Jump to content

Linus

Moderator
 • Posts

  11,647
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Linus last won the day on May 7

Linus had the most liked content!

Reputation

360 Utmärkt

About Linus

 • Birthday 12/16/1980

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kalmar
 • Intressen
  För många intressen... Det går inte att skriva allt.

Recent Profile Visitors

31,366 profile views
 1. Vilken typ av produkt intresserar dig mest? Alla produkter kan delas in i tre kategorier och frågan är i vilken korg du vill samla de flesta äggen. AmpliTube täcker gitarristvärlden med effekter, förstärkare, kabinett och mikar. T-RackS är från grunden en mastringssvit som växte ut till en palett av simulering av hårdvarueffekter för mixning. Lägg därtill MixBox som samlar effekter från T-RackS och AmpliTube till lunchbox-liknande kedjor för mixning. Sampletank är instrument, en större rompler i mjukvara. Sampletron och Syntronik är simulering av klassiska syntar. Lägg därtill MODO som är IK Multimedias egen utveckling av instrument med physical modelling. Om jag själv ska rekommendera något, så plocka T-RackS Comprexxor på direkten. White 2A likaså.
 2. Jag sticker ut direkt och svarar både ja och nej på frågan. Det beror lite på hur frågan är avvägd eftersom det finns så många parametrar i ett analogt workflow än just bara eq som funktion och hur pass rättvis jämförelsen då blir. Matar jag en signal med 40 dB headroom in i en billig analog EQ för tusenlappen kommer signal-brusförhållandet att göra att jag hör skillnad mellan kanalerna, men har jag då egentligen hört skillnad i EQ? Jag skulle säga att i en rättvis jämförelse med en tydlig signal som inte klipper eller färgas så kommer analog resp. digital EQ utföra samma behandling av signalen.
 3. Grattis på 18-årsdagen, Studio!
 4. Här kommer lite feedback att fundera runt. Det finns två syntbasar, en bitcrushad tv-spelssynt med fyrkantsvåg/pwm med chorus, svagt panorerad åt vänster, och så en syntbas som ligger panorerad långt åt höger och har någon filterenvelop på. Jag är av den skolan att jag vill hålla basen centrerad, så jag skulle föreslå att lägga en M/S EQ och skära bort botten (< 200 Hz) från sidorna så att basregistret ligger i mitten medan resten kan blomma ut i stereobredd. Det är mycket dynamik i sången, och det funkar bra när du har ett mer avskalat arr, men nu när tidigare nämnda fyrkantsvågsbas är så rik på övertoner är dessa övertoner så starka att ligger framför leadsången i det högre registret, framförallt i vers 1. Samtidigt som S- och T-ljud sticker fram tydligt saknar jag lite luftighet i sången. Så för att balansera sångens diskant lite mot syntarna skulle jag boosta 8-10k lite försiktigt och sedan deessa hårt för att ta ner S och T. Sången tål även att höjas lite i miden 600-1000 Hz och följt av lite "upward"-kompressor kan sångens svagare stavelser lyftas fram. Eftersom du också sjunger dina egna körer skulle jag ta till lite mer effekter på dubb/kör för att distansera dem lite mot leadsången som hålls mer torr. Förslag, lite telefon-bandpass/saturation vid 0:49. 1:07 tar du i lite mer i kören och sedan går det 1:12 tillbaka till softare lead. För att inte sången ska dippa i energi föreslår jag att sänka kören i nivå samt att göra den "blöt" med ett väldigt kort rumsreverb som att stå längst bak i rummet och sjunga ut. Då binder du ihop leadsång-fraserna mer. 1:25 FM-vibrafonen överraskar lite genremässigt och nedåtrörelsen tar lite udd av den uppåtgående upptakten i bas och trummor. Jag funderar på om slingan hade fungerat bra på elgitarren som kommer in i refrängen. Refrängens instrumentering är lik versen. Finns det något mer element att addera i refrängen? Ak.gitarr? Ännu mer gitarr? Ta bort tamburin och hårdare virvel? Melodin bjuder in till accentuera tvåan i takten, typ Kör! (Syntstab!) Bara kör! Härligt att höra din musik igen!
 5. E-MU 0404 USB fungerar endast med gamla operativsystem. Det går varken med senaste Windows, macOS eller iOS. Om du vill köpa ett nytt ljudkort som fungerar med paddan så ska det vara class compliant och därmed är det plug & play med iPad. Sedan finns det ljudkort som mer eller mindre lämpade. Min rekommendation är Focusrite iTrack Solo. Då kopplar du en USB-laddare ala mobiltelefon till USB-porten på ljudkortet för strömförsörjning och sedan den medföljande kabeln Device Link till Lightning in i iPaden. Ett ljudkort med traditionell USB-kontakt måste anslutas via Apples Lightning till USB-kameraadapter. Då finns ingen möjlighet till strömförsörjning heller så ljudkortet får anslutas till en USB-hub med strömförsörjning och sedan leder du USB-hub till USB-adaptern och till iPaden. Krångligt.
 6. Beror lite på antal anslagsnivåer, round robins, om kitet är färdigprocessat och nedmixat till stereosamplingar eller om det är individuella samplingar för alla mikrofoner o.s.v. Är målgruppen producenten som jagar virvelljud på Splice eller producenten som tröttnat på sina trumpluggar och inte räds att processa och tweaka?
 7. Flikar in att pianot är ett Medeli SP4200 ommärkt för Thomann. Så om du vill höra pianot kan du lika gärna kasta in det modellnamnet på YouTube. https://medeli.eu/products/stage-pianos-and-master-keyboards/sp4200-wh/digital-stage-piano-with-accompaniment.html
 8. Jag vill tipsa om Focusrite Balancer, som tillverkas av Sonible. Kan vara trevligt ibland att prova på en kanal och se vad pluggen skulle föreslå. https://www.sonible.com/balancer/ Även Track Assistant och Sculptor i iZotope Neutron kan ge utgångspunkter och så får jag se om jag vill ha något av det t ex behålla eq-förslag men stänga av kompressorförslag.
 9. Jag vet många sommar-evenemang t ex stadsfestivaler där små artister kan samla 300 åhörare på en liten scen genom att vara en liten del av ett större utbud.
 10. Sent svar, men måste reda ut vad du har kopplat in. MClass Stereo Imager jobbar med att dämpa eller förstärka skillnaden mellan L och R så att bredden minskar resp. ökar. Matar du in en monokälla kan alltså Stereo Imager inte påverka resultat. Däremot kan du använda andra tekniker för att skapa bredd. En vanlig företeelse är att fördröja en av kanalerna någon ms så att "tidsfelet" skapar en skillnad mellan kanalerna. Du får gärna ladda upp en skärmdump så att vi ser hur du har kopplat.
 11. Från folk som lyssnar på musik genom högtalaren i mobilen till de som har en Google Nest mini eller Sonos One i bokhyllan, Sverige är fullt av mono.
×
×
 • Create New...