Jump to content

Tophe

Medlem
 • Content Count

  947
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Tophe last won the day on February 3 2012

Tophe had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutralt

1 Follower

About Tophe

 • Rank
  Med i gänget

About me

 1. Hej. Jag kommer dra till USA och spela om ett par veckor. Det är för sent för att skaffa ett visa. Så, jag vet att man kan flyga dit och spela och promota sig om man vill - men man får inte tjäna pengar. Alltså inte få betalt för spelningarna och publiken får inte heller betala för att komma in. Jag vet inte exakt hur det är på de ställena jag ska spela - om det är inträde och Jag vill ju helst slippa frågor om jag ska spela i USA osv. Så jag undrar när man åker på att svara på frågor när man kommer dit. Jag brukar ta med mig gitarren in i kabinen, men funderar på att checka in den nu ifall det innebär att jag kommer svara på frågor utan gitarr i handen. Alltså, min fundering är... Om jag checkar in gitarren och bara flyger med handbagage. Kommer jag framstå som vilken resenär som helst. Är chansen mindre att de googlar mig för att se om jag har några spelningar annonserade?
 2. Aha.. bugg i Cubase. De hade en patch som löste det. Tack för ordet.
 3. Har just installerat Cubase 5 LE på min MacBook. Kör med ett nytt Tascam US-800 USB-ljudkort. Ljudkortet funkar toppen på macen. har testatatt spela in i Garageband utan några som helst problem. Men när jag kör i Cubase 5 LE så får jag ingen signal, varken in eller ut. Jag har valt US-800 som VST Audio System, och jag har lagt till alla ingångar och utgångar i VST connections. I Device Setup ser jag att alla in och utgångar står som Active. Får inte ett pip in eller ut. Inga mätare rör på sig och inget spår får någon signal, har testat med monitor på och fortfarande inget. Någon som har något tips på var jag kan börja?
 4. Jag har Cubase 5 på min studiodator. Det är fullversionen, med usb-stickan. Nu har jag köpt ett USB-ljudkort som jag ska använda på min Laptop. Med den följer Cubase 5 LE. Tänker att det kan vara skönt att inte ta med sig USB-nyckeln ut i fält. Men kommer jag kunna öppna mina LE-projekt på i fullversionen i Studion? Tvärt om spelar ingen roll, men jag vill kunna spela in på min laptop och sedan öppna och mixa i studion. Nån som vet?
 5. Känner ni till nåt bra USB-ljudkort som har 4 ingångar (som kan spela in samtidigt)? Har en MacBook och Apple-mupparna tog ju bort FW på den. Det måste inte nödvändigtvis vara 4 preamps, men minst 2 preamps och 2 separata ingångar. HIt me!
 6. Tophe

  Mixologi-låtarna

  Tänkte köra lite mixologi igen.. Men jag har försnillat de gamla mixologi-ljudfilerna. Vet ni var man kan ladda ner dem?
 7. Tack Claes. Jag brukar jobba så, men nu är det en stråkkvartett där jag byter mellan olika artikulationssamplingar på vissa partier. Så då blir det viktigare att ha översikt över stämmorna. Men annars är det ju helt klart att föredra.
 8. Jag sitter och försöker lura ut hur jag byter midikanal på ett spår i Cubase 5. Kan jag programmera det så att spåret byter kanal när som helst, eller kan jag markera vissa toner i Key Editorn och sedan välja vilken kanal de ska spelas upp på? Tacksam för hjälp.
 9. Jovisst är det Mr.G! Kul att du kände igen honom. Han är grym!
 10. Här är ett par låtar från förra veckan under nyinvigningen av 4sound i Örebro. Det var ett tag sedan jag spelade med bas och slagverk, det var riktigt kul. Sköna pling från entréklockan också.
 11. Tack Gizmoz. Hade tankat ner den innan, skönt att få det verifierat. Det funkade bra. Vi hade hyrt en stråkkvartett så det var viktigt att det skulle funka utan jobbiga överraskningar. @Heyboy: Vet inte faktiskt, men testa. Vista-drivisar brukar annars funka bra på Win7 om det inte finns specifikt... eller om de för XP inte funkar.
 12. Har lite bråttom att få ett extern ljudkort att funka med min laptop. Det verkar lite krångligt med Digi 002 och att inte köra med Pro Tools... men jag antar att det är enklare än jag tror. Kan jag installera en Digi 002 på min XP-dator och köra i Cubase 5? Vilka drivrutiner ska jag ha då? Har nån en länk?
 13. @Claes: Hur tolkar du de texterna jag hittade hos Stim? Jag tycker det ser som det är jag som får bestämma hur mycket de ska betala till Stim/Ncb. @debatt: Ja, precis. Det är ett litet indiebolag på väg att brejka. Jag gillar den här typen av samarbeten och alla parter gynnas av det. Om det innebär stora kostnader för dem så går det helt enkelt inte. Jag har fått bra betalt av andra bolag förr men då har det vart mer kommersiella projekt. Detta är på en annan nivå.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.