Jump to content

Linus

Moderator
 • Content Count

  12,054
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Linus last won the day on December 12 2020

Linus had the most liked content!

Community Reputation

354 Utmärkt

About Linus

 • Rank
  ㄥıחʊƨ
 • Birthday 12/16/1980

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kalmar
 • Intressen
  För många intressen... Det går inte att skriva allt.

Recent Profile Visitors

30,665 profile views
 1. E-MU 0404 USB fungerar endast med gamla operativsystem. Det går varken med senaste Windows, macOS eller iOS. Om du vill köpa ett nytt ljudkort som fungerar med paddan så ska det vara class compliant och därmed är det plug & play med iPad. Sedan finns det ljudkort som mer eller mindre lämpade. Min rekommendation är Focusrite iTrack Solo. Då kopplar du en USB-laddare ala mobiltelefon till USB-porten på ljudkortet för strömförsörjning och sedan den medföljande kabeln Device Link till Lightning in i iPaden. Ett ljudkort med traditionell USB-kontakt måste anslutas via Apples L
 2. Beror lite på antal anslagsnivåer, round robins, om kitet är färdigprocessat och nedmixat till stereosamplingar eller om det är individuella samplingar för alla mikrofoner o.s.v. Är målgruppen producenten som jagar virvelljud på Splice eller producenten som tröttnat på sina trumpluggar och inte räds att processa och tweaka?
 3. Flikar in att pianot är ett Medeli SP4200 ommärkt för Thomann. Så om du vill höra pianot kan du lika gärna kasta in det modellnamnet på YouTube. https://medeli.eu/products/stage-pianos-and-master-keyboards/sp4200-wh/digital-stage-piano-with-accompaniment.html
 4. Jag vill tipsa om Focusrite Balancer, som tillverkas av Sonible. Kan vara trevligt ibland att prova på en kanal och se vad pluggen skulle föreslå. https://www.sonible.com/balancer/ Även Track Assistant och Sculptor i iZotope Neutron kan ge utgångspunkter och så får jag se om jag vill ha något av det t ex behålla eq-förslag men stänga av kompressorförslag.
 5. Jag vet många sommar-evenemang t ex stadsfestivaler där små artister kan samla 300 åhörare på en liten scen genom att vara en liten del av ett större utbud.
 6. Sent svar, men måste reda ut vad du har kopplat in. MClass Stereo Imager jobbar med att dämpa eller förstärka skillnaden mellan L och R så att bredden minskar resp. ökar. Matar du in en monokälla kan alltså Stereo Imager inte påverka resultat. Däremot kan du använda andra tekniker för att skapa bredd. En vanlig företeelse är att fördröja en av kanalerna någon ms så att "tidsfelet" skapar en skillnad mellan kanalerna. Du får gärna ladda upp en skärmdump så att vi ser hur du har kopplat.
 7. Från folk som lyssnar på musik genom högtalaren i mobilen till de som har en Google Nest mini eller Sonos One i bokhyllan, Sverige är fullt av mono.
 8. Kul! Var och hur plockar du ut signalen?
 9. Hosting av livesänd video är väldigt krävande både för server och bandbredd. Det är därför videosajter använder CDN-tjänster (content delivery network) för att leverera video. Så du är inte ute efter ett webbhotell, du letar efter en videoplattform. Varför inte använda dig av YouTube, Vimeo eller andra befintliga videotjänster?
 10. Vilken budget? 😇 https://www.ordermusic.se/produkt/dpa-4088-f-cardioid-headset-justerbart-beige/
 11. Dagens Næringsliv rapporterar att norska Music Retail Holding, ägare till musikaffärskedjan 4Sound samt distributören Luthman Scandinavia, försätts i konkurs. De senaste tre åren har koncernen gått back med 105 miljoner och nu vägrar Nordea att utöka lånet. 4Sound har ännu inte gått ut med någon egen information, men har bekräftat ägarens konkurs. https://www.dn.no/handel/anders-endertorp/music-retail-norway/virke/musikkjeden-4sound-slar-seg-konkurs/2-1-685617
×
×
 • Create New...