Jump to content
Annons

PSG

Medlem
  • Antal inlägg

    138
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av PSG

  1. då är det avgjort! packar om filerna i detta nu 😲 tackar för alla tips!
  2. ja det är ju klart.. följer winzip med alla windowsinstallationer? det är nog bara jag som ignorerat det eftersom jag tycker att .rar är ballare.. how stupid!
  3. PSG

    Paketering av mp3-musik

    Hej! Mitt band delar ut musik på hemsidan, och just nu är den enda lösningen att man kan få en länk till en .rar-fil för att ta hem alla låtar på en gång. Finns det nåt "generiskt" alternativ, en paketeringsmetod som alla kan öppna utan specifik mjukvara? Hilfe!
  4. PSG

    söker ett eq

    Equim är fett, men det kanske inte funkar i Leopard (..ser det ut som på hemsidan..!)
  5. Jag tycker att den mastrade varianten låter mycket bättre faktiskt, mer koncis och definierad på nåt sätt.. kicken kommer ju fram på ett helt annat sätt.. så "inte speciellt bra" vore väl att ta i tycker jag..! detta kanske är off topic, men skulle man inte vilja ha lite av leaden i mitten också? i alla fall på verserna? just nu låter det väldigt fett, men du hade ju haft plats för halva klicken i mitten av panoreringsspektrat om du velat..🙂 detta är väl en smaksak å andra sidan..!
  6. nu låter det ju bättre! men helst ska man ju inte behöva eqa fram det där götta..😄 keep on pilling!
  7. mysigt..! låter som om rummet är helt ok! nya strängar (?) och konvertering med nått bra program (Switch är gratis (och skitbra tycker jag)) så är du nog hemma!
  8. Jag skulle föreslå att säga som det är och ta konsekvenserna - antingen är de med på noterna och håller med, eller så blir det skitdålig stämning och katastrof - lite av en win/win ändå, man lär sig sjukt mycket när det går åt helvete!
  9. Har flera bekanta med levnadsomkostnader på över 50000. Vet ett par som käkar typ oxfilé varje dag och har matkonto på 11000 kr per skalle (utan att vara feta s.a.s). 😄 få ostbågar//:debatt soft livsstil!
  10. vafan?! 20 lax i månaden för "hyra, mat och omkostnader"?! Jag går runt på en vikarielön på 7000, och har pengar över till att spara till studiogrejer..! fan, min polare bor själv i en villa och går runt på 10000.. undras vad han har för omkostnader? Skrivarpapper och lim till klistermärken i tunnelbanan?
  11. PSG

    Midiproblem i Cubase SX3

    hej! när jag spelar in med min CME UF5 i cubase hoppar alla noter som spelas in till första slaget i "clipet" som bildas när man spelar in..! jätteskumt.. det är ingen vidare konsekvens i det heller, några hamnar nån millisekund senare också! Sett från "arrangemangsfönstret", bildas tonerna som långa streck i rutan, tänk er som att det sköts små strålar från avspelningshuvudet bakåt mot starten av klippet, för att sedan bli en gröt. när jag spelar in i reason är det inga problem! tacksam för svar!
  12. många bends? låter skumt..! jag tycker mig se en tendens att g-strängen är den som stämmer ur sig mest av alla, men inte att den gått av! nån gitarrist som har en teori?
  13. PSG

    Hjälp med lyrik

    håller med ovanstående! skriv så att det byter rad där det ska rimma, eller, byter rad varje bar (fyra slag i takten). gillade grejen med PSG, men du menade nog inte mig så det var kanske inte så fett ändå.. själv är jag lite av en rimonanist, det skulle kunna vara fler rim per rad.. tänker du igenom ordvalen brukar det ofta finnas synonymer eller andra uppbyggnader av meningen som rimmar mer. annars var det helt ok, lite mycket vapenfetisch, men å andra sidan inleder du ju låten med att du rycker in, så då har du ju i princip satt ett tema.. kluven där! kul med alla förkortningar! får du till flytet så du bokstaverar varje förkortning kan det bli riktigt fett! men det är bara en idé..
  14. PSG

