Jump to content
Annons

Peter Roos

Medlem
 • Content Count

  1,939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Peter Roos last won the day on December 1 2019

Peter Roos had the most liked content!

Community Reputation

90 Utmärkt

4 Followers

About Peter Roos

 • Rank
  Ljudintresserad - f.d. Sleap
 • Birthday June 11

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Recent Profile Visitors

17,383 profile views
 1. Om du kollar inlägget efter det så kan du ladda ner det du behöver: https://support.apple.com/sv-se/guide/mac-help/mchlp1599/mac
 2. RIP, Mister Peart. Rush var ett av mina favoritband som jag har lyssnat till sedan 70-talet och Peart och Lee två stora inspiratörer vid sidan av Lifeson. Han var också en ypperligt bra textförfattare och skrev alla texter i bandet efter att ha efterträtt originaltrummisen. En stor förlust inom musikvärlden 😞
 3. Jag hade inte läst hela hans första inlägg när jag såg ditt kanske ogenomtänkta inlägg. Jag ber om ursäkt för min hårda attityd och det var inte meningen att det skulle låta som ett ”hot”. Man ska heller inte ta allt så personligt och bör kanske tänka igenom vad man skriver; jag reagerade på meningsbyggnaden i ditt inlägg som jag tyckte var på gränsen, så även pop53:s inlägg, som för övrigt inte är min bästis på något sätt. Jag försöker hålla en neutral ställning men säger ändå vad jag tycker och det kallas ju att leva i demokrati. Vad det gäller forumets kvalitet så blir den ju inte bättre av ett massa onödigt tjafs om ordalydelser. Jag har varit här sedan 2007 och aldrig haft en enda varning, men däremot blivit attackerad hur många gånger som helst för att jag säger vad jag tycker. Under dessa tolv år drygt så har jag lärt mig massor av saker här och även delat den lilla kunskap jag har.
 4. Snälla, ta ert politiksnack i privata pm istället.
 5. Ja, USB 3 är ju inte att förakta när det inte finns tillräckligt med Thunderbolt-portar. Hade man råd skulle man fixa en TB-hårddisk med fler in/ut.
 6. Jag har ju ett Zoom TAC-2 thunderbolt-ljudkort, så den är ju upptagen och jag kör HDMI till skärmen. Den enda som var ledig var en USB-ingång så jag valde just den USB 3-hårddisken till operativsystemet. Det var lite av en chansning som funkar väldigt bra. (Det står Mountain Lion på OS-hd:n vilket är en felskrivning av mig). J
 7. Kan hålla med om att det är ett redskap för de flesta användare - men inte ett arbetsredskap. Det är ju bara hårklyverier. De flesta jag känner använder inte datorn (om de nu har någon överhuvudtaget - användandet av datorer (surfning) går ju ner som studien visar) som ett arbetsredskap, utan som en "leksak" att fördriva tiden med. När vi skriver dessa inlägg så är det som ett arbetsredskap, tycker jag - och vid annat användande en leksak, vilket är en tråkig utveckling. Man behöver inte veta hur en bil eller båt fungerar för att köra den, lika lite som man behöver kunna datorn speciellt bra för att göra det man ska göra med den, men pedagogisk utbildning om saker och ting är viktigare än individens behov av t.ex. skräpdatorer som inte gör mycket nytta och som byts ut var annat år. Jag skrev om datorer först och sedan la jag in en studie om användandet av stationära datorer kontra mobiler för att jag själv var intresserad av hur det faktiskt ser ut.
 8. Människor får slänga sina pengar på vad de vill om de vill spela Candy Crush Saga, har själv spelat det men vill själv inte lägga 25 tusen på att köpa en dator, som många av mina bekanta, för att spela ett simpelt spelt.
 9. Nej, den beror på att du kallade trådskaparens inlägg för "vänsterpropagerande", som jag citerade i ett tidigare inlägg.
 10. Off topic: Här är en studie som visar användandet av stationär dator kontra mobil. Mobilsurfandet överstiger stationära datorer, enligt denna studie. https://blogs.perficientdigital.com/2018/05/01/see-our-2018-study-of-mobile-vs-desktop-usage/ Vad man använder man datorn till då: Facebooka, Twittra, ladda ner matlagningsrecept, porr-surfa, logga in på forum eller andra social medier. Det är inte riktigt vad jag kallar arbetsredskap, jo - kanske om man ska ladda ner matlagningsrecept eller skaffa delar till bilen. Arbetsredskap är något man använder i arbetet. Och för bilar, båtar, flygplan, tåg och andra fordon behöver man körkort. Man behöver licens för jakt och fiske - så varför inte för datorer också? Människor bakom datorer ställer till mer oreda än vad som är nyttigt.
 11. Jag har en verklighetsförankrad syn på datoranvändandet. Professionellt i arbetet använder massor av människor datorer, privat tror jag inte det är lika frekvent. Ska vi starta en enkät om vad människor använder sina datorer till? Apple loggar tiden som man använder alla appar i t.ex. mobilen (tyvärr inte till dator ännu) och det hade varit intressant att veta exakt förbrukning för tidsåtgången för varje program man använder.
 12. Jag sa att 90 procent skulle klara sig med sin mobil istället, och att datorn är ett arbetsredskap, inte en leksak för att Facebooka eller Twittra med. Förr i tiden så fick man gå på dator-kurs innan man började använda datorn, precis som man fick lära sig meningsbyggnad och ordklasser och andra nyttigheter i skolan. Det borde införas nu också så hade man sluppit sådana här diskussioner. Och jag står fortfarande för att 90 procent av alla inte inte skulle få äga en datorn - det borde vara licens på det, eller åtminstone datorkörkort. Men å andra sidan så är ju det mesta datorer idag - surfplattor, mobiler och andra plattformar.
 13. Människan är lat av naturen och vill inte lära sig något - och jag också ibland - så skulle det vara ett hån?
 14. Jag står i alla fall för mitt inlägg - som inte var politiskt överhuvudtaget eller minsta elakt menat, mer än reflektion av verkligheten. De flesta människor har inget behov av en iMac för 25 kkr när de ska spela Candy Crush Saga, precis lika lite som man behöver en grävmaskin för att gräva i en blomsterrabatt. Men det är ju konsumentens val.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.