Jump to content
Annons

Kraftig pitchförändring utan "skarvar"?


Overkill

Recommended Posts

Hej!

Håller på med en låt där vi har en ganska så stor build up bestående av en del olika grejer. En av grejerna är några synthar som ökar ganska mycket i pitch. Pitchhjulet som finns är ganska begränsat, men för att komma runt problemet har vi gjort såhär:

Sk%C3%A4rmavbild%202011-01-13%20kl.%2013.54.57.png

Pitchen är alltså i bott och jobbar sig upp till max. När den når maxpunkten spelas en ny ton som med pitchen i bott är samma som den förra med pitchen maxad. Detta funkar nästan. Som ni kan höra i ljudfilen blir det skarvar när de nya tonerna spelas. Försökt bli av med dom på olika sätt, men inte lyckats. Några idéer eller tips? Eller tips på hur man kan göra det annorlunda helt och hållet?

Såhär ser en av syntharna ut:

Sk%C3%A4rmavbild%202011-01-13%20kl.%2013.56.12.png

Och såhär låter det:

http://dl.dropbox.com/u/1553236/build.mp3

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Kanske imte den lösningen du söker, men har du provat att bounca ut de tre olika tonerna som audio, och sedan klippa/klistra och crossfada på lite olika sätt? Man brukar kunna lösa det mesta så... Bara man labbar en del... Flyttar lite höger/vänster på dom, testar lite olika längd på crossfaden osv osv....?

Link to comment
Dela på andra sajter

Lösning 1, som redan nämnts: Öka pitch bend range till +24, dvs. pitchhjulet sträcker sig över 24 halvtoner uppåt resp. nedåt. Fyra oktavers pitch.

Lösning 2, som redan nämnts: Portamento. Gör synten monofonisk, spela en låg ton, vrid upp portamento och spela en hög ton.

Lösning 3, den metod jag själv skulle ha valt 😉

Kör +100 från Rotary 1 på oscillator pitch, och gör samma sak på Rotary 2. Sätt oscillatoroktaven i lägsta möjliga, spela ett C0. Nu kan ni svepa hela frekvensregistret (från infraljud till ultraljud) med bara Rotary 1 och 2. :rolleyes:

pitch.jpg

Redigerat av Linus
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...