Jump to content
Annons

Mr Keys

Medlem
  • Antal inlägg

    1 413
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Mr Keys

  1. sunt tankesätt. grejen är väl den att det är tufft att sätta i mer minne i dom nya macbooksen, (tror dock inte det är helt omöjligt). Så även om du klarar dig med 8gb minne så länge du inte kör för mkt tunga samplingsbibliotek, så blir du ganska begränsad om du får för dig att tex slänga på lite bra pianon, trummor eller stråkar i nån låt. Men ska man köra i7-processor och 16gb minne så hamnar man runt 20 lax. Är det just bärbart du tänker dig?
  2. och som vanligt lägger jag till: 16gb minne eller mer.... vad har du för budget?
  3. problemet med att ha en kontrollyta som skall fungera för allt är väl att, när det kommer till DAW's, allas verklighet ser olika ut. Den där kontrollytan funkar kanske bra med vissa givna 4bands eq's, och med standardkompressorer men sen köper jag en 5bands eq som jag vill använda hela tiden, och då måste jag sträcka mig efter musen, åsså vill jag ha bra kontroll över choruset, och sen mjukvarudisten, och min nya favorit-kompressor som har lite fler inställningar än controllerytan kan erbjuda, och då är det fan lika bara att ställa undan controllern som man pungat ut 20-40 lax för och göra allt med musen istället. tillbaks till ruta ett.
  4. Mr Keys

    megafon

    speakerphone löser problemet! klockren!
  5. problemet är ju att dom egentligen inte VILL göra något åt det. Dom säger det i pressen, men självklart vill dom ju helst av allt sopa det under mattan och fortsätta som om inget hänt. Det ligger ju en massa stålar i att få in så många röster som bara möjligt. Sen om det är genom robotar eller genuina samtal tror jag faktiskt CB skiter fullständigt i, oavsett vad han säger i pressen. Det som möjligtvis tvingar dom är väl om spelbolagen inte tillåter spel på MF förens systemet är fullt fungerande och inte "går" att manipulera.
  6. Varför inte gå på det som anses vara absolut bäst? Lavry Gold, Weiss eller Prism....
  7. som sagt, vad exakt är det HEDD'en summerar? Om man talar så varmt om en produkt, borde jag iofs utgå ifrån att du vet vad produkten gör, så jag gissar att jag då missat något på deras hemsida. Men det ser onekligen ut som nämnts tidigare, 2in->2ut.....
  8. utan tvekan den konstigaste tråden sedan dackefejden....
  9. Jag är tveksam till om du verkligen kommer känna speciellt stor skillnad faktiskt. För ett gäng år sedan köpte vi ett lynx aurora till studion, som då kostade 27000 allt som allt. Dom hade ganska nyligen släppt Auroran då. Lite senare, något år efter eller så, hade jag skaffat ett apogee duet1 hemma. Av ren nyfikenhet tog jag med det till studion för att jämföra. Inget speciellt korrekt genomfört test, utan mest bara för att känna av om man uppfattade någon direkt skillnad. Det både jag och min kollega slogs av var att, även om vi tyckte oss kunna särskilja dom två åt baserat på något väldigt subtilt i toppfrekvenserna, så kunde ingen av oss peka ut vilken vi lyssnade på om man gjorde lite enkelt blindtest, och vi kunde heller inte säga vilken vi föredrog framför den andra. Lyssningen var Genelec 8040. Kort sagt: Förvänta dig ingen natt&dag-skillnad, även om HEDD kanske är bättre än Aurora, vad vet jag. Å andra sidan är säkert Duet2 snäppet bättre än Duet1(?).
  10. en liten tanke, som någon med mera kunskap får utveckla. Jag har den nya macbooken med "extra" grafikkort, och har en app installerad som visar när den switchar från IRIS till grafikkortet, och tillbaka. Så fort jag tittar på film, öppnar logic, spelar spel osv, switchar den över till grafikkortet. tänker jag fel om jag då gissar att man även, i dessa moment, avlastar processorn från det jobbet? eller? vilket då borde ge bättre prestanda på övrigt jobb för processorn?
  11. generellt är allt Hans Zimmer gör fantastiskt. speciellt inception. För tillfället älskar jag dock Lana Del Rey-young and beautiful.....soundtracket till " The Great Gatsby" http://www.youtube.com/watch?v=o_1aF54DO60
  12. så här var det. när du skapar ett nytt spår, tryck på software instrument (dubbelklicka inte)....ta sedan bort bocken nere i vänstra hörnet i "open library" så får du ett tomt spår. Alla instrumenten du väljer från library har diverse olika effekter då dessa är en del av själva ljuden.
  13. Om du inte hittar det kan jag kolla när jag orkat lyfta arslet från soffan.
  14. Sitter inre med burken nu, men det ska finnas en liten box man kan klicka bort i alla fall. Alt: under settings nånstans kan man välja att släppa på med avancerade inställningsmöjligheter för några olika "moment". Som det var för mig från början så var hela logic x lite begränsat, och jag saknade många möjligeter från gamla logic, men efter att ha valt "advanced"(tror det kallades så) under inställningarna, så fick man mer möjligheter. Gissar att dom anser att nybörjare blir förvirrade av för många val, därför stryper dom det lite som standard.
  15. Det är bara att ta bort en bock i rutan som kommer upp när du skapar ett nytt spår, så blir spåret helt tomt. Sn kan du välja vilka ljud/synthar du vill utan att reverbs/delays automatiskt läggs upp.
  16. Såg sammanfattningen nyss. Måste nån låt gå vidare?
  17. efter lite googlande https://discussions.apple.com/message/17404138#17404138 något som kallas smc-reset...det finns länkar i tråden som du kan följa för mer info tror jag
  18. Ta med datorn till macoteket (eller nån som vet något om MacBooks) eller nåt och be dom kolla på det. Låter ju skumt att det skulle inträffat över en natt liksom....
  19. Hmm...jag kanske är trög, men om du drar ut batteriet så är det väl inte så konstigt att datorn dör? Eller menar du att du drar ut strömsladden?
  20. Är också nyfiken på detta. Har insett att min interna 1TB SSD inte räcker till mina stora bibliotek i alla fall. Trodde dock USB3 skulle vara tillräckligt snabbt. En extern 1TB SSD med thunderbolt ligger ju på 8-9 lax. Vill, som TS, kunna jobba direkt mot externa disken, och ha alla stora samplingsbibliotek liggandes på den.
  21. vad är skillnaden mellan 8010 och de existerande 6010, som också har 3"-bas? (dom ser för övrigt exakt likadana ut) 6010 kostar lite drygt 2000st, så om 8010 skall kosta det dubbla borde det ju onekligen ha skett någon förbättring....!? red: googlade och fick svaret att 8010 är starkare och har andra kontakter....
  22. vill inte ha tillbaka någon....dom har gjort sitt.
  23. Logic Pro X sen drar jag ut några busar och summerar i FastTracker, blir mkt fläskigare/retro på det sättet..... ;-)
×
×
  • Skapa ny...