Jump to content

Linus

Moderator
 • Content Count

  12,045
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Linus last won the day on October 24 2016

Linus had the most liked content!

Community Reputation

349 Utmärkt

About Linus

 • Rank
  ㄥıחʊƨ
 • Birthday 12/16/1980

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kalmar
 • Intressen
  För många intressen... Det går inte att skriva allt.

Recent Profile Visitors

29,635 profile views
 1. Från folk som lyssnar på musik genom högtalaren i mobilen till de som har en Google Nest mini eller Sonos One i bokhyllan, Sverige är fullt av mono.
 2. Kul! Var och hur plockar du ut signalen?
 3. Hosting av livesänd video är väldigt krävande både för server och bandbredd. Det är därför videosajter använder CDN-tjänster (content delivery network) för att leverera video. Så du är inte ute efter ett webbhotell, du letar efter en videoplattform. Varför inte använda dig av YouTube, Vimeo eller andra befintliga videotjänster?
 4. Vilken budget? 😇 https://www.ordermusic.se/produkt/dpa-4088-f-cardioid-headset-justerbart-beige/
 5. Dagens Næringsliv rapporterar att norska Music Retail Holding, ägare till musikaffärskedjan 4Sound samt distributören Luthman Scandinavia, försätts i konkurs. De senaste tre åren har koncernen gått back med 105 miljoner och nu vägrar Nordea att utöka lånet. 4Sound har ännu inte gått ut med någon egen information, men har bekräftat ägarens konkurs. https://www.dn.no/handel/anders-endertorp/music-retail-norway/virke/musikkjeden-4sound-slar-seg-konkurs/2-1-685617
 6. Här väcks det upp gamla trådar! Men visst, HCS löser det. Knappa in i signaturen att du företräder Robotic Bean. 😉
 7. Väldigt nöjd med Inleed vad gäller pris, pålitlighet och support! Installera WordPress och kör.
 8. En personlig favoritkombo på virvel just nu är AKG C418 och Shure SM59. Låter riktigt snyggt tillsammans.
 9. Trasmattor kan dämpa lite tidiga reflektioner och hindra flutter, men inte absorbera på alls samma sätt. Eftersom du hade sovrumsstudio, en fet säng med tjock bäddmadrass absorberar rätt så bra.
 10. Stäng av fantommatningen och byt mikrofonkabel. Skulle tro att kabeln leder ihop hot/cold.
 11. Välkommen tillbaka Fredrik!
 12. Linus

  Micparts

  Ärligt talat, jag har funderat på att byta kapseln i både min NT1 (från slutet av 90-talet) och NT2A också, men jag har så många andra mikar att det inte har blivit av. Har du skruvat i prylar och lött en kontakt förr så fixar du det utan tvekan. Vad gäller moddning vs en ny dyrare mik är det väl alltid trevligt att en ny mikrofon faktiskt ger dig fler mikrofoner. Men har du redan en NT2-A är det rätt stor prisskillnad mellan en kapsel och att köpa en helt ny mikrofon som låter lika bra.
 13. Linus

  Micparts

  Ja, jag har moddat mikrofon med deras kapslar och det är ett klart lyft, även om elektroniken i mikrofonen också har sin del i det hela. Matt har också färdigbyggda mikrofoner med kapslarna som då går under namnet Roswell Pro Audio. Tips för den som inte vill modda själv. Just Røde är väl dock en miktillverkare där kapseln är lite svårare (men inte omöjligt) att byta p.g.a. det fysiska fästet. Det är lättare att byta kapsel på t ex MXL eller Audio Technica. Jag har personligen satt en RK47 i en Golden Age Project FC1.
 14. Jag ser verkligen inget i Sleaps inlägg som avviker från ämnet. Ämnet är ny dator för ProTools och Thinwhitelad vill inte bygga ihop komponenter själv. Du har också hängt här tillräckligt länge för att känna till en 15 år gammal regel om att hålla konversationen på en trevlig nivå.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.