Jump to content

Peter Roos

Medlem
 • Content Count

  1,912
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Peter Roos last won the day on December 1

Peter Roos had the most liked content!

Community Reputation

88 Utmärkt

4 Followers

About Peter Roos

 • Rank
  Ljudintresserad - f.d. Sleap
 • Birthday June 11

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

17,235 profile views
 1. Tack för tipset Jon! Det fanns till och med en AAX-version till mig. Gött!
 2. Här är en länk till: https://support.apple.com/sv-se/guide/mac-help/mchlp1599/mac Håll nere Shift+Alt+Cmd+R när du startar om datorn (svårt att hålla nere alla samtidigt, men...) så ska du få tillbaka originalversionen. Citat: "Installera om datorns originalversion av macOS via internet: Håll ned skift-, alternativ-, kommando- och R-tangenterna tills en snurrande glob visas. Släpp sedan tangenterna."
 3. Det ska gå att återställa till originalversionen, har gjort det själv, såvida de inte har ändrat. Det finns två sätt att återställa: ett till den version som är installerad och en till originalversion - alltså den du hade när du köpte datorn. Ska kolla vidare efter fler länkar till dig. https://www.enkelteknik.se/formatera-installera-om-och-aterstall-en-mac-dator
 4. Vi hade två sådana feta 19" skärmar i studion (som vi hade fått från ett kompis som jobbade på ett sjukhus här i Götet och där de kasserades - de var ju svindyra, men vi betalade en femhundring för två). Jag fick nästan ryggskott när jag bar ner dem i studion. Tur att utvecklingen gått framåt. Men inom gaming-världen var de väl bäst då, snabba som den?
 5. Alla operativsystem till Mac laddas ner från nätet nu för tiden; tidigare hade man ju cd/dvd-skivor för detta. Om du återställer den så ska den gå tillbaka till det ursprungliga OS:et du hade när du köpte den. Vilket var det? PS: jag gjorde också samma miss som du att uppgradera innan jag visste om alla mjukvaror skulle funka med nya OS:et. Starta gärna en ny tråd om detta också, så det hamnar i rätt "Ämne". mvh/Peter
 6. Det går alltid att nedgradera sitt operativsystem till ett tidigare om man skall få alla mjukvaror att fungera. Jag fick själv gå tillbaka två steg på min Mac Mini för att få Pro Tools 12 att funka.
 7. Va kul! Världen är ju så liten. Jag spelar ju bas i Four Against Nature (Steely Dan-covers) plus ett par andra band och innan det i Moonmadness (Camel-covers) och var även sekreterare i Göteborgs Artrockförening som jag nämnt i en annan tråd nångång. Har även kört droska i 25 år så det kan ha varit där?
 8. Nej, jag mailade Andreas (Hedberg) så fixade han det på en sekund. https://www.studio.se/staff/
 9. Nä, det var dumma jag som inte läste.
 10. Funkar absolut som video pop53! Skulle vara sjyst att ha en filmmusiktävling, som vi hade för en gäng år sedan som gick ut på att man fick lägga sin egen musik till nån video som någon på forumet bidragit med.
 11. Välkommen tillbaka! Kan detta vara något: https://andreassonmusik.se/alesis-v49 Förlåt, du kanske menade begagnat kanske? Såg ämnet efter jag skrivit inlägget. mvh/P
 12. Det finns ett nytt gratisljud kallat Opia för Spitfire Audio Labs. Kolla gärna in hemsidan! https://www.spitfireaudio.com/labs/
 13. Kan rekommendera Superior Drummer 3, som jag har själv. Den är väldigt lättarbetad och låter bra som den. Och för övrigt blir det inte fler inköp för mig - köpte Soundtoys 5 för ett tag sedan och nu är jag nöjd.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.