Jump to content

Peter Roos

Medlem
 • Content Count

  2,029
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Peter Roos last won the day on April 27

Peter Roos had the most liked content!

Community Reputation

112 Utmärkt

4 Followers

About Peter Roos

 • Rank
  Ljudintresserad - f.d. Sleap
 • Birthday June 11

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

18,048 profile views
 1. Homer, jag var bara lite ironisk och utvecklar detta: varför finns det inte en göteborgsk-ironiknapp på nätet; jag tycker det borde införas så alla kan förstå vad jag och alla andra göteborgare menar; eller varför fick inte just jag det där bas-jobbet i mitt favvo-progband PF; jag är ju minst lika kompetent som Guy Pratt; eller varför ringde inte videoproducenten mig - jag har miljoner idéer om hur just den skulle kunna bli bättre - det var bara en sak jag glömde: jag sökte aldrig jobbet, utan valde min egen väg och följde mina egna drömmar. Nu kanske jag generaliserar, men jag tror inte det har med kön att göra utan hur man är som person vad man väljer att göra här i livet. Jag håller med dig i sak och tycker också att det borde finnas fler kvinnor i band därute. Jag spelar själv med en sångerska i Four Against nature vilket är jättekul. Det är som Yin och Yang, det blir mer balans i livet då. Och Skunk Anansie är grymmebra🤘 Trevlig helg, mvh/Peter PS: nu ska jag försöka göra en göteborgsk ironi-knapp, finns det någon app-utvecklare som kan ta sig an det?;-)
 2. Vassego! Ja, Ozone funkar väldigt bra som hjälpmedel för att få till en bra ljudbild.
 3. Superbra låt - och video! Fortsätt att jobba på det. Mvh/Peter
 4. Det känns lite som att du hamnat utanför ämnet, HomerJ Simpsson. "Why are there no girls in the band" - totalt utanför ämnet och diskriminerande - för oss som arbetar med musik. Tänk innan du skriver, my friend. "7. Håll dig till ämnet. Du måste hålla dig till ämnet när du startar en ny tråd i en avdelning, eller när du gör ett inlägg i en existerande tråd. Postande av inlägg som inte har med musikskapande att göra eller som inte täcks av de forum som finns på sajten, är emot reglerna. En god tumregel är att varje tråd ska resultera i en bra källa till information även för andra."
 5. Inga problem. Låt den vara så länge och vänta tills imorgon så kan någon moderator bedöma om låten känns "parodisk" eller inte; personligen så tycker jag det. (Man kan "Anmäla inlägg" uppe till höger i varje inlägg, det finns en liten ikon där)
 6. Sjyst version! Lite låg mumlig, sång i början - vissa stavelser kunde komma upp i volym. Gillar dock låten på det sättet som du har gjort, bra jobbat! Men, kanske bryter du mot forumreglerna, som finns här: https://www.studio.se/forums/topic/149-forumregler-viktiga-att-ta-del-av-gamla/?tab=comments#comment-754 Kan ju funka om man anser att det är en parodi, hmm...? Känns ju lite så:-) "10. Låtar på forumet ska vara dina egna. När du postar låtar på forumet (laddar upp eller länkar till), ska det vara dina egna och inte en cover eller remix på någon utgiven låt. Inga delar av låten får tillhöra en annan upphovsman. Undantaget är om låten är en mycket tydlig parodi på en existerande låt. Exempelvis är alltså länkar till remixar inte tillåtet. Du får heller inte ladda upp eller länka till så kallade "mix tapes", där flera låtar fogats samman." Mvh/Peter
 7. Bra jobbat! Bra mix (i mina Ultrasone-lurar) och låt, allting sitter verkligen på plats. Körd genom Ozone?
 8. Taktindelningen ligger väl i transportpanelen. Klicka där och ändra (var längesedan jag höll på med Cubase, men...).
 9. Kolla in den här videon, den behandlar just det här ämnet. Lång, men visar hur det funkar i verkligheten.
 10. Det stämmer inte att "högre låtar låter lite högre på streaming-tjänster" - kolla vilken mastringsvideo på Youtube som helst, som behandlar just det ämnet. Låtar med för hög volym och för lite dynamik kommer att låta lägre där medans låtar med mer dynamik kan få en push uppåt i upplevd volym, p.g.a. Spotifys, Apple Music och andras normaliseringsalgoritmer. För övrigt använder jag Ozone (8) själv som är bra hjälpmedel för att få till en bra "master".
 11. Gött! Alltid trevligt när det rullar på. Undrar hur de skriver dessa drivrutiner till Windows egentligen - på fyllan?🤪
 12. F-n va trist! Det låter ju som det är nåt tjall med mixern då.
 13. Alla Daw:s (och ljudkort) är kompatibla med alla mixerbord (förutom vissa kontakt-standarder) och man kan göra som jag, och många andra: koppla in sitt ljudkort, sin (extra) surfdator och alla externa effekter på varsin kanal för att få en bra lyssning - istället för att ställa nivåerna i datorn och använda effekterna i musikprogrammet - vilket betyder att jag kan få ett sjyst lyssningsljud utan att spela in med effekterna. Jag kör sångmick på en kanal, baspreamp på en kanal, kameraljud på en kanal, Moog-synt på en osv. Och använder en tappning (Aux/Send) för att kunna routa signalen från mixern till ljudkortet (Zoom Tac 2 som bara har två ingångar.) Mixern är alltså bara ett hjälpmedel om du har många grejor att koppla in - och få ingångar på ljudkortet. Man skulle lika gärna kunna ha ett ljudkort med 8-16 kanaler in. Naturligtvis använder ju många en analog mixer för att mixa sin musik med också - det är ju så den är tänkt att användas till från början; precis som din digitala mixer.
 14. Här verkar de diskutera detta problem. Verkar vara något grafik/monitor-problem, dåligt skrivna drivisar? https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=148722 PS: läser man hela den tråden så verkar det vara grafikkkortsdrivrutinerna som spökar.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.