Jump to content

Linus

Moderator
 • Content Count

  12,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Linus last won the day on October 24 2016

Linus had the most liked content!

Community Reputation

345 Utmärkt

About Linus

 • Rank
  ㄥıחʊƨ
 • Birthday 12/16/1980

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kalmar
 • Intressen
  För många intressen... Det går inte att skriva allt.

Personlig information

 • Hemsida
  http://

Recent Profile Visitors

29,016 profile views
 1. Genom att modifiera länken till Cubase i Steinbergs webshop kan vi nu se att Cubase 10 är på väg och sajten förbereds. Sidan innehåller i övrigt ingen information om vad som är nytt, men vi kan nog vänta oss en snar lansering. https://www.steinberg.net/en/shop/buy_product/product/cubase-pro-10.html
 2. Wow, vad kul! Trean lät bra på sången, men gitarren blev för spettig och passade inte stilmässigt. Tvåan var tvärtom, gitarren lät jämnare men sången blev muddig. Ettan tyckte jag kändes mer allround.
 3. Du kan ha flera VST-mappar, beroende på 32-bit/64-bit eller VST2/VST3. Uppenbarligen finns VST3-versionen kvar.
 4. Får alltid 5/6 på NPR-testet. På Katy Perry-låten misstar jag varje gång MP3 320 kbps för WAV.
 5. Gibson meddelar att de avslutar all utveckling och produktion av Cakewalk-produkter inkl. dess inspelningsprogram Sonar. Gibson köpte upp Cakewalk från Roland 2013 och då var syftet att kombinera Cakewalk och TASCAM, men i dag vill Gibson fokusera mer på teknologi till konsumentprodukter under märket Philips. Cakewalk hade utannonserat att man utvecklade en Mac-version av Sonar och vid sitt 30-årsjubileum förra året hölls en kampanj där man sålde Sonar Platinum med en livstids fria uppdateringar. Det visar sig nu inte bli av. Det är än så länge okänt ifall Cakewalk har någon möjlighet att bryta sig ur Gibsons ägande och leva vidare med annan ägare. http://www.cakewalk.com/Gibson-Announcement
 6. YouTube favoriserar varken 24, 25 eller 29,97. Däremot blir resutatet bäst om filmen förblir i den frame rate man spelat in i. Det kommer funka utmärkt att filma i 29,97 bilder/sekund med Zoom-kameran och lägga på YouTube. Däremot bör filmen förbli i 29,97 (jo, löst avrundat till 30) bilder och undvika att exporteras till 24 eller 25 fps vid ev. redigering.
 7. iOS-versionen som är på rea (ord.pris är 39$) kommer bara med ett grundpaket av gadgets och sedan kan du expandera med fler gadgets som du köper genom appen. Så totalpriset för iOS-versionen med alla gadgets är bra mycket högre än 19$.
 8. Vilken version av Reason? Körs bägge programmen i 64-bitarsläge? Starta Cubase först. Starta därefter Reason som då ska starta i ReWire-läge automatiskt. Det kan du se i Hardware interface längst upp att det står ReWire istället för ditt ljudkort.
 9. Samsung köper upp Harman-koncernen och tar därmed över klassiska ljudmärken, bl.a. AKG, BSS, Crown, dbx, DigiTech, JBL, Harman Kardon, Infinity, Lexicon, Martin, Soundcraft och Studer. Samsung ser främst vinsten inom smarta bilar där Harman är en av jättarna, och blir nu en ännu större konkurrent till Apples CarPlay. Priset landar runt 73 miljarder kronor. http://news.harman.com/releases/samsung-electronics-to-acquire-harman-accelerating-growth-in-automotive-and-connected-technologies
 10. Det enda USB 3.0-ljudkortet jag känner till är Presonus Studio 192 och behöver bandbredd för att maxa en extrem multikanalsinspelning i 192 kHz. Annars är USB 2.0 fortfarande det som gäller, alternativt Thunderbolt eller Ethernet för större system. För det du ska spela in har Radiogossen rätt, det behövs absolut inte mer än USB 2.0. Bakåtkompabilitet är inga problem i USB så du kan koppla ljudkortet i USB 3.0-port. Däremot, det finns USB 3.0-kontrollers av diverse kvalitet och stabilitet, så om du bygger en stationär dator och kan välja komponenter själv skulle jag se till att moderkortet har USB 3.0-kontroller från Intel och inget annat. Till sist, välj ut en av USB-portarna och koppla alltid ljudkortet till den porten. Ifall du byter port kan Windows identifiera ljudkortet som ny maskinvara, vilja installera drivrutinerna igen och du får välja om drivrutin i ditt musikprogram till "[ljudkortsmodell] #2". Det slipper du bekymra dig över om du använder samma port.
 11. Jag har inte hunnit använda den på en mix ännu, men utforskade och fastnade direkt för den dynamiska EQ:n. "Track Assistant" funkar förvånansvärt bra på att hitta jobbiga resonanser och lyfta kvalitet på råmaterialet till snyggt och jämnt balanserat grundljud att jobba med. Än så länge har jag inaktiverat kompressorer och exciter etc. och den där maskningsgrejen för att hjälpa mixa har jag inte provat ännu.
 12. Grymt trevlig plugg. Köpte Cakewalks RE-version RE-2A för några år sedan och har varit riktigt nöjd med den. Jag gjorde ett A/B-test mellan de olika mjukvarukloner jag har. Har ingen "äkta" Teletronix här. Waves behöver något högre gainvärde än Cakewalk, men ljudmässigt är de lika bra. Waves glänser lite i snäppigheten i Compressor-läget, men Cakewalk låter bättre när jag vrider emphasis mot HF. När jag ställer dem i limiter-läget har jag svårt att höra någon skillnad mellan Waves och Cakewalk. IK Multimedias White 2A blir en liten besvikelse, den gainar tvärtom för starkt så den måste backas ordentligt. Även om jag inte rattar in någon reduktion överhuvudtaget tycker jag att det spricker lite ala "soft clip". Line6... nej, det där låter inte bra överhuvudtaget.
 13. Intresserad, hör av mig i PM.
×
×
 • Create New...