Jump to content

berch

Medlem
 • Content Count

  565
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

berch last won the day on April 3 2017

berch had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutralt

About berch

 • Rank
  Medlem
 • Birthday May 23

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  Mer än jag egentligen behöver...

Personlig information

 • Facebook
  https://www.facebook.com/christian.landstrom
 • Hemsida
  http://www.christian-landstrom.se
 1. Frågade STIM om varför de ska överta de ekonomiska rättigheterna till min musik. Fick aldrig något svar förutom "gilla läget". Så avstod. Kan förstås ändra mig senare eftersom de har monopol och inget alternativ finns. Tycker att de borde räcka med att jag ger dem fullmakt att företräda mig. Var oavsett orsaken trist att inte få ett vettigt svar från dem.
 2. berch

  Trumpetstudio

  Antar att tanken är att båda spelar samtidigt, annars fungerar ju en sån här utmärkt!
 3. Passa på! Har både gamla Sonar Paltinum installerat och Bandlabs Cakewalk Sonar, ser inget skillnad alls och vem vet hur länge det här kommer att vara gratis!
 4. Blev Studio One 3.5 som alternativ för min del, provat Pro Tools nyligen och gillade inte grnäsnsnittet bland annat. Lite småstrul med S1 i början men fixat nu. Cubase har tidigare haft för hög inlärningströskel om man som jag mest bara spelar in audio- Cubase har ingen integration av ARA heller och det är guld värt för att fixa felsång eller felspel i Melodyne. Rena magin ibland det senare.
 5. Går alldeles utmärkt att ladda ner separat via medlemssidan hos Cakewalk så länge den nu finns. Tog ner all mjukvara som jag köpt den vägen för att ha "ifall att" när jag såg att det var slut med Sonar. Har Ilok och ingen jättefan av den by the way, men visst kan väl vara praktiskt ibland.
 6. Suger...Tycker att Sonar Platinum på sista tiden bara blivit bättre och bättre med de månatliga uppdateringarna. Men livet går vidare och kommer att använda tills det inte funkar med operativsystemet längre. Men måste förstås ha en plan b, lutar åt Studio One just nu.
 7. Testat redan, mixa om mm, börjar tro att lösningen är att automatisera mera. Är t ex en ensam gitarr i början på distade gura låten. Får göra den starkare för att sedan dra ner volymen när trummorna kommer in. Får lägga gitarrerna på egen bus sedan om måste kompensera för att i mixen hamna på -14 LUFS. Testar när slutjobbat. Får se om det kan hjälpa. Inte helt lätt detta att ha bägge spåren vid samma LUFS men få det rockigare att upplevas som kraftfullare!
 8. Ljudmässigt så ligger båda på -14 LUFS. Mastrade för att skickas till Spotify mm. Inhandlat Ozone 8, Levels från ett annat företag. Båda mixarna av låtarna som jag vill ha dom var för sig. Enda problemet är som sagt att spelar jag låten med acke-guror före den med distade gitarrer så upplever jag att den senare känns mindre kraftfull. Borde vara tvärom. Hur göra? Mixar jag den akustiska till -16 LUFS så kommer ju Spotify mfl att öka volymen till -14 i alla fall och motverka detta. Komprimera distade gitarrer hårdare? Idéer mottas tacksamt!
 9. berch

  Era låtar på Spotify?

  Lite egna och från Banden jag är med i. https://open.spotify.com/album/0XTvgi6k9BxeTywxO7kVlh https://open.spotify.com/album/62J63nQvmxUOFIPl5wN9pm The Damps Project https://open.spotify.com/album/4TOpY8PSvAxM2GoaDrRGGi Rumprytm https://open.spotify.com/track/03Mv29Cbj4nhEpRMnsGaQW https://open.spotify.com/track/7dk02QVutAHuJNINVRfZyz
 10. https://amuse.io/, testat och verkar ok så här långt
 11. Ingen reaktion från IFPI när jag frågade om det är enligt reglerna att olika koder för identisk låt. Och Universal tolkar på sitt eget sätt. Handlar om att tjäna pengar förstås...
 12. Vad kan man göra åt det här? Om det nu är någon som bryr sig mer än jag själv...
 13. Är väl bra att höra hur det låter när man inte är i Sweetspot. Samma som när man kollar hur mixen låter i mono. Kontrolllyssning helt enkelt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.