Jump to content
Annons

ONSatan

Medlem
 • Content Count

  1,653
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

ONSatan last won the day on January 14

ONSatan had the most liked content!

Community Reputation

138 Utmärkt

4 Followers

About ONSatan

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malmö
 • Intressen
  Öl, brudar och Rock n Roll :-)
  Och så den mognare sidan; barn, jobb och hus

Recent Profile Visitors

16,740 profile views
 1. Ska du inte flytta datorn då kan ssd-diskar ligga löst
 2. Inte min musik alls men, Sjukt bra refräng som fastnar! Jag vill också ha tex kör på refrängen och mer dynamik (varför inte tex börja en refrängrunda med i princip bara sång för att sen ”braka loss”?). Verserna får gärna vara tunna och med få instrument men du kanske ska ge kompet mer eq-botten?
 3. SKA vara Stereo... Lägger upp en ny version just in case. EDIT: Hade givetvis lyckats ladda upp fel version
 4. La in den kurvan. OK, det låter mer som om jag lyssnar i högtalare istället för via telefonen.... 🙂 Vad tycker du?
 5. OJ! Det var rejält det! Var ligger punkterna (kHz syns ej)?
 6. Har skurit runt 2-4kHz på gura och sång samt givit mer frekvenser till bas och kick. Bättre?
 7. Grattis till vinnarna OCH till Slejnard, välkommen till bottenskrapet 😉
 8. Tackar! Ja, jag gick kanske väl bananas åt andra hållet efter att ha referenslyssnat på övriga jullåtsbidrag. Ska pilla på den i veckan/helgen. Du kanske känner nån som är lämplig för att mastra sen? 😉
 9. Jepp, sursång och sneda mixar det är jag 😉 Lyssna gärna på denna versionen och tipsa vad som måste ändras
 10. Se denna låt: (läs gärna texten medfrågor) Cheers!
 11. Version 1.0.4

  15 downloads

  Hej, HILFE, har två frågor ang denna låt: 1. Funkar mixen rent balansmässigt instrument vs instrument vs ”sång” etc? 2. Funkar frakvensbalansen överlag (bas vs mid vs diskant)? 3. Är den ”lagom” pressat rent volym-mässigt? 4. Övrigt? Bakgrund: Detta är den låt jag hade med i jullåtsfestivalen. Eftersom jag inte kan sjunga men istället varit ganska ambitiös med tomteljud, bjällror, ”carolish-kör” mm så var jag trots allt någorlunda nöjd (efter förutsättningarna) då jag skickade upp låten. MEN, när jag väl hörde den jämfört de andra låtarna så höll jag på att spontanspy så sjukt kast min låt lät vs övriga! Efter några dagars mental återhämtning så öppnade jag upp låten igen och började lyssna efter fel. Tyckte det lät ”OK” (kunde höra allt) tills jag började referenslyssna på annan musik i samma lurar… OJ, jag hade extremt mycket mer bas, mer låg-mid och totalt lägre volym än övrig musik. Så, jag började skära botten brutalare än innan samt höjde de höga frekvenserna. Mixade/fixade/trixade tills låten började låta mer ”Normalt” men att jag fortfarande kunde höra det jag ville höra. Så, glad i hågen tog jag med mig filen och lyssnade bl.a. i bilen, på min B&O blåtandshögtalare etc etc. Tyckte att det lät ”konstigt dåligt/fattigt/klent men inte katastrof”. Lyssnade då i lurar via mobilen och tyckte ”f-n vad fattigt/tråkigt det låter, jag är ju sämst i världen, helv…e!”. Gick tillbaka till datorn. Lyssnade igen, ”ah, SÅ illa är det inte”. Gjorde några småjusteringar, skulle exportera igen och, vänta, vaddå ”export as Mono”?? …%#¤!”!! Hade gjort alla exporter i Mono… Så, låten var skevt mixad frekvensmässigt OCH i Mono! OCH, är det nått annat som MÅSTE fixas? Tänkte lägga denna på Spotify typ i November 2020… Hade först tänkt göra om den veliga sursången i körerna men känner nog för att behålla dom då de känns folkliga (typ ”Kalle 50+ tar i för kung och fosterland efter ett par julsnapsar…” J )? Så, HILFE!
 12. Blev det oavgjort? (tiden har gått ut och det ser så ut i röstningstråden, går dock inte att kommentera där). I vilket fall, grattis till vinnarna och övriga som kom högt upp (och till er som är nöjda med er låt)!
 13. Förefaller vara problem med USB-drivaren för detta kort på Mac: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-us/articles/360009545140-UR-C-Cubase-crashes-on-macOS Testa även detta: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-us/articles/360009624939-UR-C-audio-interface-connects-in-High-Speed-USB-2-0-mode-only
 14. Tänkte mer på att du skrev att du har problem även i Logic. Håller med att det är "konstigt" att det funkar i Reason/Wavelab men inte i Cubase/Logic. UR22C, hm, det är ett USB3-ljudkort. Vad har du för dator? Kan det vara drivarna för USB/moderkort som strular (kör själv PC och vet inte hur sådant funkar på MAC)? Går det att köra kortet via USB2 (om så, har du då samma problem)? Sidnot, sannolikt inte samma fel som du har: Hade samma symtom för många år sen och då var det mitt ljudkort (EMU 0404) som ballade ur och det krävdes omstart av datorn för att bli av med sprakandet. Efter omstart funkade det bra till Cubase fick jobba lite hårdare, då ballade kortet ur och började spraka och det krävdes återigen en omstart för att bli av med spraket.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.