Jump to content

Overkill

Medlem
 • Content Count

  1,620
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Overkill

 1. Relaterad läsning: The infinite monkey theorem states that a monkey hitting keys at random on a typewriter keyboard for an infinite amount of time will almost surely type a given text, such as the complete works of William Shakespeare. (http://en.wikipedia.org/wiki/Infinite_monkey_theorem)
 2. Säg att vi begränsar oss till C-dur, att din melodi sträcker sig över 4 takter, det snabbaste du går med på är 16-delar samt att melodin är monofonisk. Då har du alltså totalt 4*16=64 platser du ska placera noter på. Låt oss säga att varje plats kan intas av någon av de 7 tonerna i C-dur, eller en paus. I så fall har vi alltså 8 val på varje plats. Totalt finns det då alltså 8^64 möjliga kombinationer, vilket är cirka 600 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (57 nollor). Det är ganska så mycket, även när vi begränsar oss till att börja med. Tillägg: Sen kan man ju så klart diskutera hur olika vissa av sekvenserna är. Men poängen, att det finns många möjliga kombinationer och att det är omöjligt att melodierna skulle ta slut, kvarstår.
 3. Jag köpte det för ett tag sedan men det krånglade enormt mycket. Kör också ML, och är inte hundra på att det är därför men det är min gissning. Bytte kortet till ett Roland Quad-Capture som funkar klockrent med Mountain Lion utan minsta krångel. Edit: Nackdelen med rolandkortet är att det är samma volymkontroll för lurar och monitorer. Firewire finns på vanliga nuvarande Macbook Pro-serien och är ganska säker på att man via thunderbolt på retina kan använda firewire.
 4. Overkill

  Roland UA-55?

