Jump to content
Annons

red_house_painter

Medlem
  • Antal inlägg

    1 019
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    7

Dagen då red_house_painter senast vann var 3 december 2020

red_house_painter hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

35 Utmärkt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  • Intressen
    Sladdar & pisco

Senaste profilbesökare

10 670 profilvisningar
  1. Du får nog utveckla vad för typ av störningar du får/upplever när du spelar in för att någon ska kunna hjälpa dig
  2. Spela in flera stärkare är alltid kul! Finns inget rätt och fel! 😉 Däremot kan det hända flera saker längs vägen vilket gör det svårt att få till det som man tänkt. Det som kan göra det problematiskt är redan fastställt vilket såklart fas och jord. Om du har setupen redo för hur du brukar spela live och får till det med Suhrboxen så är den biten avklarad. Annars har jag flertalet med boxar av både MH och Lehle just för att kunna använda flera stärkare samtidigt. Vill man avancera vidare börjar man också lägga till cabsimulatorer och grejer emellan för att få ännu mer möjligheter. Kört detta både live och i studio. Fas är oftast det svåraste att få till när det kommer med mickar. Speciellt om man börjar experimentera. Då kan det VERKLIGEN bli fel väldigt fort. Lyckligtvis finns det boxar för det också 😎 I min studio har jag tex en gammal Telrad-combo som har 2st 10" högtalare med en separat 6" som är "våt". Denna stärkare används till allt som behöver ha ett levande springreverb. Allt från gitarrer till vokal. Här använder jag flertalet mickar på samma combo och brukar dessutom använda en rumsmikrofon. Ibland har jag fått riktigt kul resultat genom att ha: 1x beyer m88 mot 10" 1x bandmick ca 30cm från 10" (vilket i regel kommer ge fasproblem mot den första mikrofonen) 1x beyer mot våta 6" I det här fallet funkar det inte alltid att flippa fasen på preampen då det inte är helt ur fas... Till det har jag använt en Little Labs IBP för att kunna ställa in 100% fasproblem för att sedan flippa till den och få allt rätt. Funkar kanon också på Bastrumma med en mick i och en lite längre ifrån. IBP finns också som sofwareplugg för DAW för att procentuellt ändra fas och inte bara flippa 180 direkt. Dock känner jag alltid att hårdvara är att föredra i dessa moment när man ofta jobbar med multipla källor för att på mm få till rätt sound. Speciellt redan vid inspelning och när man experimenterar. Annars kan jag strongt rekommendera pluggen Sound Radix Auto Align som läser av din main mikrofon och slavar de andra. Perfekt för trummor med flera mikrofoner eller som tex i detta fall. Finns flera sådana här typer av pluggar men denna tyckte jag funkade väldigt bra för vad jag behövde i post-inspelning
  3. Försök att ha en bra och trevlig dialog med grannen och be om att få komma över och lyssna när någon annan spelar trummor så du vet ungefär hur mycket läckage och ljud vi pratar om. Externt podie tar såklart bort en del stomljud. Ju mindre yta som rör sig ner desto bättre. Dock aldrig provat tennisbollar men enligt principen så borde det funka! Hoppas det löser sig!
  4. Hej! Året är nu 2022 och livet har svängt ett gäng gånger! Turnéer har ställts in de förgående åren vilket gjort att folk sadlat om, skaffat barn eller bara valt att sluta jobba inom scenteknik. Sen kan det vara så att många av oss (mig själv inkluderat) har för många produktioner uppe och inte kan vara med på alla då många saker är ute iår! Detta är alltså ett ytterst seriöst jobberbjudande som erbjuds här. Redan med en småstart från mitten av mars! Själva gigen börjar sen i slutet av maj och fortgår över sommaren! Vanligtvis är det helger. Sjukt oortodoxt att skriva här men det är där vi är just nu! Arbetsbeskrivningen är: - Bygga och riva