Jump to content

berch

Medlem
 • Content Count

  567
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

berch last won the day on August 13

berch had the most liked content!

Community Reputation

10 Bra

About berch

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday May 23

About me

 1. Är väl väl bara de som har kontakt med "rätt" skivbolag som får sina bidrag godkända till mello?
 2. Går inte att använda en gate antar jag? Annars är väl ditt eget förslag om att prova mik-placering när du spelar stumt inte så dumt. Sedan lite EQ kanske?
 3. Frågade STIM om varför de ska överta de ekonomiska rättigheterna till min musik. Fick aldrig något svar förutom "gilla läget". Så avstod. Kan förstås ändra mig senare eftersom de har monopol och inget alternativ finns. Tycker att de borde räcka med att jag ger dem fullmakt att företräda mig. Var oavsett orsaken trist att inte få ett vettigt svar från dem.
 4. Antar att tanken är att båda spelar samtidigt, annars fungerar ju en sån här utmärkt!
 5. Testat redan, mixa om mm, börjar tro att lösningen är att automatisera mera. Är t ex en ensam gitarr i början på distade gura låten. Får göra den starkare för att sedan dra ner volymen när trummorna kommer in. Får lägga gitarrerna på egen bus sedan om måste kompensera för att i mixen hamna på -14 LUFS. Testar när slutjobbat. Får se om det kan hjälpa. Inte helt lätt detta att ha bägge spåren vid samma LUFS men få det rockigare att upplevas som kraftfullare!
 6. Ljudmässigt så ligger båda på -14 LUFS. Mastrade för att skickas till Spotify mm. Inhandlat Ozone 8, Levels från ett annat företag. Båda mixarna av låtarna som jag vill ha dom var för sig. Enda problemet är som sagt att spelar jag låten med acke-guror före den med distade gitarrer så upplever jag att den senare känns mindre kraftfull. Borde vara tvärom. Hur göra? Mixar jag den akustiska till -16 LUFS så kommer ju Spotify mfl att öka volymen till -14 i alla fall och motverka detta. Komprimera distade gitarrer hårdare? Idéer mottas tacksamt!
 7. Lite egna och från Banden jag är med i. https://open.spotify.com/album/0XTvgi6k9BxeTywxO7kVlh https://open.spotify.com/album/62J63nQvmxUOFIPl5wN9pm The Damps Project https://open.spotify.com/album/4TOpY8PSvAxM2GoaDrRGGi Rumprytm https://open.spotify.com/track/03Mv29Cbj4nhEpRMnsGaQW https://open.spotify.com/track/7dk02QVutAHuJNINVRfZyz
 8. https://amuse.io/, testat och verkar ok så här långt
 9. Ingen reaktion från IFPI när jag frågade om det är enligt reglerna att olika koder för identisk låt. Och Universal tolkar på sitt eget sätt. Handlar om att tjäna pengar förstås...
 10. Vad kan man göra åt det här? Om det nu är någon som bryr sig mer än jag själv...
 11. Är väl bra att höra hur det låter när man inte är i Sweetspot. Samma som när man kollar hur mixen låter i mono. Kontrolllyssning helt enkelt.
 12. Tja, IFPI verkar ju inte bry sig, ställt frågan även där men inte fått något svar ännu....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.