Jump to content
Annons

Peter Roos

Medlem
 • Content Count

  1,950
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Peter Roos last won the day on December 1 2019

Peter Roos had the most liked content!

Community Reputation

92 Utmärkt

4 Followers

About Peter Roos

 • Rank
  Ljudintresserad - f.d. Sleap
 • Birthday June 11

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg

Personlig information

 • Facebook
  https://www.facebook.com/pete.bass.980
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

17,463 profile views
 1. Om du menar mig så kan jag inte höra det, men jag hör att den har ett brett register med lite för mycket bas i mixen. Fördelen med en Neumann-mickar är ju att de sitter bra i mixen, och har mer frekvensomfång än t.ex. en Shure SM57:a, men här är väl mixen för övrigt lite spretig. Hade man gjort en bättre mix så hade nog micken kommit till sin rätt. Bra låt annars!
 2. Jag skulle tro att även proffsen skulle få problem att höra skillnad på dessa två mickar. Vilka preampar användes, var det samma på bägge? Och vad händer egentligen med ljudet när man exporterar en ljudfil till mp:3 (retorisk fråga)? Och för att svara på frågan: jag hör inte mycket skillnad, men ska jag gissa så är B den dyrare (krona eller klave). För övrigt skulle aldrig lägga varken 7K eller 35K - det funkar lika bra med en Rode NT 1 i hemstudion - även om det du frågar i ämnestiteln stämmer: dyrare mickar kan faktiskt vara värda sitt pris.
 3. Jag lånade en U47 av en bekant som har studio i västra Göteborg och körde in sången via en Mindprint-preamp. Det var nog det bästa sångljud jag någonsin hört - och så lättrattat att det knappt behövdes någon eq. Fantastisk mick!
 4. I dagens värld där musik strömmas från olika plattformar så kan den här videon vara väldigt intressant att titta på. Enligt föredragshållaren Alan Silverman så har enbart Universal Music Group 10 miljoner dollar i intäkter om dagen (!), så det kan vara intressant att höra vad ett proffs säger om bl.a. Spotifys och Apple Musics normaliseringsalgoritmer samt vad skillnaden mellan loudness och level är, och hur komprimering och limitering påverkar din musik i slutändan. https://youtu.be/EiRMYoqU3ys
 5. Jepp, enligt nätet så sägs det 700 (låter osannolikt), men det var en j-vla massa i alla fall - hundratals! 🙂 https://www.neptunepinkfloyd.co.uk/forum/viewtopic.php?t=21866
 6. Trummorna låter bra nu, även om den första versionen redan var sjyst tyckte jag. Hörde jag lite wah-wah-gitarr där i slutet också?:-)
 7. Cool tråd, och välkommen hit Albumguy! Pink Floyd - A momentary lapse of reason (stod mellan den och Wish you were here). Jag hade denna som affisch hemma och trodde först att den vara photoshoppad, men det är faktiskt riktiga sängar de ställt ut:-D
 8. Ja, de är fantastiskt bra:-) Skitbra preamps och mickar, samt väldigt välbyggda. Har länge letat efter en bra bandlös och denna slår det mesta i prisklassen; får jag råd ska jag köpa samma modell som bandad också.
 9. Geddy Lee linade in sin bas direkt i PA:t/moitorerna så det blev torktumlare på den turnén - istället för basrigg - och grillade kycklingar på den nästföljande spelningen i Globen. Och det visar ju också Rush komiska sida.
 10. Definitivt en hit - 10 av 10. Är det du som sjunger? Superbra sång och övriga instrument. Det enda jag skulle vilja ha är lite mer "rörelse" på refrängerna, svårt att förklara men, kanske någon funkig wah wah-kompgitarrfigur trots det låga tempot?
 11. MXR Vintage Bass Octave och MXR Dyna comp bass. Cort B4 FL Plus AS.
 12. Bra låt, låter bra i mina Ultrasone-lurar - och som basist tycker jag inte att basen är speciellt otight, bra mix för övrigt. En fråga dock: videon verkar ju tagen ur copyrightskyddade filmer så ni kan räkna med att den tas bort om det upptäcks?
 13. Om du kollar inlägget efter det så kan du ladda ner det du behöver: https://support.apple.com/sv-se/guide/mac-help/mchlp1599/mac
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.