keyboardstation, vara ansvarig och sköta playback, midirouting och kunna mainstage och ableton osv. - Bygga och riva en el-bas/keyboardstation. - Lite instrumentkunskap såsom stämma bas/ackgitarr osv. - Förstå hur en scen funkar. Turnévana är ett stort plus! Annars bör man enligt sig själv ha hög arbetsmoral, vara stresstålig, ansvarsfull och noggrann. Och såklart, vara en bra person! - Vaccinerad med covidpass är ett måste! - Vi är dock många i produktionen så man är inte på scen själv. Vi är alla teamplayers och utgår från att DU också är det. Skicka gärna ett PM till mig om det är så att ni själva är intresserade med ett enkelt CV. Vi utgår från Stockholm men jag bor tex i Göteborg. (Jag kommer av flera skäl inte skriva mer om vad/vem detta gäller här i beskrivning eller var vi kommer spela. Det tror jag alla förstår) Finns det en generell fråga som är otydlig här i beskrivningen förtydligar jag det gärna! Väl mött!
  5. Precis. Just därför behövs en DI för att komma ner till linjenivå för att sedan reampa. Och splittern skulle göra vad tänkte du?
  6. I regel tror jag att denna inte riktigt klarar av dessa nivåer. Om du har en analog keyboard. Prova den istället med samma setup genom stärkare. Vanligtvis kan man tänka att till passiva instrument (så som vanliga gitarrer och basar) så används aktiva DIs. Medans passiva DIs används till Elförsedda instrument såsom keyboards och basar med aktiva pickups. Har man sedan bra passiva Dis med trafos så klarar man sig i stort sett på dem. Men jag har lite blandat som används både i studio och live. Allt har sin klang och inte.
  7. Kan nog vara så tyvärr. Thru bör som sagt inte ta färg för något så om det låter sämre är det DI boxen i sig. Har du kontrollerat så att kablarna i den vändan ut till pedaler och stärk är helt okej och låter bra?
  8. På vilket sätt tänker du att man ska använda splitter? En DI behövs för att komma ner till linjenivå.
  9. Behöver inte vara märkligt. Låter som signalförlust på något sätt. Kan handla så enkelt om kvalite. Kan du länka till vilken DI du köpt?
  10. Som PME säger så måste du ha en dedikerad förstärkare för dom passiva högtalarna. Pris varierar något ofantligt dock. Helt beroende på din setup här men det kan vara så att dina aktiva högtalare spelar starkare än dina passiva om du inte har en bra förstärkare med kräm till den. Speciellt om du vill A/B köra dem. Som en sidofråga, varför vill du använda dina HIFI högtalare? Sen vet inte vi vad du har för ljudkort men om du tex har ett med 2 ut för högtalare så kan du tex skaffa något i stil med en Mackie Big Knob för att kombinera ihop 2st olika set högtalare. Det du då gör är att du krämar på med volym på högtalarkit 1 och 2 (din förstärkare till dina passiva) och sedan sätter en någorlunda jämn nivå mellan de båda (om detta går...) och vidare in i din monitor controller. När du sen jämför mellan A och B så är nivån likadan. Du kommer inte undan en separat förstärkare till dina passiva
  11. Huuuur pass billig skit från gear4music snackar vi om? En DI är verkligen en sjukt enkel box med väldigt lite innehåll för att hålla det enkelt. Det man sedan betalar för i runda svängar är transformator vilket gör att det skjuter lite i pris. Nåväl. Om du kopplat det såhär så ska det funka. Funkar det inte så betyder det att något med din DI är fel. Speciellt om du känner att den tappar signal. En thru signal ska inte låta annorlunda jämfört med att du skippar DI helt och hållet Gitarr -> DI input -> XLR ut -> Ljudkort preamp 1 ------ -> DI thru -> pedalbord -> Stärkare SM57 är uppmickad på vanligt vis -> Ljudkort preamp 2 (jag skulle skippa alla effekter mellan gitarr och DI) men i en mer avancerad setup skulle man kanske ha några emellan. Detta är något jag kanske gör när jag spelar in BAS. Då kan det tex bli: ch 1) DI signal med lite EQ och comp innan ljudkort ch 2) DI signal med lite lätt dist och comp (eller chorus...) beror på vad jag orkar och vill ha. ch 3) Amp (med ett ljud så nära slutresultat som tänkt. Med pedaler eller ej. Oftast med då jag sällan vill ha "rent" ljud )
