Jump to content
Annons

pikzel

Medlem
  • Antal inlägg

    1 047
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    5

Allt postat av pikzel

  1. Kul för dem som gillar det! Jag hoppar nog över det. Gillar varken iTunes eller U2...
  2. Det behöver det inte nödvändigtvis vara.
  3. Jag är sugen på Komplete lagom till varje nytt släpp. Lyckligtvis(?) hinner jag hejda mig innan jag köper, och tänker att jag skulle lägga för mycket tid på att bara hoppa runt mellan alla olika paket och verktyg istället för att skapa. Egentligen borde jag slänga ut allt jag inte verkligen använder och försöka göra något av det som är kvar istället.
  4. pikzel

    Reason 8

    Det känns som att de närmar sig mer moderna DAWs.Att de inte haft en browser tidigare är för mig oförståeligt.
  5. pikzel

    Pro-Q 2..

    Väldigt lättjobbad med ett skönt gränssnitt, och så låter den bra. Jag gillar den inbyggda frekvensanalysatorn, men nu har ju många den.
  6. pikzel

    Pro-Q 2..

    Pro Q är min go-to EQ, och det här var väldigt välkomna förbättringar.
  7. Mindre och mindre om jag ska vara ärlig. Jag försöker få allt att leta bra i mixen. På mastern ligger mest EQ och Voxengo Elephant. Ibland Ozone 5. På senare tid har jag tittat lite på Ableton racks från t.ex. Sample Magic.
  8. Om det är naturtrogna ljud du är ute efter så är inte syntes rätt väg att gå, utan snarare samplade instrument. Hoppa alltså över Sylenthpresets i jakt på flöjt, fiol och gitarr.
  9. Inga problem med min dator, främst tack vare mitt chassi: http://www.corsair.com/se-fi/graphite-series-600t Jag kan köra med bara en chassifläkt på framsidan, och de direkta fläktarna på processor, nätagg och grafikkort. Även i den här hettan (~30 grader inne kvällstid) håller den sig tyst och sval. Jag kör även bara med SSD och har inte klockat eller något sånt.
  10. Hur ser ditt rum ut? Är det akustikbehandlat på så vis att du får ut något av monitorer för upp till 25kkr?
  11. Jag bytte från FL Studio till Live 8, och har sedan dess inte tittat tillbaka. Jag köpte t.o.m Live 9 när det kom, och det blev ännu bättre. Det har överlag ett mycket bättre flöde, tycker jag, och jag gillar hur jag slipper routa kanaler i mixern manuellt, ett audiospår är automatiskt ett spår i mixern och har därför sin egen FX-kedja.
  12. Jag håller med cborg. Det känns trångsynt att tro att det inte krävs talang för att göra en bra remix, då har man nog inte förstått vad det egentligen kan innebära. Frågan som ställdes tidigare "Vad var det för fel på låten från början?" kan ju vara oerhört enkel att svara på ibland, det finns väl mängder av låtar som har haft en bra idé men ett dåligt genomförande, och då kan remix, cover eller omtolkning lyfta låten till nya höjder.
  13. Ja, jag är också mer inne på retrospåret och har en enorm kärlek till den typen av spelmusik. Spelmusiken var som bäst fram till och med SNES. Vi snackar Mega Man, Street Fighter, Castlevania, Chip 'N Dale's, Secret of Mana, Donkey Kong Country, Super Metroid, och ändlöst många fler. Gåshud!
  14. Väldigt bra som första version måste man ändå säga, jämför med första versionen av Cubase, Fruity Loops eller Live. Tyvärr är det väl svårt att konkurrera om man inte har något nytt att komma med. När de bröt sig loss från Ableton ville de skapa något nytt, med 64-bitstänk från början, men nu har ju redan alla andra 64 bits, och Live har äntligen stöd för två skärmar. Det enda som verkar nytt är väl annars deras "Unified Modulation System", och kanske Open Controller API. Jag var väldigt taggad på Bitwig, men sen kom Live 9 och jag köpte det.
  15. Kul! Jag saknar när James sjöng istället för pratsjöng, det här var väl åtminstone ett steg i rätt riktning. Väldigt bra spelat annars, påminner mig också Mercyful Fate-medleyt. Trevlig cover på Kill the King! Skönt med retrosolon från Hammet också.
  16. Det sägs alltid att man ska lämna "headroom" till den som mastrar. Vad är poängen med det? Om man ger denne en 24-bitars wav är det väl bara för mastraren att dra ner innan den gör sitt?
  17. Tänk på att Malcolm Gladwell främst är författare, och inte forskare 😉
  18. I folkmun kallar vi det ju DJ fortfarande, lite felaktigt kan man ju tycka. Man kallar Avicii DJ trots att han är producent/låtskrivare/artist som spelar upp sina grejer live. Deadmau5 kallar sig inte för DJ för att han inte vill förväxlas med en DJ. Kanske är frågan inte om vi ska kalla ett DJ-set för en konsert, utan om vi ska kalla Avicii m.fl. för DJs.
  19. Ja, men vad var det dom gjorde? Det jag menar är att dom rimligen inte blivit stora utan någon prestation. Jag har svårt att tro att det i modern tid finns eller har funnits någon DJ som blivit erkänd genom att trycka på play. De stora som inte är kända för sina produktioner, t.ex. Carl Cox, är ju grymma DJs som är väldigt skickliga på vad de gör. Det är inte att trycka på play.
  20. Och vad tror du själv är orsaken att de då drog folk?
  21. Men den DJ:n som var dragplåstret gjorde väl mer än att trycka på play? Det är det jag fiskar efter.
×
×
  • Skapa ny...