    Gratis mjukvara

    om du orkar, kan du tanka t.ex Audacity, och sen dra ner gratispluggar för samplehantering, och sen hämta ljuden från t.ex Sampleswap.. men det är ganska jobbigt..🙂
  15. Nej, mer svårläst än komplicerad. Dock väldigt bra idé att se textens innehåll ur ett annat perspektiv! 😄 PSG; Det där lät väldigt bra! 🙂 Att du fyller ut hela den raden och har typ själva sången i huvudet? Eller fattade jag det rätt? När du skriver texten så har du alltså redan melodin i huvudet va och slänger in det som passar in med sången och texten? hmm.. typ! det jag menade med arbetstext var just det, att t.ex melodin (eller rytmen i det fall det är rapmusik) är färdig, men att man slänger in nonsensord för att komma vidare. Jag är lite matematiskt lagd, efter år på naturvetenskapligt program, mm, så jag ser ibland en textrad som en exvation: jag har några variabler (några ord ibland, ibland en mening) samt formeln (budskapet, det jag vill säga med raden), och saknar ofta bara en variabel (ett ord, en mening). När man "ställer upp" det på det sättet, kan det ibland bli tydligt vad man kan slänga in.. inte för att det blir så vetenskapligt varje gång, detta sker nog halvt medvetet, halvt undermedvetet, men det är en kul vinkel.. var det detta du undrade över?
  16. klipp från kanal lokal på där mitt band lirar playback, pga platsbrist och dålig ljudisolering i studion..🙂 Lite av en protest, så finn fem fel..😄
  17. Jag brukar ibland använda "arbetstexter" eller vad man ska kalla det när jag får hjärnstopp, säg t.ex att jag vill avsluta ett rim med: "kasta mig på hojen och drog ner på stan" ..och inte kommer på nån första del, kanske jag skriver: lasta merro boje dosso demofan, kasta mig på hojen och drog ner på stan.. ..då får jag in flytet i frasen, samt att jag kan släppa den raden och gå vidare tills poletten trillar ner.. när man skriver rapmusik måste man ju ibland rimma ganska mkt och då kan orden ta slut, så då får man ha knep..😄 detta är nog lika sant för alla genres med texter när jag tänker efter.. duvet, oftast har man ju känslan av vad man vill få fram, och ibland kan nonsensord ändå förmedla den känslan, så man får utlopp för den o kan gå vidare.. flummigt värre! ett annat tips är att sätta lite ramar - vad vill du ha sagt och inom vilken tidsmarginal (oftast räknat i taktslag då..)? För mig blir det som en mental burk i vilken jag kan lägga ner textraden, utan att hamna utanför min planerade frasering. Ett sista tips är att alltid skriva ut allt du kommer på, flödesskrivning kallas det tror jag. Åtminstone brukar jag alltid komma på en massa skitdåliga, jönsiga, eller alltför politiskt inkorrekta rim, och skriver jag inte ner dem ligger de och pockar på uppmärksamhet längst fram i sinnesbilden.. typ.. skitjobbigt! lycka till!
  18. Vad jag vet är det ungefär lika svårt, har du börjat med trumpet så fortsätt, skulle jag säga (trumpet är ju också bäst för den delen..🙂.
  19. Ni borde testa kontakten där man sätter i kabeln - gör "propellern"-snurret, använd den som slunga eller vad som helst som kan påfresta pinnarna..!
  20. Hej! Nu kanske jag är sent ute, men detta kan ändå va kul! på vår myspace kan man lyssna på de två första spåren, som båda är inspelade till klick av en ovan (vad gäller klick alltså) trummis. Han själv hävdar att det blev ganska skumt, och om man lyssnar noga kan man ibland höra hur han jagar ikapp eller bromsar beatet. Efter truminspelningen är alla andra instrument inspelade separat. Med hela projektet i ryggen kom jag fram till att det, i alla fall med detta band, är bäst att spela in utan klick (och gärna med hela kompet samtidigt). god hjul!
  21. det brukar vara vinter, tidig vår nån gång.. du kan alltid ringa och fråga! ansökningarna brukar vara i april om jag inte minns fel!
  22. studio skrev ju om just den metoden för några nummer sen! visst tipsade de om specialbyggda mickar och dedikerade program, men principen är densamma! om du tycker att det låter hyfsat nu (provlyssna med nån låt du är bekant med) så ska det nog gå att mixa - nästan alla rum har sina egenheter, mycket av arbetet ligger ju i att lära sig hantera dem. Hade samma problem som du förr, fast med en frekvens på ca 130hz. Flyttade bordet nån dm ut i rummet, samt slängde in 10 madrasser och en stor matta (vet inte om dessa hjälpte mot basfrekvensen, botade dock mycket av "skramlet" i rummet..) och nu låter det TIGHT! i say - kör hårt, och om du använder referenslyssning i andra miljöer, som alla (?) andra också måste göra, kommer du nog få strålande resultat!
×
×
  • Skapa ny...