Jump to content
Annons

Thulesius

Medlem
  • Antal inlägg

    283
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

  1. M-audio Profire 2626 har jag kört. Mycket ingångar för pengarna. 8 st bra preamps. Lätt att bygga ut via ADAT. Köp till 1 el 2 8ch preamps så har du & blir över till ett helt band! Focusrite 18i20 verkar najs också om du inte behöver mer än 16ch.
  2. Om det är så att STIM rapporterar inkomster som om de vore dina privata fast de i själva verket går till ett skivbolag har du möjlighet att ändra detta i din deklaration. Då kan du ta kontakt med ditt skivbolag, be dem ta upp intäkten i sin bokföring och sedan stryka den från din privata deklaration. Du ska ju inte skatta för intäkter du ej haft.
  3. Jag kör själv på en Alhambra 7p. Bra & prisvärd gitarr. Gran låter bäst i mina öron till klassisk & spansk musik
  4. Recordunion har jag använt och de var snabba. Annars rekomenderar jag svenska distrosong! Lite dyrare men inga årsavgifter/% av intäkter
  5. Det du behöver för att ge ut din musik, digitalt eller fysiskt, är ISRC (ett nr som identifierar enskilda låtar) och EAN (vanlig streckkod). Vissa distributörer "lånar ut" sina ISRC-koder om man ger ut via dem. Jag rekomenderar dig att ansöka om egna via IFPI. Det är ganska enkelt och underlättar om du i framtiden vill ge ut samma verk vianågon annan dist eller fysiskt. Ett verk som än gång fått en ISRC-kod behåller den vid nästa utgivning. EAN kan du oftast få köpa via din dist eller via grammotex. Kostar ca 200 kr Jag rekomenderar "distrosong". En svensk site som kostar 310/620 kr för singel resp album. Du hamnar dessutom i ett register där de plockar musik till t.ex. reklam. Använde tidigare "record union" och de var billigare men plockar 15% av försäljningen & har nu infört årssvgift.
  6. Vi kom tvåa i finalen. En placering från melodifestivalen. Även om vi inte vann har tävlingen fört med sig endel kul. Ett par skivbolag & diverse producenter har hört av sig. Ska bli spännande.
  7. Tack så mycket. Retro är lite vår grej. Tunga influenser från förr. Stevie wonder, grabbarna i chicago mfl. På såvis sticker vi nog ut mer än de flesta popdängor. Kul att du lyssnade:)
  8. Mitt band Bowties & vår låt "Need to know" har gått vidare till finalen av webjokern inför melodifestivalen 2012. Hemskt kul tycker vi! Låten kan man höra på www.Bowties.se & www.svt.se/melodifestialen Imorgon måndag är det direktsänd final på SR P4 kl 13-14. Då avgörs det med smsröstning vilket bidrag som får en plats i Melodifestivalen. Om ni gillar vår låt så skicka ett sms med siffran "3" till 72 211 imorgon måndag mellan kl 13-14 Tack för er tid (& förhoppningsvis er röst) 🙂
  9. Sandberg är ju kända för sina basar men har ju rätt nyligen börjat göra gitarrer. Varit sugen på en strata ett tag nu men inte riktigt kunnat bestämma mig för vilken. American standard känns som dyr för vad man får. De flesta jag har testat har inte imponerat. De fendermodeller jag fastnat för är två signatur, John Mayer och Eric Johnson men de kostar ju endel och lite tråkigt att ha en signatur. Snubblade då över en review i fuzz om sandbergs nya stratamodell och blev minst sagt intresserad. Vad tror ni folk? Sandberg California ST-S High gloss
  10. Med skit menar du dämpar dåligt lr låter dåligt. Lurarna behöver definitivt inte låta bra. Viktigast är att klicket går fram och man hör vad som händer i kompet. In ear snäckor är kanske en grej att prova? innan vi hade lurar körde vi med sådana + kåpor
  11. Sennheiserlurarna verkar va hetast men svårt att motivera mer än dubbelt så dyra lurar till trummisen. Blir nog ett par Vic lr Extreme tyvärr om ingen har fler förslag. Klart man ska ha klick. Pålägg och loopar blir ju vansinnigt mycket lättare att jobba med då. + att är de slick ska de va klick:)
  12. I vår studio kör vi med SUPERLUX HD-662 lurar från thomann. Man hör klicket å de andra i bandet, kanske ingen audiofil upplevelse men det funkar. Problemet är att trummisen får så mycket läck från trummorna att han behöver ha extrem volym i lurarna vilket inte är hälsosamt. Söker bra dämpade lurar. Kollat på Vic Firths lurar och de verkar vara väl dämpade. Någon som testat lr har andra förslag?
  13. HB's version av fueltanken fungerar skitbra tkr jag. Pitchblacken har jag dock bytt ut mot en polytune. sjukt smidigt!
×
×
  • Skapa ny...