Jump to content

Peter Roos

Medlem
 • Content Count

  2,069
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Peter Roos last won the day on January 3

Peter Roos had the most liked content!

Community Reputation

133 Utmärkt

About Peter Roos

 • Rank
  Ljudintresserad - f.d. Sleap
 • Birthday June 11

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

18,527 profile views
 1. Vi som gammal "prog-publik" känner nog att det bör och skall vara längre låtar, typ Dark Side of The Moon - minst 10-15 minuter eller gärna en hel (vinyl-)sida per låt😎. Transatlantic har nog bland de längsta låtarna jag har hört ca. 30 minuter långa, i och för sig med ett antal delpartier som känns som olika låtar.
 2. Snyggt! Som ett gammalt PF-fan så låter det här som ljuv musik i mina öron. Man kunde väl kanske bygga upp de första 1:30 med lite mer "kontrapunktik", dvs. lägga på någon mer stämma eller en liten melodi som tillför lite mer "rörelse" i början, och kunnat göra introt ännu längre. Det är dock en smaksak.
 3. Är själv sugen på ett par som ska efterträda mina Ultrasone. Gillar designen väldigt mycket, de är väl gjorda med bl.a. något trädmaterial?
 4. Grattis till mixamannen, och de andra vinnarna, och kul att lyssna till alla andra bidrag i Studiofestivalen också, supergrymma är ni! Min egen jullåt kommer kanske nästa jul, men röstade i alla fall.
 5. Ja, bra val:-) Det var en kompis som gör House som tipsade mig om Sylenth, har jag för mig. Själv håller jag på med låtskrivande åt rock-hållet men Sylenth funkar ju svinbra med sån musik också; jag gillar speciellt Arpeggiatorerna och lead-ljuden, men den har ju allt man behöver nästan.
 6. Här är specarna från LennarDigital också: https://www.lennardigital.com/sylenth1/specs.php Det krävs ju bara minst 128 mb i RAM-minne så det klarar sig bra på en dator med 8 GB.
 7. Här testade jag Sylenth i den andra datorn jag har (Mac Mini M1 med 8 gig RAM): La på 10 olika Sylenth och det tog upp 1 procent av RAM-minnet ungefär.
 8. Så här visade RAM-minnesmätaren i Pro Tools (Mac Mini i7:a med 16 GB RAM). La på en styck Sylenth 1 och den rörde sig inte överhuvudtaget. Processormätaren rörde sig inte heller nåt speciellt. En bild är med Sylenth 1 och den andra utan.
 9. Coolt! Hur låter Tube Screamern? Är det en klon av den gamla, eftertraktade modellen (från 80-talet, tror jag den var)? Och gärna lite feedback på OCD:n också:-)
 10. Här är ett litet snabbtest med den nya M1-processorn. Det var ju uppe i en annan tråd hur de nya processorerna skulle stå sig mot de gamla och det diskuterades också om bl.a. att 8 gig RAM inte skulle räcka. Har efter varit Cubase/Logic-användare under många år och kört Pro Tools de senaste 15 åren, som jag tycker är extremt RAM-minneskrävande, men har blivit bättre - och testat alla tre DAW:s på en mängd olika datorer - så måste jag säga att de nya processorerna efter en sån här test är supergrymma och det rullar på bra utan problem. Fascinerande var också att det rullade på bra trots att RAM
 11. Gjorde ett nytt projekt i 44kHZ/24bitar med 256 samples latency: -72 mono-kanaler med comp/lim och eq på varje kanal -8 stereospår med comp/lim och eq på varje kanal -9 Xpand sampleplayers (samma som spelats in till stereospåren och till ett gäng monokanaler), som spelades upp parallellt med sina respektive ljudspår. -1 miditrack -En REC Buss -Ett gäng Massey L2007 Limiters var med på några kanaler. -En stereokanal med Superior Drummer 3 i 24 bit-mode (16 takter som tog ca. 4 sekunder att bounca till audiotrack, 6-8 sekunder tar det ungefär med min i7:a med
 12. Yes:-) Gjorde ett testprojekt i 192kHz/24bitar (256 samples latency) med trummor och bas, la på Pro Tools D3 kompressor/limiter och Sansamp PSA-1 plus Massey L2007 på baskanalen, Massey L2007 Limiter på Superior Drummer-kanalen och Ozone 8 på mastern. Melodyne ligger på baskanalen enbart för att jag fick den med senaste Pro Tools 2020 och skulle auktorisera den. Projektet ligger på en extern USB 3 (3,1?) Segate SSD-disk. Brukar annars för det mesta köra 44kHZ/16bitar. La på en sampleplayer som heter XPand och körde in lite chords och fick stänga av Ozone (som generellt tillför mycket latency i
 13. Det är bättre att giva än att taga, som det står i skriften. Nu ska man bara våga sig in på posten och skicka paketet också, j-vla Covid🤨
 14. Götet, kan skicka det om det funkar för dig, tror det är 32-bitars. PM:a adress bara. https://www.bhphotovideo.com/c/product/642078-REG/Apple_MB788Z_A_Logic_Express_9.html/overview
×
×
 • Create New...