Jump to content
Annons

Jamen

Medlem
  • Antal inlägg

    90
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Dagen då Jamen senast vann var 6 september 2021

Jamen hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

20 Utmärkt

1 följare

Senaste profilbesökare

1 256 profilvisningar
  1. Lyssnade i mobilen med det ljud som där blir, men det är en låt som fångar ens uppmärksamhet. Gillar sången och låten, soundet. Tror att sångljudet (förutom instrumenten och soundet) har en stor del i det, men kanske ligger den lite "ovanpå/utanför" de andra instrumenten? Kan man kanske göra nån enklare sak, som volymjustering, för att placera sången annorlunda, utan att ta bort det som engagerar?
  2. Ja, vad ska man säga, en handclap-loop och Poly1984 - sen fanns det ingen återvändo. 80's juldisco med en twist (men nedtagen för remix). God Jul på er, alla Forumister, och tack för att denna hjälpsamma guldklimp i nätuniversum finns.
  3. Vill säga att Beatles är i gott sällskap. Fantastiskt fin låt, och så bra sagt, med ord, melodi och arr. !
  4. Tack för alla svar! Blir 3:an.
  5. Ja det låter ju inte så dumt med 3:an. Finns det nåt man missar från 2:an tror ni?
  6. Jamen

    EZdrummer 2 eller 3?

    Väljer mellan EZdrummer 2 och 3, men vilken? Vill nog egentligen ha 2:an (medlemsalster låter väldigt bra med denna, kanske också mer beprövad/tutorials) men om man ändå ska köpa från scratch, och inte kan så mycket sedan innan? Synpunkter? Erfarenheter?
  7. Tack för all information! Intressant också med lösningen royalty upp till en förutbestämd summa, som alternativ till klumpsumma direkt. Är det överkurs med Sami/Ifpi, eller en självklarhet, trots litet projekt? Kan inte säga att jag begriper allt ännu, och undrar om det går lika bra utan, med tanke på att det inte kommer att spelas på radio utan enbart gå via Spotify/Youtube.
  8. Tänker på sånt som engångsgage vs split royalties, men också Sami, Ifpi och liknande. Gäller en hobbyproduktion med glada amatörer, och vill hålla det enkelt men ändå "göra rätt", distribution sker via streamingtjänster. Hur gör ni? Fördelar och nackdelar?
  9. Jamen

    Tonart

    Kanske missförstår vi din första fråga, kan du lägga upp ett ljudexempel som du undrar över?
  10. En till kommentar? Oemotståndlig refräng. Vissa synthljud sticker ut lite mycket i mixen kanske.
  11. Beror på, 7:an på ett durackord gör det starkt ledande, och skapar ett önskat spänningsförhållande som behöver upplösas. Men mollackord, ex Dm7 kan man vila mer på. Testa gärna olika färgningar som 6, 7, 9,sus2, sus4 på alla ackorden i skalan. Tycke och smak är bäst på att avgöra vad som passar eller inte, sen det som de flesta öron uppfattar som "rätt" när det gäller 7 är t.ex. C7 leder till F, G7 till C. På C-durskalan kan du utan problem lägga C - Dm7 - Em7 - F - G7 - Am7 - (Bm7b5 lite speciell men säkert någon som kan utveckla bättre än jag). För att lägga till fler alternativ inom tonarten (C) kan du spela D7 till G, E7 till Am, A7 till Dm. Spelar du piano är det lätt att se varianterna och hur de kan ändras/färgas, sen vill man helst gå närmaste vägen för fingrarna på alla instrument så kolla in chord inversions (lägen). Hoppas det blev begripligt.
  12. Jamen

    .

    Har inte hört originalet, men gillar arret, fin uppbyggnad. Fint riff i cellon. Och sången låter väldigt bra.
  13. Vilken bra låt!!! Finfin hook i gitslinga/sång. Gillar mix, men skulle vilja höra trummor/virvel larma lite längre fram i ljudbilden.
  14. Jamen

    .

    Gillar sångljudet på denna. Också Rhodes spelet (och ljudet) gillas.
×
×
  • Skapa ny...