Jump to content
Annons

Runner

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. alla kablar sitter rätt. Har kopplat ur och in ett antal gånger.. Senast jag använde den var under vista i januari. Men det borde väl inte spela någon roll?
  2. Ljudkortet har sin egen eladapter. När jag gör ljud i micken så registrerar kontrollprogrammets level-meter ljudet nåt ögonblick sen dyker den i botten och inget ljud registreras på ett tag. Sen är den död under några sekunder eller och efter det händer samma sak igen. Om jag spelar in när ljudet är "dött" så går det att uppfatta ljudet vagt, så jag kan dra upp gainen och ljudnivån till max och få ut ett ljud som hörs men då blir det såklart väldigt distat. Det är så märkligt för jag kan sitta och trumma ganska hårt på micken och se att level-metern ger utslag, men så fort jag talar eller sjunger i den så lägger den liksom av efter nån tiondels sekund eller så.
  3. Runner

    hjälp med ljudkort!

    Har ett Saffire LE som jag kör under Windows 7. När jag kör in gitarren eller liknande så funkar det utmärkt men när ifall jag kör kondensatormicken med fantommatning så lägger den av efter bara nån sekund. Det verkar som att den stänger ner inputen så fort det clipar. Otroligt irriterande. Finns det nån snabb lösning på detta? Om jag sjunger/gör ljud i micken så stänger den alltså av efter en halv sekund eller så. Vad beror detta på?
  4. Det finns felaktigheter i den form Darwin formulerade evolutionsteorin ja men i stora drag klarar den sig bra. Ett av de största problemen är ju att man aldrig lyckats skapa en ny art, det är lite skumt - men det är ju inte konstigare än att vi helt enkelt inte vet allt om hur evolution fungerar. Jag har skummat igenom en del kritik mot evolutionsteorin men inte funnit något övertygande ännu, du kanske kan upplysa mig? ("förmodligen felaktig" känns dessutom lite grovt att hävda då teorin mer eller mindre ses som fakta av en stor del forskare världen över).
  5. förr i tiden när varken tidningar, tv eller internet fanns var musik och dans enda sättet att dokumentera omvärlden på. Hjärnan fungerar så att den minns bäst via associationer och ju mer vi bygger upp kring det vi vill berätta desto lättare är det för oss att minnas. Dans var ett sätt att kommunicera sociala regler och föra vidare kunskap. Inget konstigt alls egentligen om man funderar lite på det. Steget från dans(rytmer) till musik och sång är ju inte särskilt långt.
  6. hur mycket tror du evolutionen har hunnit med på de senaste 100 åren? Människan är väl trots allt ca 200 000 år gammal. Dessutom är det fortfarande en evolutionär fördel att vara musikalisk, eftersom man får ligga mer. 😏 evolutionen har inte hunnit nånstans. Människan kommer inte utvecklas mer, snarare att det går bakåt... Vi är samma art som när vi skapade våra första samhällen och fick ett överflöd av mat. Första jordbruken uppstod för 12 000 år sen, så sedan dess har vi inte alls utvecklats skulle man kunna säga
  7. Hästppojken, Marit Bergman osv...
  8. Köpte mig ett Saffire LE-kort förra månaden. Verkar vara ett helschysst ljudkort och det låter skitbra när det funkar, men tyvärr funkar det inte så stabilt som man skulle önska. Jag får DROPOUTS(kör sonar) titt som tätt och ibland lägger det av helt varpå jag måste starta om både sonar och kortet. Ibland kan det gå flera timmar mellan dropouts, men när jag spelar in och kör många sessions i rad brukar de dyka upp efter bara några minuter. Det är sjukt störande och jag kan inte tänka mig det är meningen att det ska funka så dåligt. Kortet kör jag med min nyinköpta VAIO-laptop, alltså in i 4pin-ingången med extern elförsörjning. OS är Vista men jag kör med senaste drivisarna och med tanke på hur ny datorn är tror jag inte prestandan är boven i dramat. Jag kör dessutom inte särskilt tungt(med pluggar osv) så man tycker ju att både dator och kort ska hänga med utan några problem. Har hört att ljudkort kan vara kinkiga med vilket FW-kort man använder sig av så jag lurar lite på om det kan vara mitt problem. Det finns ju tydligen CardBus FW, funderar på om det kan vara värt att prova ett sådant, ifall mitt skulle suga då? Ifall det inte är FW-kortet, vad kan det då vara? Finns ju en massa inställningar med latency, buffrar osv men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Kör på ASIO-mode med ganska låg latency men det är också det enda jag fipplat med.
  9. nej alltså, det är väl inte direkta låtskrivarövningar jag är ute efter. utan bara skrivarövningar - mest för att komma igång. Inte för att bli bättre, men för att göra något - fån nåt skrivet alls. Typ poesiövningar:)
  10. Försöker komma igång på allvar med textskrivandet och behöver tips på bra skrivövningar. Känner att det svåraste just nu är att bara sätta sig ner och skriva, så lite tydligare "boundaries" skulle kanske hjälpa lite. Tänkte också höra lite om just fraseringar. Tycker det är en otroligt spännande och ofta försummad del av musik som jag skulle vilja bli bättre på. Söker tips på artiklar, teori, tips på låter(länka gärna till spotify) och era egna åsikter.
  11. Runner

    Vilket kort?

    ser bra ut men korten kostar ju nästan dubbelt så mycket som de jag postat.
  12. Runner

    Vilket kort?

    kom på att det här blev fel avdelning. någon kanske kan flytta tråden till "ljudkort"?
  13. Runner

    Vilket kort?

    Kollar på dessa tre ljudkort: Novation NIO 2/4 interface Alesis io2 Edirol UA-25 Var från början ute efter Terratec Phaser x24fw, men kortet är slut och kommer inte in förrän efter nyår. Kikade sedan på E-MU 0404 men även det kortet verkar lite svårt att få tag i för tillfället. Hur står sig dessa tre mot mina två förstahandsval?
  14. typiskt. det är slut på kortet och kommer inte in förrän efter nyår. så såvida du inte har något annat bra tips så verkar det bli emu 0404 för jag orkar inte vänta två månader. finns ju en del fw-kort i 1800-kr-klassen. Typ DuaFire osv, hur är dessa? Novation NIO 2/4 interface, USB-ljudkort. Bättre än EMU 0404? Alesis io2 verkar ju också hyfsat. vad tror ni om det? Edirol UA-25 ser också helt ok ut.
×
×
  • Skapa ny...