Jump to content
Annons

pikzel

Medlem
 • Posts

  1,047
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

pikzel last won the day on August 3 2012

pikzel had the most liked content!

Reputation

82 Utmärkt

2 Followers

Recent Profile Visitors

12,444 profile views
 1. Kul för dem som gillar det! Jag hoppar nog över det. Gillar varken iTunes eller U2...
 2. Det behöver det inte nödvändigtvis vara.
 3. Jag är sugen på Komplete lagom till varje nytt släpp. Lyckligtvis(?) hinner jag hejda mig innan jag köper, och tänker att jag skulle lägga för mycket tid på att bara hoppa runt mellan alla olika paket och verktyg istället för att skapa. Egentligen borde jag slänga ut allt jag inte verkligen använder och försöka göra något av det som är kvar istället.
 4. pikzel

  Reason 8

  Det känns som att de närmar sig mer moderna DAWs.Att de inte haft en browser tidigare är för mig oförståeligt.
 5. pikzel

  Pro-Q 2..

  Väldigt lättjobbad med ett skönt gränssnitt, och så låter den bra. Jag gillar den inbyggda frekvensanalysatorn, men nu har ju många den.
 6. pikzel

  Pro-Q 2..

  Pro Q är min go-to EQ, och det här var väldigt välkomna förbättringar.
 7. Mindre och mindre om jag ska vara ärlig. Jag försöker få allt att leta bra i mixen. På mastern ligger mest EQ och Voxengo Elephant. Ibland Ozone 5. På senare tid har jag tittat lite på Ableton racks från t.ex. Sample Magic.
 8. Om det är naturtrogna ljud du är ute efter så är inte syntes rätt väg att gå, utan snarare samplade instrument. Hoppa alltså över Sylenthpresets i jakt på flöjt, fiol och gitarr.
 9. Inga problem med min dator, främst tack vare mitt chassi: http://www.corsair.com/se-fi/graphite-series-600t Jag kan köra med bara en chassifläkt på framsidan, och de direkta fläktarna på processor, nätagg och grafikkort. Även i den här hettan (~30 grader inne kvällstid) håller den sig tyst och sval. Jag kör även bara med SSD och har inte klockat eller något sånt.
 10. Hur ser ditt rum ut? Är det akustikbehandlat på så vis att du får ut något av monitorer för upp till 25kkr?
 11. Jag bytte från FL Studio till Live 8, och har sedan dess inte tittat tillbaka. Jag köpte t.o.m Live 9 när det kom, och det blev ännu bättre. Det har överlag ett mycket bättre flöde, tycker jag, och jag gillar hur jag slipper routa kanaler i mixern manuellt, ett audiospår är automatiskt ett spår i mixern och har därför sin egen FX-kedja.
 12. Jag håller med cborg. Det känns trångsynt att tro att det inte krävs talang för att göra en bra remix, då har man nog inte förstått vad det egentligen kan innebära. Frågan som ställdes tidigare "Vad var det för fel på låten från början?" kan ju vara oerhört enkel att svara på ibland, det finns väl mängder av låtar som har haft en bra idé men ett dåligt genomförande, och då kan remix, cover eller omtolkning lyfta låten till nya höjder.
 13. Ja, jag är också mer inne på retrospåret och har en enorm kärlek till den typen av spelmusik. Spelmusiken var som bäst fram till och med SNES. Vi snackar Mega Man, Street Fighter, Castlevania, Chip 'N Dale's, Secret of Mana, Donkey Kong Country, Super Metroid, och ändlöst många fler. Gåshud!
×
×
 • Create New...