  Jag köpte just Focusrite Saffire 6 för ett tag sedan, men det krånglade en massa så jag fick bytt det till Rolandkortet. Funkat utan minsta problem och inte märkt någon större skillnad vad gäller ljudet. Enda nackdelen är väl att det inte är en separat volymkontroll för hörlurar och monitorer.
 5. Jag drog till musikaffären idag och sa att jag hade haft massa strul, så då blev jag erbjuden att byta ljudkort eller testa ett annat likadant. Jag valde ett nytt (och lite dyrare) kort, Roland Quad-Capture, så nu hoppas jag att allt ska fungera som det ska! Det är vid såna här tillfällen man inser hur bra det är att köpa saker från den lokala musikaffären.
 6. Klickade ur "Request sample rate" (satt till 44100) i Reaper och nu låter det bra. Märkligt eftersom kortet kan spela in i 44.1 och 48 och man kan inte ställa in det på själva ljudkortet. Hur gör man då för att få 44.1 kHz tro?
 7. Hej. Ljudkortet är inte riktigt hundra alltså. Samma som tidigare kvarstår med att det emellanåt bara brummar oberoende av vad jag gör med gitarren när man ska spela in. Även när jag får ljud från gitarren i min DAW så händer det ibland att det knastrar, sprakar och brusar en massa så att det inte går att spela in saker. Det är inte brus och knaster i stil med det man får med gitarren, utan det är som mycket högre och "klarare" så att säga. Har några gånger också spelat upp musik från iTunes genom ljudkortet när jag spelat in för att lyssna på grejer, och då har det ibland hackat nått enormt (typ som en stuttereffect med väldigt kort rate) och sen har jag inte fått ljud varken in eller ut från Reaper. Det är jäävligt segt att behöva lalla med ljudkortet innan man kan börja greja. Vill ju bara stoppa in sladden i datorn, köra in gitarrsladden i ljudkortet och öppna Reaper och börja köra. Är det någon som har någon aning om vad som kan vara knas? Ska till musikaffären imorgon och köpa monitorer så får höra lite med dom då. Kanske går att få det bytt till något annat.
 8. Hinner bara med en låt nu, men kul att höra din egen mix på 1000!
 9. Om vi vänder på det, vad är det fel på den man får med i sin DAW (i mitt fall är det Reaper)?
 10. Du vet att det är house det pratas om här va? En fet kick och lite sidechain så är man ju nästan halvvägs.
 11. Jag gjorde något så enkelt som att byta USB-port och då funkade det. Det var ju både lite pinsamt och väldigt skönt. Men ska det vara så? Datorn är bara två månader.
 12. Trots sex år på forumet så var det först idag som jag köpte mitt första ljudkort. Det blev ett Focusrite Saffire 6 som jag tror fyller mina behov gott och väl. Tyvärr var det inte riktigt att bara stoppa in det och köra utan det ska (naturligtivs) strula lite först. Vore trevligt om någon kunde hjälpa mig att peka ut vad det är som är fel. Jag tankade hem drivrutinerna från hemsidan och installerade dessa. Till en början lyckades jag spela in när jag plojade lite bara, men sen så försvann det. Minns inte om jag gjorde något däremellan. Sen ett tag så registrerades inkommande ljud i programmet, men det var väldigt lågt och helt oberoende av om jag så slog mig blodig på gitarren, det var som lågt surr bara. Då kunde jag också köra ljud ut genom ljudkortet. Just nu registreras inget ljud överhuvudtaget i datorn och jag kan inte heller skicka ut ljud genom ljudkortet. Jag har en Macbook Pro med 10.8.1 installerat. Har testat både i Reaper och Ableton men det har inte gjort någon skillnad. Har valt ljudkortet som in och ut i systeminställningar och kortet är också valt i båda programmens ljudinställningar. Har kört ingång 1 och 2 på ljudkortet utan någon skillnad. Ska kanske tillägga att ljudet in i ljudkortet fungerar fint, jag ser utslag på den lilla signallampan och kan genom ljudkortet höra det jag spelar in. Men inte när jag skickar det via datorn alltså. Har ni några idéer vad det är som kan tänkas vara det som strular så hjälp mig gärna!
 13. Automatisera volymregeln, antingen på själva grejen (master volume) eller på mixern. Högerklicka och välj Create automation eller vad det nu är det heter. Rita sen in det i arrangemangsfönstret.
 14. Det låter överlag bra och ungefär som det brukar i den här genren, men ni behöver mer och djupare bas! Försök rensa upp i alla spårs basregister så ni har plats för den riktig basen, feta till kaggen och sidechaina för att få fram den. Pianot i refrängen ligger väldigt högt, och hihaten låter tunn och tråkig. Försök få fram den i mixen och gör den lite mer spännande. Är ni nybörjare så förstår jag om ni kollar tutorials för att få till saker som Avicii har (t.ex tapestop) och det är ett superbra sätt att lära sig på, men för originalitetetens skull kan det vara bra att försöka undvika för mycket sånt. Kaggerytmen i intro och outro känns lite onödig, eftersom den bara är där och inte i själva låten.
 15. Det kan ju vara basigt även om man inte har en bas. White Stripes har ju som redan nämnts ingen basist eller "vanlig" bas, men Jack White har nån slags pitchpedal som gör att han ändå kommer långt ner med en vanlig gitarr. Alla har väl hört seven nation army, och den börjar ju till och med ett väldigt basigt gitarrspår.
 16. Håller med. Det känns också som att forskarna själva i sina papper är mer försiktiga i sina slutsatser än vad som kommer fram i media. En slutsats som är "givet det här och det här visar vår undersökning att resultat är det här" så försvinner lätt de där antagandena i den mediala rapporteringen.
 17. Nu var inte det du citerade riktat till dig, men det här känns lite mer nyanserat än vad du skrev först. Jag håller nog till och med med dig nu, det hade varit intressant veta på vad för musikdatabas dom utförde sin analys på. Samtidigt tycker jag resultaten är ganska väntade och känns vettiga. Det man pratar om som "timbre" (typ instrument, inspelningar, etc) som har blivit mer homogent känns ganska naturligt med datorer och det stora flöde av musik som finns idag. En anledning skulle kunna vara att eftersom det finns mer att välja på väljs det som låter dåligt produktionsmässigt bort i större utsträckning och lägstanivån i det som ges ut höjs. Det borde ju då rimligtvis leda till att det blir mer homogent för att produktionsnivån har höjts. Nu är jag inte hundra på att det är exakt det som deras timbrefaktor inbegriper, men så som jag förstod det så var det ungefär det den biten den täckte. Loudnessdelen är väl ett allmänt faktum sedan innan och då är det en tredje komponent som säger att variationen i melodier, ackord, etc har minskat. Och ptja, så kan det säkert vara.
 18. Som inte håller? Utveckla gärna. Hade varit intressant att veta på vilka grunder du avfärdar stora delar av världens forskningsresultat.
 19. Vad sägs om att bidra till diskussionen istället för att komma med helt meningslösa inlägg? Eller är det ungefär såhär långt din förmåga att vara med i en diskussion sträcker sig?
 20. Har du några invändningar mot forskningsrapporten så får du gärna presentera dessa. Det är extremt arrogant att avvisa forskningsresultat utan mer grund än att "statistik är lögn". Naturligtvis har man en hypotes, det är sällan man samlar in data och gör en analys utan någon som helst idé om vad resultatet borde bli. Man måste kunna motivera sina resultat teoretiskt. Motstridiga resultat är inte heller något som per definition är dåligt. Har man två rapporter på samma ämne med olika metoder och olika resultat, så blir det ju väldigt intressant hur metoderna skiljer sig åt. Det i sin tur säger ju någonting om ämnet man undersöker - tar man hänsyn till det här eller gör på det här sätter så blir det si, gör man inte det så blir det så. Tes, antites, syntes. Nonsenssamband går absolut att hitta, men det är skillnad på att hitta ett och att säga något om kausaliteten. Det är inget konstigt att saker som är oberoende kan korrelera i en hög utsträckning, men det säger absolut ingenting om orsak och verkan.
 21. Om alla är hippies, hur är det att gå sin egen väg?
 22. Det är väl den jamaikanska versionen av engelska kan man säga. Sätt på en dancehallåt så förstår du. Tycker låten är grym, men sen är jag sen redan innan svag för beatet.
 23. Du är bara inte tillräckligt insatt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.