Jump to content

Linus

Moderator
 • Content Count

  12,035
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Linus last won the day on October 24 2016

Linus had the most liked content!

Community Reputation

346 Utmärkt

About Linus

 • Rank
  ㄥıחʊƨ
 • Birthday 12/16/1980

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kalmar
 • Intressen
  För många intressen... Det går inte att skriva allt.

Personlig information

 • Hemsida
  http://

Recent Profile Visitors

29,157 profile views
 1. Trasmattor kan dämpa lite tidiga reflektioner och hindra flutter, men inte absorbera på alls samma sätt. Eftersom du hade sovrumsstudio, en fet säng med tjock bäddmadrass absorberar rätt så bra.
 2. Stäng av fantommatningen och byt mikrofonkabel. Skulle tro att kabeln leder ihop hot/cold.
 3. Välkommen tillbaka Fredrik!
 4. Linus

  Micparts

  Ärligt talat, jag har funderat på att byta kapseln i både min NT1 (från slutet av 90-talet) och NT2A också, men jag har så många andra mikar att det inte har blivit av. Har du skruvat i prylar och lött en kontakt förr så fixar du det utan tvekan. Vad gäller moddning vs en ny dyrare mik är det väl alltid trevligt att en ny mikrofon faktiskt ger dig fler mikrofoner. Men har du redan en NT2-A är det rätt stor prisskillnad mellan en kapsel och att köpa en helt ny mikrofon som låter lika bra.
 5. Linus

  Micparts

  Ja, jag har moddat mikrofon med deras kapslar och det är ett klart lyft, även om elektroniken i mikrofonen också har sin del i det hela. Matt har också färdigbyggda mikrofoner med kapslarna som då går under namnet Roswell Pro Audio. Tips för den som inte vill modda själv. Just Røde är väl dock en miktillverkare där kapseln är lite svårare (men inte omöjligt) att byta p.g.a. det fysiska fästet. Det är lättare att byta kapsel på t ex MXL eller Audio Technica. Jag har personligen satt en RK47 i en Golden Age Project FC1.
 6. Jag ser verkligen inget i Sleaps inlägg som avviker från ämnet. Ämnet är ny dator för ProTools och Thinwhitelad vill inte bygga ihop komponenter själv. Du har också hängt här tillräckligt länge för att känna till en 15 år gammal regel om att hålla konversationen på en trevlig nivå.
 7. Ett IKEA-hack för väggabsorbent har jag använt MOSSLANDA tavelhylla. 115 cm lång och 9,5 cm djup mellan ramarna så jag gjorde en tunn träram/box på 1150x900x95mm. Isover glasull c450 på 95mm kapades till paneler på (knappt) 1150mm, så liggandes på sidan ryms det två stycken ovanpå varandra inuti boxen. Nita tyget runt hela ramen och stoppa in mellan två MOSSLANDA. Buntbandsankare på undersidan av tavelramen för att fästa upp lite kablage.
 8. Jag hade ingen lämplig tygaffär på miltals omkrets så jag vände mig till IKEA och köpte deras billigaste vita tyg. Det var luftigt och fullt tillräckligt. Ser lite grått ut på bilden p.g.a. svagt ljus, men i vanliga fall är det vitt även om den luftiga "väven" är synlig. Jag byggde ramar i trä till rumshörnen+frontvägg, fyllde med ull och nitade tyget runt.
 9. Ja, det säger väl iofs mer om micken än om adaptern... 🙄 Men kina-import med eBay finns alltid som alternativ, men jag ska inte säga vad det innebär för avgifter från Postnord. https://www.ebay.com/itm/TA3F-3pin-Mini-XLR-mini-male-Microphone-To-XLR-Male-Phantom-Power-Adapter/231094283603
 10. Det räcker inte med att löda en kabel från TA3F till XLR. Mikromikrofoner brukar sällan klara 48V fantommatning utan man måste skala ner spänningen till 9V. Du ska ha den här: https://www.gear4music.se/sv/G4M/Tie-Studio-Mini-XLR-to-XLR/2FBE
 11. Kilohearts har skapat sitt eget format snapins där deras effekter kan sättas samman till olika seriella eller parellella kedjor i pluggarna Multipass och Snap Heap. Nu släpper de sin nya flaggskeppssynt, Phase Plant. Den som har använt Kilohearts produkter tidigare känner igen sig i effektsektionen. Här skapas kedjor av effekter utifrån deras snapins och därför kan Phase Plant skalas upp i mer eller mindre avancerad form utifrån vilka effekter du äger och de behov du har. Om du laddar en preset som använder snapins/effekter som du inte äger så låter ljudet som tänkt men du kan inte justera effekten. Paletten av oscillatorer är stor. Dels finns traditionell virtuell analog syntes och brus, dels finns wavetable-oscillator och en sampler. Allt kan vridas med övertonsförskjutning, FM, PW m.m. Modulation är lätt och överskådligt trots att en ratt kan styra många parametrar. Macro-rattarna erbjuder snabb kontroll över presets för att göra spelandet mer organiskt. Prislappen varierar utifrån hur stort paket av extraeffekter du vill ha, med utgångspunkt från ca 1800 kr och uppåt. Alla snapins i paketet går att använda som fristående effekter i inspelningsprogrammen. Mer information hos kilohearts.com
 12. Genom att modifiera länken till Cubase i Steinbergs webshop kan vi nu se att Cubase 10 är på väg och sajten förbereds. Sidan innehåller i övrigt ingen information om vad som är nytt, men vi kan nog vänta oss en snar lansering. https://www.steinberg.net/en/shop/buy_product/product/cubase-pro-10.html
 13. Wow, vad kul! Trean lät bra på sången, men gitarren blev för spettig och passade inte stilmässigt. Tvåan var tvärtom, gitarren lät jämnare men sången blev muddig. Ettan tyckte jag kändes mer allround.
 14. Du kan ha flera VST-mappar, beroende på 32-bit/64-bit eller VST2/VST3. Uppenbarligen finns VST3-versionen kvar.
 15. Får alltid 5/6 på NPR-testet. På Katy Perry-låten misstar jag varje gång MP3 320 kbps för WAV.
×
×
 • Create New...