kunder till dessa tjänster (samtliga)... Jag tror de digitala distributörerna är underbemannade i förhållande till arbetet de tar på sig. Läste någonstans att det är många tusen releaser de ska processa per dygn. "Fastnar du" i någon av deras steg så kan supportfrågor ta flera dagar att få svar på. Överlag är "release-processen" väldigt anonym och det kan dra ut på tiden, du kan bli "underkänd" etc utan att du får någon motivering eller hänvisning till vad det faktiska problemet är. I bästa fall får du en generell regellista som du kanske tycker att du redan uppfyllt. Det verkar också som att Apple mfl sätter nya regler som Spinnup mfl försöker följa utan att själva kunna motivera eller ens beskriva, tex nya regler för omslag som enligt Apple i princip inte får innehålla text (hejdå alla klassiska punkomslag...). Som exempel på servicegrad, jag har idag ett problem där antalet "fans" slutat att hämtas in från Facebook till deras sammanställning. Detta funkade tills för någon månad sen men länkas helt plötsligt inte längre. Spinnup svarar bara ett standardmail att "vi hämtar data från Facebook och rapporterar denna data till dig". De säger inte OM mina inställningar är rätt eller ens var problemet kan finnas. Det som är bra med dessa tjänster är att du kan "göra allt själv" enligt gammal go DIY -attityd. Problemet är att när något strular så är styrkeförhållandet extremt obalanserat och du är inte en "kund" att vårda, du är bara en kostnad (ett enda serviceärende lär ju i princip äta upp deras intäkter för tex en singelrelease). Jag hade själv gärna betalat mer för bättre, mer personlig, service. Om DU ska välja Spinnup, Record Union, Ditto eller någon annan kan jag inte svara på. Var själv extremt sugen på att byta bort Spinnup under våren men fann vid den benchmarking jag gjorde att alla var i princip mer eller mindre kassa... Ditto verkar ju bäst för dig (eller Svenska https://amuse.io/) som verkar vara helt gratis (men hur mycket resurser har de då för support...?)!
 8. Lyssnade på kicken igår genom att panorera full höger och skära bort diskanten. Fortfarande halvsvårt att höra (vilket jag inte kan förstå rent logiskt) men jag är ganska säker på att introt till 100% är med dubbel kick på "3" vid varje vända. Versen är blandad och börjar utan dubbelslag på "3" men väl på "7" (klan man skriva så?) första två vändorna, sen blir det samma mönster fast inventerat. Nån som vågar gissa på hur de gjort kicken så "svampig"? OM ni skulle göra liknande idag, hur skulle ni då göra? Virveln är också väldigt jämn och kort (utan "ton"), är det gate-ning eller är det tejp och dämpning? Generellt tror jag som halvdöv och 100% amatör som inte ens kan spela trummor stabilt många minuter (please, rätta mig var jag har fel, jag vill lära): Mina teorier och frågor: 1. Hi-hatan spelas öppen och inspelad separat (låter dessutom som den spelar samtidigt som crash-arna i versen ??). Den är fullt panorerad vänster och kommer därmed knappast från OH-mickar? Hur tror ni de fått den så mjuk (komprimerat bort attacken?)? 2. Jag kan inte ens gissa hur virveln är mickad (uppe/nere?) men _tror_ att den är vältejpad/gate-ad? Men, kommer den mestadels från OH eller närmick (som amatör gissar jag OH men då gissar jag utan kunskap). 3. Bastrumman. stoor och löst spänt skinn? Hur mickad (nära/långt bort? hur mycket i OH?)? 4. Golvpukan är rätt komprimerad tror jag och borde inte vara så svår att fixa? 5. OH är Stereo va? Tänker inte minst på crashen som ligger väldigt vänster (100%?) och golvpukan som ligger väldigt långt till höger. Hur skulle ni återskapa detta trumljud? P.S, vad jag kunnat utläsa ur denna text så är det inspelat i bra, stor, studio, på visserligen kort tid men bästa möjliga utrustning. Därefter är det nermixat "på äldre vis" till full vänster, mitten och fullt höger för att simulera äldre inspelningar av bl.a. Beatles. HILFE!!
 9. Tror man kan (testar när jag är hemma ikväll) höra det tydligare genom att panorera full höger och skära bort diskant. Borde då i princip bara höra kicken. Basguran ligger ju helt vänster så detta borde "lösa problemet". Känner mig jäkligt dum som inte tänkte på det tidigare!
 10. Precis, tror jag har spelat den låten live från och till i snart 35 år och om inte trummissen spelat dubbla på "3" så har jag sagt "du spelar fel"... NU när jag för försöker lyssna hur det ska vara så hör jag f-n inte ens säkert OM det ska vara så...
 11. Btw, lyssnade igårkväll igen och tycker nog att det är dubbla kickar på "3" men att den andra är väldigt svag. Håller ni med? Är fortfarande brydd över hur bastrumman kan låta så svampig... Vad tror ni om den? Och, virveln känns väldigt kort men jämn i volymen, är det gate plus kompressor eller hur gör man det (rätt distad också va?)? P.S även bland "köpenoter" så varierar det mellan 1 och 2 kickar på trean... (typ världens enklaste beat och inte ens proffsen hör hur det är gjort??!)
 12. Här sägs det 16 kanaler. Mycket myter ang historiska inspelningar! 🙂
 13. Grunden är att lära och förstå men jag är också sugen på att spela in den som cover för att se hur nära man kan komma. Efter trummorna är det en del andra konstiga saker med låten. Basgitarr och hi-hat ligger helt vänster, gitarren ligger helt höger (brutalt diskantig/högmidig). Resten av trummorna ligger i mitten (verkar vara utan bredd/i mono) och sången verkar ligga i mitten med delay/alt.dub som ligger helt utpanorerade. Både bas och trummor är konstigt "svampiga" och gitarren är superhög utan att dränka bas eller trummor/cymbaler. Gillar ljudet, gunget och brutaliteten som samtidigt låter ganska "snällt". Är nyfiken på hur de gjort. Men, eftersom jag inte kan mixa så blir det mycket trial and error!
 14. Tror samma, det är nog bara på 1 och 3 med det är konstigt svår att höra trots att det inte saknas lågbas i mixen? Hur tror de de gjort kicken så "svampig"? Stor trumma med löst skinn och "dålig" mick? EQ? Kompressor som är ställd för att tar bort attacken eller hur skulle man kunna återskapa detta?
 15. Detta ska tydligen vara en låt som har ett av världens simplaste (och klassiska) beat. Det är vanlig 4/4 (den som jag tror de flesta lär sig på första lektionen) utan några fills över huvudtaget. MEN, vad är det som gör bastrumman så skönt ”svampig”? Jag är nästan säker på att den bara spelar på 1 och 3 men det är nått skönt sväng som om man läser vissa trum-tabs kommer från klassisk dubbelkick på 3 men enligt andra tabs (och mina höron) är det inte så. Så, ni som kan sånt här. Är kicken bara på 1 och 3? Vad gör i så fall denna sköna ”svampigheten”/”ghost-känslan” i bas-kicken? P.S originalet finns givetvis på Spotify etc
×
×
 • Create New...