Jump to content

Peter Roos

Medlem
 • Posts

  2,037
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Peter Roos last won the day on October 8

Peter Roos had the most liked content!

Reputation

155 Utmärkt

About Peter Roos

 • Birthday June 11

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Min utrustning
  Se: "Om mig" i min profil.

Recent Profile Visitors

19,571 profile views
 1. Lyssnar nu i Genelecarna och trummorna är ganska högt mixade och utpannade; speciellt ride, crash och virvel är höga i volym, baskaggen känns mer limmad i mixen.
 2. Vassego Slejnard:-), har inte lyssnat i Genelecarna, men det låter som fullt hö/vä på trummorna, brukar köra max 50/50- 60/60 pan själv, en smaksak kanske men riden/crashen krockar lite med det övriga.
 3. IK Multimedia har ju, som nämnes här ovanför, en massa andra trevliga pluggar; har själv en lång historia med just T-Racks - som är en väldigt bra plugg för mastering, som Linus nämner, men även SampleMoog, Ampeg SVX UNO (om de finns fortfarande) - och I-Rig, som är gjord för IOS-enheter. https://www.ikmultimedia.com/products/irig2/index.php?p=images
 4. Så här 13 år senare;-) Time keeps on ticking, ticking, ticking into the future..... Det var en kille här på forumet som höll på med en gitarr-till-midikonverterare (och som bad folk här att testa den) och den funkade faktiskt väldigt bra - i beta-version, efter år av utvecklande. Undrar hur mycket pengar han tjänat på den? https://migic.com
 5. Rock´n ´roll, we like it! Tycker det överlag låter väldigt bra, väldigt bra trumsound (efter en andra lyssning)! Lite hög hi-hat, ride och crash, - OH överhuvudtaget - (efter den tredje lyssningen). Hälsa trummisen att han har en otroligt bra spel, och jädrans snygg ride-cymbal. Lite väl brett pannat är trummorna - OH? Riden låter väldigt långt höger (i mina Ultrasone-lurar).
 6. Så vacker låt!<3 Bra jobbat. Sången kunde komma upp lite grann (i mina Ultrasone Pro Line 550) - trummorna är sjyst mixade, men kunde limmas in lite bättre i mixen, och kanske sången skulle komma fram mer då.
 7. Man kan ha Amplitude på 10 olika datorer, verkar det som - om det var så du menade? Man får 3 auktoriseringar totalt, men kan avauktorisera gamla enheter, om man vill flytta själva programvaran till ny dator (kostar nog pengar efter tre gånger, har jag för mig). PS: man kan dock inte köra Amplitude samtidigt på flera datorer, bara en i taget liksom. https://www.google.com/search?client=safari&sa=X&rls=en&q=Can+you+use+AmpliTube+on+multiple+devices%3F&ved=2ahUKEwjhkraFp7DzAhUEvosKHflwDccQzmd6BAgQEAU&biw=1235&bih=923&dpr=1
 8. Den låter väldigt bra, med många bra stärkarsimuleringar och effekter, och har många extra stärkare och effekter man kan köpa på CS, Custom Shopen. Lirar inte bra med Pro Tools´AAX-version (såvida de inte fixat det nu) - så jag använder den inte, köpte en NUX MG-300.
 9. Jag har Amplitude 5 Custom Shop, och Amplitude 3 också och lite andra IK Multimedia-pluggar, och har nog haft Amplitude 3 LE, som är en gratisvariant du får med annan mjukvara. Jag tror att jag fick Amplitude 5 med mitt SSL USB-c-ljudkort, men man får bara vissa stompboxes som funkar t.ex. Analog Delay, Delay, Diode Overdrive osv. - de andra som är låsta måste du köpa i CS, Custom Shop - däri ligger väl skillnaden. Jag fick en jädrans massa användbara stärkare och effekter i grundversionen av Amplituden. De förstärkare och effekter jag fick med Amplitude 5 räcker gott och väl att börja med. Har köpt en NUX MG-300 multieffektenhet, använder inte Amplitude 5 längre, och kan kolla om jag skulle kunna sälja eller överföra licensen till min Amplitude 5 (IK Multimedias produkter funkar historiskt sett väldigt dåligt med Pro Tools) - såvida du inte köpt något redan. PM:a vid intresse:-) PS: kollade mitt konto på IK Multimedia och det kostar 19.99 Euro att transferera licensen.