  12. Har lite svårt att hitta rätt formulering på frågan men grunden till frågan är att jag inser att jag behöver ha en bättre och hållbarare lösning på hur jag hanterar projekt och kopior än att skaffa fler och fler hårddiskar. Men också samtidigt kunna ha tillgång till alla filer på annan dator/plats. Finns säkert många lösningar (och säkerligen även många svindyra). Är det någon som har styrt upp detta för en själv? Kör ni server, megadropbox eller moln eller har ni precis som jag en oordning med tusen hårddiskar (ofta med samma jäkla projekt i alla för att man är osäker på vilken till slut är rätt för man inte har tid/ork för att dubbelkolla??) Ett exempel är att jag har min dator med 500gb hårddisk och har många olika projekt som byter plats och när jag ska jobba med en annan dator måste jag ladda ner det från denna, sätta in den på hårddisk och flytta. Sen föra tillbaka det projektet till ursprungsdatorn och göra en säkerhetskopia på en hårddisk. Ni kan säkert förstå att det kan bli fel om man tex ett halvår senare öppnar upp "fel" projekt för att man glömt att man gjort en nyare variant på samma. Idag är det många hårddiskar, backupdiskar osv men det känns struligt och lite vajsing ibland när man flyttar projekt på 20-30gb åt gången. Eller har allt sparat på samma dator osv. Ibland inser man när man jobbar i en annan studio att man skulle vilja ha tillgång till en viss fil... Eller ännu värre, att vara i ett annat land och någon behöver ha bounce som ligger hemma. Om man ändå köper ny hårddisk vartannat år kanske det är värt att se över lösning som sparar detta men också gör det smidigare för en. Vad ska man isåfall börja kolla upp? Gärna ett konkret tips då jag är sjukt datorOINTRESSERAD 😎
  13. https://gearspace.com/board/bass-traps-acoustic-panels-foam-etc/347314-comparative-safety-rockwool-fiberglass-organic-fibers-review.html https://occup-med.biomedcentral.com/articles/10.1186/1745-6673-4-5 😎 Det andra du nämner nu är gober och de kan man bygga precis som du säger, hård på ena sidan och mjuk på andra. Det finns för många faktorer vi inte vet om som storlek på rummet osv.. Jag orkar inte tjafsa i mörket här. OT får istället förklara mer vad denne tänker i sitt rum. Det finns HUUUUUUR MYYYYYYYCKET som helst att googla fram. Vi kan gå in på hur många olika tekniska specar som helst... Allt är relativt och ändras under spelets omgång bereonde på vad vi har gjort med rummet och hur rummet är byggt från första början. Over and out
  14. Om man vet vad man gör kan man väl behålla kvar plasten. Fine om en bygger väggar i ett helt rum och sedan efterbehandlar med reflekterande ytor så att du inte får ett dött rum men eftersom det ska byggas absorbenter för att hängas upp på väggen så är det bäst att låta dessa vara oplastade då reflektioner med största sannolighet också kommer att vara ett problem liksom flutterekon mm i ett icke akustikbehandlat rum. Då ingen av oss egentligen vet rummets dimmensioner eller liknande så har jag bara svarat på hur dessa hängandes väggabsorbenter bäst byggs.
  15. Du ska INTE plasta in glasullen! Hela grejen är att glasullen ska få andas fritt då det ska sinka ljudvågor från att studsa tillbaka. Man ska också använda ett tyg som andas (du ska kunna blåsa igenom tyget och känna det på andra sidan) för att det ska absorbera. Om inte så gör du dig själv en otjänst och bidrar till ev fler problem i ditt rum. Själv har jag byggt hela mitt rums väggar och fristående gober med Isover Uni35 med bländande resultat.
×
×
  • Skapa ny...