Jump to content
Annons

Alexander G

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    stockholm

Socialt

  • Yahoo
    sander.garnett@gmail.com

Senaste profilbesökare

528 profilvisningar
  1. Hur skiljer de sig inspelningsmässigt? Tycker själv att FL ibland kan vara lite plottrigt som du säger med inspelning, men kan samtidigt inte riktigt föreställa mig vilka andra lösningar som skulle ta bort den ''plottrigheten'' som kan finnas.
  2. Jag har själv använt FL studio i drygt 8 år men Logic endast enstaka gånger, så notera min bristande kunskap av Logic's funktioner. Jag skulle inte säga att du kommer sakna någonting som i en viss funktion - det som du kommer sakna däremot tror jag är tillvägagångssätten för saker om du vant dig med Logic. När jag själv har använt Logic har jag märkt en avsevärd skillnad i work flow, då framförallt hur man flyttar runt och redigerar saker i arrangen samt bussningen av mixerkanaler skiljer sig en del mellan programmen. Personligen tycker jag att FL är mer intuitivt och enklare när det kommer till att flytta runt saker i arrangen, vilket jag ser som mest viktigt i just arbete med sång då det är mycket småpill i det arbetet. Mixern i sig när allt väl är på rätt kanal o.s.v. är väldigt snarlikt. Då det är svårt för mig att vara objektiv tror jag slutsatsen är att du kommer uppleva att workflowet tar lite stryk i början, men hur det ändras sen antar jag är individuellt. Får jag fråga vad anledningen är till att du byter?
  3. Uppdaterad version - något längre intro med lite mystiska röster som pratar samt en gitarrmelodi, andra delen har fått lite nya sånginslag men inget drastiskt. Testade att göra om akustiska gitarren men tyckte i slutändan att den något slarviga inspelningen gav mest själ, så bestämde mig för att behålla den. Än är den inte i närheten av 20-minuters spannet men känner spontant för att behålla låten som en pusselbit som sedan ska smälta in i andra låtar 🙂 Bells are gone V2.mp3
  4. Tar gärna del av idéerna! Gillar skarpt ''what would you...'', fick massa idéer på hur man kan integrera det på ett lite mystiskt sätt i introt.
  5. Yeah, något som lyfter introt samt ett lite längre för att bygga upp mer spänning. Funderar på längden av den 'akustiska' delen av låten också, på ett sätt är det lite kaxigt att den är ganska kort - men å andra sidan så kanske det känns som att man förväntar sig att något mer ska hända? Vad känner publiken?
  6. Gitarren blev så av ett inspelningsmisstag, men tyckte att det blev en rätt så cool stereoeffekt av det så beslutade att ha kvar den. Bra synpunkt däremot - jag har enbart lyssnat på mixen i 'perfekta' lyssningsmiljöer hittills, men risken känns väldigt stor att det bara blir en sörja så fort man lyssnar på en ljudkälla som är mer mono så ska kika på hur man kan tajta till det.
  7. Testade faktiskt aldrig, men rimligtvis ska den vara någonstans där den kommer i kläm mellan micken och kabeln. Om du inte har några problem med att XLR-en glappar däremot så gör gummiringen ingen skillnad 🙂
  8. Första gången jag testar att göra något åt det rockigare hållet, har annars mest gjort div. pop-grejjer. Hoppas det finns någon gammal räv som kan flika in med några klokheter 😄 TheBellsAreGone.mp3 Något tråkigare ljukvalitet, men en länk för den som inte känner för att ladda ner:
  9. Det är en ring som ska sitta mellan xlr-kabeln och micken, ifall kabeln är lite glappig så gör den att den får en lite tajtare 'fit'!
×
×
  • Skapa ny...