Jump to content

Overkill

Medlem
 • Content Count

  1,620
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Overkill last won the day on January 9 2019

Overkill had the most liked content!

Community Reputation

111 Utmärkt

6 Followers

About Overkill

 • Rank
  jättEQl

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

18,665 profile views
 1. Relaterad läsning: The infinite monkey theorem states that a monkey hitting keys at random on a typewriter keyboard for an infinite amount of time will almost surely type a given text, such as the complete works of William Shakespeare. (http://en.wikipedia.org/wiki/Infinite_monkey_theorem)
 2. Säg att vi begränsar oss till C-dur, att din melodi sträcker sig över 4 takter, det snabbaste du går med på är 16-delar samt att melodin är monofonisk. Då har du alltså totalt 4*16=64 platser du ska placera noter på. Låt oss säga att varje plats kan intas av någon av de 7 tonerna i C-dur, eller en paus. I så fall har vi alltså 8 val på varje plats. Totalt finns det då alltså 8^64 möjliga kombinationer, vilket är cirka 600 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (57 nollor). Det är ganska så mycket, även när vi begränsar oss till att börja med. Tillägg: Sen kan
 3. Jag köpte det för ett tag sedan men det krånglade enormt mycket. Kör också ML, och är inte hundra på att det är därför men det är min gissning. Bytte kortet till ett Roland Quad-Capture som funkar klockrent med Mountain Lion utan minsta krångel. Edit: Nackdelen med rolandkortet är att det är samma volymkontroll för lurar och monitorer. Firewire finns på vanliga nuvarande Macbook Pro-serien och är ganska säker på att man via thunderbolt på retina kan använda firewire.
 4. Overkill

  Roland UA-55?

  Jag köpte just Focusrite Saffire 6 för ett tag sedan, men det krånglade en massa så jag fick bytt det till Rolandkortet. Funkat utan minsta problem och inte märkt någon större skillnad vad gäller ljudet. Enda nackdelen är väl att det inte är en separat volymkontroll för hörlurar och monitorer.
 5. Jag drog till musikaffären idag och sa att jag hade haft massa strul, så då blev jag erbjuden att byta ljudkort eller testa ett annat likadant. Jag valde ett nytt (och lite dyrare) kort, Roland Quad-Capture, så nu hoppas jag att allt ska fungera som det ska! Det är vid såna här tillfällen man inser hur bra det är att köpa saker från den lokala musikaffären.
 6. Klickade ur "Request sample rate" (satt till 44100) i Reaper och nu låter det bra. Märkligt eftersom kortet kan spela in i 44.1 och 48 och man kan inte ställa in det på själva ljudkortet. Hur gör man då för att få 44.1 kHz tro?
 7. Hej. Ljudkortet är inte riktigt hundra alltså. Samma som tidigare kvarstår med att det emellanåt bara brummar oberoende av vad jag gör med gitarren när man ska spela in. Även när jag får ljud från gitarren i min DAW så händer det ibland att det knastrar, sprakar och brusar en massa så att det inte går att spela in saker. Det är inte brus och knaster i stil med det man får med gitarren, utan det är som mycket högre och "klarare" så att säga. Har några gånger också spelat upp musik från iTunes genom ljudkortet när jag spelat in för att lyssna på grejer, och då har det ibland hackat nått enormt (
 8. Hinner bara med en låt nu, men kul att höra din egen mix på 1000!
 9. Om vi vänder på det, vad är det fel på den man får med i sin DAW (i mitt fall är det Reaper)?
 10. Du vet att det är house det pratas om här va? En fet kick och lite sidechain så är man ju nästan halvvägs.
 11. Jag gjorde något så enkelt som att byta USB-port och då funkade det. Det var ju både lite pinsamt och väldigt skönt. Men ska det vara så? Datorn är bara två månader.
 12. Trots sex år på forumet så var det först idag som jag köpte mitt första ljudkort. Det blev ett Focusrite Saffire 6 som jag tror fyller mina behov gott och väl. Tyvärr var det inte riktigt att bara stoppa in det och köra utan det ska (naturligtivs) strula lite först. Vore trevligt om någon kunde hjälpa mig att peka ut vad det är som är fel. Jag tankade hem drivrutinerna från hemsidan och installerade dessa. Till en början lyckades jag spela in när jag plojade lite bara, men sen så försvann det. Minns inte om jag gjorde något däremellan. Sen ett tag så registrerades inkommande ljud i programme
 13. Automatisera volymregeln, antingen på själva grejen (master volume) eller på mixern. Högerklicka och välj Create automation eller vad det nu är det heter. Rita sen in det i arrangemangsfönstret.
×
×
 • Create New...