 10. Bra där candybag: skulle skrivit också att man måste ha reverbets wet-dry på 100 procent Wet när man lägger dem på egna kanaler.
 11. Kul med människor som dedikerar sig lite, och faktiskt svarar när man skriver svar här på forumet!:-)Ta det i din egen takt och försök att studera enbart det du vill, och behöver, lära dig. Man behöver inte läsa hela manualen för att lära sig spela in, och mixa, liksom; även om mixandet nog är det svåraste att få till, tycker jag. Som sagt, har du övriga frågor gällande din inspelning så finns vi ju alla här och vi har oftast väldigt bra svar.
 12. Jag jobbar i Pro Tools själv, men kan Cubase och Logic också, och det finns ju massor av presets för alla typer av instrument; kolla kompressor-presetsen i Cubase och använd dem. Fördelen med presets är ju att man kan kolla lite vad tillverkaren har utgått ifrån, och jobba sig vidare från det. Nackdelen är ju att man kanske inte har samma typ av sång eller bas t.ex. genom hela låten och då får man kompromissa lite genom att ställa in ett värde som funkar genom hela låten. Kompressorn jobbar egentligen som en automatisk volym-kontroll (lite enkelt sagt) när ett visst tröskelvärde (volym) överstigs. https://www.youtube.com/watch?v=KzqMl3Na6IU PS: om du lägger effekterna på egna kanaler så är det lättare att få bort "badrumseffekten" genom att antingen minska Send-signalen eller själva reverbets kanalvolym. Har du frågor på videon, fråga på:-)
 13. Jag använder alltid "presets" för sången som jag utgår ifrån när jag mixar sång. Jag använder kompressor och eq på själva sångkanalen, men använder minst två (parallella) stereokanaler där jag lägger reverb på den ena och kanske delay, eller annan effekt, på den andra. Sångkanalen routar jag till en egen buss (då det oftast blir många sångkanaler så är de bra att skicka till EN sång-buss). Jag använder kanalens send-funktion för att sända (eller "tappa" precis som en vattenkran) valbar mängd signal till sångens effektreturer (läs: reverb-kanalen t.ex.) När man använder parallella kanaler kan man öka trycket på mixen totalt. Vad det gäller kompressor: på korta ljud, med kort utklingning, så har man kort attack- och release-tid, och vid längre attack och utklingning, högre värden. Jag generaliserar naturligtvis, men man kan utgå från detta. kompressorer är inte helt enkla att förstå sig på. Ex. sång med långsam attack/utklingning kör man lite längre tider, och på exempelvis snabb elbas kort attack/release-tid. Det finns många trådar om detta här också på forumet.
 14. En NUX MG-300 som är otroligt prisvärd - 1300 spänn - med många bra funktioner för att ligga i sin prisklass - bl.a. möjlighet att tilldela volympedalen olika funktioner, loop-funktion och en egen liten trummis inbyggd. Lirat igenom de flesta ljuden och den låter otroligt bra - och man kan tydligen ladda in egna "Impulse responses" - d.v.s. egna rumsklanger. Den är också ett ljudkort med inbyggda routingfunktioner och kommer med en Quicktone-mjukvara till Windows/Mac, så att du slipper att editera i det lilla fönstret. https://www.nuxefx.com/mg-300.html https://www.youtube.com/watch?v=wClPOgXq8UI
×
×
 • Create New...