Jump to content
Annons

resolve

Medlem
  • Antal inlägg

    220
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då resolve senast vann var 22 augusti 2010

resolve hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

4 Neutralt
  1. låter fett mannen. jag kan sälja beats billigt om du vill. gör alla sorters. från grunden eller samplat med. wtf, kan inte klistra in här? vad är det om?
  2. jo jag vet adrum.. har också tänkt på det.. tyvärr så finns det en till dörr, precis bakom den nedersta absorbenten på den högra väggen. Jag kommer alltså sätta en absorbent på den dörren. Dörren leder in till ett mindre rum, där jag i framtiden tänkt bygga ett till inspelningsrum. Då känns det som att det kan bli knepigt med kablar, monitorer och hela skiten när man ska ta sig in i det andra rummet.. Kanske går det att lösa smidigt dock, vem vet...
  3. Jadu.. Byggda enligt någon bbc-ritning, 20 cm är dom längsta bitarna i alla fall, tillsammans med 15, 10 och 5 cm 🙂 Diffusion är inte mitt starkaste ämne tyvärr, men i teorin gillar jag dom starkt... 🙂
  4. Jo det är det som gnager i mig.. Vad kommer diffusorerna göra för trummorna? SKulle det helst vara absorbtion bakom dom eller kan dom göra nytta med det ändå ganska lilla avståndet.. Jag gillar stora luftiga trumljud, så det KÄNNS som att 2 hade passat bäst! Tack för svar!
  5. Hej! Efter att ha målat, lagt golv, planerat och funderat i studion är det nu dags för akustikbehandling. Jag har nu byggt en sjuhelvetes massa hörnfällor, absorbenter och dylikt. Nu är allt färdigt, och nästa steg är att sätta upp det. Kommer sätta absorbenter med vinkeljärn för att få en luftspalt, och i och med att det är både betong och gipsväggar blir det med plugg. Detta gör ju att man inte kan flytta runt grejerna hur man vill när det väl sitter. Nu behöver jag råd. Jag har även tre stycken diffusorer. Egenbyggda, 54x54 cm styck. På ena sidan av rummet kommer jag ha mixposition och på andra sidan kommer det stå ett trummset. Jag har ett väldigt stort rum, med högt i tak, och det vill jag använda i trumljudet. Så jag dämpar mycket, men inte helt. Jag tror att jag kommer få en jämn ljudbild. Därför har jag även byggt tre diffusorer ( det vill jag inte göra på ett tag igen 🙂 ) . Kort och gott, vilken av dessa lösningar tror ni funkar bäst i praktiken? Det gröna är basfällor, det gula absorbenter och det röda diffusorer. De två gråa lådorna är monitorer.. Otroligt skalenlig och vacker ritning! 😉 Vad tror ni, vad funkar bäst? Oerhört tacksam för att ni delar med er av er kunskap! Fråga om ni behöver info! Tack!
  6. Tack för det! Rent teoretiskt då, vad innebär 38%-regeln och avståndet till vägg rent teoretiskt då? Vad är det som händer på pappret?
  7. resolve

    Högtalarplacering

    Hej! Jag är i full färd med att bygga kontrollrum, och har på allvar förstått vikten av en bra högtalarplacering. Jag har testat mycket och laborerat hemma i lägenheten, och har fått mycket positiva resultat med bra högtalarplacering samt dämpning av första sidoreflexerna med ett par madrasser, bara som test. Plötsligt har jag ett mycket klarare stereofält, jämnare frekvensgång och en mycket större detaljrikedom. Monitorerna jag har är ett par HS80. När det kommer till den slutgiltiga placeringen i det riktiga kontrollrummet sen har jag lite frågetecken. Jag har läst någonstans att sweetspot gärna ska vara placerad 38% av rummets längd in i rummet. Varför? Detta skulle vara möjligt, jag har ett stort rum. Jag vill dock lära mig allt jag kan, så en bra förklaring på varför hade varit väldigt uppskattat! Är det bara en riktlinje, eller ska man följa detta råd så långt man kan? Jag ska ju sitta i en liksidig triangel, men hur långt ska jag ha högtalarna från bakväggen? Jag har sett att åtminstone en meter är att rekommendera. Vad får jag ut av detta? Då tar jag ju en del plats, men är det värt det så är det givet. Vad ger det mig i slutändan att dra ut monitorerna från väggen? Om jag gör det, ska jag fortfarande sträva efter att ha sweetspot enligt 38%-metoden? Då får jag helt enkelt ställa monitorerna längre isär? Hur långt från sidoväggen bör var monitor ha? Rummet är långt, men inte fullt så brett. Mycket tacksam för alla råd ni har att ge, och fyll hemskt gärna på med det ni känner är nödvändigt!
  8. Hur är det med olika sorters glasull? Jag vet att Isover ofta används, men hur funkar det lika bra med lambda eller har det sämre absorbtionsförmåga?
  9. Jag ska regla upp hörnen amt korsida, fylla helt med ull och sen spänna tyg över. Linda om ullet låter som en idé...
  10. resolve

    Akustikbehandling

    Go afton. Planerar för fullt bygget av en studio. Akustikbehandling är en av de viktigaste faktorerna, det ska göras på riktigt men helst till ett ganska bra pris. Jag vet att glasull funkar ypperligt, men jag är rätt skraj för partiklarna de släpper ifrån sig. Jag letar och letar efter alternativ, och har stött på linfiber och träfiber. Det verkar som att det funkar dåligt för att absorbera dock? Åsikter om detta? Sedan har jag sett mycket rekommendationer om polyesterfiber, "dacron". Det ska funka bra och vara ofarligt? Men jag undrar, finns det någon statlig konspiration eller liknande mot detta mytomspunna material? Vart kan jag med samma enkelhet som vid köp av glasull bara köpa på mig ett stort lass med "dacronskivor"? Vad kostar det? Är det så pass dyrt att det är lika bra att köra auralex-produkter i så fall? Information om detta av nån som vet hade varit strålande, jag hittar inget av värde riktigt! Mest bara segel och jag hade inte tänkt proppa panelerna fulla av segel, det blir nog dyrt! Sedan: Sådana här pressade glasullpaneler, gult i mitten med en vit yta på? Är de säkrare än vanligt fluffigt ull, och absorberar de lika bra? Tack på förhand från en som försöker sätta sig in!
  11. www.facebook.com/tacoslocosband www.youtube.com/tacoslocosband Sandig cowboymusik, nu även med del ett i vår prisbelönta musikvideoserie!!
  12. Tjena, såg du behöver trummor! Jag kan programmera och spela in akustiska med en jävla massa sväng, vill du höra lite exempel kanske?

  13. resolve

    Automation

    Tjabba! Har börjat jobba mer med automation på senaste. Tycker det är rätt knepigt och osmidigt att rita in med musen, så jag brukar köra i realtid. Men finns det något sätt att sköta volymkontroller och eq osv med mod wheelet på mitt midikeyboard? Det känns som att det hade varit enklast att sköta sådant med en äkta kontroll!
  14. resolve

    plugin

    HUr menar du "peka på"? Vad finns det annat för sätt? 😮
×
×
  • Skapa ny...